AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Slim91 »

Sciene-fiction - nic więcej. Gabriel :?: Wiadomo coś w ogóle o nim :?: Bo mi tyle, że przyszedł do nas i wziął cenne miejsce spoza UE. Strootman jest za drogi na dzień dzisiejszy. Jego cena nie pokrywa się podobno z umiejętnościami które pokazuje. Podobno ostatnio w Holandii nie zachwyca, a wg Mnie można znaleźć kogoś ciekawszego.
EnJoy's pisze:On tam będzie niezbędny, przytrzymać piłkę, zastawić się, wymusić faul, napsuć krwi stoperom Barcelony, a do tego jest świetny.
Licz się z tym, że Barca najprawdopodobniej nas z zdominuje więc okazji które wymieniłeś będzie może kilka. Osobiście wolałbym kogoś innego. Tylko problem kogo. Bojana jak każdy inny kibic nie chce. Z Robsonem nie wiadomo co się dzieje. A podejrzewam, że z kondycją u niego blado. A Niang znając jego to będzie wdawał się w dryblingi niepotrzebne i będzie tracił piłki. Jednak on może być przydatny w kontrze. I zamieszanie może robić. Jedynie wyleczyć go na ten mecz z niepotrzebnych dryblingów i pokazywania się na siłę i będzie dobrze. Liczę, że Boateng(swoją drogą, zdrowy jest :?: ) zagra bardziej cofniętego gracza.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2013, 17:00 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post autor: mete »

Tak jak pisałem niedawno - media szaleją i nie przywiązywałbym do tego większej wagi. Co kilka dni pojawia się nowa jedenastka. Tak w ramach ciekawostki wkleiłem.

O Boatengu nikt nie mówił o meczu. Nie zagrał profilaktycznie, więc powinien być gotowy. Na ten moment (mam nadzieję, że się nic złego już nie wydarzy) zagrożeni są Pazzini i Mexes.

Gabriel ponoć dobrze pracuje na treningach. Najczęściej pojawia się opcja, że pójdzie na wypożyczenie do jakiegoś klubu Serie A lub zostanie włączony do dealu z Genoą. Osobiście sam nie wiem co o nim sądzić. W Brazylii nie grał, u nas nie gra a jego agentem jest Raiola. Roggia 2?
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza »

Żaden Strootman, nie wierze ! i nie chce :p Milan nie skreślił jeszcze De Jonga. Galliani zrobi innego dila... nowy kontrakt dla Flaminiego ale z 4,5 za sezon Francuz zgodzi się na 3 (3,5) (bo ma inne ambicje niż hajs w Zenicie) i Nocelino za 10 (no dobra 8) milionów do Napoli. Robinho za 12/15 do Brazylii, powrót lub sprzedaż za hajs Emanuelsona... i trochę grosza Łysy zgarnie Z wypożyczonych kupią tylko Zapate, bo Bojana wątpię, ale może we wtorek na Camp Nou coś panowie ustala innego. Dodatkowo zadaniem specjalnym dla Gallianiego będzie zbierać hajs z Taiwo i innych ... Tak by uszczuplić wydatki dodatkowo zarabiając na tych na których już nikt nie będzie stawiał.

Ale gdzie my teraz o mercato ! Barca czeka :]

Różne - sprzeczne - informacje odnośnie Pazziniego, ale te najbardziej wiarygodne mówią że będzie gotów. Ciekawi mnie czy Allegri wystawi Costanta na lewej flance czy MDS - bo chyba w takim meczy prawa flanka jest dla Abate. Da sobie rade. Linia pomocy chyba taka jak wczoraj Flamini - Rysiek - Muntari ewentualnie Massimo zagra za Fancuza (?) i wtedy Allegri może nadal stawiać na Boa. Ale mi coś mówi że bohaterem tego meczu z ławki będzie Robinho :) Co prawda tak długo go nie widziałem na boisku że sam nie wiem czy on został w klubie by podnieść frekwencje na San Siro czy co :p ale obym miał racje.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Flamini ma kontrakt 1,6 mln euro na rok teraz. Wątpię, aby mu Łysy dał 3 bańki po sezonie. IMHO albo Francuz zgodzi się na około 2 mln albo odejdzie. Nocerino też uważam, że odejdzie, ale nie wydaje mi się, że dostaniemy kwotę około 10 milionów. Robinho jak odejdzie to tylko do Santosu a Ci nawet 10 baniek nie dadzą.

