Juventus Turyn (zbiorczy)

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy Juventus będzie mistrzem Włoch w sezonie 2005/2006?

Tak
117
64%
Nie
65
36%

Liczba głosów: 182

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: Ajgor »

Marq pisze:Dobrze wiem ile on goli strzelił w dwóch poprzednich sezonach ale ty chłopie chyba nie wiesz że dwa sozony temu to z Palermo grał jeszcze w Serie B a w kolejnym sezonie nie pamiętam ile dokładnie strzelił ale chyba nie więcej niż 15.

No nie wiem - uświadomiłeś mnie :roll:
Siamo della BRIGATA ROSSONERA

A.C.A.B.
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: Lakier »

Ajgor pisze:Dobrze wiem ile on goli strzelił w dwóch poprzednich sezonach ale ty chłopie chyba nie wiesz że dwa sozony temu to z Palermo grał jeszcze w Serie B a w kolejnym sezonie nie pamiętam ile dokładnie strzelił ale chyba nie więcej niż 15.

No nie wiem - uświadomiłeś mnie Rolling Eyes

Strzelil 20 goli w 35 meczach. Niezly wyniki nie powiem. Co nie zmienia faktu ze Toni nie jest graczem klasy Trezegueta, czy nawet Gilardino, moim zdaniem teraz stanie sie z nim to samo co z Montella, w zeszlym sezonie, no ale nie bede sie powtarzal ;]
:)
Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post autor: luk1208 »

Ta kasa za transmisje napewno sie sprzyda i Lucek ze spółką napewno dobrze ją wykozystają. Napewno kogos kupią latem, czesc na wypłaty i napewno cos na stadion :D
Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2827

Post autor: sci »

niezapominaj o stadionie,napewno część kasy pójdize na stadion
Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

sci pisze:niezapominaj o stadionie,napewno część kasy pójdize na stadion

wiem i wczale nie zapominam :P nawet fajnie ze bedzie nowy stadion i wreszcie nie bedzie tego smutnego Della Allpi :D
Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Ajgor »

luk1208 pisze:i wreszcie nie bedzie tego smutnego Della Allpi

każdy stadion Juve będzie smutny, bo żeby taki nie był, muszą być na nim kibice :lol:
Siamo della BRIGATA ROSSONERA

A.C.A.B.
Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Ajgor pisze:każdy stadion Juve będzie smutny, bo żeby taki nie był, muszą być na nim kibice
Juve pod wzgledem kibiców zajmuje 3 miejsce za zepołami z Mediolanu wiec nie jest tak zle :P raczej tych dwóch zespołów nie przeszkoczymy ale 3 miejsce i tak jst dobre i sredno ponad 30tys. ludzi na mecz :wink:
Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: ossy »

No, czekam z niecierpliwością na nowy stadion. Mam nadzieje że będe na nim ludziska, jak kiedyś na Communale. Może jak się tymczasowo przeniesiemy na stary, to też bedzie sporo?? Oby :) A na ile miejsc bedzie nowy stadion?? Ponoć miało byc około 50 trys., później mówili o 35. A wie ktos dokładnie??
Obrazek
Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post autor: Sawyer »

ossy pisze:A na ile miejsc bedzie nowy stadion?? Ponoć miało byc około 50 trys., później mówili o 35. A wie ktos dokładnie??
Projekt Stadionu jest juz gotowy ,na stadionie bedzie 35 tys. miejsc
Juventus & Widzew
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post autor: bagg »

juvepoland pisze:Władze Juventusu zamierzają przeznaczyć część pieniędzy ze sprzedaży praw do transmisji swoich spotkań włoskiej telewizji Mediaset na przedłużenie kontraktu z Fabio Capello.

Powszechnie wiadomo, że trener Juventusu jest numerem jeden na liście życzeń prezesa Realu Madryt Florentino Pereza, aby zastąpić Juana Romana Lopeza Caro i dlatego Bianconeri chcą przedłużyć, aż do 2009 roku, obecną umowę wygasającą w 2007 roku.

Juventus przygotowuje ofertę w wysokości 4 milionów funtów rocznie. Gdy Capello ją podpisze, stanie się jednym z najlepiej zarabiających trenerów w Europie.

