Testy Gimnazjalne

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Jak ci poszły testy ??

Bardzo dobrze :D
26
23%
Dobrze :)
38
34%
Pół na pół :|
26
23%
Słabo:(
5
5%
Beznadziejnie :((
16
14%

Liczba głosów: 111

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: pablisso »

Snoop Doggy Dogg pisze:A co do trójkąta, to trójkąt o ile mi wiadomo nie ma wysokości :wink:
trojkat nie ma wyskosci? :shock: przeciez kazdy trojkat ma je :) w prostokatnym to przyprostokatne i taka wysopkosc prowadzona do przeciwprostokatnej, a w innych to z wierzcholka do podstawy pod katem prostym :)
Awatar użytkownika
Snoop Doggy Dogg
Junior
Junior

Post autor: Snoop Doggy Dogg »

MÓJ BŁĄD! Wysokości pomyliły mi się z przękatnymi :lol: Ponabijajcie się trochę ze mnie... Macie racje :P
!>>...Forza Grande Juve...<<!

Amerykaniec: "Ok, we have George Bush but we have Stevie Wonder, Bob Hope and Jonny Cash too!"
Polak: "We have Kaczyński and... No Wonder, No Hope and No Cash..."
Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

delete

http://bi.gazeta.pl/im/8/3310/m3310668.pdf polecam stronke :) odpowiedzi razem z tstem ;)
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2006, 13:24 przez pablisso, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

ludzie! sprawdzilem sobie odpowiedzi to wychodzi mi ze tylko ostateczne wyniki w zadaniu z beczka, dachem mam zle :D zle mam rowniez 34 z tymi numerkami zdan co trzeba bylo napisac, zle oczywiscie mam lancuch pokarmowy i zadanie o tlenie, zle mam o tym trojkacie, i zle mam o obserwacji samochodow... wic stracilem chyba lacznie ok 7-9 pkt :D Bo rozwiazanie zadan mam dobrze, tylko wyniki zle, ale mowili mi nauczyciele ze tak moze byc i ze daja za to punkty!! jak bede mial 40 to bede szczesliwy :D :D :D czyli na caly tescie licze na 80 pkt ;) Modle sie o to zeby tak bylo i bede dziekowal Bogu jak dostane papierek i napisane: 80 pkt :P
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2006, 13:26 przez pablisso, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł

Post autor: rymownik »

19/25 z zamkniętych :/ Ale otwarte mam chyba wszystkie dobrze ;)

A wczoraj 20/20 z zamkniętych.

Liczę na 43-45 z humanistycznych i 42-43 z matematycznych,.
Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: RadoGol »

Pobawiłem się przed chwilą w nauczyciela i wyszło mi, że z matematyczno-przyrodniczego powinienem mieć minimum 34 pkt. Z zamkniętych zdobyłem 21, otwarte - dobrze zrobiłem z dachem (wynik wyszedł dobry, ale mogą odjąć za "dziwny" sposób liczenia), żarówkami i kaloryferem, dobrze też miałem z łańcuchem pokarmowym, a także dzwiami i oknem. Nie zrobiłem za to z przekształceniem wzoru (3 pkt.) i źle obliczyłem objętość beczki (4 pkt.). Nie jest jednak moim zdaniem tak źle ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post autor: Corinthians »

Juz sobie sprawdziłem. Tylko 18/25 :( I to wyłożyłem się na jałatwiejszych, czyli biola i gegra. A tak pewnie się z tego czułem.
Odziwo z chemii mam max punktów, a z fizy straciłem chyba tylko 2.
W zadaniu z beczką wyszło mi 847, ale wyszło mi po przecinku i to było po zaokrągleniu, więc raczej nie zaliczą. Z jeszcze jednym zadaniu zrobiłem błąd w rachunkach (prosty, przy końcowym wyniku) i punkty lecą.
Obrazek
Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: Paszti »

z zamkniętych mam 4 źle, a oprócz tego zadanie z bioli jedno ... reszta chyba dobrze :> nawet nie sprawdzałem :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Mam nadzięję na 70 punktów. :) Razem z ocenami miałbym 12 i byłoby w miarę.
Czas na podsumowania testu:
Sam sobie jestem winien, że napisałem słabo test. Gdym się nic nie uczył to na pewno nie byłoby lepiej. Wystarczyło pomyśleć, zastanowić się. Wszystko tam jest logicznie ułożone, czasem wręcz wyłożone na tacy. Nie ma co się tłumaczyć złym stresem, czy nie wyspaniem, bo każdy ten test mógł napisać dobrze. A to co się dzieję na forum Wyborczej to jest paranoja. 16-latki piszą, że CKE zniszczyło im życie. Przecież to niedorzeczne :/ Nie wiem co w tym roku było takiego trudnego i niezwykłego, niż to co było w poprzednich latach. Pytania 'Kto wywmyślił ten tekst' to najczęstsze dzisiejsze pytanie, bo jakaś Madzia źle napisała rozprawkę, i był głupi temat. Każdy był w stanie napisać ten test na tyle ile chciał. Wystarczyło być rozluźnionym i pewnym siebie.
Każdy napisał na tyle na ile sobie zasłużył. Może zdanie nauczycieli, że w tescie nigdy nie ma najistotniejszych rzeczy jest faktem, ale faktem jest też, że tam są rzeczy łatwe. Nie ma testów trudnych, są debilni uczniowie.
Ja nie byłem zestresowany, nie byłem nieprzygotowany, starczyło mi czasu. Przyczyną słabo napisane przezemnie tekstu było: niedoczytywanie zadań i zbyt pochopne odpowiedzi. Nie ma zamiatu już się tłumaczyć jak inni, że wszystko było dla nich na 'nie'.

