Typowy Polak będzie podniecał się skokami Stocha. Nie robię tego.fieldy pisze:ajaccien - typowy Polaklubisz sobie ponarzekać ? Tylko nie pisz, ze jesteś głupi bo nikt ci nie uwierzy
![]()
Emotke dałem, taką a nie inną, gdyż dla mnie zabawnym jest, jak mistrz świata na skoczni na której ten tytuł zdobył - ie potrafi się do konkursu dostać, nawet jak nie jest aktualnie w formie - to przecież chyba jest w stanie dostać sie do 50 - tki ? W końcu to mistrz świata.
Dla mnie po prostu ktoś kto szczęśliwie wygrał nawet MŚ - a potem nie potrafi skakać juz choćby w podobny sposób - nie jest kimś wyjątkowym. Ma tytuł - i tego nikt nie neguje, ale co on poza tym mistrzostwem osiągnął ? Słowenia kiedyś 3 miejsce w drużynie chyba zdobyła na jakiejś imprezie i tyle. Benković, gdy zdobywał mistrzostwo - miał najwyższą prędkośc na progu ze wszystkich innych zawodników, było dużo opini - że maja genialnych ludzi od sprzetu, od smarowania nart, znakomitych skoczków - oraz takie, ktore mówiły, że w jakiś sposób oszukują [bo wszyscy Słoweńcy mieli taką prędkość] nie wiem, ktora opcja była prawdziwa - wiem, ze szczęśliwie zdobył mistrzostwo - a teraz na tej samej skocnzi nie potrafi się zakwalifikowac do konkursu [przy okazji wcześniejszych konkursów nic nie pisałem, a wcześniej też sie nie kwalifikował] ale skoro on "na swojej" skocznie nie potrafi, to może niech się weźmie za porządny trening ?
Zgadzam sie co do Stocha, że pewnie nie utrzyma dobrej dyspozycji przez cały sezon, ale czy to oznacza, że mam po dobrych skokach chłopaka nie pochwalić ? Może akurat w siebnie uwierzy i jakimś cudem kiedyś zobaczymy go na podium konkursu PŚ ? tego nei wiemy, możemy przypuszczać..... i tak jak można się cieszyć z dobrych skoków młodego Polaka - tak można się pośmiać ze złych mistrza świata, który skacze gorzej niż źle.ajaccien pisze:Skąd to wiem ? Ano znikąd. Hipotetyzuję, przypuszczam.
edit:
własnie trwa seria próbna przed konkursem, nie wiem - czy warunki sa dobre, czy nie - ale po wynikach mozna wywnioskowac, ze nie sa równe dla wszystkich. Choć oczywiście jeszcze ci najlepsi nie skakali - to nasza 3 [opórcz Małysza] skoczyła fatalnie [więc nie wiem, czy zmienne warunki, czy powrót do rzeczywistości]
Prowadzi póki co Happonen 131 m
Hula - 99,5![]()
Mateja - 98,5![]()
Stoch - 101,5![]()
Ciekawe ile Małysz skoczy
Typowy Polak lubi sobie ponarzekać ? Może, ale nigdy nie na siebie.
W tym wszystkim o czym piszesz, najbardziej typowe dla Polaków jest wyśmiewanie się z tych, którzy kiedyś byli wysoko, a teraz są gorsi. Pod tym względem nie jestem typowym Polakiem.
Nie wierzysz. że jestem głupi ? A przecież jestem typowym Polakiem. A typowy Polak jest głupi. Wystarczy się rozejrzeć.