Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
Obi
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 1

Post autor: Obi »

red85 pisze:Vidic mimo, że demonem szybkości nie jest, to na pewno jets szybszy niż Pique. Co więcej - swoje braki w szybkości nadrabia świetną grą w parterze (czytaj wślizgami).
Jak dla mnie, na dzień dzisiejszy Pique nie ma co porównywać do Vidica :)
United! United! United!

...and may the force, be with You...
red85

Post autor: red85 »

Tak jak od dawna mówiłem...
GOAL.COM pisze: Cristiano Ronaldo has confirmed he will remain at Manchester United for another season.

The Portugal winger has been linked with Real Madrid throughout the summer, with the Spanish club maintaining their interest even though United repeatedly stressed Ronaldo would not be sold.

At one point United even reported Real to FIFA such was their annoyance with officials at the Bernabeu.

Ronaldo has hinted at a wish to move but has never publicly confirmed his intentions.

However, in an interview to be published in Portugal on Thursday, while repeating his previously-stated desire to play for Real, Ronaldo has also confirmed he will stay with United for another season at least.

"I will remain with Manchester United for at least another year," Ronaldo told Portuguese newspaper Publico.

He goes on to praise Sir Alex Ferguson, who flew to Portugal just after Euro 2008 for talks with Ronaldo.

Ferguson returned in bullish mood, claiming he had a frank exchange with Ronaldo, who would be staying at United.

While his stance was viewed as posturing in a battle that would be waged until the transfer window finally closed on August 31, the feeling in Manchester has been growing that Ronaldo has agreed to remain.

That belief was reinforced by Real's surprise announcement yesterday that the arrival of Rafael van der Vaart from Hamburg would represent their only major purchase of the summer.

Now Ronaldo has given United fans the news they were all hoping for.

After scoring 42 goals last season as the Red Devils won the Premier League and Champions League double, Ronaldo is widely expected to be confirmed world footballer of the year in December.

His presence at Old Trafford is huge, even if he will be missing until the end of next month following ankle surgery.

Ferguson was always confident he would win the battle to keep Ronaldo but the news still represents a major coup for the Scot, who lost trusted assistant Carlos Queiroz, a close friend of the 23-year-old, to the Portugal national job last month.

Ronaldo told Publico: "Sir Alex Ferguson heard my arguments, I heard his and, in fact, it was settled that the best for both parties would be for me to stay.

"Therefore, I can confirm that, next season, I will play for Manchester United.

"Before rumours emerge saying that I will play against my will, I want to make this clear - whoever says or writes that is lying.

"I will play for Manchester with all my heart and soul. I will fight and honour that shirt with the same commitment and dedication as always."

Ronaldo has also taken the blame for the transfer saga, which lasted for several months and damaged United's relationship with Real.

He continued: "I was responsible for all this controversy.

"I was the one who publicly expressed my desire to go to Real Madrid. I ended up being, even involuntarily, responsible for the poor relationship between the two clubs."

But he repeated that his dream of playing for Real remains and has not closed the door on a future move to the Spanish giants.

He explained: "I knew Real Madrid were interested in signing me and that they had allegedly made a very high offer to Manchester United.

"My desire was, for some time, that Manchester had accepted my transfer to Madrid.

"Saying otherwise would be to trick people and my own consciousness."
Kilka mądrych zdań. :)[/quote]
Awatar użytkownika
siber_vfl
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: siber_vfl »

Takie krótkie pytanie, bo nie wiem czy pisaliście o tym wcześniej. Wy jako fani Man Utd, chcilibyscie zeby Ronaldo został? bo ja jakbym był fanem United to chyba by mnie szlag trafił jakby mi ktoś tak gwiazdorował i łaskę robił tym ze gra dla mojego klubu. Po jakiego podpisywał kontrakt. Niech Ferguson go rzuci na ławę :) i będzie spokój, moze nabierze szacunku do tego, że gra dla najlepszego klubu świata, z największą bazą kibiców .
I kto powiedział, że marzenia się nie spełniają?

