Nie dlatego, napewnoebi pisze:odpowiedz dlaczego mój poprzedni post jest niemądry? Bo zawiera błędy stylostyczne
AC Milan (zbiorczy)(cz.2)
- Marco Van Basten
- Gwiazda

- Reputacja: 31
Ja na przykład tak nie uważam. Ale skoro żyjesz stereotypami, to nie mam zamiaru wyprowadzać Cię z błędu. Czasami życie w nieświadomości doprowadza do wygłaszania podobnych opinii do twojej. Śledzę tą ligę kilka lat i mogę powiedzieć, że jest bardzo ciekawa. Natomiast co do ligi Niemieckiej to słyszałem wiele głosów, że jest strasznie nudna.Ebi pisze:Cała masa ludzi tez tak uważa.
Ja nad tym nie myślalem. To moja pierwsza reakcja na Twój post.Ebi pisze:Ale riposta, ale żeś wymyślił, dowaliłeś równo, nie będę mógł spać. Ile nad tym myślałeś?
Nie. Trafiłeś na zakompleksionego dyletanta kibicującego brudnemu Juventusowi.Znowu trafiłem na fanatycznego fana ligi włoskiej?
Twierdzenia to mógł mieć np. Tales. Ty możesz mieć marne przypuszczenia rodzące się w Twojej gimnazjalnej główce.Ebi pisze:Dlaczego unikasz prawdy i twierdzeń, nie tylko z mojejj strony.
A co mnie to obchodzi? Cała masa ludzi sra w gacie - Ty też?Ebi pisze:Cała masa ludzi tez tak uważa.
To w końcu jak to jest?Ebi pisze:Nudna i w dodatku afera goni aferę
Ale heca! Niezłe jajka sobie robią w tym skorumpowanym związku, co? Przecież mogli te punkty zmniejszyć na koniec !!!!11Ebi pisze:a punkty ujemne zmniejsza się w trakcvie sezonu.
Ebi pisze:Teraz tylko logicznie i z sensem (mam nadzieję, że potrafisz)
Trudno Ci zapewne pojąć, że nie każdego kręcą rulety C. Ronaldo czy Messiego. Spróbuj wyobrazić sobie garstkę odmieńców zapatrzonych w prawdziwe piękno piłki nożnej, catenaccio i brudne pieniądze. Mówisz, że derby były wyjątkiem. Podziwiam zatem Twoją ignorancję. Piękne widowiska to nie tylko mecze z kilkoma bramkami, ale i takie, w których nie dopuszcza się do hokejowych wyników. Obrona, chłopcze. To klucz do sukcesu w dzisiejszej piłce. Doceń to, otwórz oczy i spójrz kto jest mistrzem świata.Ebi pisze:odpowiedz dlaczego mój poprzedni post jest niemądry?
Nie niszczyłbym sobie opuszków, gdybyś popełnił takie błędy. Twa głupoty byłaby ripostą samą w sobie.Ebi pisze:Bo zawiera błędy stylostyczne, albo językowe które zmianiają sens zdania? A może napisałem, że Ziemia jest płaska?
Snipp_ pisze:Ja nad tym nie myślalem. To moja pierwsza reakcja na Twój post.Ebi pisze:Ale riposta, ale żeś wymyślił, dowaliłeś równo, nie będę mógł spać. Ile nad tym myślałeś?
>>> Dobrze, że się chociaż przyznałeś, że nie myślałeś i zrobiłeś to bez namysłu.
Nie. Trafiłeś na zakompleksionego dyletanta kibicującego brudnemu Juventusowi.Znowu trafiłem na fanatycznego fana ligi włoskiej?
>>>Przynajmniej kibic zdający sobie sprawę, że jego klub to krętacze i oszuści. Brawo, trudno jest się przyznawa do niemiłych rzeczy.
Twierdzenia to mógł mieć np. Tales. Ty możesz mieć marne przypuszczenia rodzące się w Twojej gimnazjalnej główce.Ebi pisze:Dlaczego unikasz prawdy i twierdzeń, nie tylko z mojejj strony.
>>>Gimnazjalna główka (mega lol). Jak nie masz co powiedzie to zaczynasz wymyśla bujdy i bajki. Jedno przysłowie mówi "Głupi jak nie ma ci powiedzie, zaczyna się śmia". Można to podpczepi po jakże aktualne teraz przysłowie.
A co mnie to obchodzi? Cała masa ludzi sra w gacie - Ty też?Ebi pisze:Cała masa ludzi tez tak uważa.
