Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%

Liczba głosów: 20

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2002
Kibicuję: Manchester United

Post autor: Mr.Chris »

Hannibal pisze: 26 wrz 2023, 13:58 Akurat jak grał w Sevilli to podać potrafił co pokazywał też w kadrze. Niestety od transferu do PSG Krychowiak grał już tylko gorzej.
Zgadzam się jak najbardziej, że wtedy mu wychodziło. Tylko jakby nauczył się tego porządnie, to by potrafił przełożyć to i na inny klub :)
sickstick pisze: 26 wrz 2023, 14:11 To że był najlepszym destruktorem to jedno, ale przykra prawda o polskiej piłce jest taka że jednocześnie był też jej najlepszym playmakerem
Cóż. Playmakerami Polska na pewno nie stoi, ale czy był najlepszym to bym raczej się nie pokusił o taki pogląd. Chociaż przez pewien czas i w niektórych meczach się wyróżniał.
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

Mr.Chris pisze: 26 wrz 2023, 14:36 Cóż. Playmakerami Polska na pewno nie stoi, ale czy był najlepszym to bym raczej się nie pokusił o taki pogląd.
Okej, podaj nazwisko kto był lepszy. Był w ogóle w ostatnim 10-leciu jakikolwiek środkowy pomocnik poza Krychą, który starał się brać na siebie grę?
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

sickstick pisze: 26 wrz 2023, 14:43
Mr.Chris pisze: 26 wrz 2023, 14:36 Cóż. Playmakerami Polska na pewno nie stoi, ale czy był najlepszym to bym raczej się nie pokusił o taki pogląd.
Okej, podaj nazwisko kto był lepszy. Był w ogóle w ostatnim 10-leciu jakikolwiek środkowy pomocnik poza Krychą, który starał się brać na siebie grę?
Szczerze mówiąc nie wiem. Być może Zieliński, za rzadko oglądam kadrę. Krychowiak był w tej roli słaby/przeciętny i dlatego NIE POKUSIŁBYM się o taki pogląd, ale nie oznacza to, że ktoś jest lepszy.
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Mr.Chris pisze: 26 wrz 2023, 14:51 Szczerze mówiąc nie wiem. Być może Zieliński, za rzadko oglądam kadrę. Krychowiak był w tej roli słaby/przeciętny i dlatego NIE POKUSIŁBYM się o taki pogląd, ale nie oznacza to, że ktoś jest lepszy.
No ale właśnie o tym miał być mój post - jeśli napisałem zbyt lakonicznie to już wyjaśniam. Krychowiak to żaden playmaker, zwykły przecinak. Problem w tym że przez co najmniej 10 lat on jeden w ogóle próbował w tej kadrze coś rozgrywać, bo reszta stała z rękami w kieszeni. Nie obchodzi mnie co potrafi czy w jakim klubie gra jakiś Zieliński. Na podstawie tylko i wyłącznie meczów w kadrze Krychowiak to po prostu jedyny (a co za tym idzie z automatu najlepszy) playmaker jaki w tej kadrze grał, bo nikt inny nawet nie próbował. A że ze skutkiem co najmniej średnim, żeby nie powiedzieć słabym - no cóż, robił co mógł, nie jego wina że koledzy z kadry o większych skillach i predyspozycjach nawet nie próbowali.
Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 192

Post autor: Samuraj »

sickstick pisze: 26 wrz 2023, 14:43
Gdyby nie jakieś konflikty, to był Mierzejewski. Z resztą z Krychowiaka był taki rozgrywający jak z koziej dupy trąba... On się nadawał głównie do grania defensywnego pomocnika i tyle.

