AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Slim91 »

sport-connection pisze:Mam krótkie pytanie - czy łatwo dostać się na ligowy mecz Milanu? Czy można dostać taniej bilety pod stadionem? 17 marca grają z Palermo, więc chciałbym być na tym meczu. Dzięki za info:)
Bez problem znajdziesz bilet na mecz przed meczem w kasach. Przeważnie ok. 30 tys miejsc jest pustych.
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post autor: Rezus »

sport-connection pisze:Mam krótkie pytanie - czy łatwo dostać się na ligowy mecz Milanu? Czy można dostać taniej bilety pod stadionem? 17 marca grają z Palermo, więc chciałbym być na tym meczu. Dzięki za info:)
U koni idzie też łatwo zakupić bilet, tylko wiadomo troszkę drożej. :wink:
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
sport-connection
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: sport-connection »

Rezus pisze:
U koni idzie też łatwo zakupić bilet, tylko wiadomo troszkę drożej. :wink:

OK, dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję, że dostanę się na mecz.
sport-connection
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post autor: sport-connection »

Mirek15 pisze:
Bez problem znajdziesz bilet na mecz przed meczem w kasach. Przeważnie ok. 30 tys miejsc jest pustych.
To na luzie powinienem się tam dostać. Dzięki za info
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post autor: mete »

A nie jest teraz tak, że trzeba mieć kartę cuorre rossonero na mecze ligowe?
Awatar użytkownika
MrWoodstock
Skład C
Skład C

Post autor: MrWoodstock »

sport-connection pisze:
Mirek15 pisze:
To na luzie powinienem się tam dostać. Dzięki za info
Dostaniesz sie bez problemu. Rok temu spelnilem swoje marzenie i bylem na meczu Milan - Cagliari (3-0).
Mecz byl o 20.45 a bilet kupilem tego samego dnia ok 12-13 pod stadionem.
Nie radze kupowac biletow od konikow. Po pierwsze i najwazniejsze kupujac bilet w kasie wymagaja Twojego dowodu i na bilecie jest imie i nazwisko. Konik raczej tego nie zrobi. Po drugie na bilecie masz kod kreskowy ktory otwiera bramke na stadion. Kup bilet w kasie jak na fana przystalo i odpusc konikow bo polecisz do Mediolanu i zobaczysz San Siro od zewnatrz. Ja kupilem bilet z bratem za 40 euro na czerwona trybune 2 krag. Mimo naprawde duzej wysokosci twarze zawodnikow i numerki na plecach widzialem bez problemu.
Sam z wielka checia bym sie wybral na jakis mecz Milanu jeszcze w tym roku :) Obiecalem sobie ze bede jeszcze kilka razy na San Siro. Marzeniem sa derby i ACM jako gospodarz :]

Pozdro
Musisz zrozumieć, będzie jak zechcesz
Chociaż wciąż jesteś jednym z nich
Sam możesz zmienić swoje życie
Uwierz w siebie a starczy Ci sił
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Kilka ciekawych informacji:
Galliani recently had a meeting with Preziosi, where they spoke about Bertolacci and Kucka.
O ile do Bertolacciego nie jestem przekonany czy podniesie poziom naszej pomocy to do Kucki już jestem przekonany w 100%. Dorósł i wreszcie gra na miarę swojego talentu. Zdecydowanie najlepszy gracz Genoi i jeden z lepszych pomocników w tym sezonie w Serie A. Pisał również o nim Di Marzio ---> http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... col-genoa/ (tu jeszcze podaje, że Jorginho zaklepany, ale o tym zaraz).

Milan and Verona have a handshake agreement for Jorginho (co-ownership). We'd leave the midfielder in Verona if they are promoted to Serie A
IMHO najlepsze rozwiązanie dla nas i dla gracza. Tu kolejne potwierdzenia ---> http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=105760
Milan will try to sign Pescara's Quintero again in the summer, according to GdS.
A to mój absolutny faworyt do wzmocnienia pomocy z graczy, z którymi jesteśmy łączeni (poza mało realnym Verrattim). W zimie brakło nam czasu, bo deal był praktycznie gotowy.