IMHO w meczu z Barca zagramy takim samym ustawieniem jak na San Siro.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

To mogą z Napoli wymienić, nie trzeba kasy, jest kogo brać. Ale nie kojarze żadnej informacji odnośnie 1,6 dla Francuza ? była taka obniżka ? przychodząc za free dostał dużo dużo więcej
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Tak, ale rok temu mu się skończył kontrakt. Mathieu już od nas odszedł a później sam się zaproponował klubowi na niższy kontrakt. Jego kontrakt pierwotny (4,5 mln) obowiązywał do 2012 roku.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Starość nie radość, pamiętam było wtedy małe zamieszanie, wypadło mi z głowy, to bym bardziej lepiej bo więcej będzie gotówki z Antoni. A Flamini zostanie bo on jest na równym poziomie, nikt nie oczekuje od niego więcej tylko trzymać poziom.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Jak dla mnie Flamini na wiosnę pokazuje, że zasługuje na zostanie. Najlepszy b2b w naszym zespole. Może nie materiał na pierwszy zespół, ale bardzo solidny rezerwowy.
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

mete pisze:Jak dla mnie Flamini na wiosnę pokazuje, że zasługuje na zostanie. Najlepszy b2b w naszym zespole. Może nie materiał na pierwszy zespół, ale bardzo solidny rezerwowy.
Flam dla OM zagrał 1 dobry sezon i odszedł za darmo do Arsenalu (wodząc przy tym włodarzy OM do ostatniego dnia). W Arsenalu grał na tyle cienko, że nikt nie chciał dawać mu nowego kontraktu, aż nagle w ostatnim sezonie zaczął grać wspaniale, po czym odszedł za darmo do Milanu (wodząc przy tym włodarzy Arsenalu do ostatniego dnia). W Milanie de ja vu, bo po kilku słabych sezonach, po których połowa z was uważała dawanie mu nowego kontraktu za skandal, nagle w ostatnim sezonie zaczął grać wspaniale! Jak dla mnie odejdzie (wodząc was przy tym do ostatniego dnia), a nawet jak zostanie to wróci na swój przeciętny poziom. Chyba że będziecie mu co roku dawać 1-roczny kontrakt, wtedy każdy z sezonów będzie ostatnim i teoretycznie powinien dobrze grać co roku :mrgreen:
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Flamini już za Ancelottiego miał udaną rundę gdzie grał dobrze. Następnie u Maxa był w świetnej formie i przed sezonem doznał poważnej kontuzji i dopiero teraz wrócił do dobrej gry. Nie jest tak, że Flamini dopiero teraz zaczął dobrze grać.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore »

sickstick
Widać, że o sytuacji Flaminiego w Milanie pojęcie masz blade, wybacz wytknięcie tego, ale parę rzeczy trzeba naprostować.
Flamini miał taki sobie start w Milanie, ale po przesunięciu na bok obrony grywał zaskakująco dobrze. Na tyle dobrze, że było wielu, którzy widzieli w nim zbawienie na prawej stronie po emeryturze Cafu. Niestety - Francuz nie chciał pełnić takiej funkcji, chciał grać tylko w pomocy. Później grał słabo, nie był też ulubieńcem kolejnych trenerów, a wreszcie przyszedł Allegri i Flamini odżył. Wiosna sezonu mistrzowskiego, zakończona zwycięskim golem w meczu z Bolonią, była dla niego udana. Niestety, doznał urazu, który wyłączył go właściwie na cały zeszły sezon (a stało się to w udanym dla niego okresie przygotowawczym), po tym urazie doszedł do siebie jakoś w kwietniu czy maju zeszłego sezonu, ale trudno było oczekiwać, by szybko się pozbierał. Klub zaproponował mu 1/3 poprzedniego kontraktu, na co Francuz się zgodził - choć miał on sporo ofert z różnych klubów, gdzie mógł mieć pewne miejsce w składzie i (jak podawano w mediach) znacznie wyższe apanaże. Pozostanie w Milanie było wyborem ambicji, nie portfela.
W tym sezonie startował z pozycji przegranej - Muntari wyleciał z urazem, ale Allegri stawiał wyżej innych zawodników. Uraz De Jonga zmusił go do zmiany systemu i dał szansę Flaminiemu. Ten zaczął znów grać świetnie, przeżywa w ostatnich miesiącach najlepszy moim zdaniem okres w Milanie. Obawiam się jednak, że gdy wróci De Jong (a może i przyjdzie nowy DM), to system znów się zmieni i dla Francuza nie będzie miejsca w kadrze. A szkoda - takie żelazne płuca są bezcenne.
Moim zdaniem więc Twoja opinia na temat Flaminiego w Milanie jest krzywdząca i mało mająca związków z rzeczywistością. Jak było w Arsenalu i OM - nie wiem, więc nie oceniam.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 916

