Matura

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: Gomez »

duch99 pisze:
Gomez pisze:zdawalem matme bo zawsze sie z niej pewnie czulem....szkoda tylko ze wybieram sie na prawo administracyjne na Uniwerek Wroclawski...
co kto lubi 8) ale dziwne, że zdajesz matę i idziesz na prawko - jest wymagana :?: Ja wybieram się na dzienikarstwo, a jakże by mogło być inaczej, gdzieś w Katowicach :D
matme zdawalem jakos z przyzwyczajenia, wiedzialem ze zdam...w sumie potrzebny mi jest WOS i Anglik...z WOSU bede zoobowiazany do pisania testu wewnetrznego najprawdopodobniej...ale to sie okarze mniej wiecej na poczatku lipca.
Obrazek
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post autor: Martinho »

Gomez pisze:z WOSU bede zoobowiazany do pisania testu wewnetrznego najprawdopodobniej..

To trzebabylo zdawac od razu ten przedmiot na maturze... Pozniej dowala ci 2 razy trudniejszy ten egzamin z WOSu na uczelni niz na maturze... Chociaz z drugiej strony jak sie czules najpewniej z maty to dobrze zrobiles ze ten przedmiot zdawales ;) Przynajmniej wiesz ze mature masz w reku ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: dzieciol »

Zostaje mi jeszcze fizyka 17...a to to juz jest loteria... moze byc dobrze kolo 70% a moze byc tez ledo 30%...mam jako przedmiot dodatkowy wiec az tak bardzi sie nie martwie...ale z drugiej strony zalzy mi na tych%%%%%:)

Pozdrawiam!!!
Obrazek
"Moim marzeniem jest wygranie Scudetto w Rzymie, a potem jeszcze jednego i jeszcze jednego" - Philippe Mexes
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post autor: John Travolta »

Matma podstawowa to była gra błędów nieuwagi jak dla mnie, bo wszystkie zadania były bardzo łatwa, ale wg mnie i tak trudniejsze niz rok temu.
Na rozszerzeniu juz wychodzi kto jest kozak, ja wszystko co wydawało mi sie trudne zrobiłem bezbłędnie, a w tych teoretycznie dla mnie najłatwijeszych, przez które przeszedłem jak burza, zrobiłem dwa głupie błędy rachunkowe co mnie bedzie kosztowac pewnie z 10%, ale i tak nie jest zle.

Ja tez juz sie szykuje do fizy :twisted:
Bedzie ciezko, próbna była dosc łatwa, ale jak robie arkusze z jakis ksiazek to sa dwa razy trudniejsze :shock: naprawde nie wiem czego sie spodziewac. Baze mam całkiem niezła, mysle ze 70-80 z podstawy i 60-70 z rozszerzenia jest jak najbardziej mozliwe.
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post autor: Martinho »

Jutro chemia... Nie uczylem sie zbytnio do niej mam nadzieje ze napisze na minimum 50% podstawe i tak samo rozszerzenie ;) Chemie mam jako dodatkowy przedmiot wiec nie boje sie ze matury moge nie zdac ;) Jakos zbytnio stresu nie mam przed tym przedmiotem ;) Bedzie to moj przedostatni egzamin bo zostanie mi jeeszcze tylko rusek pisemny 22 maja :)
Obrazek
Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post autor: kama_reda »

Przeglądałem podstawową maturę z matematyki i stwierdzam, że była łatwa. :lol:
Sam zrobiłem 6 zadań, a to naprawdę oznacza, że jeżeli ktoś taki jak ja potrafi je rozwiązać to nie mogła należeć do trudncyh. :P
Chciałem pozdrowić, Marylę Rodowicz.
Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post autor: spyrczak »

Matura, matura i po maturze 8) Ustne zdane (POL 30%, ANG 75%) i angielski pisemny raczej tez a co z matma i polskim okaze sie pozniej :P narazie zaczynam korzystac z wakacji :twisted:
Obrazek
BAYERN BAYERN ÜBER ALLES... BALLACK FOREVER...
I will never forget You... ;)
Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Gomez »

spyrczak pisze:MUstne zdane (POL 30%, ANG 75%)
]
to juz chyba z listosci 6pkt...co ty pracy nie miales napisanej... :idea:
Obrazek
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

u mnie babka poszla na ustna..powiedziala dwa zdania i... zemdlala...dostala 30%:) wiec koles za genialny to ty nie jestes :) za nic daja 6pkt:)))
Obrazek
"Moim marzeniem jest wygranie Scudetto w Rzymie, a potem jeszcze jednego i jeszcze jednego" - Philippe Mexes
Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post autor: spyrczak »

Wiecie ja konczylem technikum i wybieram sie na techniczne studia wiec ze tak powiem polski mi na ch... jest potrzebny i z tego zalozenia wyszedlem robiac prace i cale te badziewia :P a ze genialny z polaka nie jestem to wiem :)
Obrazek
BAYERN BAYERN ÜBER ALLES... BALLACK FOREVER...
I will never forget You... ;)
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post autor: John Travolta »

Ha! Juz po maturach! Jak mi ulzyło. Dzis fiza była. Podstawowa jak wszystkie przedmioty łatwa była ale jak kazdy zrobiłem troche głupich błędów. Licze na 78%. Rozszerzenie wg mnie naprawde trudne, dwa ostatnie zadania mi marnie poszly, na jedno mi nie starczyło czasu a juz byłem blisko. Wyjdzie okolo 62%/
Ogolnie mi bardzo dobrzo poszlo, zawsze mogło byc lepiej ale tam gdzie plauje studiowac powiniem sie dostac :D
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Mo ta fiza jak piesc do nosa..;/ z podstawy kolo 60% pewnie bede mial...no ale rozszerzenie...hmmm kto to wie?!...

zostal mi jeszcze tylko angol ustny;)
Obrazek
f(x)
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post autor: f(x) »

czy ktoś z was miał już ustny z ruska, ale chodzi mi o rozszerzony głównie? jeśli tak to napiszcie plis jaki mieliście tematy (materiał stymulujący i dwa tematy do opracowania). z góry dziękuje :wink:
f(x)
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

a odnośnie maturki z fizyki, to nie była taka trudna. Ucieszyłem sie poniekąd, gdy zobaczyłem, że nie ma termodynamiki i elektryczności. Poza tym zauważyłem, ze na rozszerzonej maturze położono głównie nacisk na fizykę współczesną (efekt fotoelektryczny zewnętrzny, laser itp.). Nie liczyłem sobie jeszcze punktów z egzaminu bo przez ten egzamin z ruska nie mam do tego głowy, ale mam nadzieję, że poszło mi całkiem nieźle mimo, że zwaliłem przedostatnie zadanie i źle narysowałem ten układ Gretza :/
f(x)
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

w każdym bądź razie piszcie odnośnie matury ustnej z ruska pliz! Mнe нyжнa baшa noмoщь!!!

TO JUZ NIEWAŻNE!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”