Juventus cz.2 (zbiorczy)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro »

(L)oczkerson pisze:Sory, ale nazywanie zawodnika, który nie rozegrał ani jednego meczu w Chelsea "klasowym" i ma narazie doświadczenie tylko z Lokomotivu Moskwa to jednak narazie nieporozumienie
Być może słowo klasowy jest nieco za duże ale też nie tak bardzo. Pół roku temu pewnie nie zareagowałbyś, gdybym nazwał go klasowym ;) W Lokomotovie był naprawdę dobrym piłkarzem, a jego cena wahała się w granicach 15-20mln. Fakt, że stracił w Chelsea pół roku, zbłądził :P ale umiejętności przecież nie stracił. Porównując Ivanovica sprzed 6miesięcy z obecnymi naszymi obrońcami, to nie mam wątpliwości i zamieniłbym go za Grygere, Zebine, Molinaro, a nawet Legro :P Konkurencję w Chelsea miał niemal nie do wygryzienia, a on nie dostał nawet szansy. Nie tacy sobie nie radzili w Chelsea, ba! nie trzeba daleko szukać, bo w Mediolanie :twisted: Ivanovic wciąż jest młody, perspektywiczny i uniwersalny. Ucieszyłbym się gdyby przyszedł do Juve. Wkurza mnie jednak takie coś, że Juve blisko pozyskania jakiegoś piłkarza, już prawie dogadany, sam zawodnik mówi, że chce do Juve, sprawa się ciągnie tygodniami, my w końcu odpuszczamy, przyłazi taki Milan i załatwia sprawę w pare dni. Tak było z Flaminim, tak teraz jest z Ivanovicem. Banda impotentów w tym naszym zarządzie i tyle :foch:

Dzięki za sondę, zaraz dodam :)
'I am only a small part of a huge black and white flag that grows with the passing of the years and if each one of you looks closely at it, you will find your own name written on it.' Alessandro Del Piero
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson »

też mnie to wkurza i pewnie też bym się cieszył z Ivanovica, 6 miesięcy temu tym bardziej, ale dalej widzę graczy, ktorzy mogą być dużo fajniejszymi opcjami niz Serb, więc się nie wściekam. Poprostu jeden z wielu graczy, którzy nie grają w JUVE i tyle...

A co do Tiago, to módlmy się by naprawdę trafił do Newcastle i żeby się tam sprawdził, bo jak go sprzedamy za takie pieniądze za jakie kupiliśmy Sissoko, to będzie jedno wielkie JUPI :!: :!:
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Jednym z wielu dobrych graczy ale nie tak wielu dobrych jest obecnie do wyrwania i to za w miarę nieduże pieniądze. Lepsze opcje na pewno mozna znaleźć ale one już troszkę więcej kosztują. Dlatego akurat za Ivanovica się wkurzam :P Nie rozumiem zarządu, bo wypożyczenie Ivanovica na rok jest dla nas w tym momencie doskonałą opcją. Oczywiście należałoby podziękować najpewniej Zebinie ale dla mnie nie jest to absolutnie problem :)
'I am only a small part of a huge black and white flag that grows with the passing of the years and if each one of you looks closely at it, you will find your own name written on it.' Alessandro Del Piero
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

