Skoro tak to trudno... Przeszukam fora, może gdzieś znajdęPiDi pisze:Pisano o zakazie wrzucania płyt
Czego obecnie słuchacie?
- charcerzyk
- Trampkarz

- Reputacja: 0
Co do techno to rabanka, nudzi i bez klimatu, ani czaru,
nie poznasz sie na poezji, tekstu nie uslyszysz, pieknych dzwiekow tylko lup lup lup rabanke.
Nigdy nie uslyszales Muzyki, kompozycji dzwiekow i tekstu, ktory wprowadza Cie w stan refleksji i zadumy, czasem nawet powoduje mimowolne łzy? Posluchaj ...
Caetano Veloso - Cucurucucu Paloma (Almodovar Habla Con Ella).mp3
The Gruz Brothers Band - Zabieszczaduj z nami.mp3
PS Jesli juz cos polecacie innym, ze takie fajne i wogole, mozecie uzyc strony www.wyslijto.pl i zaladowac plik na serwer a potem podac link na forum. Trwa to minute wiecej, tak to podzielimy sie fajnymi kawalkami.
nie poznasz sie na poezji, tekstu nie uslyszysz, pieknych dzwiekow tylko lup lup lup rabanke.
Nigdy nie uslyszales Muzyki, kompozycji dzwiekow i tekstu, ktory wprowadza Cie w stan refleksji i zadumy, czasem nawet powoduje mimowolne łzy? Posluchaj ...
Caetano Veloso - Cucurucucu Paloma (Almodovar Habla Con Ella).mp3
The Gruz Brothers Band - Zabieszczaduj z nami.mp3
PS Jesli juz cos polecacie innym, ze takie fajne i wogole, mozecie uzyc strony www.wyslijto.pl i zaladowac plik na serwer a potem podac link na forum. Trwa to minute wiecej, tak to podzielimy sie fajnymi kawalkami.
Widzę, że Berni zna się na muzyce słuchając Muse!
Muse to obecnie najlepiej grająca kapela w Anglii.
Pozatym warto wspomnieć o Blur, Oasis, Radiohead, Kaiser Chiefs, Franz Ferdinand, Bloc Party, Interpol, Placebo, Kasabian itd
Z polskich: Myslovitz, CKOD, KDZKPW, Muchy, Negatyw, Delons, The Car is on Fire
Muse to obecnie najlepiej grająca kapela w Anglii.
Pozatym warto wspomnieć o Blur, Oasis, Radiohead, Kaiser Chiefs, Franz Ferdinand, Bloc Party, Interpol, Placebo, Kasabian itd
Z polskich: Myslovitz, CKOD, KDZKPW, Muchy, Negatyw, Delons, The Car is on Fire
-
TS borys IFC
- Lider Drużyny

- Reputacja: 79
- krowka_smieszka
- Skład C

- Reputacja: 0
Na mojej liście niprzerwanie rządzą kawałki a lat '70 i '80
Toto - Hold the line
Aerosmith - Janie's got a gun
Steve Miller Band - Abracadabra
Michael Sambello - She's a maniac
The Cars - Drive
Spin Doctors - Two Princes
Magie Raly - Everytime we touch
Ultravox - Dancing with tears in my eyes
Toto - Africa
Rolling Stones - Anybody seen my baby
Blondie - Atomic
Daab - W moim ogrodzie
Don Henley - Boys of Summer
Extreme - More than words
Sarah Brightman - Self Control
I wiele, wiele innych...
Toto - Hold the line
Aerosmith - Janie's got a gun
Steve Miller Band - Abracadabra
Michael Sambello - She's a maniac
The Cars - Drive
Spin Doctors - Two Princes
Magie Raly - Everytime we touch
Ultravox - Dancing with tears in my eyes
Toto - Africa
Rolling Stones - Anybody seen my baby
Blondie - Atomic
Daab - W moim ogrodzie
Don Henley - Boys of Summer
Extreme - More than words
Sarah Brightman - Self Control
I wiele, wiele innych...