Do testu nie trzeba się uczyć. Chyba, że zapomniała się prostych rzeczy. Niekoniecznie podstawowych, bo takowych nie ma. Są rzeczy łatwe, które jest łatwo zapamiętać na lekcjach. Wzory z fizyki były dziś wyłożone na tacy, trzeba było tylko podstawić. W drugim zadaniu z fizy trzeba było tylko pomnożyć. Z bioli uzupełniało się rzeczy oczywiste, a z chemii odczytywało się dane z wykresu. Z gegry trzeba było znać stopnie wysokości górksich, czego niestety nie pamiętałem. Matma to wyłożony wzór, diagram, procenty, Pitagoras i Tales.
Aby obliczyć zadania z fizy i z matmy trzeba było tylko umieć mnożyć, dzielić i dodawać. No i wielce trudny wór c2 = a2+b2.
Bioli był nietstety mało i zrobiłem źle.
Jakby ktoś się pytał, to źle zrobiłem 6,7,8,13,14,24 i 25. Szkoda, bo były proste...
Obrazek
Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Kendo »

Dosyć dawno mnie tu nie byłowięc czas coś napisać o testach.Z polskiego zamknięte były banalne 20/20 otwarte zresztą też oprócz rozprawki. Temat dali jak normalnie :? . Moi kumple albo pisali o Kevinie samym w domu a jeden o Kamieniach na Szaniec. Za to dzisiejszy był taki sobie.Na początku jak przejrzałem myślałem oby na 30 wyciągnąć ale jak później troche pogłówkowałem to troche mi z tego wyszło :D . Z zamkniętych mam 22 a z otwartych ma źle to ostatnie(tylko jedno) i z tymi cholernymi kilojulami(zrobiłem ale się machnąłem i bedzie pewnie mniej pounktów). Ogólnie z niecierpliwością czekam na wyniki i się zastanawiam czy składać papiery do jakiś lepszych szkół w Lublinie. jeszce nad tym nie myślałem więc jakby był jaikiś licealista z Lublina to niech się odezwie.

Życzę jak najlepszych wyników :D
.
Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post autor: Ultras »

Kendo pisze:Ogólnie z niecierpliwością czekam na wyniki i się zastanawiam czy składać papiery do jakiś lepszych szkół w Lublinie. jeszce nad tym nie myślałem więc jakby był jaikiś licealista z Lublina to niech się odezwie.
Tzn nie jestem licealista z Lublina ale mam o tym pojęcie bo znam pare osób ktorzy uczeszczają do szkół w Lublinie.Według mnie nie ma żadnego sensu aby dojezdzać do szkoły do Lublina.Codziennie trzeba jeździć autobusem co jest bardzo męczące i przede wszystkim jest strata czasu.Jeśli masz na 8 to już koło 7 powinieneś być na przystanku :roll:

Jesli chcesz pójść do dobrego Liceum zapraszam tam gdzie ja chodze czyli do 4(Baczyńskiego).Poziom jest wysoki więc z poczatku mozesz meic troche problemy ale nie przejmuj sie :wink: Jak chcesz cos wiecej wiedziec to pisz :wink:
Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: mlody_ »

Z zamkniętych mam 19/25 :|. A z całości dzisiejszego testu ok. 37, bo z otwartych to tylko z beczką mam źle z tego co widze ;). W zamkniętych błędy zrobiłem najwięcej z geografii, a tak to różnie, biologia nie najlepiej mi poszła. Nie no nie jest najgorzej, dobrze, ze z chemii nie było otwartych ;), bo by było gorzej.
Co do całości testu, to dobrze jakby było ok. 80 pkt :P
Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Kendo »

Ultrasdo 4 na pewno zloze. Chodza tam moje dwie siostry i widze ile musza zakuwać. jedna w tym roku mature pisze to nawet z nia slowa nie da sie zamenic. ja mam sytuację z Lublinem trochę inną. Brejdak mieszka w Lublinie wiec gdbym pozno konczyl to bym pewnie u niego zostawał. Poza tym ojciec tez prcuje w Lbn i pewnie jakbym mial na 8 to z checia by mnie podwozil. Zobaczy się jak test 4 wcale nie jest zła ale bym sie mocno zastanowił nad Lbn.
.
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post autor: RóżA »

Z tego co widziałem to tegoroczne egzaminy mogę określić jednym słowem- banał. Zdecydowaną większość zadań rozwiązałbym bez większego wysiłku. Może to dlatego że w końcy zaczołem się troszkę uczyć :roll: :lol:

Ale jednak Liceum to zupełnie inna bajka niż gimnazjum. Już za 3 miesiące się o tym przekonacie :twisted:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

RóżA pisze:zaczołem się troszkę uczyć
No, ale nie z polaka.
Obrazek
ODPOWIEDZ