Zasłużył sobiea bedzie kopal pilkarzy tak jak pewnego kibica?
Tylko człowiek z takim temperamentem mógłby godnie zastąpić Fergiego.

Tylko człowiek z takim temperamentem mógłby godnie zastąpić Fergiego.

O tak! To jest najważniejsza cecha.futbolowa pisze: i pieprznąć komuś z buta.

internista1908 pisze:(niestety keano jest nie do wyciagniecia raczej).

Tak,tak i jeszcze raz tak dla Berbatova.Jest to napastnik kapitalny technicznie,dodatkowo doświadczony gra w premier league,napewno byłby lepszym zakupem niz Huntelaar.Berba to nie jest typowa "9",ale jest lepszy od Huntelaara w grze kombinacyjnejDługo przyszło czekać kibicom Manchesteru United na transferowy ruch sir Alexa Fergusona tego lata. Angielski dziennik Daily Mail doniósł dziś, iż Szkot złożył wartą 20 milionów funtów ofertę za napastnika Tottenhamu Hotspur, Dimitara Berbatowa.
Sir Alex Ferguson w przyszłym sezonie pragnie wzmocnić siłę rażenia mistrzów Anglii i zwycięzców tegorocznej edycji Ligi Mistrzów. Prasa spekuluje, iż chęć sprowadzenia Berbatowa na Old Trafford podyktowana jest coraz większą obawą odejścia z klubu Cristiano Ronaldo.
Zielone światło w sprawie przeprowadzki Berbatowa do zespołu „Czerwonych Diabłów” dali Glazerowie i dyrektor wykonawczy Manchesteru United David Gill. Oferta Fergusona nie może być jednak zaskoczeniem, bo Szkot od dłuższego bacznie przyglądał się bułgarskiemu zawodnikowi.
Prawdziwy ból głowy będą mieli natomiast włodarze Tottenhamu, do drzwi których pukają coraz to nowi interesanci. Co ciekawe każdy pyta o napastników. Robbiego Keane’a w swoich szeregach chce mieć Liverpool FC, a Darrena Benta kusi Sunderland.
Sam Berbatow na transfer do Manchesteru United nastawił się już zimą bieżącego roku. Wówczas ze zmiany barw klubowych nic nie wyszło. Tym razem, jak donosi Daily Mail, Bułgar będąc pewnym przeprowadzki do innego zespołu wyczyścił swoją szafkę w obiektach treningowych londyńskiego klubu
Nie jestem co do tego przekonany. Tak, to prawda, że Bułgar jest lepszy w grze kombinacyjnej ale nam przede wszystkim w tym roku brakowało egzekutora a w tym aspekcie młody Holender jest moim zdaniem lepszy. Zresztą on też nie gra tak jak Ruud za czasów gry u nas. Bliżej mu do tego Ruuda z ostatniego Euro. W dodatku jest młody, zdolny i co najważniejsze chce u nas grać i mówi o tym głośno. Ja bym brał Holendra, tym bardziej, że istnieje ryzyko utraty Ronaldo czyli naszej aktualnej maszyny do strzelania bramek a nie bardzo widać w składzie kogoś kto mógłby strzelić te 30 bramek zamiast niego.Kubańczyk pisze: napewno byłby lepszym zakupem niz Huntelaar.

A mnie nie dziwi. Siła naszej taktyki polega na ciągłym ruchu w ataku, raz w napadzie jest ten za chwile on jest na skrzydle w napadzie ktoś inny. I jak tu sobie wyobrazić w takiej taktyce Huntelaara? Na ławce czy na poszczególne mecze taki typ napastnika by się przydał jak np. nie idzie gra kombinacyjna to wrzutka i taki tam powalczy, ale czy opłaca się wydawać ogromne pieniądze na zawodnika na ławke?Mnie osobiście dziwi fakt, że SAF nie postawił bezwzględnie na tego zawodnika. Już pół roku temu kłóciłem się na tym forum, że Holender jest idealnym zawodnikiem jakiego potrzeba Manchesterowi:] Potrzeba nam takiego wysokiego napastnika. Wyobrażam sobie duet Tevez, Huntelaar a za nimi Rooney. Paka niesamowita. I będę strasznie kibicował aby udało się sprowadzić następce Nisterlooy`a
O czym wy dyskutujecie?:O Keane, Bruce, O'Neill :O Oni prowadzą własne zespoły w PL i myslice, że porzucili by role menadżera zeby być asystentem? Wolne żarty.Jest jeszcze Bruce ... Co do Keano to myślę e jakby dostał od nas ofertę to by jej nie odrzucił ...
A wg. mnie właśnie szukamy napastnika, który potrafi również zagrać poza polem karnym do tego wysokiego umiejącego grać tyłem do bramki i dobrze grającego głową więc Berbatov pasuje jak ulał.Też jestem zdania, że Huntelaar byłby rozwiązaniem lepszym, a może nawet i tańszym(choć do tego to nie można być pewnym). Nie chodzi o to, że nie doceniam Berbatova, z raczej o to że snajper Ajaxu ma cechy napastnika, którego szukamy. Ale z drugiej strony jeśli sprowadzimy Bułgara to na pewno nie będę rozpaczał, bo myślę że sporo mógłby wnieść do drużyny.