AC Milan (zbiorczy)(cz.2)
Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)
Nie ma co zbytnio chwalić przed zachodem słońca (tak jak tydzień temu Catania-Inter), ale chyba niebiosy bardzo chcą, żebyśmy za rok zagrali w LM. Napoli nadal w słabiutkiej formie, Roma wczoraj straciła punkty a później Lazio-Viola.
Od meczu z Juve (można powiedzieć, że nasz przełom) zanotowaliśmy 11 zwycięstw 3 remisy oraz 1 porażkę. Zdecydowanie najwięcej punktów w analogicznym okresie z wszystkich ekip Serie A. Jak dobrze pójdzie to po tej kolejce będziemy tracić 2! punkty do 2 miejsca. Niebywałe.
Od meczu z Juve (można powiedzieć, że nasz przełom) zanotowaliśmy 11 zwycięstw 3 remisy oraz 1 porażkę. Zdecydowanie najwięcej punktów w analogicznym okresie z wszystkich ekip Serie A. Jak dobrze pójdzie to po tej kolejce będziemy tracić 2! punkty do 2 miejsca. Niebywałe.
- Chlopaczek
- Ten obcy
- Reputacja: 3308
Dobra informacja jest taka ze zblizamy sie coraz bardziej do drugiego miejsca czyli dluzszych wakacji dla naszych pilkarzy.
Zla natomiast jest taka ze Pazzini nie zagra z Barcelona. Nie wiadomo kiedy wroci kontuzja okazala sie powazniejsza niz zakladano. Wielka szkoda bo byl ostatnio w wysokiej formie.
Zla natomiast jest taka ze Pazzini nie zagra z Barcelona. Nie wiadomo kiedy wroci kontuzja okazala sie powazniejsza niz zakladano. Wielka szkoda bo byl ostatnio w wysokiej formie.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Panowie jak przejdziemy Barce pora się skupić na LM. W tej lidze szybciej Siena nas dogoni niż Inter czy Lazio
Pięknie. Oczekiwałem 1 wtopy na 3 dzisiejsze mecz, a będą 3 wtopy.

Pięknie. Oczekiwałem 1 wtopy na 3 dzisiejsze mecz, a będą 3 wtopy.
Po zeszłym tygodniu nie skreślałbym jeszcze Interu. Jak na razie kolejka zapowiada się prawie idealnie dla nas - Remis Romy, jak na razie wtopa Interu, nasza wygrana. Jedynie szkoda, że Lazio przegrywa. Viola będzie mocna. Wracają do formy po kilku słabszych meczach.
Po Barcelonie mamy Palermo. Niby w słabej formie, faworyci do spadku, ale jak zawsze gramy z nimi w takiej sytuacji to się przełamują. Oby za tydzień nie było podobnie.
Szkoda Pazziniego. W takiej formie jest a tu kontuzja.
Po Barcelonie mamy Palermo. Niby w słabej formie, faworyci do spadku, ale jak zawsze gramy z nimi w takiej sytuacji to się przełamują. Oby za tydzień nie było podobnie.
Szkoda Pazziniego. W takiej formie jest a tu kontuzja.
- Zaza
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1
Kolejka marzenie ! Pod każdym kątem, ale nie bądźmy pazerni, na spokojnie trzeba bronić obecnej pozycji. Napoli same się wykruszy, zobaczycie. Do meczu z Napoli, będziemy na drugim miejscu ! Lazio momentalnie spadło o 3 pozycje
Naprawdę ciekawy sezon serie A ! Do końca jeszcze wiele kolejek z tym nasze spotkania z Violą i Juve na ich terenie oraz Napoli na Giuseppe Meazza ... i to kolejka po kolejce
To będzie maraton kluczowy dla całego sezonu !
Szkoda Pazziniego bo naprawdę mógł jeszcze bardziej wywoływać presje na Balo, a czekam na mecz w którym obaj zagrają w linii ataku Milanu. Ciekawe by to było
Warto zwrócić uwagę że Pazzini ma już 13 bramek na koncie w lidze... Faraon (drugi w klasyfikacji) ma 16 a lider Cavani tylko 18 trafień ! Tylko Roma ma dwóch podobnych snajperów w lidze Lamela - Osvaldo razem 22 bramki. Totti chyba 10. U nas 3 jest Balo który w 5 spotkaniach strzelił ... 5 bramek
O meczu LM subiektywnie wypowiem się w innym temacie
Naprawdę ciekawy sezon serie A ! Do końca jeszcze wiele kolejek z tym nasze spotkania z Violą i Juve na ich terenie oraz Napoli na Giuseppe Meazza ... i to kolejka po kolejce
Szkoda Pazziniego bo naprawdę mógł jeszcze bardziej wywoływać presje na Balo, a czekam na mecz w którym obaj zagrają w linii ataku Milanu. Ciekawe by to było
O meczu LM subiektywnie wypowiem się w innym temacie
Wg informacji z Włoch Galliani dogadał z Preziosim transfer Kucki, który ma zarabiać 1,2 mln euro na rok. Ponoć rozmawiano też o Perinie, Granqviscie a z drugiej strony o Antoninim oraz Cristante (raczej wypożyczenie, ale pewnie dopiero po okresie przygotowawczym w zależności jak się będzie prezentował). Szwedzki obrońca mnie w ogóle nie przekonuje.