a ja tam Zebinę lubie, przyszedł za free i się przydaje :wink: natomiast Ivanovica nie znam i nie wiem ile potrafi wiec mnie jakoś nie rusza.
Zresztą jeśli się wzmacniać w obronie w tym oknie, to prawa flanka jest ostatnia w kolejce, jesli tam Ivanovica widzisz, bo ja myslałem że on raczej rywalizował w Chelsea na środku (wypowiedzi o tym że nie jest gorszy od Carvalho) i w JUVE ma przychodzić na środek właśnie jeśli już (kontuzja Andrade)
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Ivanovic może grać zarówno na prawej obronie, jak i na środku. Trudno jednoznacznie powiedzieć gdzie go widzę, IMO cała obrona wymaga wzmocnień (najbardziej lewa strona, ale o wzmacnianiu tej pozycji w Juve nawet się nie mówi :P co innego, gdybyśmy odpuszczali Ivanovica kosztem jakiegoś lewego obrońcy jego pokroju, to nie mam pytań ale tak nie jest) i taki Ivanovic bardzo by nam się przydał. Może i bardziej na prawej, bo jest to bardzo ofensywnie usposobiony obrońca, przebojowy i ma duży ciąg na bramkę rywala. Na prawej rywalizowałby z Grygerą, lub środek, rywalizowałby z Mellbergiem, bo oczywiście na 1. skład musiałby sobie zasłużyć ale Grygera, Zebina, Legro, Knezevic, każdego z nich wymieniłbym na Serba na dzień dzisiejszy. Czy to środek czy prawa strona, żaden z wymienionych piłkarzy (Grygera, Zebina, Legro, Knezevic) nie gwarantuje nam światowego poziomu. Właściwie nikt oprócz Chielliniego go nie gwarantuje. IMO Ivanovic jest lepszy od wyżej wymienionych, a konkurencji nigdy za wiele. Nie mamy nic do stracenia, a dużo do zyskania, dlatego jestem zwolennikiem opcji wypożyczenia Ivanovica, a znalezienie dla niego miejsca, to nie problem, bo jest to gracz uniwersalny :)
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Powołani na dzisiejsze spotkanie z Milanem w ramach Trofeo Berlusconi:
Pełna lista powołanych:

1 Buffon
3 Chiellini
4 Mellberg
7 Salihamidzic
8 Amauri
10 Del Piero
11 Nedved
12 Chimenti
13 Manninger
18 Poulsen
21 Grygera
22 Sissoko
27 Ekdal
28 Molinaro
30 Tiago
33 Legrottaglie
Skład uzupełnią zawodnicy primavery: Ariaudo, Esposito, Pasquato oraz Rossi.
Tak więc JUVE, bez Treze, Iaquinty, Camoranesiego, Zanettiego, Marchionniego Marchisio,Giovinco i De Ceglie, więc braków sporo, ale mimo tego Ranieri nie powinien mieć większego problemu z zestawieniem praktycznie optymalnego squadu (wyjątek to prawa pomoc gdzie Hasan nie równa się Camoranesiemu)
tak więc przypuszczalna 11 JUVE będzie wyglądała tak:
-----------------------Buffon-------------------
Grygera-Legro/Mellberg- Chiellin-Molinaro-
-------------------------------------------------
Salichamidzic-Sissoko---Poulsen---Nedved-
-------------------------------------------------
----------------Amauri-Del Piero--------------
No chyba że Ranieri dalej chce rotować squad i wystawiać 2 różne 11, czy coś w tym stylu, ale to raczej nie ten moment w przygotowaniu do sezonu.
W Milanie nie ma Nesty, Kaladze, Maliniego, Kaki, Ronaldinho, Pato i Borrelio i te braki w odróżnieniu do JUVE powinny się to mocno odbić na jakości gry ekipy Anceolttiego, który planuje np. wystawić w środku obrony duet Bonera, Favialli, tak więc JUVE wyrasta w tym meczu na wyraźnego faworyta i jesli nie wygra ja będę bardzo zawiedziony. Trzeba zagrać dobrą piłkę i wykorzystać wszystkie słabości rywala, tak aby Ancelotti mógł jedyne pokazywać '"faki" trybunom :P
Winston Churchill
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

