Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu

XXIII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026

Kto wygra MŚ?

Hiszpania
4
15%
Francja
3
11%
Anglia
3
11%
Brazylia
5
19%
Argentyna
1
4%
Portugalia
6
22%
Niemcy
1
4%
Holandia
1
4%
Belgia
0
Brak głosów
Ktoś inny
3
11%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8592
Kontakt:

Post autor: cloner »

Samuraj pisze: 11 cze 2026, 23:46 Wybacz. Przerasta mnie to jednak.
Wiesz, ziobro zaskoczenia.
Interesujesz się anime, tymi bajkami, więc wiesz ze żółci są średnio bardziej inteligentni od czarnych.
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 192

Post autor: Samuraj »

cloner pisze: 12 cze 2026, 0:05
Samuraj pisze: 11 cze 2026, 23:46 Wybacz. Przerasta mnie to jednak.
Wiesz, ziobro zaskoczenia.
Interesujesz się anime, tymi bajkami, więc wiesz ze żółci są średnio bardziej inteligentni od czarnych.
Interesuje się japońskim komiksem - mangą. Anime wbrew pozorom bardzo rzadko oglądam.
Co do twoich odniesień do ras i koloru skóry, to nadal nie wiem o co Ci chodzi, ale pewnie mi bliżej inteligencją do czarnych niż żółtych jak to określasz :?

Ale jakby inteligencja była kluczowa w piłce nożnej, to faktycznie, pewnie Azjaci byli by Mistrzami Świata.

Mimo wszystko jeśli chodzi o Koreę Płd. to przemawiają za nią też aspekty sportowe, że mają potencjał wygrać tą grupę.

I tak po meczu będzie mnie zastanawiać na ile Meksyk był silny a na ile RPA słabe, zweryfikuje to jedynie konfrontacja gospodarzy z ekipą Korei Płd i Czech.

@clonerMnie te rasistowskie komentarze już nie obchodzą, nie sil się by wyjaśniać mi swoje myślenie, bo myślę, że ten poziom wypowiedzi wykracza poza IQ jakiejkolwiek nacji czy rasy. Mnie jak wspomniałem, też przerasta.
KANAŁ TWITCH GDZIE SOBIE STREAMUJE GIERKI

KANAŁ GDZIE WRZUCAM SWOJE GAMEPLAYE Z GIER - Z czasem może zacznę publikować tematykę mangową.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Ale ziomuś, tu nie chodzi o całokształt piłki, każda rasa ma inne predyspozycje, spojrz na królową sportu i zrozumiesz.
💙❤️
Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny

cloner pisze: 12 cze 2026, 0:41 Ale ziomuś, tu nie chodzi o całokształt piłki, każda rasa ma inne predyspozycje, spojrz na królową sportu i zrozumiesz.
:shock: ok... cokolwiek

Obrazek

KANAŁ GDZIE WRZUCAM SWOJE GAMEPLAYE Z GIER - Z czasem może zacznę publikować tematykę mangową.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Samuraj pisze: 12 cze 2026, 0:48 ok... cokolwiek
Przykro że nie zrozumiałeś, pewnie nie wiesz o jaki sport chodzi, zdarza się. Dokształc się.

Pozdro, poćwicz.
💙❤️
Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Taa... Pewnie tak. Przejrzałeś mnie, ty to jednak bystry jesteś. :rydzyk:

Obrazek

Dobra @clonerkoniec offtopa. Idź sobie pogadać o kolorach skóry, predyspozycjach rasowych do lekkoatletyki, piłki nożnej, szachów czy która rasa jest inteligentniejsza i takie tam do jakiegoś innego wątku, bo tu się offtop robi. Specjalnie nie wchodzę w dyskusje a jednak daje się podpuszczać, bo w sumie mnie to trochę nawet bawi. Jesteś strasznie stereotypowy wiesz?