Nie, nie i jeszcze raz nie. To są ogromne pieniądze, a pozatym z całym szacunkiem dla Capello...niech już idzie trenować jakąś reprezentację. Niech wypełni kontrakt, najlepiej ' po drodze' jeszcze wygrywając LM. Potem chcę w Juventusie Deshamps'a lub innego trenera młodego pokolenia, ale ze wskazaniem na Didier'a. Pamiętacie co powiedział ten pan z mojego siga? Że rok, w którym zacznie trenować Deshamps będzie wielkim wydarzeniem dla całego piłkraskiego świata. I ja mu wierzę.Ale wróćmy do Fabio. 2007 rok to będzie rok zapewne drastycznych zmian w Juve, pożegnamy się z Thuramem, Nedvedem, Canną, być może z Camor'em. Capello na pewno by tę drużynę przebudował, ale chcę nowego trenera z nową myślą trenerską. Tak, więc Capello szanuję i jest dla mnie świetnym trenerem, ale po wypełnieniu kontraktu bym go pożegnał. Tak po prostu. Nie chcę żeby nastąpiło 'znudzenie materiałem'.
Awatar użytkownika
DjJuve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: DjJuve »

bagg pisze: To są ogromne pieniądze, a pozatym z całym szacunkiem dla Capello...niech już idzie trenować jakąś reprezentację. Niech wypełni kontrakt, najlepiej ' po drodze' jeszcze wygrywając LM.
Chcesz się pozbyć z naszego klubu najlepszego trenera na świecie? :shock:
bagg pisze:Potem chcę w Juventusie Deshamps'a lub innego trenera młodego pokolenia, ale ze wskazaniem na Didier'a.
Pyszny pomysł, Deschamps , który miał jeden udany sezon a następnie wyleciał na zbity pysk, miło :]
bagg pisze: Pamiętacie co powiedział ten pan z mojego siga?
A pamiętasz co powiedział ś.p. Umberto?
bagg pisze:Ale wróćmy do Fabio. 2007 rok to będzie rok zapewne drastycznych zmian w Juve, pożegnamy się z Thuramem, Nedvedem, Canną, być może z Camor'em.
Fajnie wiedzieć, że to Ty decydujesz kto odejdzie. Camor i Canna? Niby dlaczego?
bagg pisze:Capello na pewno by tę drużynę przebudował, ale chcę nowego trenera z nową myślą trenerską.
Bo Capello nie jest modny i oryginalny? Jeśli chcesz nowego trenera tylko po to aby narobił bigosu, to gratuluje.
bagg pisze:Tak, więc Capello szanuję i jest dla mnie świetnym trenerem, ale po wypełnieniu kontraktu bym go pożegnał. Tak po prostu. Nie chcę żeby nastąpiło 'znudzenie materiałem'.
Gadasz bzdury i tak zakończe tą dyskusje.
Obrazek
Ma quale A?
Ma quale B?
la fiorentina in serie C!
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

DjJuve pisze:Chcesz się pozbyć z naszego klubu najlepszego trenera na świecie? Shocked
Tego właśnie chcę. Chcę zmian, mimo tego, że obok Barcy Juve jest najlepsze na świecie. Może nawet przed Barcą.

DjJuve pisze:Pyszny pomysł, Deschamps , który miał jeden udany sezon a następnie wyleciał na zbity pysk, miło Krzywy

Raczej odszedł, jeśli dobrze pamiętam. Miał jeden udany sezon w Monaco, ale ciąglę zbiera doświadczenie.

A pamiętasz co powiedział ś.p. Umberto?

Prosił o Capello. Pamiętam.

DjJuve pisze:Camor i Canna?

Canna może nie...myslałem, że jest starszy. Ale, możecie mnie zastrzelić za to co powiem, Camor będzie już koło 30. Normalnie bym pewnie tego nie napisał, bo nie uważam, że piłkarz po 30 to już 'dziadek', ale co do skrzydłowych mam inne zdanie. Będzie już mniej zwrotny, straci na prędkości. Pewnie będzie jeszcze w stanie pograć na wysokim poziomie, ale IMHO 2007 rok to będzie ten, w którym trzeba będzie już szukać następcy tego piłkarza.

DjJuve pisze:Bo Capello nie jest modny i oryginalny?

Nie, bo ciągłe wygrywanie robi się nudne. Chcę dreszczyku emocji.

DjJuve pisze:Jeśli chcesz nowego trenera tylko po to aby narobił bigosu, to gratuluje.

Chcę nowego trenera nie po to, żeby jak to nazwałeś narobił bigosu, a po to, żeby wprowadził coś nowego. Zresztą sam Capello chyba kiedyś mówił, że po wypełnieniu kontraktu chciałby poprowadzić reprezentacje.

