AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Enjo »

Dede widziałem tylko kilka razy w Vasco i akurat trafiłem na mecze gdzie strzelał a i dobrze grał także kto wie czy nie byłby to dobry transfer.Choć wolałbym kogoś bardziej sprawdzonego w Europie - Sakho nie mieście się w PSG, trochę się też zatrzymał w rozwoju a level i tak niezły albo Nkoulu z OM - ten to jest świetny, szybki, zdecydowany, skuteczny.OM też wszystko sprzedaje co ma wartość także za parenaście byłyby do wyjęcia.

Z JC dziwna sprawa, nie wiem czy byłby potrzebny Milanowi.Lepsza opcja to inwestowanie w młodego [ kupić Perrina i wypożyczyć i jeszcze jeden sezon pograć Faszystą ]
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post autor: mete »

Może zaczne od Cesara. IMHO to znakomita okazja. Bramkarzem jest lepszym od Abbiatiego a dodatkowo przy spadku QPR przyszedłby za darmo lub za grosze. Fajna opcja na przeczekanie na Perina. Ponoć Galliani razem z Preziosim dogadali się, że Mattia rok pogra w Genoi a później trafi do Milanu. Co będzie najlepsze dla niego rozwoju, jeszcze ma za duże wahania formy na grę w pierwszym składzie Milanu. Moglibyśmy go spalić. Media we Włoszech są przekonane, że jego przyszłość jest w Mediolanie. Więc na nadchodzący sezon JC + Abbiati a za rok jeden z nich jako mentor dla Perina i tu prawdopodobnie Cesar, który jest lepszym fachowcem od Christiana. Sky mówi o pensji niskiej bo 1 mln euro (nie wierzę, ale o tym zaraz). Nie wiem czy to prawda, ale z powodów rodzinnych Julio ponoć chce wrócić do Włoch. Jestem na tak przy jakiejś normalnej pensji - max 2 mln euro na rok. IMHO oferta w wysokości 1 bańki na rok byłaby obrazą, ale jeżeli taki kontrakt by podpisano to majstersztyk.

Braida i działacze Milanu obserwują Dede od dłuższego czasu i skoro są skłonni wydać kasę to coś to znaczy. Gość jest szybki, silny niesamowicie, dobry w odbiorze jedynie musi trochę popracować nad taktyką. Materiał na nowego Silvę moim zdaniem zwłaszcza, że w Brazylii zbiera świetne noty.

Osobiście wydaje mi się, że przyjdzie Dede lub Ogbonna oraz jakiś młody defensor - Regini, Lichnovsky lub ten kolumbijczyk z którym jesteśmy łączeni. Nie wykluczam, że przy sprzyjajacych warunkach trafi zarówno Dede i Ogbonna. To byłoby kapitalne.

Duże branie jest na naszych młodych - Petagnę chce Ascoli, Fossattiego Cagliari, Ganza Bari, Henty'ego Sassuolo i Pro Vercati, Comiego Torino a Gabriela Palermo i Parma.
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post autor: Slim91 »

Sakho - talent z FMa. Nie bez powodu dzisiaj grzeje ławę w PSG. Jestem ciekaw kiedy skończy się mówić na niego wielki talent. Talentem można nazwać Umitiego, a nie gościa o którym słyszymy już od ładnych kliku lat i nie ma żadnej renomy(prócz legend o jego wielkim talencie). Wiecznie przecież nie można. Dużo bardziej wolałbym już Nkoulu niż jego. Jednak Dede zdecydowanie na 1 miejscu. Podobno radzi sobie w Brazylii lepiej niż T. Silva.

Pisało się tez o Maupayu. Jak dla Mnie średnio widzę tą opcje. Napad mamy dobry i młody. Francuz możliwe, że mógłby się zmarnować u Nas. Sam na jego miejscu nie wybrałbym Milanu.

e:Palermo raczej spadnie z ligi więc myślę, że za atrakcyjną kwotę byłby do wyciągnięcia Ilicic. Z ciekawszych opcji jest tam jeszcze Dybala. Gabriela oddałbym z pocałowaniem ręki.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2013, 23:20 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

O Maupayu zaczęło się pisać jeszcze we wrześniu zanim zaczął pokazywać w tym sezonie talent w Ligue 1. Co pokazuje, że scouting wreszcie działa.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Ilicic jest himeryczny jak cholera i moim zdaniem już pewnego poziomu nie przeskoczy. Napastników natomiast mamy pod dostatkiem i w klubie i na wypożyczeniach/współwłasnościach.
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post autor: Enjo »

Mirek15 pisze:atrakcyjną kwotę byłby do wyciągnięcia Ilicic.
Mówił, że nie chce grać w Milanie bo kibicuje Juventusowi.Ten gość od pewnego czasu jest pomyłką, tak chimerycznego gracza dawno nie widziałem.

Co do Sakho - zawsze jechał na łatce młodego zdolnego - zgoda, ale tak jak w przypadku LLorisa w OL również przestał się rozwijać i potrzebował zmiany klubu.Ten drugi przeszedł do Spurs i gra na niezły poziomie także myślę, że z Sakho mogłoby być podobnie.Ale to tak w ramach dygresji bo raczej nie liczę, że Milan się nim nie zainteresuje.

