Reprezentacja Polski (zbiorczy)
-
TS borys IFC
- Lider Drużyny

- Reputacja: 79
Myślę, że jeżeli jest prawdą, że nie miał numeru Urbana, to sztab powinien próbować się z nim skontaktować inaczej, z pewnością da się to zrobić w tym małym świecie. Walukiewicz nie był wtedy powołany w 1-sze tempo więc chyba gdzieś pojechał, wystarczyło poprosic któregoś z zawodników żeby do niego zadzwonił lub napisał.
Nie wiem też dlaczego on ma płacić jakiś trybut i dzwonić do Urbana i przepraszać, ze nie odebrał nieznanego numeru. Miał praw, powołania chyba rozsyła się jakoś bardziej oficjalnie. Oczywiście mógł zadzwonić i wyjaśnić, ale mógł to równie dobrze zrobić Urban, a teraz gość jest karany bo czekał na powołanie za formę, a nie za wyjaśnianie jakichś nieporozumień. Ja rozumiem, że chodzi o to że jemu ma zależeć na kadrze, ale wydaje mi się że uznawanie że nie zależy bo nie zadzwonił po tym jak ta aferka wyszła jest zbyt pochopne. Tak jak pisałem sztab też mógł zadzwonić i wyjaśnić, bo to nie było tak że przyszedł oficjalny mail do klubu a on pojechał na wakacje.
No ale najważniejsze że Wlodarczyki i Święcickie już się brandzluja w programach jak to absurdalnie zachowal się Walukiewicz, bo jak już poszedł ten artykuł, że chcieli Walukiewicza powołać, ale nie odebrał, to on musiał przewidzieć, że bez przeprosin - za sytuację w której nie jest jednoznacznie winny - się nie obejdzie. A jak nie przewidział to beka z niego, a wy wpadajcie na stronę naszego partnera STS, dziś oferta SuperZaklad gdzie przy poprawnym obstawieniu 2 z 18 meczów dostaniecie gwarantowane 5zl na następny kupon.
Nie wiem też dlaczego on ma płacić jakiś trybut i dzwonić do Urbana i przepraszać, ze nie odebrał nieznanego numeru. Miał praw, powołania chyba rozsyła się jakoś bardziej oficjalnie. Oczywiście mógł zadzwonić i wyjaśnić, ale mógł to równie dobrze zrobić Urban, a teraz gość jest karany bo czekał na powołanie za formę, a nie za wyjaśnianie jakichś nieporozumień. Ja rozumiem, że chodzi o to że jemu ma zależeć na kadrze, ale wydaje mi się że uznawanie że nie zależy bo nie zadzwonił po tym jak ta aferka wyszła jest zbyt pochopne. Tak jak pisałem sztab też mógł zadzwonić i wyjaśnić, bo to nie było tak że przyszedł oficjalny mail do klubu a on pojechał na wakacje.
No ale najważniejsze że Wlodarczyki i Święcickie już się brandzluja w programach jak to absurdalnie zachowal się Walukiewicz, bo jak już poszedł ten artykuł, że chcieli Walukiewicza powołać, ale nie odebrał, to on musiał przewidzieć, że bez przeprosin - za sytuację w której nie jest jednoznacznie winny - się nie obejdzie. A jak nie przewidział to beka z niego, a wy wpadajcie na stronę naszego partnera STS, dziś oferta SuperZaklad gdzie przy poprawnym obstawieniu 2 z 18 meczów dostaniecie gwarantowane 5zl na następny kupon.
Walukiewicz był jednym z wielu, nie odebrał, jego pech. Tylko niepotrzebnie Magiera daje takie informacje publicznie. Będą teraz maglować temat gościa mającego niewiele wspólnego z kadrą.
O tym mówił Urban jesienią. Potrzebował wtedy praweogo obrońcy. Seba nie odebrał i miejsce zajął Bereś. Pewnie nie odda go do końca swojej kariery.
IMO Walukiewicz ma menedżera, który przez kilka miesięcy mógł ogarnąć temat i wyjaśnić sytuację, delikatnie zagadać, rozmasować, podpytać Magierę czy kogos ze sztabu. Nie zrobili tego, mało tego, dziś menedżer twierdzi, że Urban do Walukiewicza nie dzwonił. No wszystko można o Urbanie powiedziec, ale nie to, że jest zdolny do kłamstwa... w imię czego? No właśnie.
Ergo: Walukiewicz niech spierdala.
Ergo: Walukiewicz niech spierdala.
#MioduskiWon
Dwóch reprezentantów z Widzewa, duma rozpiera. Czyli efekt rządów RD jest już widoczny 
-
Kuba199292
- Lider Drużyny