Spraw sobie
REPLIKĘ TROFEUM MISTRZOSTW ŚWIATA!

szczegóły na [url=http://www.puchar-swiata.pl]www.puchar-swiata.pl
[/url]
red85

To trochę złożona sprawa. Ronaldo to zawodnik, który przez ostatnie lata dał nam za dużo powodów do radości, żeby go z miejsca znienawidzić. Nie będzie już z pewnością tak wielbiony, ale póki będzie dawał z siebie wszystko, aby United wygrywali, to nie powinien mieć wielu wrogów. Ja zresztą zawsze podchodziłem do Rona z dystansem, bo zdawałem sobie sprawę z tego, że Manchester nie jest miejscem jego marzeń. Prawdę mówiąc chętnie bym go sprzedał, ale póki co nie ma godnego następcy i takowego znaleźć jest niezwykle trudno.

Co do dzisiejszego meczu. Nudy. Na plus młodzież oraz publika. Zachowanie przy zejściu Del Piero - klasa!
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post autor: bagg »

a moglbys o nim cos wiecej? o tym zejsciu del piero, oczwiscie^^
red85

bagg pisze:a moglbys o nim cos wiecej? o tym zejsciu del piero, oczwiscie^^
A co tu można dodać więcej. Dostał owację na odchodne, a w zamian rozdał pewnie setki autografów ;)
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: mistyk »

Zalosny final telenoweli z Ronaldo w roli glownej. Dzieki bogu, ze to juz koniec.
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post autor: Morrow »

Red ma rację, sytuacja jest złożona. Z jednej strony Ronaldo to w tym momencie (po pierwszej połowie 2008 roku) najlepszy piłkarz na świecie i IMO trzeba mieć klapki na oczach żeby twierdzić inaczej, trudno się nie zgodzić z opinią, że taki piłkarz to skarb i to w bardzo dużej mierze dzięki niemu 2 ostatnie sezony były tak fantastyczne. Można zaryzykować stwierdzenie, że bez Portugalczyka MU nie zdobyłby tych mistrzostw Anglii i po raz trzeci LM. Ponadto, jakby nie patrzeć to dzięki Fergusonowi i MU Ronaldo stał się wielką gwiazdą i cały piłkarski świat o nim usłyszał. Owszem, zapłacilismy za niego sporo i interesowało się nim kilka innych potęg ale to tu dojrzał i stał się świetnym piłkarzem. Cris na początku w United a teraz to dwaj różni zawodnicy. Kto by pomyślał, że stanie się kimś kto przebije Beckhama a chyba mu się to udało. Takich piłkarzy, którzy w United stają się gwiazdami futbolu, których nie podkrada się innym wielkim klubom się ceni bo to dowód na to, że klub sam jest w stanie wykreować wielkiego piłkarza i nie musi go podkradać innej wielkiej firmie.

Ronaldo mnie osobiście jednak zawiódł. Nie tym, że marzy o grze dla Realu. Jest Portuglaczykiem, wiadomo, że będzie go ciągnąć na Półwysep Iberyjski, który jest prawdziwą mekką dla graczy z południa. Z drugiej strony Ruud przed przyjściem do United też marzył o Realu a gdyby nie spór z Fergusonem pewnie nie miałby wcale ochoty ruszać się z Manchesteru, nawet do Madrytu. Było wiadomo, że Ronaldo ciągnie do Realu i pewnie tam trafi. Jak nie teraz to za rok, jak nie za rok to za dwa. Swoim zachowaniem zawiódł jednak tych wszystkich kibiców, którzy jako jedyni w Anglii stanęli po jego stronie, mimo, że głupio zachował się na MŚ i chciał uciekać z Manchesteru. Nawet dobrze się złożyło, bo to podziało na niego bardzo pozytywnie i dwa ostatnie sezony były w jego wykonaniu fantastyczne. Sam przyznał, że to zamieszanie, zwodzenie władz obu klubów, kibiców i mediów to jego wina. Tak nie zachowuje się poważny człowiek. Poważny człowiek nie mówi po wygranym finale LM, że zostaje by miesiąc później mówić, że chce grać dla Realu. To nie wpływa pozytywnie na atmosferę w klubie. Jak pisałem wcześniej Ferguson mnie zaskoczył bo zawsze wyrzucał bez wahania piłkarzy, którzy stawali wbrew drużynie. Staam, Keane, Beckham, Van Nistelrooy, przykładów jest o wiele więcej. A Ronaldo stanął wbrew drużynie i nie wierzę, że to nie odbije się na Manchesterze w tym sezonie. Zawsze bardzo ceniłem United za przywiązanie piłkarzy do klubu, dumę jaką dawała gra w koszulce MU i za to, że nie ma nic ważniejszego od drużyny. A zachowanie Ronaldo temu wszystkiemu zaprzeczyło dlatego umiarkowanie mnie cieszy jego pozostanie. Nie wiem czy Kaka choc przez chwilę marzył o grze dla Realu ale jednak potrafił zachować się z klasą i nie pokazał tego po sobie. Nawet jeśli Cris tak bardzo chciał odejść to mógł spróbować to załatwić z zarządem i Fergiem a nie poprzez media bo w ten sposób zaszkodził tylko całej drużynie. I to mnie najbardziej zasmuciło, że koniec własnego nosa okazał się dla niego ważniejszy niż United.