Post autor: Nebula RN »

Zastanawia mnie jedna rzecz - od kilku tygodni sprawdzam poczynania Comiego w Regginie i pomimo tego, że jest najlepszym strzelcem zespołu (9 bramek), to w kilku ostatnich kolejkach zawsze zaczynał mecz w ławki. Ma jakieś problemy zdrowotne? Czy może trener doszedł do wniosku, że lepiej ogrywać 37-letniego Di Michele, który strzelił do tej pory 1 bramkę bodajże?
Zły to znak, kiedy ludzie przestają rozumieć ironię, alegorię, żart.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Nie mam pojęcia, ale we Włoszech tak jest. Jeżeli się nie ma jakichkolwiek praw do gracza to raczej się mu nie daje pograć. A Reggina nie ma do niego praw i raczej po sezonie nie zostanie u nich. Choć z drugiej strony może złapał okres słabszej formy lub jakieś problemy z kontuzjami. Ely też ostatnio gra mniej a nie słyszałem nic o jego kontuzji.

Jak już jesteśmy przy młodzieży to fajny artykuł (nie wiem czy ktoś go wklejał) ---> http://www.goal.com/en-ie/news/3920/fea ... -their-own
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post autor: Slim91 »

mete pisze:IMHO w meczu z Barca zagramy takim samym ustawieniem jak na San Siro.
Osobiście wolałbym Flaminiego za Muntariego.

Barca podobno wyjdzie 3-4-3 z tym, że najprawdopodobniej zagra 4 nominalnych obrońców. Puyol na OŚ, po bokach Alba i Alves, a na DM Pique choć nie wiadomo jak to będzie wyglądało. Osobiście w to nie wierzę z prostej przyczyny. Alba oraz Alves będą przeważnie grać z dala od bramki, więc na kontry zostaje im tylko Puyol + opcjonalnie Pique. Wszyscy wiemy, że szybkość u tych panów nie stoi na wysokim poziomie. Dużo od gry Barcelony będzie zależeć gra partnerów Messiego w ataku. Opcjami są Tello, Villa, Pedro i Alexis. Osobiście chciałbym uniknąć Villi, a widziałbym w 11 Sancheza.

Za Guardioli eksperymentowanie z 3-4-3 obracało się bodajże przeciwko nim.

Liczę, że jutro ktoś z trójki Inter, Napoli lub Lazio zgubi punkty.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Wg najnowszych informacji Pazzini nie zagra z Barceloną. Może to być zasłonna dymna. W takim wypadku w ataku na środku może zagrać szybki Niang, który nie dość, że będzie ciężko pracował w defensywie niepokojąc rozgrywających Barcelony to jeszcze jest szybki i może uda się mu im uciec w jakiejś kontrze.i

Wydaje mi się, że na taki mecz lepszy jest Muntari niż Flamini. Ghańczyk moim zdaniem jest lepszym graczem co do realizacji taktyki. Mathieu jest trochę w gorącej wodzie kąpany.

Fajny filmik analizujący naszą grę defensywną --->
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”