Ode mnie koniec tematu. Odpowiadać nie mam zamiaru. Twoje poglądy mnie przerastają @cloner

Obrazek

Trochę zabiłem czas do kolejnego meczu, akurat siedzę w pracy i mi się nudzi więc trochę uwagi Ci poświęciłem. Ale muszę dodać Cię do ignorowanych. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 262
Kibicuję: Juventus

Post autor: Sh00t »

matt_ pisze: 11 cze 2026, 18:30 Za dużo jest drużyn i ten podział stricte kontynentalny przy kurczowym zachowaniu stosunku liczby uczestników eliminacji w danej strefie do poziomu sportowego przestaje działać. Afryka ma aż 10 miejsc a powinna mieć max 6, Ameryka Południowa ma 6 i biorąc pod uwagę poziom rywalizacji mogłaby dostać jeszcze z 1, ale już teraz to lekki absurd że większość strefy wchodzi na MŚ. Rozwiązaniem byłoby mniej zespołów wchodzących bezpośrednio ze swoich stref a bardziej rozbudowane baraże interkontynentalne. Słabsze drużyny nadal miałyby namiastkę światowej rywalizacji, nie rozwadniając przy tym święta jakim jest Mundial. Trzeba myśleć nad rozwiązaniami, bo nawet jeśli hajs się zgadza to podejrzewam, że to nie jest ostatnie rozszerzenie turnieju za naszego życia.
Pełna zgoda. Swoją drogą, to jeszcze nie moje czasy, ale pomyślcie sobie jaką renomę miały ME, kiedy grała tam sama elita, dlatego Polska z Deyną nie zagrała na turnieju ani razu, aż do czasu potężnego Holendra na ławce, bo więcej drużyn mogło się tam dostać. Mnie te MŚ nie grzeją, coś obejrzę od tej fazy pucharowej.
Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 947

Post autor: Przema »

Co to za język i jak on się komunikuje z piłkarzami? Chyba że to mikrofon i pogłos tak zniekształca ten jego brazilglish.
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6552

Post autor: Boromir »

Chciałem sobie włączyć retransmisję na TVP Sport no ale powitał mnie na stronie skrót z wynikiem i czar prysł :(

W sumie nie za wiele straciłem więc jednak dwie godziny zaoszczędzone :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 677
Kibicuję: Manchester United

Post autor: Bassu »

Obrazek
Take me home, United Road,
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United Road.
Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 597

Post autor: Tennessee »

Przema pisze: 12 cze 2026, 7:19 Co to za język i jak on się komunikuje z piłkarzami?
To już nie te czasy, sędzia w ogóle nie musi rozmawiać z piłkarzami, z resztą taki jest przykaz zero dyskusji, a z kapitanami drużyn jedynie proste szybkie komendy, tyle. To było widać w tych dwóch meczach, zero podejmowanej dyskusji.

Druga sprawa która już po dwóch meczach mi się bardzo podoba, to nowy przepis, że po udzieleniu pomocy zawodnikowi ten musi zejść na minutę. Szybko się okazuje, że nikogo nic nie boli i nie leżą czekając aż wbiegnie masażysta i upłynie kilka minut.
Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3929

Post autor: matt_ »

Tennessee pisze: 12 cze 2026, 10:33 To już nie te czasy, sędzia w ogóle nie musi rozmawiać z piłkarzami,
A z obserwatorem FIFA, a z szefem sędziów?
Obrazek
Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 531

Post autor: emski »

Ciężko się tego słuchało, ale na obronę chłopa to mówienie w obcym języku, przy dużym zmęczeniu, a do tego przed kilkudziesięcioma tysiącami ludzi na stadionie i milionami przed telewizorami musi być dość stresujące. Może normalnie porozumiewać się po angielsku w stopniu komunikatywnym, ale w takiej sytuacji - niekoniecznie.
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6552

Post autor: Boromir »

Tam na stadionie to i tak nikt pewnie po angielsku nie umiał.
Obrazek
Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3929

Post autor: matt_ »

Boromir pisze: 12 cze 2026, 11:00 Tam na stadionie to i tak nikt pewnie po angielsku nie umiał.
Tak jak na finale Super Bowl nikt nie znał hiszpańskiego?
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”