W tej chwili nie ma piłkarza, który mógłby nam wynagrodzić stratę Portugalczyka ale nie chcę zawodnika, dla którego gra dla Manchesteru nie jest największym zaszczytem choćby był i najlepszy na świecie. Wolę żeby poszedł do tego wymarzonego Realu za kolosalne pieniądze a do nas trafił ktoś kto nie myślałby o ucieczce do innego klubu i potrafił docenić, że gra w najlepszym w tej chwili klubie w Europie. No nic, pozostaje się cieszyć, że saga faktycznie sprawia wrażenie zakończonej i przynajmniej wiemy na czym stoimy co do tej pory nie było wiadome. Ciekawe jak teraz potraktują Portugalczyka kibice, mój pozytywny stosunek do jego osoby w czasie tego okna wyraźnie osłabł.

Liczę, że jednak ktoś z napastników do nas trafi bo co prawda wygraliśmy PL i LM ale kto się nie rozwija ten się cofa. Dobrze, że kilku wychowanków zgłasza aspiracje do bycia w kadrze pierwszej druzyny i mam nadzieję, że Fergie kilku da szansę i ani przez chwilę nie przejdzie mu przez głowę myśl o sprzedaży Evansa.
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post autor: Kamil232 »

A u mnie ma dużego plusa, za to, że sie nie wypierał. Mógłby powiedzieć, że te spekulacje to bzdury, że to media wszystko wymyśliły, a jednak nie bał się przyznać. Idolem moim nie był, nie jest i nie będzie. United>Ronaldo, jeśli on ma pomóc w zdobywaniu sukcesów przez United to niech zostaje, ja ufam Fergusonowi skoro tak zdecydował to jestem pewien, że sie nie mylił. Piosenek już Ronaldo jednak śpiewanych mieć raczej nie będzie.
Z drugiej strony Ruud przed przyjściem do United też marzył o Realu a gdyby nie spór z Fergusonem pewnie nie miałby wcale ochoty ruszać się z Manchesteru, nawet do Madrytu.
Hm... A nie było tak, że Ferguson po transferze powiedział, że Ruud już od dwóch wcześniejszych lat prosił o zgodę na transfer? Coś takiego mi świta i chyba właśnie tak było 8)
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Kamil232 pisze: Hm... A nie było tak, że Ferguson po transferze powiedział, że Ruud już od dwóch wcześniejszych lat prosił o zgodę na transfer? Coś takiego mi świta i chyba właśnie tak było Cool

Nie slyszałem o tym ale skoro tak piszesz to moze coś w tym jest.

Tak jak piszesz zdaję się na Fergusona. Zdziwiło mnie jego zachowanie ale już wielokrotnie udowadniał, że wie co robi (choć sprzedaży Staama do dziś nie jestem w stanie wybaczyć) i mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie. Wdrapaliśmy się na najwyższy szczyt i teraz wielką sztuką jest się na nim utrzymać. Dalej pamiętam Barcę, jej kilka pucharów i bolesny upadek, wierzę, że Ferguson nie dopuści do czegoś podobnego w MU ale o klęskę po takich 2 sezonach bardzo łatwo.
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: boskigonzo »

siber_vfl pisze:Takie krótkie pytanie, bo nie wiem czy pisaliście o tym wcześniej. Wy jako fani Man Utd, chcilibyscie zeby Ronaldo został? bo ja jakbym był fanem United to chyba by mnie szlag trafił jakby mi ktoś tak gwiazdorował i łaskę robił tym ze gra dla mojego klubu. Po jakiego podpisywał kontrakt. Niech Ferguson go rzuci na ławę Smile i będzie spokój, moze nabierze szacunku do tego, że gra dla najlepszego klubu świata, z największą bazą kibiców .