Pazzini ma pauzować 14 dni, ale znając MilanLab to będzie z miesiąć, więc możliwe, że wypadnie na bardzo ciężki okres. Jeżeli dodamy, że Balo nie jest w pełni sił to nie jest ciekawie. Cholernie szkoda, bo Pazzo złapał niesamowitą formę i wykorzystywał niemal wszystkie sytuacje co miał. Balotelli tego nie potrafi a bramki nam będą potrzebne.
Z drugiej strony fajnie, że po dwóch ciężkich latach z kontuzjami jak na razie nie ma większych problemów. Owszem zdarzają się urazy, ale tego nie można całkowicie wykluczyć.
Pazzini ma pauzować 14 dni, ale znając MilanLab to będzie z miesiąć, więc możliwe, że wypadnie na bardzo ciężki okres. Jeżeli dodamy, że Balo nie jest w pełni sił to nie jest ciekawie. Cholernie szkoda, bo Pazzo złapał niesamowitą formę i wykorzystywał niemal wszystkie sytuacje co miał. Balotelli tego nie potrafi a bramki nam będą potrzebne.
Z drugiej strony fajnie, że po dwóch ciężkich latach z kontuzjami jak na razie nie ma większych problemów. Owszem zdarzają się urazy, ale tego nie można całkowicie wykluczyć.
- gilardino11
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1295
Teraz kadra więc Pazzo będzie miał prawie 3 tygodnie żeby przygotować się na Chievo. Jestem spokojny o to że zagra.
Dzisiaj mega ważny mecz na Camp Nou, ostatnie lata z Barceloną to pasmo porażek i remisów które nic nam nie dawały. W tym roku jednak mamy szansę w końcu pokonać wielkiego rywala i zakończyć erę wielkiej Barcelony która ostatni raz odpadła szybciej niż w 1/2 LM 6 lat temu. Zabraknie Pazzo ale wydaje się że w jego miejsce wyjdzie Niang. Ciekaw jestem jak Max zestawi środek pola bo obok pewniaka Monto są Ambro, Muntari i Flamini a w razie problemów nawet Nocerino. Wydaje mi się że Max postawi na Ambro i Muntariego choć ja akurat widziałbym tam Flaminiego który w drugiej części sezonu gra świetnie. W obronie raczej bez niespodzianek. Mexes-Zapata w środku a na bokach Abate i Constant. Gdyby jednak Mexes nie ogarnął się na wieczór do gry jest Yepes i Bonera ( [k****] max to ma poważnych zastępców w środku
)
Dzisiaj mega ważny mecz na Camp Nou, ostatnie lata z Barceloną to pasmo porażek i remisów które nic nam nie dawały. W tym roku jednak mamy szansę w końcu pokonać wielkiego rywala i zakończyć erę wielkiej Barcelony która ostatni raz odpadła szybciej niż w 1/2 LM 6 lat temu. Zabraknie Pazzo ale wydaje się że w jego miejsce wyjdzie Niang. Ciekaw jestem jak Max zestawi środek pola bo obok pewniaka Monto są Ambro, Muntari i Flamini a w razie problemów nawet Nocerino. Wydaje mi się że Max postawi na Ambro i Muntariego choć ja akurat widziałbym tam Flaminiego który w drugiej części sezonu gra świetnie. W obronie raczej bez niespodzianek. Mexes-Zapata w środku a na bokach Abate i Constant. Gdyby jednak Mexes nie ogarnął się na wieczór do gry jest Yepes i Bonera ( [k****] max to ma poważnych zastępców w środku
W pomocy jestem przekonany, że wyjdzie Monto i Ambrosini. Jak dla mnie o jedno miejsce walczą Muntari i Flamini ze wskazaniem na tego pierwszego. Wydaje mi się, że bardziej na początku będzie nam potrzebne zdyscyplinowanie taktyczne Ghańczyka niż żelazne płuca Francuza. Mathieu się może przydać później. Mam nadzieję, że w obronie nie wyjdzie Bonera, bo to jest prośba o porządne baty ze strony Katalończyków.
Musimy wyjść z takim nastawieniem jak w pierwszym spotkaniu - pewni siebie i każdy gracz musi wiedzieć co ma robić i dać z siebie maksimum. Dodatkowo musimy zapomnieć, że mamy przewagę 2 bramek. Jeżeli o tym zapomnimy i będziemy liczyć na bufor bezpieczeństwo to odpadniemy. Uważam, że już wiele pokazaliśmy w tym dwumeczu i nawet jak się nam noga powinie to tragedii nie będzie. Fajnie by było awansować, bo to mogło by dać kopa graczom.
Kto by jeszcze niedawno pomyślał, że będziemy jechać na Camp Nou mając przewagę 2 goli i tak wysokie miejsce w Serie A? Nie mogę się doczekać spotkania.
BTW w nocy mi się śniło, że Bojan strzelił bramkę z przewrotki na wagę awansu po podaniu Montolivo. Wynik spotkania 4-2.
