AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 717

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete »

Wydaje mi się, że Galliani nie miał za dużo kasy dostępnej na mercato i wiele więcej miał nie będzie po LM. Jeżeli popatrzymy na wydatki i przychody to z wielkich włoskich drużyn tylko Milan wyszedł na plus i to dość sporo w ostatnich latach. Wniosek jest jeden - Galliani wydaje tylko to co uda się mu zarobić i to nie w całości a tak być nie może. Nie wspominając o tym, że robimy sobie coraz więcej wrogów w innych drużynach.

Brak awansu do LM w tym lub przyszłym sezonie będzie dla nas ciosem w plecy i jak widać klub nie ma problemu z podjęciem takiego ryzyka. No cóż najwyżej za rok wyslę się Gallianiego na wakacje do Paryża lub Monaco.

Plan pewnie był taki - zaklepać szybko Poliego, sprzedać Boatenga i Robinho i będzie na Ljajica oraz Honde. Plan się sypnął i kasy nie ma.

Osobiście byłem pozytywnie nastawiony na to mercato, ale i wymagań nie miałem wielkich - Ljajic, Honda, środkowy obrońca oraz lewy obrońca. Spokojnie mercato dałoby się zamknąć w 30 mln euro. Teraz jestem coraz bardziej przekonany, że będzie tak jak w 2011 i 2012 roku.

Zresztą popatrzmy na nasze cele transferowe i kiedy się im kończą kontrakty - Ljajic, Honda, Sakho, Eriksen, Poli. Co mają wspólnego ze sobą? Chyba wszyscy wiedzą. Ja rozumie, że takie okazje należy wykorzystywać, ale w naszym wypadku to są jedyne dostępne opcje. Nie mówie, że Milan ma wydawać po 100 mln na rok, ale jakiś poważny budżet na transfery by się przydał, żeby Łysy nie musiał żebrać. Zresztą my już nawet na graczy z wygasającymi kontraktami nie mamy kase.

Obrazek
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post autor: seba82 »

zestawienie finansów klubowych za ubiegły rok, nie widze tu premii za mecze w LM, chyba ,że jestem ślepy

http://acmilanfinance.com/financial-statements/134-2/

wydatki i wpływy na malutki plus

a tu fajne zestawienia z ostatnich lat

http://acmilanfinance.com/financial-sta ... mparisons/

EDIT
Trochę się różnią nasze cyfry, ale sposoby naliczania zapewne też są różne.
Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post autor: rekinho »

Zresztą popatrzmy na nasze cele transferowe i kiedy się im kończą kontrakty - Ljajic, Honda, Sakho, Eriksen, Poli. Co mają wspólnego ze sobą? Chyba wszyscy wiedzą. Ja rozumie, że takie okazje należy wykorzystywać, ale w naszym wypadku to są jedyne dostępne opcje
gdyby udało sie ściągnąć wszystkich zawodników z tej listy to uznałbym mercato za baaaaaaaaardzo udane
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

gdyby udało sie ściągnąć wszystkich zawodników z tej listy to uznałbym mercato za baaaaaaaaardzo udane
Oczywiście, że tak, ale na to potrzeba pieniędzy.

Nie jestem przeciwny temu by walczyć i kupować graczy z wygasającymi kontraktami. Natomiast denerwuje mnie to, że mimo zapewnień, że będzie lepiej mija prawie 2 miesiące mercato i nie jesteśmy w stanie się wzmocnić, bo nie mamy kasy. I tak jak już pisałem wiele razy - nie oczekuje wielkich graczy za wielkie pieniądze, ale każdy wie jakie mamy potrzeby i akurat tak się składa, że można na odpowiednie pozycje ściągnąć dobrych graczy za rozsądne pieniądze. My oczywiście musimy czekać na awans do LM (co i tak nam nie daje pewności, że będą transfery) lub na "prezent" od Berlusconiego (w normalnych klubach to się nazywa transfer a nie prezent).
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

In monday Fiorentina will meet Ljajic to renew contract.
Barcelona offered 15 milion for Sakho.
Zakaria Bakkali top scorer of Psv is doubted for Milan's match.
Milan sold 20,500 season tickets, last season same time we sold only 14,500.
Kucka-Niang can exchange after the game with PSG.
Bakkalim podobno jestesmy zainteresowani.

Sky Sports has provided some interesting statistics on the average age of the individual teams. Among the big Juventus is the oldest with 27.4, then the second place there are paired with 27.3 Inter and Napoli. Follows the Roma (26.3) and Milan (26.2). While, in general, the Atalanta with an average age of 28.2 is the oldest club in the Serie A. The Udinese, on the contrary, remains the youngest.

Wkońcu nie jesteśmy drużyną emerytów.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

W takim wypadku Sakho odpada chyba, że jasno powie, że chce iść do nas. Wątpie, aby tak się stało a z drugiej strony nie wydaje mi się, aby w Barcelonie zastał lepszą sytuacje dla siebie niż w PSG. Zresztą i tak nie mamy kasy na niego.

Wkońcu nie jesteśmy drużyną emerytów.
To, że mamy młodą drużynę to fajnie, ale z drugiej strony "drużyna emerytów" pod względem umiejętności zjada obecną na śniadanie.