Co do osoby Fabio, którego naprawdę szanuję, lubię i uważam za największego specjalistę na globie, to uważam, że wspaniale prowadzi Juve. Chcę, żeby wypełnił kontrakt i do tego miał z Juve jak najwięcej sukcesów. Mimo tego wolałbym go pożegnać po 2008 roku bądź wcześniej. Nie wiem czemu. Może ciągłę wygrywanie robi się nudne :P Niech dalej prowadzi zespół, który już chyba zbudował.Zakończył selekcje IMHO. Ja po prostu boję się tego całego 'znudzenia materiałem'. Pewnie na wyrost, ale co tam. Jak na trenera Fabio do najmłodszych nie należy, wręcz przeciwnie. Ciekawe jest to czy w ogóle zgodzi się na przedłużenie kontraktu? Może wygra jeszcze ze 2 scudetto i LM ze Starą Damą i jej podziękuje? To by było zrozumiałe, w końcu zdobyłby już z nimi wszystko.
Gadasz bzdury
Nie, po prostu mam swoje zdanie, którego Ty nie rozumiesz.
Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post autor: Sawyer »

bagg pisze:Camor będzie już koło 30. Normalnie bym pewnie tego nie napisał, bo nie uważam, że piłkarz po 30 to już 'dziadek', ale co do skrzydłowych mam inne zdanie. Będzie już mniej zwrotny, straci na prędkości. Pewnie będzie jeszcze w stanie pograć na wysokim poziomie, ale IMHO 2007 rok to będzie ten, w którym trzeba będzie już szukać następcy tego piłkarza.

No nie wiem :roll: Dla mnie Camoranesi bedzie gral jeszcze ze 3 lata na poziomie ,zobacz Nedveda ,w wieku 31 lat otrzymał Złotą Piłkę 8) ,a przeciez Camoranesi i Nedved graja na takich samych pozychach (Skrzydłowi).

Pozdro
Juventus & Widzew
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

No nie wiem Rolling Eyes Dla mnie Camoranesi bedzie gral jeszcze ze 3 lata na poziomie ,zobacz Nedveda ,w wieku 31 lat otrzymał Złotą Piłkę Cool ,a przeciez Camoranesi i Nedved graja na takich samych pozychach (Skrzydłowi).

Ale nie zapominaj, że Pavel całe życie ciężko harował, żeby być tak wytrzymałym, a i tak teraz jest co raz gorzej jeśli chodzi o kontuzje. A i ich pozycje nie są do końca takie same, Nedved częściej schodzi do środka i raczej nie opiera gry na szybkości i zwrotności. ;)

Ale koniec końców możesz mieć rację

również pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post autor: Tomusmc »

Bagg czy ja dobrze widzę? :shock: Dlaczego Capello ma przebudowywać zespół? Dzięki niemu Juventus zakupił świetnych zawodników, zdobył Scudetto i ciągle mu mało. Nudzi Cię ciągłe wygrywanie? To zacznij kibicować Treviso albo Cagliari :P Niespodziewałem się tego po Tobie. Ja wierzę w Capello chociaż wcale nie twierdzę, że Deschamps byłby gorszy. Byłem zły jak odszedł Lippi bo moim zdaniem to był najlepszy trener ostatnich lat i nie mogłem przekonać się do Capello przez dłuższy czas, ale widząc jaki styl prezentuje na dzień dzisiejszy Juventus zmieniam o nim zdanie. Cieszy mnie to, że chce zdobyć Ligę Mistrzów, a z drugiej strony wcale nie chce spocząć na laurach jeśli chodzi o Serie A.

Co do Camora to moim zdaniem jeszcze wiele lat gry przed nim. Jak już wcześniej napisali, Nedved, który ma już swój wiek, nadal jest jednym z najlepszych pomocników chociaż widać spadek formy (wcale się nie dziwie po Euro 2004 :evil: ). Thuram nie gra już na tym samym poziomie co kiedyś. Widać to było w meczu z Lazio, a to nie był przypadek bo w paru meczach popełniał już błędy. Niestety taka jest piłka, trzeba żegnać się z piłkarzami i zastępować ich innymi. Mi było przykro jak odchodził na emeryture wspomniany Deschamps czy Ferrara, którzy kiedyś byli podporą Juventusu, a pomyśl, że niedługo może odejść Alex, Birindelli czy Pessotto, którzy są z Juventusem od dawna na dobre i na złe. Trzeba będzie się przyzwyczaić do nowych twarzy i nazwisk, a z czasem do całkiem nowego Juventusu.

Na zakończenie powiem, że Platini może się mylić. Niewie jak Deschamps może poprowadzić Juventus bo przecież jego pierwszym zespołem było Monaco z którym fakt faktem doszedł do finału Ligi Mistrzów, a potem co? Diametralny spadek formy i francuz poleciał ze stanowiska. Moim zdaniem powinien nabrać jeszcze doświadczenia zanim zacznie prowadzić drużynę taką jak Juventus.

Pozdrawiam
Obrazek

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”