Matura

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: jackieboy »

Loco pisze:jackieboy ja też zdaje matme na maturze, ale coś nie jestem przekonany do rozszerzonej na nowych zasadach!! boje się zaryzykować. chyba pozostane przy podstawowej. ktoś z forumowiczów myśli o akademii ekonomicznej po maturze?
Kto nie ryzykuje nic nie zdobywa....Chcąc dostac sie na Politechnike lub chocby na agh w Krk musisz zdawać na bank Matematyke rozszerzoną.
Nie wiem jak jest w akademiach ekonomicznych.
futbolowa pisze: Otóż to.
Podstawa na bank 30%, nie wiem jak z roszerzoną
Potwierdzam :)

A co z przedmiotami czwartymi tzn nieobowiazkowymi ??
jak zdasz tak zdasz ?? czy na nich też mozna "polec"
??
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: dzieciol »

Loco pisze:akademii ekonomicznej
Mowisz o tej poznanskiej?! bo widze ze jestes z WLKP..sprawa wyglada tak...lepiej zdawac Geografie albo Historie.....z reszta zalezy na co chcesz isc..bo na towaroznastwo potrzeba Chemii.. :?
Obrazek
"Moim marzeniem jest wygranie Scudetto w Rzymie, a potem jeszcze jednego i jeszcze jednego" - Philippe Mexes
Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post autor: Void »

Ja też zdaję w tym roku szkolnym :roll:
Polski - podstawowy
Angielski - Rozszerzony
Chemia - rozszerzony
+ jako dodatkowy
Matematyka - rozszerzony

Tematy na prezentację wiszą w gablotach w szkole, ale jakoś nie chciało mi się nawet spojrzeć na to. Jak znam życie to decyzję podejmę w ostatni możliwy dzień :P A poza tym i tak mam zamiar wybrać jakiś losowy temat... Postanowię sobie że opracuję temat nr np. 64 i i wtedy dopiero spojrzę co to za pierdoły, bo nie chce mi się czytać całej listy :roll:
Podobnie będzie pewnie z resztą matury bo jestem okrutnie leniwy i zawsze na początku roku chcę się zmobilizować ale nic z tego :? No, ale cóż - taki już jestem :P
Co do studiów to tylko Gdańska Polibuda wchodzi w rachubę... Myślałem o którymś dziale chemii, ale nawet tam na 1 roku jest prawie sama fizyka :badziewie: Ale przynajmniej się poimprezuje chociaż 1 semestr :lol:

P.S. Podobno na pisemnym polskim (podst.) nie będzie już pracy z tekstem :think: Ma ktoś jakieś info na ten temat :?:
Obrazek
Lista promowanych sigmakerów: Diamen 23, K@li :wink:

"Kokodżambo i do przodu" - to moje motto :D
Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post autor: MaWiK »

polski- podstawowy(chyba- jeszcze sie waham czy nie ruszyć rozsz.)
angielski- podstawowy
wos-rozszerzony
+dodatkowy
historia- a może sie uda :) rozszerzona :)
A temat z polskiego to:
1) Omów leksykę wybranej polskiej grupy muzycznej jako odzwierciedlenie światopoglądu i zainteresowań ich twórców a także adresatów
,albo:
2) Posługując się wybranymi tekstami z prasy współczesnej, scharakteryzuj język sprawozdań sportowych. Zanalizuj typowe środki językowe oraz oceń zasadność ich użycia i zgodność z kryteriami poprawności językowej

Ale chyba ten pierwszy. I oczywiście opisywane będzie WWO lub Natural Dread Killaz.
Obrazek
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post autor: John Travolta »

Ktos może poradzi czy jest Matematyka na poziomie rozszerzonym jest wogule zdawalna ?
Wg mnie w tym roku była banalnie prosta. Naprawde, tylko trzeba sie przyłożyc do tego i wypisywac mnie głupot na forum.

Fizyka tez nie jest taka straszna jak mówią. Podstawowa jest łatwa, a na rozszerzeniu zawsze jest tak ze jest kilka zadan wmiare łatwych i kilka zadań wymiataczy.
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post autor: Berele Lewartow »

mawik pisze: Natural Dread Killaz.
To rzeczywiście bedzie co omawiać :o

Do tego tematu polecam Ci zapoznać sie twórczościa zespołu 'Rozkurwiel', naprawde długo możnaby o ich tekstach sie rozprawiać. Zresztą sprawdź sam.
http://www.rozkurwiel.end.pl/ wejdz w zakładke 'teksty'.
Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post autor: brylancik »

Ktoś tam się pytał czy wybiera się ktoś na uczelnię w Krk. Ja się wybieram, a dokładniej to zostaję w Krakowie na studia.