>>>Cała masa ludzi jest głupia - Ty też?
To w końcu jak to jest?Ebi pisze:Nudna i w dodatku afera goni aferę
>>>Jedna nudna i nieczytsa, bo często spotykają ją afery. Nie miałeś jeszcze czytania ze zrozumieniem?
Ale heca! Niezłe jajka sobie robią w tym skorumpowanym związku, co? Przecież mogli te punkty zmniejszyć na koniec !!!!11Ebi pisze:a punkty ujemne zmniejsza się w trakcvie sezonu.
>>>"Prawo nie działa wstecz". Taka oto myśl mi się nauswa dawna. Najpierw zmniejsznono punktu, przywrócono dwóm klubom możliwoś gry w Serie A. Jeszcze trochę i zwrócą Juve mistrzostwa.
Ebi pisze:Teraz tylko logicznie i z sensem (mam nadzieję, że potrafisz)Ja potrafię tylko rozdrabniać posty bez sensu.
>>>Sam to udowadniasz prawiąc głupstwa o gimnazjum i Talesach. Czyżbyś miał coś wspólnego z gimnazjum w ostatnim czasie?
Trudno Ci zapewne pojąć, że nie każdego kręcą rulety C. Ronaldo czy Messiego. Spróbuj wyobrazić sobie garstkę odmieńców zapatrzonych w prawdziwe piękno piłki nożnej, catenaccio i brudne pieniądze. Mówisz, że derby były wyjątkiem. Podziwiam zatem Twoją ignorancję. Piękne widowiska to nie tylko mecze z kilkoma bramkami, ale i takie, w których nie dopuszcza się do hokejowych wyników. Obrona, chłopcze. To klucz do sukcesu w dzisiejszej piłce. Doceń to, otwórz oczy i spójrz kto jest mistrzem świata.Ebi pisze:odpowiedz dlaczego mój poprzedni post jest niemądry?
>>>Hmm... gdzie napisałem, że efektownoś futbolu zależy od rulet Ronaldo i Messiego. Hmm.... nie ma! Gdzie napisałem, że niedoceniam gry obronnej? Też nie ma. Może pomyliłeś osoby do których skierowałeś te zdania? I napisz ile masz lat, że mówisz do mnie chłopcze. I skąd wiesz ile ja mam lat? Używasz jakichś psionicznych ssawek i czytasz myśli na odległośc?
Nie niszczyłbym sobie opuszków, gdybyś popełnił takie błędy. Twa głupoty byłaby ripostą samą w sobie.Ebi pisze:Bo zawiera błędy stylostyczne, albo językowe które zmianiają sens zdania? A może napisałem, że Ziemia jest płaska?
>>>Przygadał kocioł garnkowi.

Milan
Chlopaczek no tak, jesli ty twierdzisz, ze pan Berlusconi byl beznadziejnym politykiem to mamy jasnosc na temat twego swiatopogladu i ideologii. Poglady na ten temat sa podzielone, ale oczywiscie rowniez pod wzgledem ideologicznym. Niestety ty czytasz prase zwiazana z lewicowym obrazem wizji swiata. No coz moze zostawmy na razie polityke skoro Chlopaczek twierdzi, ze sie nia nie interesuje i skupmy sie na innej sprawie. Chodzi mi tutaj o to, jak mozna krytykowac w tak niewyszukany sposob, jak Chlopaczek, dobroczynce naszego klubu, ktorym jest niewatpliwe pan Berlsuconi. To oczywiste, ze Milan to przede wszystkim kibice, ale trzeba pamietac, iz pan Berlusconi, czy pan Galliani sa jednymi z nich. Poza tym, czy bylbys kibicem Milanu Chlopaczek, gdyby potegi tego klubu nie zbudowal wlasnie pan Berlusconi ? Niektorym latwo zapominac o takich sprawach. To takie myslenie o zaspokojeniu wlasnych ambicji, a takze niefortunna proba plyniecia pod prad, czy tez odwrocenia kota ogonem. Pan Berlusconi zawsze cieszyl sie szacunkiem kibicow Rossonerich, bo zawsze wspieral swa druzyne, jak rowniez dbal o nia i takie gadanie wydaje mi sie bezsensowne, a wrecz szkodliwe. Smiem twierdzic, iz wlasnie tacy pseudofani, jak ty Chlopaczek sa nie potrzebni Milanowi. Jesli jest sie prawdziwym sympatykiem