Nianga nawet w przypadku przyjścia Ljajica bym nie oddał. Talent zbyt wielki, większy od Faraona. Potrafi grać oboma nogami, drybling ma różnorodny, potrafi dośrodkować. Potrzebuje tylko tylko doświadczenia i spokojnego rozwoju. Jeżeli oddamy go na współwłasność to za rok zapłacimy wielkie pieniądze za niego a i w Milanie ma lepsze warunki rozwoju.

Preziosi powiedział, że Niang nie przyjdzie, bo brak transferów Ljajica i Hondy zablokował wszystko.
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post autor: Rezus »

Dalej nic nie wiadomo co z tym Saponarą ? Pojawił się z nim wywiad ale nic się nie można z niego dowiedzieć odnośnie jego stanu. Oczywiście wiem, że te wywiady z nimi są reżyserowane, pamiętam kiedyś czytałem jak to było z wywiadem Seedorfa dla kogoś tam, wszystko musiało być zatwierdzone, jakie pytania mają padać itp.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Wydaje mi się, że z Saponara przechodzi indywiudalny trening jak Faraon zaraz po przyjściu do nas.
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Wydaje mi się, że z Saponara przechodzi indywiudalny trening jak Faraon zaraz po przyjściu do nas.
Nie mylisz się, MilanLab opracował mu specjalny trening na poprawę masy mięśniowej, podobny to tego jaki miał Pato i wpomniany przez Ciebie Faraon.
Wszystko ok, aczkolwiek nie uważam by Saponara był aż tak fizycznie nie gotowy zeby nie dać mu pograć choćby jedną połówkę w jakimś sparingu, ale MilanLab chyba wie co robi.

Co do Nianga to się zgadzam w 100% ale po przyjściu Hondy i zmianie taktyki będzie miał mało okazji do gry, chyba że w 4-2-3-1 mógłby rywalizować z Saponarą na prawym skrzydle, bo Honda miałby pierwszy skład od ręki. Obu by im to wyszło na dobre.
GacekCCM
Skład B
Skład B
Reputacja: 13

Post autor: GacekCCM »

seba82 pisze:
Nie mylisz się, MilanLab opracował mu specjalny trening na poprawę masy mięśniowej, podobny to tego jaki miał Pato i wpomniany przez Ciebie Faraon.
Masz do tego jakies zrodlo, czy tak zgadujesz? bo na red&black forum na razie byy tylko hipotezy na jego temat.
No offence,tez uwazam taki scenariusz za mozliwt, ale nie widzialem zadnej oficjalki o tym.
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

czytałem o tym, wrzucę jak znajde bo nie pamiętam teraz gdzie, ale sporo w google szukałem na ten temat.
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post autor: Slim91 »

Nie zachwycajcie się tak Niangiem. Nie wiem co w nim widzicie. W meczach o stawkę w tamtym sezonie grał przeważnie słabo. Statystyki w L2 w Caen też są słabe. Do tego potrzeba doliczyć jego fatalną skuteczność(chodzi dokładnie o wykończenie akcji). Dribling owszem ma fajny, ale bez polotu jakiegoś. Jakby był trochę szybszy to owszem, a tak to szumu nie robi przecież. Żadne jego występy nie pokazują, że to wielki talent. Talent może i jakiś ma, ale bez przesady, że za niedługo będzie wart grube miliony. IMO ten sezon odkryje pod względem Nianga trochę kart. Bo jak mało pokaże w tym sezonie to trudno będzie mówić o nim jako o wielkim talencie. Nawet w takim wieku jako on część talentów gra bardzo fajnie i daje swojej drużynie.
mete pisze:Talent zbyt wielki, większy od Faraona.
:mrgreen: Naprawdę :?:
Rożnica między nimi wynosi 2 lata. ES robił fajny sezon w Padwie(bodajże) i w kolejnym sezonie miał gola po kilkunastu minutach w SA w Milanie. Wielka szkoda, że w pierwszym jego sezonie w ogóle praktycznie nie był brany pod uwagę. Jedno jest pewne - obaj muszą popracować nad swoim wykończeniem. Bo u Włocha wygląda ten moment słabo u Nianga tragicznie.

Pobawię się w jasnowidza. Do końca okna(biorąc pod uwagę, że wyeliminujemy PSV) przyjdzie może 3 graczy i ktoś odejdzie. Fajnie byłoby już we wtorek ugrać fajny wynik(załóżmy zwycięstwo) wtedy może ruszylibyśmy na okno transferowe tydzień wcześniej.

Mógłby się nie jakiś fan Milanu wypowiedzieć co myśli o talencie Nianga.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Niang ma lepszy drybling, lepsze dośdordownaie, lepsze powanie, lepszy drybling niż Niang. To jest fakt. Wystarczy oglądać mecze.
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Niang ma lepszy drybling, lepsze dośdordownaie, lepsze powanie, lepszy drybling niż Niang. To jest fakt. Wystarczy oglądać mecze
Też myślę że SES jest lepszy niż SES :mrgreen:
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post autor: Slim91 »

Nie wiem co za bardzo napisałeś, ale postaram się to rozszyfrować.

Drybling i dośrodkowanie ma może i lepsze, ale gdzie reszta :?:
mete pisze:Wystarczy oglądać mecze.
Oglądałem mecze Milanu co sprawiało mi przyjemność(oczywiście nie taką jakby się chciało). Oglądałem również Nianga i jego popisy poza epizodami nie przyjemnie się oglądało. Trzymał go tylko wiek na boisku.

Oczywiście, żeby później nie było transfer uznaje za udany bo piłkarz przeszedł za centy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”