No i jesteśmy po meczu :cry:
Dostaliśmy 4:1, wynik potworny, tak jak to co odstawiała obrona na czele z dziś poprostu nieprawdopodobnie słabym Grygerą, który miał udział przy każdej bramce Milanu. Najpierw wysiudał go Jankul, gdzie też zawalił Chimenti, czlowiek, który się nawet na Serie C nie nadaje. Potem 2x Seedorf w identycznych sytuacjach, gdzie Grygera stał jak kołek i w konsekwencji poszły dośrodkowania na drugi słupek, gdzie dziś Molinaro nie ubsługiwał, a na koniec nie zatrzymał Ambrosiniego :x
No poprostu jakiś dramat, ale dużo ważniejsze od tego jest to co z Chiellinim, bo na początku meczu doznał kontuzji (chyba lewego kolana) i musiał i z tego co widziałem to wyglądało to poważnie, bo Chiellini to kawał twardziela a tam zwijał się ostro i wiadać było że go bardzo boli. Oby to nie było jednak nic poważnego :pray: , bo strata Chielliniego to było by coś potwornego.

No, ale w tym meczu nie grała tylko obrona (powystrzelać ją całą :evil: ) i tu jest już dużo lepiej, głównie w ataku, gdzie dziś kapitalne spotkanie zagrał Alex. Widać że jest w kapitalnej formie i to co dziś pokazywał to była czysta poezja. Swietnie też Amauri, który strzelił prawidłową bramkę, przy stanie 0:0 (nie ma najmniejszych wątpliwości że to był prawidłowy gol!) do tego pokazał kolejny raz że jest kapitalny technicznie, potwornie silny, szybki i pracowity. Miał parę bardzo ładnych okazji i ten mecz napawa mnie bardzo pozytywnymi przeczuciami w perspektywie jego gry w JUVE. Wielkim pozytywem są dla mnie też występy wprowadzonych po przerwie gwiazdek primavery, na czele ze strzelcem gola Pasquato, który trafił naprawdę pięknie, a był jeszcze raz bliski gola. Doskonale też Esposito, który zaliczył ładną asystę i jeszcze z 2 podania z najwyższej półki otwierające drogę prosto do bramki, dobry też Rossi, który kolejny raz pokazał swoją technikę, zwinność i dynamikę oraz Ekdal, który ogólnie gra naprawdę regularnie. Tym większe dla nich brawa że oni mają od 17 do 19 lat :!:

Tak ogólnie to dobrze wyglądało pierwsze 20 minut, gdzie JUVE dominował i strzelił gola, potem 2 gole Milanu w 4 minuty i kontuzja Chielliniego zaraz potym totalnie rozbliły drużyne i ze strony JUVE mecz się skończył :cry:

Co do Milanu to zagrali bardzo dobre spotkanie, gracz meczu Ambrosini, też Seedorf prezentował się świetnie, w obronie wyrożniał się Bonera.
Winston Churchill
Awatar użytkownika
adson43
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post autor: adson43 »

Jak myslicie, Juventus wróci na rynek transferowy w obliczu takiej kontuzji w poszukiwaniu jednego, może dwóch obrońców??
FORZA JUVE RULEZZZZZZZZZZ
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: Lakier »

obawiam sie, ze tak. Obawiam sie, dlatego, ze prawdopodbnie kupia jakies drewno a'la Bum Bum
:)
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

jeśli juz to tylko jakieś wypożyczenie ewentualnie transfer jakiegoś zdolnego juniora.
Poważniejszych wzmocnień nie ma co się spodziewać. Mówił o tym Cobioli niedawno że drużyna jest gotowa a i wracają młodzi z IO, więc JUVE jest wystarczająco silne na gre i w Serie A i w LM, niby to bylo przed kontuzją Chielliniego, ale nie wydaje mi się aby kupili kogoś na miesiąc sezonu bez Chielliniego (bo liga zaczyna się 30 sierpnia czy jakoś tak) tak więc w perspektywie braku Kielona co najwyżej wypożyczenie (oby Stendardo bo nikogo lepszego nie widzę a gracze pokroju Terrliziego to bezensowny pomysł)
Winston Churchill
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post autor: 10 »

Jak czytamy na stronie głównej - pozostający obecnie wolnym zawodnikiem Appiah chce do nas wrócić. Byłoby kapitalnie, gdyby udało się wcisnąć komuś Tiago i pozyskać za darmo Ghańczyka. Z Poulsenem, Sissoko, Apiahem, doświadczonym Zanettim i młodym Marchisio mielibyśmy bardzo silnie obsadzony środek pomocy. Oby to doszło do skutku.
Pierwsze podejście Appiaha do Juve było nieudane, ale to nie jest już ten sam piłkarz, który nie podołał zastapieniu Davidsa - w Turcji Stephan piłkarsko dojrzał i nie wątpię, że obecnie ma wszystko co trzeba by sprawdzić się w takim klubie jak nasz. Jestem jak najbardziej za.