Maupay to chyba najmłodszy gracz w Europie, który gra w miarę poważnym klubie i już coś znaczy.Ciekawy chłopak.
mete pisze:Duże branie jest na naszych młodych - Petagnę chce Ascoli, Fossattiego Cagliari, Ganza Bari, Henty'ego Sassuolo i Pro Vercati, Comiego Torino a Gabriela Palermo i Parma.
Cieszy, że jest na nich popyt, jedynie można ubolewać, że nie mają umiejętności takich jak DS i nie są materiałem na kadrę Milanu, ale kilku może pograć na poziomie Serie A,B.Trzymam kciuki za Ganza, Henty'ego, Fossattiego.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Cieszy, że jest na nich popyt, jedynie można ubolewać, że nie mają umiejętności takich jak DS i nie są materiałem na kadrę Milanu, ale kilku może pograć na poziomie Serie A,B.Trzymam kciuki za Ganza, Henty'ego, Fossattiego.
Mi się wydaje, że Petagna oraz Fossatti będa mieli przyszłość w Milanie. Ten drugi powoli nawiązuje grą do talentu, który posiada. Petagna jest młodziutki i IMHO to materiał na topowego gracza. Nie każdy potrafi tak szybko jak DS przeskoczył z poziomu juniorskiego na seniorski.
Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: dexter12 »

Galliani mówi, że Cesar nie przyjdzie, więc chyba można się go spodziewać w lecie :lol: Mnie się podoba takie rozwiązanie, pod warunkiem, że zaklepiemy sobie Perina bo jeśli Cesar ma być następcą Faszysty to jestem temu przeciwny.

Wie ktoś co się podziało z naszym super talentem Verdim, mamy do niego jeszcze jakieś prawa? Z tego co pamiętam to chyba siedzi w Torino, tak mi się przypomniało bo ostatnio mi bramkę w Fifie władował :D Swego czasu był uważany za jeden z największych włoskich talentów ale coś o nim cicho ostatnio.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Verdi poszedł na wypożyczenie do Juve Stabia. Mamy połowę jego karty.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

LGdS podała dzisiaj, że Milan będzie miał od przyszłego sezonu drużynę B, która będzie się składała z graczy rezerwowych oraz primavery. Drużyny z Seria A zorganizują rozgrywki dla takich drużyn i mecze mają się odbywać w poniedziałek. Na razie 8 drużyn przystało do tego pomysłu - Milan, Inter, Juve, Atalanta, Bologna, Parma, Sampa, Udinese.

Mam nadzieję, że takie coś wypali. Młodzież będzie się mogła ogrywać ze starszymi od siebie bez presji a graczom po kontuzjach lub rezerwowym będzie łatwiej łapać rytm meczowy. Ponoć Galliani chciał Pippo na trenera, ale ten woli zajmować się młodzieżą. Możliwe, że Gattuso wróci by objąć tą posadę.
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post autor: coco »

świetny pomysł z tą drużyną B, gracze będą zdobywać doświadczenie, obejdzie się bez beznadziejnych wypożyczeń do innych lig żeby młody gracz mógł się otrzaskać, Anglia i Hiszpania mają drużyny rezerwowe, i w każdej chwili mogą wykorzystać kogoś ogranego do 1 drużyny. Od dawna chciałem żeby takie coś się pojawiło w Serie A. To świetna rzecz zwłaszcza dla graczy którzy wracają po długich kontuzjach, świetna okazja do ogrania się i powrotu do 1 drużyny, i drugi pozytyw taki że gracze za starzy na primavere lub wielkie talenty mogą grać na trochę innym poziomie niż juniorski, jak dla mnie takie coś powinno być już dawno, włoskie kluby mogą dzięki temu tylko zyskać.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post autor: Hyypia »

A w Hiszpanii nie jest tak, że drugie drużyny grają po prostu w niższych ligach?
Zachodzące słońce reprezentuje śmierć
Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post autor: Professor Chaos »

Tak właśnie jest.
Platini (president UEFA): "Barça play another sport? Barça plays football. Maybe the others play a different sport than Barça."

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post autor: Berele Lewartow »

Cała idea drużyn B polega na tym, ze graja w niższych ligach. Troche bez sensu, co to zmienia, ze Primavera Juve zagra z priamvera Milanu w poniedziałek w ramch rozgrywek drużyn B, od tego co mamy teraz? Jedyne co widze w tym dobrego, to presją jaką to może wywrzeć na wladach ligi, żeby poszly w kierunku hiszpańskim i niemieckim.
Przeciez nawet zadodnicy po kontuzjach chhyba moga grac w prmiaverze, pamietam, ze Isla grał tam jakies spotkania.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Ale zdaje się, że jest limit graczy powyżej wieku bodajże 20 lat, którzy mogą zagrać w Primaverze. Natomiast tu nie byłoby ograniczeń. Jednak fajnie jakby to był pierwszy krok do tego, aby można było mieć drużynę B w niższych kategoriach wiekowych.

Na ten moment pewnie wyglądałoby to tak, że najzdolniejszy gracze z Primavery, ławkowicze oraz rekonwalescencji z pierwszej ekipy graliby w ramach drużyn B. Natomiast do juniorskich drużyn byliby włączani coraz młodsi gracze ułatwiając im w ten sposób start w dorosłą piłką. Natomiast największe gwiazdy Primaver zamiast tułać się po niższych ligach będą blisko pierwszej drużyny.

IMHO na początek bardzo dobra inicjatywa. We Włoskim związku siedzi zbyt dużo niereformowalnych osób by od razu coś większego przeprowadzić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”