klubu to trzeba wspierac druzyne w trudnych momentach, a nie tylko poddawac ja nieustannej krytyce i narzekaniom. Natomiast kiedy juz sie krytykuje warto rowniez uwzglednic sytuacje, w ktorej przyszlo pracowac dzialaczom, czy tez ich wszechstronne zaslugi dla klubu. Mysle zreszta, ze czlonkowie zarzadu Milanu maja bardzo dobry kontakt z kibicami. Zarowno jedni i drudzy maja swiadomosc, ze nawet niepowodzenia w tym sezonie sa w stanie zrekompensowac juz w nastepnym. Natomiast krytyka niektorych przypomina mi zachcianki rozkapryszonych dzieci, ktore zawsze chca brac wszystko i jeszcze wiecej... Chyba troche zapominacie o tym, ze w ostatnich 5 latach obecna druzyna Milanu zrobila tak wiele, ze zasluguje na wieksze zaufanie i takie wlasnie otrzymala od dzialaczy. Zmian trzeba dokonywac, ale na pewno nie na goraco. Jesli mamy kogos kupic musi to byc dobrze przemyslana decyzja. To samo z trenerem. Po kilku slabszych spotkaniach nie mozna zwalnniac kogos z tak wielkim doswiadczeniem i osiagnieciami, jak pan Ancelotti. To, ze Milanowi akurat nie wyjdzie ten sezon, nie oznacza iz w druzynie musi dojsc do rewolucji. Tymbardziej, ze to taki pierwszy sezon od kilku lat. Spokojnie. Natomiast jesli ktos pisze swoj post tylko po to, aby kolejny raz mnie zaatakowac, czy obrzucic blotem to proponuje, aby zrobil to droga prywatna. Jesli uznam jego wypowiedz za dosc rozsadna to prawdopodnie odpowiem.
FORZA MILAN !!!
FORZA MILAN !!!
"Nie można ciągle wygrywać, ja też przegrałem wybory..." - pan Silvio Berlusconi
FORZA MILAN !!!
FORZA MILAN !!!
- Kluchman
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2405
- Kontakt:
Ebi - Nie ma to jak obiektywna opinia poparta faktami
Tak wiem, teoretycznie nie pisałeś do mnie, teoretycznie bo to co napisałeś uraziło mnie na wskroś pomimo, że nie jestem fanem Calcio
Poprostu totalnie rujnuje mnie głupota, nic poza tym. Liga jest nudna, no bo jest, "jeden meczyk nie zmienia oblicza całej ligi"
Po co pisać takie głupoty. W zasadzie to jestem przekonany, iż nie obejrzałeś w tym sezonie żadnego meczu Serie A, no może ewentualnie sztachnąłeś się na derby Mediolanu, choć wątpię
To, że są afery to złe, ale to jedyne co działa na minus tej ligi bo bądź co bądź jej poziom jest bardzo wysoki, a porównanie jej do Bundesligi, której jesteś fanem byłoby upokorzeniem dla świata piłki jeśli z zestawienia wyszłoby, iż to właśnie piłka Niemiecka jest lepsza
Nudna
W którym miejscu, dlaczego
Wyjaśnij konkretnie co miałeś na myśli bo Bundesliga tu się chowa, poziom drużyn jest dużo niższy co widać dobitnie w ostatnich latach po CL, a w dodatku mamy Bayern, Werder i szczerze mówiąc długo nic 
Ebi pisze:Dobrze, że się chociaż przyznałeś, że nie myślałeś i zrobiłeś to bez namysłu.
Ebi pisze:Przynajmniej kibic zdający sobie sprawę, że jego klub to krętacze i oszuści. Brawo, trudno jest się przyznawa do niemiłych rzeczy.
Ebi pisze:Cała masa ludzi jest głupia - Ty też?
Ebi pisze:Sam to udowadniasz prawiąc głupstwa o gimnazjum i Talesach. Czyżbyś miał coś wspólnego z gimnazjum w ostatnim czasie?
Próbujesz kogoś naśladować? Być ironicznym? Zabawnym? Takie odnosze wrażenie.Ebi pisze:Przygadał kocioł garnkowi.
Wybacz, że szufladkuję. Wszak są na forum gimnazjaliści bijący Cię inteligencją na głowę.Ebi pisze:Gimnazjalna główka (mega lol).
