FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)
- ryba_82
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 805
F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)
Bodajże L'Equipe puściło newsa w eter że City idzie po Umtitiego rzucając na stół 60 melonów.Może być coś na rzeczy czy traktować jako zwykłą bujdę?No chyba że zbieracie dukaty na Coutinho,ale zdrugiej strony to na Camp Nou ze środkowymi obrońcami przesytu nie ma chyba,więc czemu mieliby opchnąć młodego zdolnego który nie zawodzi?

bezedura roku. Umtiti, zdaje się ich najlepszy obecnie stoper miałby odchodzić? Jak Barca sama szuka obrońcy?
L'Equipe powołuje się na The Sun.
Umtiti czuje się dobrze w Barcelonie, w której ma pewny status na placu gry. Ponadto Guardiola raczej nie porywałby się na wyciąganie gracza od byłego pracodawcy. Thiago i Bravo to zupełnie inne przypadki.
Umtiti czuje się dobrze w Barcelonie, w której ma pewny status na placu gry. Ponadto Guardiola raczej nie porywałby się na wyciąganie gracza od byłego pracodawcy. Thiago i Bravo to zupełnie inne przypadki.
Boże kochany, jak L'Equipe się na The Sun powołuje, to dużo mówi o L'Equipe... 
- Ilka
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2751
- Kibicuję: Widzew Barca MU Juve
Myślę, że racze jest bujda. Tez mi się to w oczy rzuciło, ale nie sądzę by chcieli/mogli pozbyć się młodego i perspektywicznego obrońcy, który na CN spisuje się rewelacyjnie, przynajmniej do tej pory.
Ale z drugiej strony znając nie ogarnięty zarząd Barcy to wcale bym się nie zdziwiła
Ale z drugiej strony znając nie ogarnięty zarząd Barcy to wcale bym się nie zdziwiła
- ryba_82
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 805
No właśnie, sam tak pomyślałem, więc pytam ludzi którzy są bliżej klubu z Camp Nou
[k****] a ja głupi myślałem że L'Equipe to niezłe źródło jeśli chodzi o francuskich grajkówfieldy pisze:Boże kochany, jak L'Equipe się na The Sun powołuje, to dużo mówi o L'Equipe...![]()

Oni już kiedyś mi podpadli jak jakas bzdurę o Arsenalu napisali, nie kojarzę co to było, ale zapamietałem by nie wierzyć L'Equipe
Spodziewam się, ze płatnośc za taki transfer będzie rozłożona na raty i Barca sobie spokojnie poradzi.
- grzegorzfcb
- Gwiazda

- Reputacja: 174
Barca musi sprzedawać/pozbywać się piłkarzy, ale nie z powodu braku pieniędzy na transfery, tylko z powodu rozdętego budżetu płacowego
Ktoś podał, chyba Balague, że Barcelona musi się pozbyć 8 piłkarzy bo zejść z ich pensji
Pewnie odpadnie pensja Mascherano by on prawie na pewno odchodzi do Chin, ale potem może być różnie, Ardę trudno upchnąć, Deulofeu ktoś tam chce ale na wypożyczenie, Vidal to samo
Gomes jak dobrze pójdzie to w lipcu najwcześniej odejdzie
Pieniądze za Neymara ponoć Barca musi wydać do czerwa bo wchodzą w grę jakieś sprawy podatkowe, ale nie wiem czy to prawda
Ktoś podał, chyba Balague, że Barcelona musi się pozbyć 8 piłkarzy bo zejść z ich pensji
Pewnie odpadnie pensja Mascherano by on prawie na pewno odchodzi do Chin, ale potem może być różnie, Ardę trudno upchnąć, Deulofeu ktoś tam chce ale na wypożyczenie, Vidal to samo
Gomes jak dobrze pójdzie to w lipcu najwcześniej odejdzie
Pieniądze za Neymara ponoć Barca musi wydać do czerwa bo wchodzą w grę jakieś sprawy podatkowe, ale nie wiem czy to prawda
Messi jada przy stole oddzielonym od reszty świata - Jorge Valdano
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów - Vysogota z Corvo
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów - Vysogota z Corvo
Bzdura z tym Umtitim. Najlepszy stoper w Barcelonie, młody, jeden z najlepszych stoperów świata obecnie. Najpierw ta plote puściło The Sun, teraz L'Equipe. Też myślałem że to jakieś w miarę wiarygodne źródło.
- Bienias
- Vamos Blaugrana
- Reputacja: 677
Pomijając prasę i ich źródła to przypominam sobie słowa Aulusa, który rzekł, że FCB jest ukochanym klubem Umtitiego i że on sam nie rozważał żadnej innej propozycji. Pomimo pokusy pracy z najelpszym trenerem świata to mam nadzieję, że Umtiti w niedługim czasie przedłuży kontrakt.
Inna sprawa, że kolejny raz mamy przykład jak Barcelona jest "dymana" na rynku transferowym. Niepojęte jak klub przepuszcza pieniądze od wielu lat pomimo zmian zarządów.
Inna sprawa, że kolejny raz mamy przykład jak Barcelona jest "dymana" na rynku transferowym. Niepojęte jak klub przepuszcza pieniądze od wielu lat pomimo zmian zarządów.
- HMK
- Toni Kroos
- Reputacja: 2463
- Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
- Kontakt:
Miłość Umititiego do Barcy miłością, ale to, że Francuz ma tylko 60 mln klauzuli jest kolejną bardzo słabą decyzją zarządu FCB. Gdyby ktoś mu sypnął o wiele większą pensją to kto wie co zaświeciłoby się w głowie byłego gracza Lyonu.
Diamen o Premier League pisze:Zaorać te ligę w pizdu xd

- Bienias
- Vamos Blaugrana
- Reputacja: 677
m.in. to miałem na myśli pisząc "dymana". Generalnie to nie rozumiem tych klauzul w hiszpańskim prawie. Jeżeli już są to powinny wyglądać np. na rynek zagraniczny horrendalnie wysoko.
- Delpiero14
- Bianconero

- Reputacja: 7075
- Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku
Może Umtiti i jego agent nie chcieli wysokiej klauzuli? Taka przystępna kwota odstępnego zostawia zawsze otwartą furtkę i wiele możliwości dla zawodnika w "razie czego". Zawsze miłość do Barcy może mu się odwidzieć i wtedy wystarczy znaleźć potencjalnego chętnego, który będzie w stanie tę niewygórowaną kwotę zapłacić.
- Ilka
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2751
- Kibicuję: Widzew Barca MU Juve
Dziś 1/8 Pucharu Króla i mecz Barcy z Celta w Vigo.
Barca bez Messiego i Suareza.
Oto przewidywane sklady:

Swoją drogą liczę, że kolejna szanse Arnaiz dostanie.
W sumie to trochę dziwne nie zabranie Leo i Luisa na mecz z Celta.
Jest Arnaiz
Zobaczymy jak sobie z silniejszym rywalem poradzi 
Barca bez Messiego i Suareza.
Oto przewidywane sklady:

Swoją drogą liczę, że kolejna szanse Arnaiz dostanie.
W sumie to trochę dziwne nie zabranie Leo i Luisa na mecz z Celta.
Jest Arnaiz
Ależ Arnaiz to jest perełka. Już Arsenal chciał za niego dawać 20 mln. Wczoraj jeśli nie był najlepszym zawodnikiem na boisku, to na pewno jednym z. Klasa wyżej od Dełlofeów, Vidalów itd.