Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post autor: Rossi »

Miałem przeczucie ze będzie remis i niestety.

Trzeba była strzelić na początku coś jeszcze a nie oddawac incjatywe Boro. Zaczynają się kontuzje i to jeszcze w obronie, Giggs umiera na boisku od 8 miesiecy. :roll: Ryan niech dogra ten rekord i się zastanowi co dalej, już chyba Ferguson traci powali do niego cierpliwość. Nani powinien zagrać z Roma, wiec gra w 10 nam nie grozi.

Walka o mistrzostwo dopiero teraz będzie ciekawa, ale ja jestem jakoś dziwnie spokojny że zwycięzymy :wink:
Trzeba udowodnić klase bo zostały same trudne spotkania.
Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: PiotRoo »

Z Owenem to pojawiły się głosy, że gra rzadziej, bo notorycznie spóźnia się na treningi czym bardzo wkurza Fergusona. Choć sam sir Alex zaprzeczył tym rewelacjom. Nawet mówił, że Hargreaves dostanie swoją szansę właśnie w meczu z Boro, więc każdy się spodziewał, że zagra w wyjściowym ustawieniu, jednak znowu jego udział w meczu był tylko z ławki. Poza tym gdy sezon wkracza w decydującą fazę nasz boss jest nieco mniej chętny na rotację, a że na chwilę obecną forma Hargo nie pozwala mu na bycie nr 1 lub n2 w środkowej linii United to gra mniej.
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2008, 16:49 przez PiotRoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: Giggsy King »

Nie ma inteligentniejszej odpowiedzi ;) Fergie widocznie woli częściej stawiać na Scholesa, Carricka i Andersona. A Owen wcale tak mało nie gra też.
"Pewnego dnia ludzie zaczną mówić, że ja byłem drugim Ryanem Giggsem" - George Best
Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post autor: PiotRoo »

Rossi pisze:Giggs umiera na boisku od 8 miesiecy. :roll: Ryan niech dogra ten rekord i się zastanowi co dalej, już chyba Ferguson traci powali do niego cierpliwość. Nani powinien zagrać z Roma, wiec gra w 10 nam nie grozi.
Absolutnie się pod tym podpisuję, przyznam że ubliżałem mu a raczej jego zagraniom przez cały mecz i to nie tylko dzisiaj moje reakcje tak wyglądały, zresztą warto zauważyć że on jako jedyny w tym sezonie nie zagrał zajebistego meczu, nawet O'Shea czy Brown mieli swoje momenty... no dobra przy Community Shield miał swój udział i to by było na tyle. Ja rozumiem, że lata już nie te, więc i rajdów za bardzo nie będzie, oczekuję tylko tyle że jak dostanie piłkę na klepkę, rozegranie, czy wykonuje rzut wolny/rożny to tego nie zepsuje. Niestety chyba za dużo wymagam :x
rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: rdz »

W ogóle, Hargo powinien grać chyba na tej prawej obronie. Dziś było widać, jak bardzo Brown odstaje od tych szybszych pomocników w lidze (Downing). Owen jest szybszy, no i sporo lepszy w ofensywie.
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post autor: Cris7 »

Akarin pisze:
Giggsy King pisze:Carrick, Scholes i Anderson.
skład United to ja znam. Jednak w meczach, ktróre ostatnio widziałem, taki Carrick nie jest wcale lepszy od Owena, a jego zalety znam bardzo dobrze. Wiadomo skąd :] Scholes ostatnio też przeciętnie, raz dobrze, dwa razy słabo.
Tyle, że ja też podpisałbym się pod odpowiedzią Giggsy Kinga. Owen przegrywa rywalizację z graczami, którzy prawdopodobnie są w lepszej formie. Do Carricka nie mam żadnych zarzutów. Scholes również zaczął grać to co potrafi. Andersona czasami jeszcze gubi wyobraźnia, ale jest bardzo waleczny. A teraz prawdopodobnie Owen i tak będzie grał. Na prawej obronie.

