FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 805

F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: ryba_82 »

Bodajże L'Equipe puściło newsa w eter że City idzie po Umtitiego rzucając na stół 60 melonów.Może być coś na rzeczy czy traktować jako zwykłą bujdę?No chyba że zbieracie dukaty na Coutinho,ale zdrugiej strony to na Camp Nou ze środkowymi obrońcami przesytu nie ma chyba,więc czemu mieliby opchnąć młodego zdolnego który nie zawodzi?
Obrazek
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

bezedura roku. Umtiti, zdaje się ich najlepszy obecnie stoper miałby odchodzić? Jak Barca sama szuka obrońcy?
Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post autor: szefu91 »

L'Equipe powołuje się na The Sun.

Umtiti czuje się dobrze w Barcelonie, w której ma pewny status na placu gry. Ponadto Guardiola raczej nie porywałby się na wyciąganie gracza od byłego pracodawcy. Thiago i Bravo to zupełnie inne przypadki.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Boże kochany, jak L'Equipe się na The Sun powołuje, to dużo mówi o L'Equipe... :badziewie:
Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2751
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post autor: Ilka »

Myślę, że racze jest bujda. Tez mi się to w oczy rzuciło, ale nie sądzę by chcieli/mogli pozbyć się młodego i perspektywicznego obrońcy, który na CN spisuje się rewelacyjnie, przynajmniej do tej pory.
Ale z drugiej strony znając nie ogarnięty zarząd Barcy to wcale bym się nie zdziwiła ;)
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 805

Post autor: ryba_82 »

fieldy pisze: bezedura roku. Umtiti, zdaje się ich najlepszy obecnie stoper miałby odchodzić? Jak Barca sama szuka obrońcy?
No właśnie, sam tak pomyślałem, więc pytam ludzi którzy są bliżej klubu z Camp Nou :) Jedyne wytłumaczenie jakie przychodzi mi do głowy to to że może im brakować kasy na Coutinho.Ale czy aż takie parcie mają na Brazylijczyka by opchnąć nawet jednego z najlepszych jeś nie najlepszego środkowego obrońcę?
fieldy pisze:Boże kochany, jak L'Equipe się na The Sun powołuje, to dużo mówi o L'Equipe... :badziewie:
[k****] a ja głupi myślałem że L'Equipe to niezłe źródło jeśli chodzi o francuskich grajków :roftl3:
Obrazek
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Oni już kiedyś mi podpadli jak jakas bzdurę o Arsenalu napisali, nie kojarzę co to było, ale zapamietałem by nie wierzyć L'Equipe :mrgreen:
ryba_82 pisze: Jedyne wytłumaczenie jakie przychodzi mi do głowy to to że może im brakować kasy na Coutinho.Ale czy aż takie parcie mają na Brazylijczyka by opchnąć nawet jednego z najlepszych jeś nie najlepszego środkowego obrońcę?
Spodziewam się, ze płatnośc za taki transfer będzie rozłożona na raty i Barca sobie spokojnie poradzi.
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post autor: grzegorzfcb »

Barca musi sprzedawać/pozbywać się piłkarzy, ale nie z powodu braku pieniędzy na transfery, tylko z powodu rozdętego budżetu płacowego
Ktoś podał, chyba Balague, że Barcelona musi się pozbyć 8 piłkarzy bo zejść z ich pensji

Pewnie odpadnie pensja Mascherano by on prawie na pewno odchodzi do Chin, ale potem może być różnie, Ardę trudno upchnąć, Deulofeu ktoś tam chce ale na wypożyczenie, Vidal to samo
Gomes jak dobrze pójdzie to w lipcu najwcześniej odejdzie

Pieniądze za Neymara ponoć Barca musi wydać do czerwa bo wchodzą w grę jakieś sprawy podatkowe, ale nie wiem czy to prawda
Messi jada przy stole oddzielonym od reszty świata - Jorge Valdano

Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów - Vysogota z Corvo
WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Post autor: WKB »

Bzdura z tym Umtitim. Najlepszy stoper w Barcelonie, młody, jeden z najlepszych stoperów świata obecnie. Najpierw ta plote puściło The Sun, teraz L'Equipe. Też myślałem że to jakieś w miarę wiarygodne źródło.
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post autor: Bienias »

Pomijając prasę i ich źródła to przypominam sobie słowa Aulusa, który rzekł, że FCB jest ukochanym klubem Umtitiego i że on sam nie rozważał żadnej innej propozycji. Pomimo pokusy pracy z najelpszym trenerem świata to mam nadzieję, że Umtiti w niedługim czasie przedłuży kontrakt.
Inna sprawa, że kolejny raz mamy przykład jak Barcelona jest "dymana" na rynku transferowym. Niepojęte jak klub przepuszcza pieniądze od wielu lat pomimo zmian zarządów.
Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2463
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post autor: HMK »

Miłość Umititiego do Barcy miłością, ale to, że Francuz ma tylko 60 mln klauzuli jest kolejną bardzo słabą decyzją zarządu FCB. Gdyby ktoś mu sypnął o wiele większą pensją to kto wie co zaświeciłoby się w głowie byłego gracza Lyonu.
Diamen o Premier League pisze:Zaorać te ligę w pizdu xd
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post autor: Bienias »

m.in. to miałem na myśli pisząc "dymana". Generalnie to nie rozumiem tych klauzul w hiszpańskim prawie. Jeżeli już są to powinny wyglądać np. na rynek zagraniczny horrendalnie wysoko.
Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post autor: Delpiero14 »

Może Umtiti i jego agent nie chcieli wysokiej klauzuli? Taka przystępna kwota odstępnego zostawia zawsze otwartą furtkę i wiele możliwości dla zawodnika w "razie czego". Zawsze miłość do Barcy może mu się odwidzieć i wtedy wystarczy znaleźć potencjalnego chętnego, który będzie w stanie tę niewygórowaną kwotę zapłacić.
Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2751
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post autor: Ilka »

Dziś 1/8 Pucharu Króla i mecz Barcy z Celta w Vigo.
Barca bez Messiego i Suareza.

Oto przewidywane sklady:

Obrazek

Obrazek

Swoją drogą liczę, że kolejna szanse Arnaiz dostanie.
W sumie to trochę dziwne nie zabranie Leo i Luisa na mecz z Celta.

Jest Arnaiz :) Zobaczymy jak sobie z silniejszym rywalem poradzi :)
WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Post autor: WKB »

Ależ Arnaiz to jest perełka. Już Arsenal chciał za niego dawać 20 mln. Wczoraj jeśli nie był najlepszym zawodnikiem na boisku, to na pewno jednym z. Klasa wyżej od Dełlofeów, Vidalów itd.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”