Di Marzio podał również, że chcemy Antonelliego oraz Nainggolan chce do nas przyjść. Szkoda, że Belg taki drogi, bo byłby idealnym wzmocnieniem zarówno jako następca Ambrosiniego oraz jako B2B.
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson »

Mam nadzieje, że Milan ściągnie Quintero bo facet ma bardzo duży talent, a szkoda by było gdyby wylądował w innej lidze o czym często mówi jego agent. Niech rzesza świetnych pomocników w Italii się rozrasta. Już teraz jest kilkunastu mających naprawdę duże umiejętności graczy środka pola na włoskich boiskach. Talentów też nie brakuje.
Mam pytanie odnośnie innego młodego łączonego z Milanem. Coś mi się obiło o uszy, że Obiang ma podpisać nowy kontrakt. Czy to oznacza, że zostaje w Sampie na kolejny rok? Bo Sampa mi się bardzo podoba z tym młodym trio Poli-Krsticic-Obiang w środku pomocy.
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Też czytałem o nowym kontrakcie dla Obianga. Czy to zamyka jego drogę do innego klubu? Raczej nie. Sampa pewnie chce mieć mocną kartę w negocjacjach oraz zadowolonego gracza. Z drugiej strony coraz bardziej jestem przekonany, że do nas nie trafi. Szkoda, bo obok Pogby to najlepszym pomocnik młodego pokolenia we Włoszech na tą pozycję. IMHO bliżej do nas ma Kucka.

Dodać trzeba też, że do kadry włączony będzie Cristante i pewnie będą chcieli zobaczyć na co go stać, bo jeżeli trafiłby Obiang to jeden z nich by się mógł zmarnować. Stąd pewnie zerkanie na Kuckę, który w tej chwili jest lepszym graczem od Obianga i nie wymagającym ogrywania go tak jak Hiszpan.

IMHO w pomocy może być sporo ruchów. Zakładam transfer przynajmniej jednego kreatywnego pomocnika i DM lub B2B. W zależności jak się rozstrzygnie przyszłość Flaminiego, Nocerino, Traore i Ambrosiniego to może dość nawet do 3 przyjść do tej formacji. IMHO z DM/B2B w naszej kadrze tylko De Jong i Muntari są pewni zostania.
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post autor: Diamen23 »

a Inter nie ma już praw do Kucki? Jeśli nie ma to za oddaliśmy połówkę karty?
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 186

Post autor: Maciek (interista) »

Za Longo.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Kolejne informacje z Włoch:
so according to media in Italy deals are already wrapped up for ogbonna and jorghinho and bertollacci is close. they also say galliani is a huge admire of pescaras quintero and wants him here.
Milan Channel reports that there's a big chance of Kucka becoming a new Milan player in the summer.
To by mogło oznaczać, że może być spore przetasowanie wśród DM i B2B u nas.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Kolejne informacje z Włoch:
so according to media in Italy deals are already wrapped up for ogbonna and jorghinho and bertollacci is close. they also say galliani is a huge admire of pescaras quintero and wants him here.
Milan Channel reports that there's a big chance of Kucka becoming a new Milan player in the summer.
To by mogło oznaczać, że może być spore przetasowanie wśród DM i B2B u nas.

Allegri ma dostać kontrakt do 2016 roku.
Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: dexter12 »

A tymczasem w Brazylii Pato skręcił kostkę na treningu. Już nie wiem czy śmiać się z tego czy płakać :|

Dobrze, że Balotelli wraca bo Pazzini musi odpocząć przed Barcą, do tego wpuścić Bojana za Szarego bo jemu też się trochę odpoczynku przyda, zważywszy na to, że z Barcą czeka go niezły zapieprz.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post autor: Dr.Football1 »

Agent Strootmana wypowiedzial sie o pogloskach laczacych jego klienta z ACM.
– Jestem świadomy tego, że mojemu klientowi podoba się Mediolan, ale żadnych poważnych rozmów odnośnie transferu do Milanu jeszcze nie było – powiedział menedżer.

– Wydaje mi się, że jest zdecydowanie za wcześnie, aby mówić o jakimkolwiek transferze. Tym bardziej, że mamy marzec i dopiero co zamknięte zostało zimowe okienko transferowe. Myślę, że rozsądne będzie, jeśli powrócimy do tematu w kwietniu lub nawet maju – dodał.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”