W prosty sposób chciałem uświadomić Tobie, że się mylisz. Myślałem, że nie będzie potrzeby prawić o wielkości ligi włoskiej. Myliłem się.Ebi pisze:Jak nie masz co powiedzie to zaczynasz wymyśla bujdy i bajki. Jedno przysłowie mówi "Głupi jak nie ma ci powiedzie, zaczyna się śmia". Można to podpczepi po jakże aktualne teraz przysłowie.
Być może..Nie miałeś jeszcze czytania ze zrozumieniem?
...ale jakkolwiek mądry i wykształcony bym nie był tego nigdy nie zrozumiem.Ebi pisze:Jedna nudna i nieczytsa, bo często spotykają ją afery.
Załóżmy, że siedzisz w pace za morderstwo i jak się okazało jesteś niewinny. Wypuszczą Cię, czy będziesz siedział dalej? Prościej nie potrafię.Ebi pisze:"Prawo nie działa wstecz". Taka oto myśl mi się nauswa dawna. Najpierw zmniejsznono punktu, przywrócono dwóm klubom możliwoś gry w Serie A. Jeszcze trochę i zwrócą Juve mistrzostwa.
Po raz kolejny chciałem Ci uświadomić, że nazywając ligę włoską nudną ośmieszasz się. Wolę oglądać Serie B, najciekawsze od lat, niż wciąż tę samą Bundesligę, gdzie co roku Bayern kupuje największe gwiazdy ligi i prawie co roku ją wygrywa.Ebi pisze:Hmm... gdzie napisałem, że efektownoś futbolu zależy od rulet Ronaldo i Messiego. Hmm.... nie ma! Gdzie napisałem, że niedoceniam gry obronnej? Też nie ma. Może pomyliłeś osoby do których skierowałeś te zdania? I napisz ile masz lat, że mówisz do mnie chłopcze. I skąd wiesz ile ja mam lat? Używasz jakichś psionicznych ssawek i czytasz myśli na odległośc?
- Łukasz_
- Kapitan

- Reputacja: 0
Nerwowy ale czemu mieszasz polityke z piłką nożną a zwłaszcza z Milanem
Każdy wie że Sylvio jest naszym właścicielem i zrobił dla nas wiele dobrego, myśle że dalej będzie robił. Ale polityka, życie poza piłką to co innego a tam Sylvio nie jest do końca taki wspaniały.
Snipp, olej Ebiego. Nie róbcie tu syfu. Budnesliga to potężna liga i tyle.
Snipp, olej Ebiego. Nie róbcie tu syfu. Budnesliga to potężna liga i tyle.
- Akarin
- Bundesliga ToNi Liga
- Reputacja: 45
bez napinacia mi tuŁukasz_ pisze:Budnesliga to potężna liga i tyle.
Ebi to taki wielki fan Bl jak ja pokenomnów
Co do sytuacji Milanu, to ja uważam, że waszemu zespołowi trzeba psychologa, albo kogoś kto ich mocno zmotywuje, bo zaczynają naprawde dobrze grać kiedy zwykle jest juz za poźno (albo w szatni, przed meczem im powiedzieć, że przegrywają 3:0 i mają wygrać różnicą 2-óch bramek
Może zarząd Rossonerich planuje jakiś ciekawy zakup na zimowe mercato?, nikt tego nie wiem poza nimi samymi
Mysle, że za parę kolejek zaczniecie grać w końcu jak to przystało na Milan, bo nie możliwym jest, że taka drużyna która od paru lat gra w jednym zestawieniu i piłkarze znają się jak łyse konie, nagle zapomniała jak się gra
prawda brakuje Shevy, ale chyba wasz Carlo jest na tyle dobrym trenerem, że umie poustawiać zespół odpowiednio do sytuacji
- Zaza
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1
Akarin pisze:Mysle, że za parę kolejek zaczniecie grać w końcu jak to przystało na Milan, bo nie możliwym jest, że taka drużyna która od paru lat gra w jednym zestawieniu i piłkarze znają się jak łyse konie, nagle zapomniała jak się gra
Akarin ale słowa Ancelottiego po wygranym meczu jak i porażce sa takie same. Nie tylko Ancelottiego ale także ludzi z Milan Lab ...
Wyrok który "zmusił" Milan do elminacji LM spowodował zachwianie okresu przygotowawczego, mistrzowie świata a mamy ich 5 [
To i tak ciekawe bo mecz derbowy pokazał że Milan był lepiej przygotowany. Jeśli np. 36 letni Cafu pokazuje Grosso miejsce w szeregu od 1 do 90 minuty, wrzucając z 10 piłek na głowe to chyba z kondycją nie jest źle. Patrz tez mi. na Gattuso, czy Seedorfa - Holneder nie był na mundialu ale Rino czy Kaka byli.
