Gera - Podstawowy
Angielski - Podstawowy
Dodatkowy: WOS
Musi sie udać
Temat na maturke: Odwieczne wędrowanie w poszukiwaniu sensu życa. Zanalizuj motyw, odwołując sie do wybranych tekstów literatury polskiej i obcej.
Moim zdaniem, temat przystępny.

Nie czytałem. Ja jestem w LO na profilu Matma>Fiza>Infa i do dzisiaj sobie zadaje pytanie po kiego &#!$@ wybierałem matme z której jestem tępyCzytałem gdzieś w prasie, że na maturze nie będzie można zdawać kilku przemiotów, które w ubiegłym roku jeszcze można było.

Tak rzekomo od przyszłego roku bądź za dwa lata ma nie być już na maturze m.in. WOS-u co z pewnością będzie stratą dla wielu maturzystów.Cris7 pisze:Czytałem gdzieś w prasie, że na maturze nie będzie można zdawać kilku przemiotów, które w ubiegłym roku jeszcze można było. Wśród nich był WOS, który podobno zdawał co czwarty maturzysta. Czy to prawda? A jeśli tak to kiedy wejdzie to w życie?Bo tak się składa, że jestem w 1 LO i mam zamiar zdawać maturę m.in z WOS-u.

Ja się nie znam, ale jak zdasz to wszystko na podstawowym to Cię nigdzie nie przyjmą, bo przy rekrutacji liczy się rozszerzenie.gianbuffon pisze:na maturze bede zdawal polski, angielksi i prawdopodobnie geografie(wszystko na podstawowym) i jakie polecilibyscie mi studia??
zupelnie nie wiem jakie wybrac, bo w sumie nic specjalnego mnie nie interesuje, a do wyboru pozostalo mi malo czasu... POMOZCIE!
Ta obowiązkowa matematyka? to od którego rocznika? Ja słyszałem że od 1990. Bo jeśli ja miałbym zdawać za rok matme to chyba bym do matury nawet nie podchodził.Tak samo zastanawiające jest po co wprowadzili tą obowiązkową matematykę? Rolling Eyes
Jutro się odezwe bo teraz oglądam Zagubionych.WOS łatwy? nie powiedziałbym Marq:) jak masz czas to wal do mnie na gg to możemy pogadać na temat zdawania matury z WOS-u Wink
Jęsli znajdę to odpiszę.ps. Ma ktoś może namiar na strone na której jest napisane jakie przedmioty uwzględniają przy rekrutacji na dany kierunek?

8 LO w Toruniu, jeśli o to się rozchodzi, czyli 4/5 szkoła w rankingu w grodzie Kopernikaj1mmy pisze:Manumef a numerek LOja na twoim miejscu wybrałbym
Arrow "Literacka i filmowa wizja PRL-u. Analiza wybranych przykładów"
temat zgrabny wdzięczny ap rzy tym dość łatwy w interpretacji, możesz oprzeć siię na rozmowach kontrolowanych, rejsie, misiu,alternatywach4
WOS nie jest trudny