Musimy wyjść z takim nastawieniem jak w pierwszym spotkaniu - pewni siebie i każdy gracz musi wiedzieć co ma robić i dać z siebie maksimum. Dodatkowo musimy zapomnieć, że mamy przewagę 2 bramek. Jeżeli o tym zapomnimy i będziemy liczyć na bufor bezpieczeństwo to odpadniemy. Uważam, że już wiele pokazaliśmy w tym dwumeczu i nawet jak się nam noga powinie to tragedii nie będzie. Fajnie by było awansować, bo to mogło by dać kopa graczom.
Kto by jeszcze niedawno pomyślał, że będziemy jechać na Camp Nou mając przewagę 2 goli i tak wysokie miejsce w Serie A? Nie mogę się doczekać spotkania.
BTW w nocy mi się śniło, że Bojan strzelił bramkę z przewrotki na wagę awansu po podaniu Montolivo. Wynik spotkania 4-2.
- gilardino11
- Laureat Złotej Piłki

Dokładnie. Nie zapomnę niektórym kibicom Juve i Interu jak podśmiewali się po wygranym meczu z Juve jak pisaliśmy że po takim meczu możemy nabrać wiatru w żagle i jeżeli będzie taka determinacja to powalczy Milan na poważnie o puchary. Teraz widzimy gdzie jest ten śmieszny Inter a gdzie jest Milan i w jakich barwach kreuje się jednym i drugim końcówka sezonu.Kto by jeszcze niedawno pomyślał, że będziemy jechać na Camp Nou mając przewagę 2 goli i tak wysokie miejsce w Serie A? Nie mogę się doczekać spotkania.
Forza Calcio
Krytykowany tu na poczatku sezonu Allegrii odwalił naprawde bardzo dobra robote. I jezeli Milan zagra w CL w przyszlym sezonie to Allegrii bedzie dla mnie najlepszym trenerem obecnego sezonu.
Nuklearny Jezus w chmurze wodoru.
Ja bym się wstrzymał z takimi osądami. Dziś możemy się cieszyć a za niedługo możemy płakać, bo sytuacja zarówno w LM jak i w Serie A jest bardzo stykowa. Daleka droga przed nami jeszcze.Dokładnie. Nie zapomnę niektórym kibicom Juve i Interu jak podśmiewali się po wygranym meczu z Juve jak pisaliśmy że po takim meczu możemy nabrać wiatru w żagle i jeżeli będzie taka determinacja to powalczy Milan na poważnie o puchary. Teraz widzimy gdzie jest ten śmieszny Inter a gdzie jest Milan i w jakich barwach kreuje się jednym i drugim końcówka sezonu.
Dla mnie nie ma opcji, żeby Mexes dzisiaj nie wyszedł. Zakup obrońcy prócz oczywistego kupna Zapaty jest priorytetem.
Pazzo opuści tylko Palermo bo przecież są później mecze reprezentacyjne. Od razu wiedziałem, że kontuzja nie pozwoli mu grać z Barcą.
O meczu wypowiem się gdzie indziej. Osobiście nie chciałbym żeby sędzia nie miał wpływu na rozstrzygnięcie meczu oraz głupi byłoby odpaść po golu straconym w 90 minucie.
Ostatni raz tak czekałem na mecz Milanu w 2007 roku.
Pazzo opuści tylko Palermo bo przecież są później mecze reprezentacyjne. Od razu wiedziałem, że kontuzja nie pozwoli mu grać z Barcą.
O meczu wypowiem się gdzie indziej. Osobiście nie chciałbym żeby sędzia nie miał wpływu na rozstrzygnięcie meczu oraz głupi byłoby odpaść po golu straconym w 90 minucie.
Ostatni raz tak czekałem na mecz Milanu w 2007 roku.
- gilardino11
- Laureat Złotej Piłki

Oby się to skończyło jak w 2007, to mogą być narodziny nowego młodego MilanuOstatni raz tak czekałem na mecz Milanu w 2007 roku.
dokładnie, wstrzymałbym się z hurraoptymizmem, równie dobrze milan moze odpaść dzisiaj z barcą a w lidze złapac kryzys jak lazio czy napoli i skończyć na miejscu 4-6
- gilardino11
- Laureat Złotej Piłki

dokładnie, wstrzymałbym się z hurraoptymizmem, równie dobrze milan moze odpaść dzisiaj z barcą a w lidze złapac kryzys jak lazio czy napoli i skończyć na miejscu 4-6
miejsca 4-6 to też puchary. Odpadnięcie dzisiaj z Barca nic nie zmieni, zagraliśmy kapitalne spotkanie na San Siro i dzisiaj można dokonać dzieła zniszczenia na Blaugranie i w pewnym sensie zakończenie ich ery w europejskiej piłce. Natomiast walczyć o LM Milan będzie musiał do maja. Plusy są takie że po za Juve w Serie A wszyscy są do pojechania, poziom tej ligi już nie jest taki zajebisty jak kiedyś i trochę dobrej piłki w najbliższych 2 miesiącach da Milanowi LM.