GilaGol - może powiedzieć wreście ... ciesze sie ze to nie był gol z Chievo , tak ! tak, bo psychika też jest ważna a jak by strzelił w 70 minucie z Chievo było by 2:0 i Gila strzelił gry Milan to 20 metra robił co chciał.
A tak inny gatunek meczu i bramka w ważnym momencie, gdy każdy na to liczył, nie moze powiedzieć teraz czy sie odblokował ale zauważcie ze wcześniej też dochodził do sytuacji bramowych, czesto klarownych ...
Warto też zwrócić uwage na jedno - ostatnio z Czesiem tu na ten temat rozmawiałem...
Gila vs. Toni - nie chodzi o porównanie czy coś ale ... Parma z Gilardino grała cały czas na niego [4-2-3-1] Morfeo za plecami i Bercik zawsze dostawał piłki. Dwa sezony = 50 bramek dla Parmy i transfer...
W Milanie miał nie dośc że konkurencje to i partnera w ataku bo nie gramy jak Parma. Strzelił 16 bramek w poprzednim sezonie ligowym..
Luca Toni - wcześniej Cesare Prandeli grał z Viola pododnie jak Parma - [flankiami] 4-2-3-1, teraz jest Mutu czyli nie wszystkie piłki do Toniego. I efekty widać - Rumun to najlepszy gracz Violi mi. dla tego że sam sie cofnie po piłkie, rozegra i walnie z 25 metrów [strzelił tak już 2 bramki] A Luca ma mniej szans i mniej bramek to proste, zreszta zauważyłem jak by troche pewności mu brakowało.
I to jest rozwiązanie. A bardziej uwidoczniony "problem"
Milan
No coz Lukasz wedlug mnie nie da sie nie mieszac polityki ze sportem, bo wszystko jest ze soba bardziej lub mniej scisle powiazane. Zreszta ataki wymierzone w pana Berlusconiego uderzaja tez po czesci w Milan i moga sie odbic na jego sytuacji. W aferze calcipoli rowniez moglismy miec do czynienia z taka sytuacja, ale nie bede rozszerzal tego watku, aby nie eskalowac niepotrzebnie konfliktow i napiec. Jesli chodzi zas o postac pan Berlusconiego to owszem wielu ludzi go krytykuje, ale takze wielu popiera i ceni. To jednak juz kwestia wyboru pewnej opcji ideologiczno - politycznej.
Co do naszej obecnej sytuacji to trzeba sobie zdac sprawe, ze prawdopodobnie w tym sezonie obedzie sie bez sukcesow naszych pupilkow. Patrzac na sytuacje w tabeli ciezko myslec o czyms innym, niz o walce o miejsce w pierwszej czworce, ktore da nam mozliwosc gry w eleiminacjach do LM w przyszlym sezonie. Wedlug mnie Roma, Inter i Palermo wydaja sie na dzien dzisiejszy poza naszym zasiegem. Wprawdzie trzeba bylo sie liczyc z taka opcja juz przed rozpoczeciem sezonu, ale kazdy mial mimo wszystko nadzieje na lepszy start i szybkie odrobienie strat punktowych. Jednak patrzac na to realnie Milan przed obecnymi rozgrywkami otrzymal trzy potezne ciosy w postaci odejscia Szewczenki, ujemnych punktow, a takze zmiany cyklu przygotowawczego druzyny. Teraz wiec pozostaje nam walka o zajecie miejsca w pierwszej czworce, a takze zwyciestwo w LM. Jednak patrzac na to trzezwo to zwyciestwo w tych drugich rozgrywkach wydaje sie celem bardzo trudnym do osiagniecia, choc nie chce oczywiscie odmawiac naszym pilkarzom szans na ostateczny sukces. Wlasciwie to jeszcze moze sporo sie wydarzyc i zapewne Milan zacznie grac lepiej, ale w roli faworyta w LM w tym sezonie z pewnoscia nie mozna Milanu stawiac. Mysle, ze stac nas na awans do cwiercwinalu, aczkolwiek od tego etapu powinny zaczac sie wieksze schody. Za Milanem przemawia na pewno ogromne doswiadczenie zespolu, ktore procentuje szczegolnie w takich meczach o najwzysza stawke, ale czy to wystarczy... Bedzie ciezko, aczkolwiek nie mozna w zadnym wypadku odmawiac Rossonerim szans przed zakonczeniem udzialu w tych rozgrywkach. Natomiast po sezonie bedzie mozna przystapic do malej przebudywy druzyny i wzmocnienia jej w najodpowiedniejszych punktach.