Po pierwszych 30 minutach miałem nadzieję, że skończy się 3:0 dla nas, bo zwłaszcza w ofensywie wzystko się kleiło. Ale prawda w końcu wyszła na jaw. Vidic i Rio to mur niemal nie do przejścia. Obecnie najlepsza para stoperów na świecie. Tyle tylko, że jak brakuje jednego z nich to jest tragedia. O'Shea chyba w ogóle nie powinien wychodzić na boisko. Brown IMO powinien od początku grać w środku albo ewentualnie Pique, który po wejściu prezentował się o niebo lepiej od Irlandczyka. Coś z tym trzeba zrobić, zwłaszcza jeśli, odpukać w cokolwiek można, ze składu wypadnie Ferdinand. Oby nie.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Awatar użytkownika
plinert
Skład B
Skład B

Post autor: plinert »

dokladnie Cris7. gerard powinien byl wejsc a wes na srodek, bo o' shea to nie jest najpewniejszym zawodnikiem w druzynie.... z poczatku naprawdze sie zapowiadalo na pogrom ale coz, to jest pilka.a mam jeszcze pytanie. czy ktos sie orientuje (bo wstyd przyznac sie za ja nie wiem) ile i wogole czemu jeszcze pauzuje nani??
Obrazek

Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale.
Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

plinert pisze:czy ktos sie orientuje (bo wstyd przyznac sie za ja nie wiem) ile i wogole czemu jeszcze pauzuje nani??
Z Romą ma już ponoć zagrać.

A obrona moim zdaniem:

Evra - Pique - Brown - O'Shea (chyba że Hargreaves)
"Pewnego dnia ludzie zaczną mówić, że ja byłem drugim Ryanem Giggsem" - George Best
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: boskigonzo »

Giggsy King pisze:Evra - Pique - Brown - O'Shea (chyba że Hargreaves)

A ja cos czuje ze znowu SAF przekombinuje i ustawi pupilka oszeja na srodku :-/

To co ty proponujesz byloby optymalne, ale pewnie bedzie
Evra - Oszej - Brown- Hargreaves

Wogole to nie rozumiem czemu z Mbrgh na srodku zagral JO a nie Pique :|
Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: internista1908 »

plinert pisze:czy ktos sie orientuje (bo wstyd przyznac sie za ja nie wiem) ile i wogole czemu jeszcze pauzuje nani??
ponoc spadl w domu ze schodow czy jakims innym sposobem sie potlukl

niestety tez mi sie wydaje ze zagra O'Shea na srodku choc optymalne ustawienie to takie jak poprzednicy przytaczali

nani sie przyda bo giggs gra teraz zenujaco, juz wole parka ogladac
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: boskigonzo »

internista1908 pisze:ponoc spadl w domu ze schodow czy jakims innym sposobem sie potlukl

to byl zart prima aprillisowy na DP :lol:
Awatar użytkownika
plinert
Skład B
Skład B

internista1908 pisze: ponoc spadl w domu ze schodow czy jakims innym sposobem sie potlukl
to dokladnie byl zart....
mam nadzieje ze juz wroci. a co do obrony to sie zgadzam. kurcze cienko ona wyglada. a tu jeszcze glosy ze gerarda chca do barcy i to jest prawdopodobne, nie usmiecha nam sie to. a chcialbym jeszcze zaznaczyc ze i niville i silvestre juz byli brani pod uwage ustalania skladu na boro, wiec moze moze ktoregos z nich zobaczymy w srode?? SAF znany jest z zaskakujacych decyzji dot. skladu. chocby wystep w rzymie Parka... [ku mej niezmiernej radosci :D :D :D :D ].....
Obrazek

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: internista1908 »

:oops:
mozliwe ze to zart ups

co do parka to wolałbym go niz giggsa w obecnej formie

no i jak nie wyjdzie dzis pique to sie wkurwie i bo chlopak ma talen a dostaje malo szans

ostatnio na meczu z boro komentator powiedzial ze hiszpan zagral 4 w podstawie i 4 z lawki w lidze :shock: staram sie kazdy mecz manu ogladac a nie pamietam y on w podstawie gral kiedykolwiek
Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

internista1908 pisze:staram sie kazdy mecz manu ogladac a nie pamietam y on w podstawie gral kiedykolwiek
4 w podstawie to chyba we wszystkich rozgrywkach zagrał. Z Boltonem co zawalił bramkę i przegraliśmy, z Coventry w CC (też przegraliśmy :P), z Romą na Stadio Olimpico w fazie grupowej (bramka :) ) i z Dynamem Kijów (też gol :) )

Jutro musi zagrać. Bo nie może być tak, że drewniany O'Shea (mimo, że go lubię) gra 5 razy więcej od Pique.
Awatar użytkownika
plinert
Skład B
Skład B

Giggsy King pisze:
Jutro musi zagrać. Bo nie może być tak, że drewniany O'Shea (mimo, że go lubię) gra 5 razy więcej od Pique.

dokladmie. on juz sie nie rozwija a gerardowi potrzeban jest gra. calkiem mozliwe ze bedzie musial grac w lidze w tych najciezszych juz teraz meczach... musi sie wkomponowac w sklad.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”