Finał LM 2016/17: Juventus - Real Madryt
- sci
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2826
W końcu tylko tyle może, bo wygrać z Juve to raczej szans nie ma
- NoName1989
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1492
- Kibicuję: WIDZEW
Ty tez tylko w internecie mozesz nazwac go pala.
Bez kiboli nie ma goli.
- Bienias
- Vamos Blaugrana
- Reputacja: 677
karma wraca:P Madridistas do dziś się plują za dwumecz Barcy z Chelsea.
Z doświadczenia dodam, że argumenty obronne nie przejdą choćbyś miał rację jak ten karny. To też powinieneś wiedzieć z własnego środowiska kibiców.
Kwestia interpretacji bo dla mnie bardziej zrobił z siebie idiotę. Chyba, że wytłumaczysz mi jakiej sprawiedliwości stało się zadość

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
- wloski
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 981
- Kibicuję: Edukacjii Clonera
Dlatego rak mózgu, bo ja również nie wiem o jakiej on mówi sprawiedliwości.
-
tylerdurden
- Kluczowy Zawodnik

- Reputacja: 88
To tak apropos, że Real trenować moglaby szatniarkaZidane i jego sztab odkryli słabość w obronie Juventusu i przez cały tydzień, przygotowując się do finału, pracowaliśmy nad podaniami do tyłu – powiedział Lukita.
El Mundo podaje, że po obejrzeniu meczów z Barceloną trenerzy zobaczyli, że defensywa Juve z łatwością przecinała wszystkie dośrodkowania Katalończyków, ale pilnując środka pola karnego i przestrzeni przy Buffonie zostawiała dużo miejsca z tyłu.
– Obrona Juventusu jest genialna, gdy trzeba wybić wrzutkę, ale nie jest już tak genialna przy powracających podaniach do tyłu. Pracowaliśmy nad tym i w taki sposób zdobyliśmy trzy z czterech goli w finale. Gratuluję trenerowi wyłapania takiego szczegółu – dodał Modrić.
Przy wbieganiu w pole karne najbardziej wysunięci zawodnicy „zabierali ze sobą” obronę, otwierając wolną przestrzeń za ich plecami. Cristiano i Asensio potrafili wykorzystać takie sytuacje.
Raczej te uwagi dotyczą samego Zidana, wiadomo, że stoi za nim cały sztab ludzi.
Kto pociąga za sznurki, ten wygrywa.
Kto pociąga za sznurki, ten wygrywa.
-
tylerdurden
- Kluczowy Zawodnik

- Reputacja: 88
Nie no, ręce opadają.
A inni trenerzy nie mają sztabu??
Wkleilem, bo bylo pisanie jaki Allegrii to nie taktyk wzgledem Zizy itd itp. a tu okazało się, ze to Francuz znalazl sposob na Wlocha.
Nie zmienia to oczywiscie oceny obu trenerow i nie upieram się, ze Ziza to wielki strateg (choc jak ktos ogladal Real przez caly sezon to wie, ze potrafil taktycznie bardzo roznie ustawiac zespol), ale umniejszanie zaslug Francuza bo ma w skladzie wielkie gwiazdy i "samograja" jest IMO niesprawiedliwe.
A inni trenerzy nie mają sztabu??
Wkleilem, bo bylo pisanie jaki Allegrii to nie taktyk wzgledem Zizy itd itp. a tu okazało się, ze to Francuz znalazl sposob na Wlocha.
Nie zmienia to oczywiscie oceny obu trenerow i nie upieram się, ze Ziza to wielki strateg (choc jak ktos ogladal Real przez caly sezon to wie, ze potrafil taktycznie bardzo roznie ustawiac zespol), ale umniejszanie zaslug Francuza bo ma w skladzie wielkie gwiazdy i "samograja" jest IMO niesprawiedliwe.
Tak jak pisałem wcześniej, Zidane pokazał się z bardzo dobrej strony i mnie, który rzadko Real ogląda, bardzo zaskoczył (sam nie wiem czy pozytywnie czy negatywnie). Widać, że dobrze studiował lekcje które dostawał od najlepszych włoskich trenerów 

- Delpiero14
- Bianconero

- Reputacja: 7075
- Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku
Dla mnie coś takiego jak samograj w piłce nie istnieje. To pojęcie zostało wymyślone przez przeciwników Guardioli, który swego czasu rozjeżdżał wszystkich trenując Barcelonę. Widać przyjęło się, skoro teraz taki Zidane wygrywając LM drugi rok z rzędu jest przez co po niektórych nazywany "gościem, który nie przeszkadza grać".