FORZA MILAN !!!
Co do naszej obecnej sytuacji to trzeba sobie zdac sprawe, ze prawdopodobnie w tym sezonie obedzie sie bez sukcesow naszych pupilkow. Patrzac na sytuacje w tabeli ciezko myslec o czyms innym, niz o walce o miejsce w pierwszej czworce, ktore da nam mozliwosc gry w eleiminacjach do LM w przyszlym sezonie. Wedlug mnie Roma, Inter i Palermo wydaja sie na dzien dzisiejszy poza naszym zasiegem. Wprawdzie trzeba bylo sie liczyc z taka opcja juz przed rozpoczeciem sezonu, ale kazdy mial mimo wszystko nadzieje na lepszy start i szybkie odrobienie strat punktowych. Jednak patrzac na to realnie Milan przed obecnymi rozgrywkami otrzymal trzy potezne ciosy w postaci odejscia Szewczenki, ujemnych punktow, a takze zmiany cyklu przygotowawczego druzyny. Teraz wiec pozostaje nam walka o zajecie miejsca w pierwszej czworce, a takze zwyciestwo w LM. Jednak patrzac na to trzezwo to zwyciestwo w tych drugich rozgrywkach wydaje sie celem bardzo trudnym do osiagniecia, choc nie chce oczywiscie odmawiac naszym pilkarzom szans na ostateczny sukces. Wlasciwie to jeszcze moze sporo sie wydarzyc i zapewne Milan zacznie grac lepiej, ale w roli faworyta w LM w tym sezonie z pewnoscia nie mozna Milanu stawiac. Mysle, ze stac nas na awans do cwiercwinalu, aczkolwiek od tego etapu powinny zaczac sie wieksze schody. Za Milanem przemawia na pewno ogromne doswiadczenie zespolu, ktore procentuje szczegolnie w takich meczach o najwzysza stawke, ale czy to wystarczy... Bedzie ciezko, aczkolwiek nie mozna w zadnym wypadku odmawiac Rossonerim szans przed zakonczeniem udzialu w tych rozgrywkach. Natomiast po sezonie bedzie mozna przystapic do malej przebudywy druzyny i wzmocnienia jej w najodpowiedniejszych punktach.
FORZA MILAN !!!
"Nie można ciągle wygrywać, ja też przegrałem wybory..." - pan Silvio Berlusconi
FORZA MILAN !!!
FORZA MILAN !!!
- Zaza
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1
Znów post pod postem ale to nie tylko info dla fanów Milanu wiec chyba wybaczycie, taka mała ciekawostka dla fanów serie A
Znalazłem ciekawa informacje a w zasadzie liste, piłkarzy za free po sezonie tylko z serie A i są ciekawe nazwiska. TU
Wiadomo że w serie A dobry rezerwowy to najcześciej darmowy rezerwowych
Piłkarz na Coppa Italia i uzupełnienie kadry, ale mimo to są piłkarze do których ta etykietka nie pasuje.
Bramkarze: np. Dida, Pelizzoli czy weterani w gazie jak Fontana czy Gianluca Pagliuca
Obrońcy: Dainelli z Violi [
], Zoro czy Zenoni z Dorii.
Pomoc - Figo, kapitan Parmy Grella czy wyjadacz i mózg Palermo Corini albo Giampiero Pinzi. Czy też rywale Kosowskiego na flance Chievo
Atak - powracajacy po długim urazie kolana wieżowiec Fabio Bazzani z Sampdori, młody napadzior z Ghany, gracz Udinese Asamoah Gyan czy gracz Livorno Bakayoko.
Trzy najbardzie znane i cenione nazwiska pewnie pozostaną w swoich klubach. Chyba że Figo zrobi jak Rui Costa a Dida jak mówił półroku temu, małe są też szanse by wyrwać Dainelliego z Artemio Franchi. Ja bym za Kalaca sciągną Pelizzoliego, bo miał takie papiery na gre a teraz sie kończy choć jeszcze młody i pewnie ławka to nie to czego szuka
Nawet jak dostanie na konto swoje to nie wszystko. Warto zauważyć znów Ele 
No a wracając już do samego Milanu to dziś pisze sie bardzo dużo i "mocno" o nowych napastnikach.
