AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete »

Wydaje się, że w lecie możemy mieć całkiem nowy środek obrony. Vergara ma przybyć na testy medyczne niedługo do Mediolanu. Wszystkie poważne włoskie media o tym piszą. Za Dede poszła oferta, którego chcemy mieć jak najszybciej w razie czego żeby mógł zagrać w eleminacjach do LM. Natomiast media zaczęły nas łączyć z Douglasem, któremu kończy się kontrakt. Dodatkowo jesteśmy łączeni z Dragoviciem.

Trudno stwierdzić w tym momencie kto przyjdzie, ale możemy być świadkami sporych przetasowań w obronie. Dobrze, że Łysy o tym myśli, bo po mało kreatywnej pomocy to jest nasz największy problem.

Balotelli zawieszony na 3 mecze :) Sytuacja podobna jak z Ibrą swego czasu i też w czasie meczu z Violą. Niedość, że nas wykręcili w spotkaniu, bydło zaatakowało Gallianiego to jeszcze taka kara przed najważniejszym okresem sezonu. A zaraz środowisko Interowskie powie, że we Włoszech jest spisek przeciwko nim, aby to Milan zagrał w LM a nie Inter.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post autor: Dr.Football1 »

Para stoperow ACM za 5 lat: Vergara & Salamon Obrazek

:wink:
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2428

Post autor: League »

Balotelli zawieszony na 3 mecze
A Cambiasso za kryminał 1 mecz... Skandal .Włoski system sprawiedliwości.tfu
:ozob:
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6555

Post autor: Boromir »

W sumie szkoda, że Balotelli nie zagra z Juventusem. To zawsze były oryginalne występy :lol:
Obrazek
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post autor: Slim91 »

Za co Balotelli dostał 3 mecze :?: Nie widziałem meczu, a jedynie bramki.

Kara pewnie zostanie skrócona do 2 meczy.
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson »

jeden mecz za czwartą żółtą kartkę, a 2 za obrażenie sędziego bramkowego.
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post autor: ozob »

Boromir pisze:W sumie szkoda, że Balotelli nie zagra z Juventusem. To zawsze były oryginalne występy :lol:
Napewno spora cześć kibiców w Turynie jest zawiedziona takim obrotem sprawy. Zapewne już szykowali powitalne przyśpiewki na cześć Balo. Z drugiej jednak strony mimo jego nieodżałowanej nieobecności kibice i tak wyrecytuja mu pozdrowienia.
Nuklearny Jezus w chmurze wodoru.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Jeszcze co do zawieszenia Balotelliego:
Both Fiorentina's Goalkeeper Viviano and Sky's Journalist Tommasini decleared that Balotelli didn't insult Doveri.
I jak uznać FIGC za wiarygodny w jakiejkolwiek sprawie?
Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post autor: Riddick »

Ja tam mam pretensje do Balotelliego, zamiast obrażać sędziego (o ile tak było) mógł mu zajebać kose, dostałby jeden mecz jak Cambiasso. Ale tak na serio to ten cały FIGC by się wstydził po meczu gdzie arbiter (skądś mi się ten gość kojarzy, nie pamiętam tylko skąd dokładnie, On coś lubił odwalić chyba) popełnił tyle kluczowych błędów mogliby spasować. I od razu napiszę, że nie usprawiedliwiam Mario bo zrobił źle i nie ma tu nic do rzeczy, że nieudolne sędziowanie mogło go do tego skłonić, w dużej mierze też zapłacił za nazwisko, podobnie jak Zlatan czy Cassano swego czasu . Z drugiej jednak strony czy za obrażanie kara 2 spotkań jest adekwatna? To mi wygląda trochę tak: Obraziłeś jednego z naszych? To my Ci zaraz doj...y.

W każdym razie brak Mario nie musi wyjść nam na złe, Pazzini dostanie szanse i możemy dobrze na tym wyjść. Oprócz tego, że mnie cała sytuacja śmieszy to niespecjalnie się przejmuje jakoś tym zawieszeniem.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

(skądś mi się ten gość kojarzy, nie pamiętam tylko skąd dokładnie, On coś lubił odwalić chyba)
Tagliavento. Milan - Juventus z tamtego sezonu.

Kara jest śmieszna i tyle.
Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2129

Post autor: venomik »

Bonucci też dostał 2 mecze kary za obrażanie sędziego. Wysokość takiej kary nie jest więc niczym szczególnym.
Dirty mind
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Z tym, że prawdopodobnie nie obraził sędziego. Tak wynika z relacji świadków. Dodatkowo powiedzienie "Co się k...a patrzysz?" jest obrazą?
Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post autor: Riddick »

mete pisze:Tagliavento. Milan - Juventus z tamtego sezonu.
O tak, wiedziałem że skądś go kojarzę. Ponoć rozważają jego zawieszenie, jeśli o mnie chodzi to najchętniej zasugerowałbym dożywotnie, nawet pierwszy lepszy sędzina z okręgówki nie popełniałby aż takich błędów, o ile to były błędy a nie jego widzi mi się.
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post autor: ozob »

I kolejne przgrane mistrzostwo z winy sędziego! Ile można znosic tych niesprawiedliwości.
mete pisze:Z tym, że prawdopodobnie nie obraził sędziego. Tak wynika z relacji świadków. Dodatkowo powiedzienie "Co się k...a patrzysz?" jest obrazą?
Cieżko takie słowa nazwać odpowiednimi w stosunku do arbitra. Nawet jeśli nie są obrazą to i tak nie powinny one paść z ust pilkarza w strone sędziego.
Nuklearny Jezus w chmurze wodoru.
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post autor: Enjo »

Chyba Twoje drugie imię to prowokator.Jak już jawnie pomógł Juve to nie musisz wypisywać prowokacyjnych i mało śmiesznych frazesów.Różnie z u Ciebie z czytaniem ze zrozumieniem, ale podsumowanie Tagliawento było całościowe jako słabego arbitra.

Wypadł na trochę tych spotkań Balo, ale jak Pazzo jest w formie sprzed kontuzji to ubytku w ataku aż takiego nie będzie ponadto Faraon musi się obudzić na końcówkę sezonu, podzielam zdanie kogoś z tyłu [ chyba Loczek o tym pisał ], że bardzo obniżył Włoch loty, a teraz byłby przydatny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”