AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Slim91 »

Możliwe. Zapomniałem o tej kwestii.

e: http://www.pilka.pl/dzialacz-milanu-ten ... st-uczciwy

Komiczne :roftl3: Czegoś takiego się nie powinno mówić.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post autor: mete »

Komiczne :roftl3: Czegoś takiego się nie powinno mówić.
Galliani i Cellino to przyjaciele. Przez to, że nie mogą grać przy pełnych trybunach a nawet niekiedy grają na neutralnym terenie tracą sporo kasy i przez to mają problemy finansowe. Adriano pokazał jak niekonsekwentne są władze z LEGA Calcio. I dobrze. Nie mogą być równie i równiejsi. Dodatkowo może to jakieś podchody pod Nainggolana? :D

Cieszą 3 punkty w bardzo ciężkich warunkach. Powiększyliśmy przewagę nad Violą, Interem oraz Romą. Zachowaliśmy dystans nad Lazio i wywarliśmy presję nad Napoli. Teraz pora na święta a później 3 bardzo ciężkie mecze.
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

mete pisze:Galliani i Cellino to przyjaciele. Przez to, że nie mogą grać przy pełnych trybunach a nawet niekiedy grają na neutralnym terenie tracą sporo kasy i przez to mają problemy finansowe. Adriano pokazał jak niekonsekwentne są władze z LEGA Calcio. I dobrze. Nie mogą być równie i równiejsi. Dodatkowo może to jakieś podchody pod Nainggolana? :D
Ja bardziej upatruje się w tym, że Galliani twierdził, że Fiorentinie się będzie grało łatwiej z Cagliari bez wsparcia kibiców gospodarzy. A Radje wziął bym bez problemu. Jednak takich słów nie powinno się wypowiadać. Nie w takim to nie. Nie ma żadnej nieuczciwości No chyba, ze było, źle przetłumaczone. Choć dla Mnie to chore skoro drużyna raz może grać u siebie z kibicami, a raz nie.

Ładny mecz. Mogło być nawet wyżej. Cieszą wolne Balo, które sprawiają problemy bramkarzowi. Mam nadzieję, że opcja na podanie do Montolivo się zakończy bo jest to nieefektywne. Balo popracuje na wolnymi będzie dobrze. Sprawiają one problemy, lecz jednak są dalej nie trudne do obrony.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Jest niesprawiedliwość. Jeżeli drużyna gra kilka meczy bez kibiców, następnie na neutralnym terenie z Juventusem i nagle dostaję zgodę na mecz przy kibicach z Milanem (o to się starał Galliani) i dwa tygodnie później już nie może wpuścić widzów to coś jest nie tak.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Jeszcze o jednym wczoraj zapomniałem. Po fatalnym początku zwłaszcza w defensywie gra obrońców się poprawiła. W marcu w lidze nie straciliśmy ani jednej bramki a ostatnio straciliśmy z Interem. Napawa to optymizmem przed najbliższymi tygodniami.

W tym roku kalendarzowym straciliśmy 6 bramek w lidze (ani razu więcej niż 1 w meczu). Zanotowaliśmy 3 remisy oraz 9 zwycięstw.
Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post autor: Riddick »

To cieszy ale trzeba tez dodać, że rywali mieliśmy takich sobie, z silniejszych drużyn słabiutkie w tamtym czasie Lazio oraz chimeryczny Inter. Teraz czeka nas prawdziwy sprawdzian.

Ma ktoś może linka do tabeli tylko rundy rewanżowej Serie A?
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

:suicide:

Co za baran dał mecz z Fiorentiną o 12.30 :?: Liczyłem na fajne spotkanie, a okazuje się, że nawet nie będę mógł go oglądać. Wracam z obowiązków równo po zakończeniu meczu.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Każda drużyna musi zagrać o tej porze. My żeśmy jeszcze chyba po południu w tym sezonie nie grali. Oczywiście mecz z Viola (szlagier kolejki zdaje się) powinien być o 20:45. Rok temu tuż po południu graliśmy z Bari. Wcześniej byłem przekonany, że mecz będzie wieczorem i że po raz pierwszy wybiorę się na spotkanie MCP a tak sam nie wiem czy będę w stanie go obejrzeć.

W barwach Violi nie zagra Rodriguez i Jovetic.
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

mete pisze:Rok temu tuż po południu graliśmy z Bari.
Mylisz się chyba. 2 lata temu z Bari, rok temu chyba graliśmy o 12.30 w pamiętnym meczu na Via del Mare.

Podobno występ Jojo jest jak na razie tylko zagrożony. Jeżeli wygramy ten mecz to de facto min. 3 miejsce mamy na pewno.

Rozumiem jakbyśmy grali np. z Pescarą o 12.30, ale z Violą :?: Mam wrażenie, że pora tego meczu "zabije" ten mecz.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Mylisz się chyba. 2 lata temu z Bari, rok temu chyba graliśmy o 12.30 w pamiętnym meczu na Via del Mare.
No tak moja pomyłka.
Podobno występ Jojo jest jak na razie tylko zagrożony. Jeżeli wygramy ten mecz to de facto min. 3 miejsce mamy na pewno.
Z tego co wiem to Fiorentina już oficjalnie potwierdziła, że JoJo wypada na dwa tygodnie ---> http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=108023

Do trzeciego miejsca ten mecz może być kluczowy z tego powodu, że my mamy teoretycznie najcięższy terminarz (Viola, Napoli, Juve + Roma) natomiast Fiołki najłatwiejszy. Oczywiście trzeba brać pod uwagę, że zarówno klub z Florencji jak i Napoli lubią pogubić punkty w tych teoretycznie najłatwiejszych meczach. Priorytetem na niedziele jest napewno nie przegrać.
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson »

Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale przed pierwszym meczem z Milanem Jojo też doznał kontuzji prawda? Macie szczęście.
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Tak, nie zmienia to jednak faktu, że bez niego nas pokonali. Z tym, że wtedy byliśmy w znacznie gorszej sytuacji niż teraz.
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post autor: Enjo »

E tam, nie ma co narzekać na godzinę meczu - zagrają przed południem, jak zdobędą punkty to reszta dnia w dobrym humorze a i można wybrać jakiś inny ciekawy mecz do obejrzenia.Ważniejszą sprawą, żeby pyknąć Viole.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Pojawiły się informacje, że dogadaliśmy Dede (od dawna jesteśmy z nim łączeni) oraz że przyjdzie do nas Julio Cesar w lecie.
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Julio Cesar z QPR :?: Był bramkarz Interu. Mi osobiście się ta opcja nie podoba. Mamy Amelię przecież. Ile miałby zarabiać :?: Bo jak więcej od Marco to nie ma sensu go ściągać.

Dede z chęcią powitałbym w Milanie. O wiele bardziej niż np. Ogbonnę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”