Antek Cassano zamierza wracać do Włoch
A jego oredownikiem transferu do Milanu może nie być tylko mocne euro, ale i np. Donadoni, bo wiemy w jakim punkcie jest Antek. Wiele za pewne zależy od Capello. Wiec tyle wiemy
że nic nie wiemy.
Innym ciekawym napastnikiem o którym sie pisze jest ... Nilmar.

Jak wiemy młody napadzior Lyonu, jest wypożyczony do Corinthians. Ale prawa do niego ma mistrz Francji. Za niego przeszedł Fredzio i wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że Aulas odda prędzej Nilmara za którego zapłacił blisko 15 milionów euro. Młody sam mówi że nie był gotowy na taka zmiane wtedy itd - ale teraz chce zaczać odnowa bo już jest przygotowany
Ale jeśli Lyon ma Fredzia i Carew a jeszcze Wiltorda i od lat gra na jednego klasycznego napada, mało prawdopodobne jest że Nilmar wróci do Lyonu by grać. I tu sie pojawiają ploty ...
Obie opcje są ciekawe, Nilmar w Ligue 1 grał za krótko by go aż tak oceniac ale pamietam że miał kilka takich wystepów ze hoho. Mimo młodego wielu, tam wtedy powodem problemów była aklimatyzacja itd.
P.S. Nerwowy rozdzieliłeś moje wypowiedz
i spoko 
Wiadomo że w serie A dobry rezerwowy to najcześciej darmowy rezerwowych
Bramkarze: np. Dida, Pelizzoli czy weterani w gazie jak Fontana czy Gianluca Pagliuca
Obrońcy: Dainelli z Violi [
Pomoc - Figo, kapitan Parmy Grella czy wyjadacz i mózg Palermo Corini albo Giampiero Pinzi. Czy też rywale Kosowskiego na flance Chievo
Atak - powracajacy po długim urazie kolana wieżowiec Fabio Bazzani z Sampdori, młody napadzior z Ghany, gracz Udinese Asamoah Gyan czy gracz Livorno Bakayoko.
Trzy najbardzie znane i cenione nazwiska pewnie pozostaną w swoich klubach. Chyba że Figo zrobi jak Rui Costa a Dida jak mówił półroku temu, małe są też szanse by wyrwać Dainelliego z Artemio Franchi. Ja bym za Kalaca sciągną Pelizzoliego, bo miał takie papiery na gre a teraz sie kończy choć jeszcze młody i pewnie ławka to nie to czego szuka
No a wracając już do samego Milanu to dziś pisze sie bardzo dużo i "mocno" o nowych napastnikach.
Antek Cassano zamierza wracać do Włoch
Innym ciekawym napastnikiem o którym sie pisze jest ... Nilmar.

Jak wiemy młody napadzior Lyonu, jest wypożyczony do Corinthians. Ale prawa do niego ma mistrz Francji. Za niego przeszedł Fredzio i wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że Aulas odda prędzej Nilmara za którego zapłacił blisko 15 milionów euro. Młody sam mówi że nie był gotowy na taka zmiane wtedy itd - ale teraz chce zaczać odnowa bo już jest przygotowany
Ale jeśli Lyon ma Fredzia i Carew a jeszcze Wiltorda i od lat gra na jednego klasycznego napada, mało prawdopodobne jest że Nilmar wróci do Lyonu by grać. I tu sie pojawiają ploty ...
Obie opcje są ciekawe, Nilmar w Ligue 1 grał za krótko by go aż tak oceniac ale pamietam że miał kilka takich wystepów ze hoho. Mimo młodego wielu, tam wtedy powodem problemów była aklimatyzacja itd.