- Reputacja: 120
- Kibicuję: Liverpool Lech Poznań
Grosik nie wiem co tam robi , Taras musi być w kadrze obecnie najlepsza 6 u polskie lidze .
Z bramkarzy na ten moment jednak jest Grabara ale tak szczerze mówiąc Mrozek czy Kochalski mogą zagrać.
Slisz? Tak prawdę mówiąc lepiej powołać Kozubala który gra w Lechu na "6" i wygląda bardzo dobrze .
Bereszynski? Nie ma kogo lepszego ?
Bardzo dziwne te powołania
Z bramkarzy na ten moment jednak jest Grabara ale tak szczerze mówiąc Mrozek czy Kochalski mogą zagrać.
Slisz? Tak prawdę mówiąc lepiej powołać Kozubala który gra w Lechu na "6" i wygląda bardzo dobrze .
Bereszynski? Nie ma kogo lepszego ?
Bardzo dziwne te powołania
- PietroBosman
- Gwiazda

- Reputacja: 944
- Precel
- Lider Drużyny

- Reputacja: 311
- Kibicuję: TSW
Trochę mnie nie było, ale chyba ominąłem moment w którym Urban nagle z uwielbianego i szanowanego przez środowisko i ogólne community stał się betonem? Nie to, że jakoś go uwielbiam ja i uważam, że to niesłuszne, ale niedawno był chwalony za remisy z Holandią, teraz był okres bez meczów i jest hejtowany. Ja rozumiem, że może chodzić o powołania np. Drągowskiego, Wiśniewskiego, Bereszyńskiego, Slisza (gdzie Taras?!), Grosika, Piątka - ciężko to obronić czysto sportowo. Na razie te powołania na baraże wyglądają jak powołania za nazwisko. W miejsce Piątka spokojnie brałbym Czubaka, Nowaka też można było tam zmieścić. Z drugiej zaś strony Slisz za Urbana w tym środku pola nie jest taki zły. Tak offtopowo - z Albanii ma przyjechać 3 koła kibiców.

Just another day at the office...
26 letni Czubak który nigdy nigdzie nie był i nie wychylił nigdzie nosa?
Ja tam rozumiem Urbana, nie zachwyca się występami w lidze która jest słaba. Ma jakichś swoich ulubieńców do uzupełnienia składu to ich bierze, nie ma tu jakichś wielkich kontrowersji.
Ale 2 Bundesliga i 11 goli w 14 meczach Żukowskiego robi jednak większe wrażenie niż 5 goli w 21 meczach w lidze greckiej, z czego tylko 1 trafienie w ostatnich 13 meczach, Świderski jest totalnie bez formy.
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Gdyby to była pierwsza bundesliga nie byłoby o czym rozmawiać. Urban też do tego zapewne w ten sposób podchodzi.
- Eyesmon
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 4322
- Kibicuję: AC Milan
Nie zapominajmy ze Magdeburg to obecnie ostatnia drużyna 2B
Life is an unexpected journey
Zgadza się, więc tym bardziej jeszcze większy szacunek za liczbę goli dla Żukowskiego. Świderskiemu w Panathinaikosie jest o wiele łatwiej.
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
To jest proste jak szuranie krzesłem. Wszystko sprowadza się do tego, czy trener powołuje ulubionego piłkarza. Ktoś się lubuje w Ekstraklasie i widzi co weekend Nowaka i z automatu uważa, że gosc powinien być w kadrze, bo dostarcza liczby. Przecież ten sztab ślepy nie jest i to widzi, tylko, że:Precel pisze: ↑21 mar 2026, 14:55 Trochę mnie nie było, ale chyba ominąłem moment w którym Urban nagle z uwielbianego i szanowanego przez środowisko i ogólne community stał się betonem? Nie to, że jakoś go uwielbiam ja i uważam, że to niesłuszne, ale niedawno był chwalony za remisy z Holandią, teraz był okres bez meczów i jest hejtowany. Ja rozumiem, że może chodzić o powołania np. Drągowskiego, Wiśniewskiego, Bereszyńskiego, Slisza (gdzie Taras?!), Grosika, Piątka - ciężko to obronić czysto sportowo. Na razie te powołania na baraże wyglądają jak powołania za nazwisko. W miejsce Piątka spokojnie brałbym Czubaka, Nowaka też można było tam zmieścić. Z drugiej zaś strony Slisz za Urbana w tym środku pola nie jest taki zły. Tak offtopowo - z Albanii ma przyjechać 3 koła kibiców.
Tak więc serio nie dziwi mnie to ani trochę.
#MioduskiWon