Mi to sie bardzo nie podoba i szczerze mowiac bylbym nawet ucieszony gdyby w te wakacje zawital za odpowiednia kwote na SB . Nie lubie jak ktos odstawia szopki , nie lubie jak ktos robi łaske ,ze gra , nie lubie jak ktos mowi jedno a robi drugie. Niech idzie w cholere, ale zostawi za soba jakies ladne 80 mln funtow
red85 pisze:Zachowanie przy zejściu Del Piero - klasa!
Jakies 2 sezony temu Fergie zlozyl za niego oferte, ba nawet byla zaakceptowana , ale sam Alex nie kwapil sie do przeprowadzki. Mimo ze nie lubie Juventusu , dla niego pelen szacuneczek
Kamil232 pisze:Cytat:
Z drugiej strony Ruud przed przyjściem do United też marzył o Realu a gdyby nie spór z Fergusonem pewnie nie miałby wcale ochoty ruszać się z Manchesteru, nawet do Madrytu.

Hm... A nie było tak, że Ferguson po transferze powiedział, że Ruud już od dwóch wcześniejszych lat prosił o zgodę na transfer? Coś takiego mi świta i chyba właśnie tak było Cool
Rok przed przejsciem do Realu. Fergie nie dal zgody , temat byl zamkniety. Potem znudzilo mu sie siedzenie na lawce ( bo przeca wielka gwiazda ) i go away . Nie wiem jak z wami , ale u mnie stracil bardzo duzo ...
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

choć sprzedaży Staama do dziś nie jestem w stanie wybaczyć
Fergie sam przyznał, że to był jego błąd. Także on sam o tym wie :wink:
Potem znudzilo mu sie siedzenie na lawce ( bo przeca wielka gwiazda ) i go away . Nie wiem jak z wami , ale u mnie stracil bardzo duzo ...
Dokładnie....
Awatar użytkownika
wisieq
Junior
Junior

Każdy popełnia błędy

Post autor: wisieq »

Ronaldo ma 23 lata,moze spokojnie pograć jeszcze z 5 dla nas i dopiero odejść do innej drużyny ma na to dużo czasu jest bardzo młody,pozatym teraz my jesteśmy najlepsi zdobył z nami najważniejsze klubowe trofeum ma szansę za grę dla nas i postawę naszego zespołu zgarnąć nagrody dla najlepszego gracza roku,a w przyszłeym sezonie może pomóc obronić te trofea i znowu przejść do historii
Manchester United Forever since 1996!!!!!
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

A tymczasem, dzisiaj pojawiło się sporo informacji na temat rzekomych transferów Manchesteru. Pewnie większość z nich to zwykłe plotki ale jakby nie patrzeć ciekawe plotki :)

No i niby jesteśmy w stanie podbić ofertę za Berbatova do 25 mln funtów ale to informacja The Sun więc skoro ucichło o Ronaldo trzeba sobie znaleźć nowy topic. Rzekomo Tottenham żąda 30 mln funtów ale dla mnie już kwota 25 mln funtów to gruba przesada za napastnika, który w styczniu skończy 28 lat. Dla porównania Barcelona zapłaciła rok temu za 30 letniego Titiego - wówczas czterokrotnego króla strzelców PL i jednego z najlepszych grajków świata 16,1 mln funtów. Berbatov z pewnością nie jest wart kwoty blisko dwa razy większej.

Podobno Saha wbrew oczekiwaniom zostaje na OT i przechodzi jakąś specjalną rehabilitację. Ja tam już we Francuza nie wierzę. W ostatnim sezonie poza bramką z Sunderlandem praktycznie nic nam nie dał a ma już na karku 30 wiosen więc najlepszy wiek za nim. Dostał swoją szansę a cierpliwość też ma swoje granice. Ponoć mogliśmy go sprzedać do Valencii albo Sunderlandu za około 8mln funtów co na wiecznie połamanego napastnika złą kwotą nie jest. Mimo całej mojej sympatii do Louisa jestem za kupieniem kogoś w jego miejsce. Jest co prawda Campbell ale moim zdaniem to nadal za mało.