Inna osoba się pytała czy wybiera się ktoś na AE. Wybieram się 8) Zdaję napewno rozszerzoną geografię, angielski i zastanawiam się nad matematyką. Gdyby były te same warunki co rok temu (rozszerzona = podstawowa + rozszerzona) to nie miał bym problemu z wyborem a tu Giertych się nam wpierdolił do rządu i mam problem. Pewnie zdecyduję się na podstawową...
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2157
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post autor: futbolowa »

mawik pisze:I oczywiście opisywane będzie WWO lub Natural Dread Killaz.
"[ch**] na to kładę, bo i tak damy radę razem" i te klimaty? :P
U mnie w zeszłym roku jeden chłopak miał podobny temat i komisja była naprawdę zachwycona. Wiem tylko tyle, że piosenki Dżemu omawiał... :)
Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Rumeczek »

przepraszam, że się tak wtronce w kontekst ale mam pytanko. Jako, że mature zdaje w 2008 a jeszcze nie wiem co zdawać prosiłbym o jakąś stronkę która wyjaśni, jakie przedmioty są potrzebne by dostać się powiedzmy na to i to. Byłbym bardzo wdzięczny.

PS sprawdzałem w google
Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: limansky »

przepraszam, że się tak wtronce w kontekst ale mam pytanko. Jako, że mature zdaje w 2008 a jeszcze nie wiem co zdawać prosiłbym o jakąś stronkę która wyjaśni, jakie przedmioty są potrzebne by dostać się powiedzmy na to i to. Byłbym bardzo wdzięczny.
Musisz wejść na stronę uczelni którą jesteś zainteresowany, tam jestem przekonany, że znajdziesz wszystko czego potrzebujesz.
Obrazek
Awatar użytkownika
pietrek861
Skład B
Skład B

Post autor: pietrek861 »

mawik pisze:polski- podstawowy(chyba- jeszcze sie waham czy nie ruszyć rozsz.)
bierz rozszerzony, w 2005 był łatwiejszy niż podstawowy :lol:
mawik pisze:Omów leksykę wybranej polskiej grupy muzycznej jako odzwierciedlenie światopoglądu i zainteresowań ich twórców a także adresatów
dobry temat, jeśli jesteś pasjonatem muzy, to możesz się wykazać; mój kumpel wybrał sobie na maturze temat o świecie fantasy, mówił też m.in. o grach RPG i w ogóle takich klimatach; gościara z komisji powiedziała mu że przez niego musiała się dwa miesiące przygotowywać żeby wiedzieć o co zapytać po prezentacji :lol:
W żyłach błękitna krew, Obrazek w sercu poznański Lech!
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post autor: Martinho »

Czy to prawda ze w tym roku jak ktos wybierze poziom rozszerzony z jakiegos przedmiotu to nie zdaje podstawowego? Bo cos obilo mi sie o uszy w radiu...

PS Witam po dluzszej nieobecnosci
Obrazek
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: Lakier »

Martinho pisze:Czy to prawda ze w tym roku jak ktos wybierze poziom rozszerzony z jakiegos przedmiotu to nie zdaje podstawowego? Bo cos obilo mi sie o uszy w radiu...

PS Witam po dluzszej nieobecnosci
Do jakiej Ty szkoly chodzisz, ze o tym nie wiedziales :o
:)
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post autor: Martinho »

Lakier pisze:Do jakiej Ty szkoly chodzisz, ze o tym nie wiedziales
Ja mature juz mam za soba wiec to co sie teraz dzieje w polskich liceach mam gleboko w d.... . Wiec moze dlatego sie wziela moja niewiedza na ten temat... Nieprawdaz?
Obrazek
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: Lakier »

Martinho pisze:
Lakier pisze:Do jakiej Ty szkoly chodzisz, ze o tym nie wiedziales
Ja mature juz mam za soba wiec to co sie teraz dzieje w polskich liceach mam gleboko w d.... . Wiec moze dlatego sie wziela moja niewiedza na ten temat... Nieprawdaz?
To trzeba bylo tak od razu :P Ten przepis, a raczej jego pomysl zostal przedstawionyna poczatku wrzesnia, ostatnio zostal wprowadzony.
:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”