- RóżA
- Gwiazda

- Reputacja: 7
Na mojej playliście znajdują się obecnie głównie utwory trance'owe, ale znajdzie się również trochę dance'u czy też house'u ![Krzywy :]](./images/smilies/krzywy6am.gif)
DJ Antoine – GOOD EVENING MOSCOW (ORIGINAL MIX)
Kirsty Hawkshaw feat. Tenishia – Outsiders (Jose Amnesia Remix)
Way Out West – The Fall (Richard Durand Remix)
Richard Durand – Ricochet
Cass Fox – Touch Me (Mike Koglin & Jono Grant Remix)
Giuseppe Ottaviani – Through Your Eyes
Marc Marberg with Kyau & Albert – Megashira
Cosmic Gate – Analog Feel
Nucvise – Dualcore
John Marks – Carnival (Electrotech Mix)
Mac & Mac – Rippin Base (Scott Mac Mix)
Każdy utwór gorąco polecam![Krzywy :]](./images/smilies/krzywy6am.gif)
A na koniec dwie piosenki na rozluźnienie (pozycje obowiązkowe!):
Stahu Stah- Jesteś Moją Kokainą
V.E.T.O.- Świat na trzeźwo
DJ Antoine – GOOD EVENING MOSCOW (ORIGINAL MIX)
Kirsty Hawkshaw feat. Tenishia – Outsiders (Jose Amnesia Remix)
Way Out West – The Fall (Richard Durand Remix)
Richard Durand – Ricochet
Cass Fox – Touch Me (Mike Koglin & Jono Grant Remix)
Giuseppe Ottaviani – Through Your Eyes
Marc Marberg with Kyau & Albert – Megashira
Cosmic Gate – Analog Feel
Nucvise – Dualcore
John Marks – Carnival (Electrotech Mix)
Mac & Mac – Rippin Base (Scott Mac Mix)
Każdy utwór gorąco polecam
A na koniec dwie piosenki na rozluźnienie (pozycje obowiązkowe!):
Stahu Stah- Jesteś Moją Kokainą
V.E.T.O.- Świat na trzeźwo