P.S. Nerwowy rozdzieliłeś moje wypowiedz
Milan
Zgadzam sie z toba Zaza, ze Pelizzoli bylby zdecydowanie najlepsza opcja, jako zmiennik na bramke, aczkolwiek nie jestem pewny, czy sam zawodnik jest zainteresowany grzaniem lawy. Ten bramkarz ma wciaz spory potencjal i mysle, ze takze wciaz spore ambicje, ale zobaczymy. Warto sprobowac sklonic go do reprezentowania czerwono - czarnych barw. Moze to bedzie przy odrobinie szczescia wlasnie ta jego szansa ? Co do tych napastnikow, ktorych wymieniles Zaza to podoba mi sie opcja z Cassano. To wciaz wielki talent, ktory jest w stanie rozwijac sie i wygrywac mecze. Problemem oczywiscie w jego przypadku jest psychika i ciezki charakter. Jezeli pan Ancelotti uzna, ze sobie z nim poradzi to warto sprobowac. Tymbardziej, ze jego pozycja w Realu i aklimatyzacja w Hiszpanii nie wygladaja najlepiej. W koncu w Milanie potrafia kazdego postawic na nogi. Jesli chodzi o Nilmara to nie ma on u mnie zbyt duzych notowan. Jeszcze nic wielkiego nie pokazal w Europie, oprocz kilku udanych wystepow. Do tego jest Brazylijczykiem, a ja nie jestem zwolennikiem sprowadzania kolejnych graczy tej nacji do Milanu. Poza tym podobno w Lyonie chca go na jakis czas zatrzymac z powodu urazu Freda i ogolnie plagi kontuzji, z ktora maja tam w ostatnim czasie do czynienia. Zdaje sie, ze Nilmar zostanie tam do konca sezonu, ale wariantu zimowego takze nie mozna wykluczyc. Ja bym dodal jeszcze jednego napastnika nad ktorego sprowadzeniem warto pomyslec. Chodzi mi o Claudio Pizarro z Bayernu, ktorego dni w tym klubie sa juz raczej policzone. Zawodnik ten nie chce przedluzyc kontraktu, gdyz oczekuje od wladz Bayernu az 4 mln euro, a to z powodu ekscentrycznego zycia, ktore prowadzi i ktore sporo go kosztuje. Jego atutem jest na pewno swietna gra glowa i ogolnie insynkt strzelecki, ktorego nie wolno mu odmowic. Przypominam, iz w ostatnim meczu LM pomiedzy Interem i Bayernem to on wlasnie strzelil jedna z bramek. Warto sie nad tym pilkarzem powaznie zastanowic. Z drugiej strony warto zauwazyc, ze prawie sami niesforni ci pilkarze, ktorych wymieniamy. No i jeszcze ciekawa wydaje mi sie opcja ze sprowadzeniem Daniela Carvalho ze Spartka Moskwa, choc to pomocnik i w dodatku Brazylijczyk. Jednak umiejetnosci, ktore posiada pozwalaja mi twierdzic, iz bylby doskonalym uzupelnieniem skladu. Ten zawodnik jest w stanie z powodzeniem grac na pozycji Kaki i Seedorfa, a takiego gracza zdaje sie, ze rowniez szukamy. No, ale ten transfer mozna by przeprowadzic ewentualnie po sezonie, choc zainteresowanie tym graczem jest spore i jego zimowy transfer calkiem realny, wbrew zapowiedziom dzialaczy CSKA Moskwa.
FORZA MILAN !!!
FORZA MILAN !!!
FORZA MILAN !!!
FORZA MILAN !!!
- Łukasz_
- Kapitan

Nerwowy ja wole nie mieszać polityki ze sportem. Sylvio dla Milanu to ojciec, wielki człowiek. Ale zmienia swoje oblicze w świecie polityki ale ja nie mam mu tego pod żadnym względem za złe bo ma swoje poglądy i robi pewne rzeczy dobrze lub źle. Nie musze się z nim zgadzać w kwestiach politycznych, moge go nawet oczerniać. Poprostu polityka to nie Milan
Oczywiście wiadomo że jego wrogowie których ma napewno dużo mogą atakować jego ukochany klub co wychodzi nam na złe.
Oczywiście wiadomo że jego wrogowie których ma napewno dużo mogą atakować jego ukochany klub co wychodzi nam na złe.
- AgaM
- Pierwszy Skład

Znane jest już nazwisko sędziego w meczu Milanu z Anderlechtem. Będzie nim 42- letni Niemiec Herbert Fandel. Natomiast na liniach partnerować mu będą jego rodacy: Volker Wezel i Mike Pickel. To bardzo szczęśliwy dla nas sędzia. Gwizdał już w 3 naszych meczach CL, wszystkie były wygrane: FC Brugge – AC Milan 0-1, Shachtar – AC Milan 0-1 i AC Milan – Manchester United 1-0.
Poczytuję to jako dobry znak, i na dodatek Gila się przełamał (oby)
Poczytuję to jako dobry znak, i na dodatek Gila się przełamał (oby)

MILAN- WSZYSTKO CO NAJLEPSZE I NAJPIĘKNIEJSZE