I czy Krychowiak brał na siebie grę? może i tak, ale nic dobrego z tego nie wynikało. W ostatnich latach to pewnie znajdą się zawodnicy pokroju np. Sebastiana Mili ale Polska kadra zawsze żyła skrzydłami a nie środkiem pola... Nasza kadra nie potrafi rozgrywać piłki od blisko 50 lat.
KANAŁ TWITCH GDZIE SOBIE STREAMUJE GIERKI

KANAŁ GDZIE WRZUCAM SWOJE GAMEPLAYE Z GIER - Z czasem może zacznę publikować tematykę mangową.
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 809

Post autor: BadBoy »

Klich? Mączyński?
"Być nie mieć to odwieczny dylemat"
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Samuraj pisze: 26 wrz 2023, 15:52 Gdyby nie jakieś konflikty, to był Mierzejewski.
Gdyby nie rocznik to Kaziu Deyna, a gdyby nie kwestie narodowościowe to Modric albo Pirlo. Koniec końców cała wymieniona przeze mnie trójka w ostatnim 10-leciu dokładnie tyle samo razy wzięła na siebie ciężar gry reprezentacji Polski, co wspominany Miejrzejewski.
BadBoy pisze: 26 wrz 2023, 16:00 Klich? Mączyński?
Klich się zgodzę, bo kiedy grał to próbował, ale ile on właściwie pograł? Mączyński natomiast nawet w duecie z Krychą był tym bardziej drewnianym, który daje mniej z gry.
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 809

Post autor: BadBoy »

Ale był żołnierzem Adama przez którego przechodziła każda akcja.
"Być nie mieć to odwieczny dylemat"
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

sickstick pisze: 26 wrz 2023, 14:59 No ale właśnie o tym miał być mój post - jeśli napisałem zbyt lakonicznie to już wyjaśniam.
Ale nie był :P kazałeś mi wymienić lepszego, to wytłumaczyłem, że nie chodziło mi o to, że jest ktoś lepszy ani o tworzenie rankingów, ale że z różnych powodów nie pokusiłbym się o nazwanie go takim.
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

BadBoy pisze: 26 wrz 2023, 16:14 Ale był żołnierzem Adama przez którego przechodziła każda akcja.
https://www.whoscored.com/Teams/342/Arc ... ageId=8993
Tutaj staty z pamiętnego EURO za Nawałki. Krychowiak 65 podań per game (najwięcej z całej kadry), Maczynski 40 ppg, czyli na poziomie Jędrzejczyka i Fabiańskiego. Tak więc zdecydowanie nie mogę się zgodzić że Mączyński był rozgrywającym przez którego przechodziła każda akcja, a wręcz przeciwnie - wywołując jego nazwisko do tablicy tylko potwierdziłeś tezę że to Krycha musiał w tej kadrze rozgrywać.
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Nie chodzi Ci przypadkiem o pivota?
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8367

Post autor: piotrcies »

Widzę te analizy gry Krychowiaka, a można to przecież ująć w jednym słowie: chuyowy.
Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1317

Post autor: dias »

piotrcies pisze: 26 wrz 2023, 18:55 Widzę te analizy gry Krychowiaka, a można to przecież ująć w jednym słowie: chuyowy.
Jak Twój post.
Umniejszanie jego zasług dla kadry z okresu 2014-2016 (i samego Euro) jest co najmniej nie na miejscu. Brzydko się zestarzał, od dłuższego czasu nic nie dawał, jego występy w obecnym klubie tylko to potwierdzają i tyle.
#MioduskiWon
Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8367

Post autor: piotrcies »

dias pisze: 26 wrz 2023, 19:00Jak Twój post.
poszło w pięty.

Krychowiak to w najlepszym czasie był przecinak, który nadrabiał odbiorem, nigdy żaden playmaker. U nas w kadrze kiedyś rozgrywał Michał Żewłakow, który miał najwięcej podań, ale nikt z niego rozgrywającego nie robi.

Krycha poszedł do PSG, to koledzy narzekali, że takiego drewna to nie widzieli dotąd. Taki rozgrywający.
Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post autor: Hersk »

W Sevilli był kapitalny. Topka DM w Europie wówczas. Może nie ścisła, ale topka. Krótko miał ten swój prime.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”