-
kyloloko
- Kluczowy Zawodnik

- Reputacja: 1
Troche polskiego Hip Hop'u - Mes, Jeden Siedem, Płomień, OSTR (tylko starsze kawałki).
Również troche amerykańskiego Rapu - Eminem, Kayne West, 2 Pac.
Rock - Green Day, The Bloodhound Gang, System of a Down, Myslovitz, Linkin Park, Limp Bizkit, Tenacious D... i dużo więcej...
Ale przedewszytkim Czerwone Gitary !!
Również troche amerykańskiego Rapu - Eminem, Kayne West, 2 Pac.
Rock - Green Day, The Bloodhound Gang, System of a Down, Myslovitz, Linkin Park, Limp Bizkit, Tenacious D... i dużo więcej...
Ale przedewszytkim Czerwone Gitary !!
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2007, 18:34 przez kyloloko, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wiedzialem gdzie to napisac, ale niech bedzie.
Nowa plyta Linkin Park wyszla po bodaj 3 latach oczekiwania. Swietna "Hybrid Theory" i moim zdaniem genialna "Meteora" narobily mi niezlego smaczku...niestety nowa plyta "Minutes to Midnight" zawiodla mnie praktycznie calkowicie. Spodziewalem sie troche wiecej rapu, troszke wiecej ostrego brzmienia, troche fletow jak np. w Breaking the habbit. Styl LP mi sie podobal i nie oczekiwalem zmian...a tu klops. Gdy zobaczylem teledysk 'What I've done" i zobaczylem nowy image
zespolu to prawie z krzesla spadlem. Jakies brody, szopa na glowie. Cukierkami zalecialo
Co do samego utworu to mi sie podoba, choc jest troche, az nazbyt podobny do "Somewhere I belong". Mam takie wrazenie, jakby zespol stal sie bardziej komercyjny. Nie graja dla siebie, dla wlasnej satysfakcji , jak chociazby Coma
, tylko graja, zeby zbic kase i poudzielac wywiadow w gazetach. Coz...nowa plyta rozczarowala mnie. Takie kawalki jak "Leave out all the rest" , "What I've done" ,"Bleed it out", "Hands held high" sa naprawde dobre, a w przypadku "Leave..." utwor wrecz swietny. Ale to by bylo na tyle. Najostrzejszy utwor "No more sorrow" po za ryczeniem do mikrofonu, nic soba nie prezentuje.A jak zobaczylem 1 tytul "Valentine's day" to po prostu umarlem
ten tytul utwierdzil mnie ostatecznie w komercyjnym charakterze plyty i jakims swadem koloru rozowego ulatniajacego sie od nowego krazka i nowego wizerunku Chestera i spolki. Plyta slaba. Zbyt wolna i melancholijna w sluchaniu
Mozliwe, ze oczekiwania byly zbyt duze
Na pewno nie bede z tak wielka checia wracal do kawalkow z tej plyty, jak do poprzednich. Choc oczywiscie fajne utworki tez sa....ale zdecydowanie w mniejszosci.
To mi troche przypomina sytuacje z Limp Bizkit. Po fantastycznej "Chocolate starfish.." wydali slaba i wolna "Results May Vary".
Mam nadzieje, ze nie beda pozniej gadac, ze milosc jest najwazniejsza itd. albo, ze ich zmienila bo ja za kolejne 3 lata chce posluchac starego dobrego LP.
Moze taki trend nastal, zeby zwalnia troche w brzmieniach?
Przeciez Stadium Arcadium RHCP tez jest plyta wolniejsza, aczkolwiek tam ciekawych kawalkow jest dosc sporo, choc to nie zmienia tego, iz "Stadium" jest krazkiem gorszym od "Californication" czy "Midnight".
Nowa plyta Linkin Park wyszla po bodaj 3 latach oczekiwania. Swietna "Hybrid Theory" i moim zdaniem genialna "Meteora" narobily mi niezlego smaczku...niestety nowa plyta "Minutes to Midnight" zawiodla mnie praktycznie calkowicie. Spodziewalem sie troche wiecej rapu, troszke wiecej ostrego brzmienia, troche fletow jak np. w Breaking the habbit. Styl LP mi sie podobal i nie oczekiwalem zmian...a tu klops. Gdy zobaczylem teledysk 'What I've done" i zobaczylem nowy image
Na pewno nie bede z tak wielka checia wracal do kawalkow z tej plyty, jak do poprzednich. Choc oczywiscie fajne utworki tez sa....ale zdecydowanie w mniejszosci.
To mi troche przypomina sytuacje z Limp Bizkit. Po fantastycznej "Chocolate starfish.." wydali slaba i wolna "Results May Vary".
Moze taki trend nastal, zeby zwalnia troche w brzmieniach?
"Mój Boże. Do sal wykładowych przychodzą małpy. Darwin był idealistą i marzycielem, zapewniam pana. Jaka tam ewolucja. Zanim trafię na jednego myślącego, muszę stoczyć bitwę z dziesięcioma orangutanami. "
- Berele Lewartow
- Gwiazda

- Reputacja: 700
Też mnie to denerwuje! Pamietam jakis dzis, Chestera w zadziornie postawionych czerwonych włosach! I Mike z czapką na bakier! I DJa, niechlujnie żującego gume. Kiedyś jedli koty, gwałcili nieletnie dziewycznki, ich matki, palili kościoły, sikali do windy, nabijali sie z niepełnosprawnych. A teraz nazwyaja piosenke 'Valentine's day'
No nic, teraz tylko czekać,az P.O.D nadstawi dupy Vivie
No nic, teraz tylko czekać,az P.O.D nadstawi dupy Vivie