Pytanie tylko - o ile transfer dojdzie do skutku - jak będzie wyglądać środek pomocy. Kłopot bogactwa :P .

A co do poruszanego powyżej problemu środka obrony - Stendardo byłby świetnym rozwiązaniem. W zeszłym sezonie spisywał się u nas bardzo poprawnie, to solidny i nie aż tak drogi gracz. Poza tym w Lazio ma wciąż problemy. Tylko oby nas Milan nie ubiegł.
A może warto by tak ściągnąć takiego Kompany'ego? Co prawda większą część zeszłego sezonu Belg spędził grając jako dm, ale w końcu to jednak wciąż jeden z najlepiej zapowiadających się stoperów w Europie...
Bo Andrade - jak tylko wyzdrowieje - powinien zostać w czort sprzedany.
Ale, Alex; Alessandro. DEL PIERO!
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 809

Post autor: BadBoy »

Co do Appiaha to sie zgodze. Przydal by sie taki zawodnik i to nie koniecznie jako "zapchaj dziura" bo pokazal czy to w Fenerbahce czy w rep. Ghany ze potrafi grac w pilke. Do Stendardo mam mieszane uczucia. Bardziej sklanial bym sie w strone Santacroce ktory moim zdaniem ma wieksze potencjal niz wczesniej wspomniany Stendardo. Sciagnac Kompany'ego bylo by wspaniale ale po pierwsze cena byla by chyba za wysoka, a po drugie nie wiadomo czy sam zawodnik chce opuszczac klub.
"Być nie mieć to odwieczny dylemat"
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

BadBoy pisze:Sciagnac Kompany'ego bylo by wspaniale ale po pierwsze cena byla by chyba za wysoka, a po drugie nie wiadomo czy sam zawodnik chce opuszczac klub.
W to nie wątpię, jednak Juve to półka wyżej niż HSV. Poza tym w prasie pojawiły się pogłoski o jego możliwym odejściu do Man City, więc pewnie coś jest na rzeczy i Belg nie miałby nic przeciwko zmianie otoczenia.
A cena? Może i wysoka, ale to byłaby inwestycja na lata, a biorąc pod uwagę, że tak Mellberg, jak i Legro i nieszczęsny Andrade mają już ponad 30 lat na karku trzeba rozglądać się za kimś, kto stworzyłby duet z Chiellinim na lata.
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 809

Post autor: BadBoy »

nie zapominajmy o tym ze mamy mlodego Criscito ktory moze grac zarowno na lewej obronie jak i na srodku. Kielon tez gral na lewej i zostal przekwalifikowany na srodek i wydaje mi sie ze z Criscito mozna bylo by zrobic to samo bo ja akurat bardziej go na srodku widze :)
"Być nie mieć to odwieczny dylemat"
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

BadBoy pisze:nie zapominajmy o tym ze mamy mlodego Criscito ktory moze grac zarowno na lewej obronie jak i na srodku. Kielon tez gral na lewej i zostal przekwalifikowany na srodek i wydaje mi sie ze z Criscito mozna bylo by zrobic to samo bo ja akurat bardziej go na srodku widze :)
No mamy, mamy. I to nie trzeba by go wcale przekwalifikowywać, bo on jest stoperem, a na lewej tylko czasem bywa ustawiany.
Pozostaje tylko pytanie: czy on rzeczywiście jest/będzie wart te bodjaże 7,5 (?) mln Euro, które wydaliśmy, by go pozyskać?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”