Ja dalej obstaję przy tym, że przydałby się nam Huntelaar. Możecie na niego psioczyć i narzekać, że nie pasuje a ja i tak będę zwolennikiem tego transferu. Skoro Van Nistelrooy potrafił się przystosować z bardzo dobrym efektem do kombinacyjnego stylu gry repry to i Klaas może. Co najważniejsze, z tego co pamiętam wyraził w jakimś wywiadzie chęć gry dla nas a to w przypadku United bardzo ważne, że klasowy piłkarz chce grać właśnie u nas.

No i najciekawszy news choć chyba to tylko wielka plota bo hiszpańskie media już nie raz przekonały nas o swojej "wiarygodności". Podobno chcemy Silvę i oferujemy za niego około 19 mln funtów. Nie powiem o ile zawsze utrzymywałem, że mamy wystarczającą ilość skrzydłowych o tyle Silva jest jedynym skrzydłowym obok Riberego, którego marzę by oglądać w barwach United. Lepszej albo w ogóle innej okazji żeby go kupić pewnie nie będzie. Valencia niby chce go zostawić ale ma kłopoty finansowe. Niby jest Nani i Giggs a nawet Park a miejsce tylko jedno ale Hiszpan to piłkarz nietuzinkowy, mogący grać również cofniętego napastnika, dla którego powinno się zawsze znaleźć miejsce. Biorąc pod uwagę, że Giggsy już raczej będzie odpadał ja jestem jak najbardziej za. I tu bym nie żałował nawet 30 mln funtów bo ma raptem 22 lata i papiery żeby być jednym z najlepszych grajków na świecie. Niestety to pewnie tylko plota, jeśli gdzieś trafi to raczej to będzie Barcelona.

A na koniec, kolejny nasz wychowanek wypożyczony. Tym razem Cathcart do Plymouth. Popieram pomysł wypożyczenia tego chłopaka ale nie wiem czy nie dałoby mu się znaleźć czegoś ambitniejszego. Zobaczymy czy będą z niego ludzie.
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

No i najciekawszy news choć chyba to tylko wielka plota bo hiszpańskie media już nie raz przekonały nas o swojej "wiarygodności". Podobno chcemy Silvę i oferujemy za niego około 19 mln funtów. Nie powiem o ile zawsze utrzymywałem, że mamy wystarczającą ilość skrzydłowych o tyle Silva jest jedynym skrzydłowym obok Riberego, którego marzę by oglądać w barwach United. Lepszej albo w ogóle innej okazji żeby go kupić pewnie nie będzie. Valencia niby chce go zostawić ale ma kłopoty finansowe. Niby jest Nani i Giggs a nawet Park a miejsce tylko jedno ale Hiszpan to piłkarz nietuzinkowy, mogący grać również cofniętego napastnika, dla którego powinno się zawsze znaleźć miejsce. Biorąc pod uwagę, że Giggsy już raczej będzie odpadał ja jestem jak najbardziej za. I tu bym nie żałował nawet 30 mln funtów bo ma raptem 22 lata i papiery żeby być jednym z najlepszych grajków na świecie. Niestety to pewnie tylko plota, jeśli gdzieś trafi to raczej to będzie Barcelona.

Ojj tak. Skrzydła to nasza najsłabsza formacja. Jest Ronaldo, nieopierzony jeździec bez głowy Nani, dziadek Giggs który jeśli do czegoś się jeszcze ma przydać do gry w środku boiska a nie na skrzydle(za wolny) zresztą po tym gdzie Ferguson go wystawia w sparingach ma chyba takie samo zdanie o nim. I średniak Park. Zaraz tu ktoś napiszę, że i Fletcher może zagrać na skrzydle...chyba w Legii Warszawa. Zdecydowanie tutaj potrzeba wzmocnienia i to byloby dla mnie priorytetem.

Ale po dzisiejszych wypowiedziach Fergusona w których mówi się tylko o napastniku wątpie, żeby Silva przeszedł czego bardzo żałuje. No, ale dobry Berbatov nie jest zły :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”