FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post autor: Janio »

Kuman tyle że Werder to nie Chelsea czy Valencia - oni są nastawieni na grę ofensywną, nie mają tak poukładanej gry obronnej żeby z konsekwencją grać całe 90 minut ostrożnie i pewnie w obronie. Stąd wyciągam wniosek, że jeśli już mają liczyć na wywiezienie korzystnego wyniku to na pewno dzięki strzeleniu jednej bramki więcej, a nie zachowaniu czystego konta.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza »

Ja zmienie troche temat panowie :roll:

Ja wiecie nawet dzisiejsze wydanie El Mundo spekuluje na temat Ronalda Koemana [nie teraz z forum] i Franka Rijkaarda. Wcześniej Włoska prasa drożyła temat obu panów + inny trenerzy. Z moich informacji wynika że Carlo, Frank, i Ronald mają do końca obecnego sezonu kontrakty. Jest też na tapecie inna legenda Rossonerich Marco Van Basten. Czy Marcello Lippi ale to inne scenariusze.

Ja sądzicie jest taka opcja że Frank nie podpisze nowej umowy z Barceloną ? a zastąpi go Ronald Keaman ? Nawet w obliczu tak grające Barcy może podjąc taka decyzje ?

Bo w sumie od tego chyba też zależy co zrobi Milan, ja bym nadal widział Pacynke na stanowisku trenera, ale juz kiedyś zapadła decyzja że legendy klubowe beda miały miejsce na ławce. Po Ancelottim może czas na Baresiego, Rijkaarda, Van Bastena, Gullita.

Ja sądze ze najwiecej zależy od tego co zrobi Frank, a może inaczej nie najwiecej a dużo. Bo najwiecej chyba zależy od samego Ancelottiego. Oficjalnie mówi sie że oba kluby mają zamiar odnowić umowy ale to dziwić nie może, natomiats może byc inaczej za poł roku :roll:

Ile dajecie procent na to że Frank pozostanie na Camp Nou, i nie skusi go powrót na Giuseppe Meazza w inne roli niż pikarza :wink: ? Oczywiscie moze byc też inna opcja np. stoperzy atakują, Franco Baresi w Milanie, Ronald Koeman na Camp Nou. Ale to mniej prawdopodobne.

PS. Fani Dumy Kataloni podobnie jak my tu uznali że bramka Rivaldo z Valencią "lepsze" :roll: No ale daj wiecej taki 'gorszych" :wink:
jack-sub
Skład B
Skład B

Post autor: jack-sub »

Nie wiem po co zmieniać coś, co działa znakomicie. W Barcelonie zmiany trenera nie będzie. Kolejne głupie spekulacje, jak w przypadku transferu Dinho do Milanu, czy Kaki do Realu.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Nie no chyba Jack-sub nie masz racji. Przeciesz transfery piłkarzy to inna bajka, inna kasa, inne spekulacje, operacje itd. A juz całkiem takich graczy jak Dinho czy Kaka. Wcale nie może tego porównać - zwłaszcza do takiej sytuacji. Gdy Frank to "czarny Tulipan" który zapisał sie z histori Milanu złotymi literami, a Ronald Koeman w histori Dumy Kataloni - i tej jego pamietany wolny 112 kilometrów na godzine z meczu finałowym z Dorią. I to też może miec znacznie, nie sama sytuacja ale też marzenia bo nie wierze w to ze Frank nie marzy by poprowadzić Milanu. A Ronald, Dumy Kataloni.

To sa tez mi. dla tego 10 razy inne ploty niż w przypadku w/w piłkarzy bo przeciesz Ci wymienieni szkoleniowcy mają umowy do końca sezonu. Wiec to kolejny temat.
jack-sub
Skład B
Skład B

Post autor: jack-sub »

Riijkaard to młody trener i nie sądzę, aby chciał odchodzić z "krainy mlekiem i miodem płynącej"( ma jeszcze bardzo dużo czasu na spełnienie się jako trener w innej drużynie). W Barcelonie ma wszystko. Kieruje najlepszą obecnie drużyną świata, sporo zarabia, ma wyrobioną markę jako trener (a nie wiadomo jak by mu poszło w nowym otoczeniu, z innymi graczami i takie tam), co więcej, zdobywa systematycznie sukcesy.
Kontrakt można odnowić w kilka dni, a w takich przypadkach zawsze pojawiają się spekulacje.
Pewnie takie zmiany o jakich wspominasz (tj. Ryjek do Milanu) prędzej, czy później będą miały miejsce. Ale nie teraz.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2006, 13:44 przez jack-sub, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Basina
Skład B
Skład B

Post autor: Basina »

Wedlug mnie wszystko zależy od Rijkaarda. On na pewno w głębii serca czuje sentyment do Milanu. Może sie zdarzyć, że po sezonie poczuje sie spełniony w Hiszpanii i poszuka nowych wyzwań, a Milan sie po niego zgłosi. Co do Koemana to nie widze go za bardzo w Barcelonie, jego warsztat jakos mnie nie przekonuje. Barca z jednej strony potrzebuje osobowości, a z drugiej trenera, który pozostawi zawodnikom więcej swobody - (Van Basten?) Na pewno nie bedzie zmiany w zimowej przerwie, bo Laporta na to by sobie nie pozwolił. Inaczej z Milanem. Nie śledzę wszystkich spotkań, ale konkretnych wyników brak. Działacze z San Siro pewnie ten sezon już odpuszczą i wydaje mi się, ze nowy szkoleniowiec miałby komfortową sytuację. Pół sezonu bez presji (no tylko na derby :)), dobre poznanie drużyny i przyszły sezon Wasz. Ale to już problemy Milanistów...
Obrazek
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Tu juz masz racje Jack-sub że to ryzyko i nie lada wyzwanie, trudna decyzja zwłaszcza w taki momencie gdy wszystko tak sie układa. Tylko wiesz chyba każdy piłkarz czy trener jest bardzie pożądany gdy jest na tobie. To jak z polityką. :wink:

W sumie żadna z tych spekulacje nie mówie że to któraś ze zmian dojdzie w zimie. To jest całkowicie nie możliwe. I nie do pomyślanie. Nawet w Milanie bo nikt nie obarcza Ancelottiego za brak wyników, sami działacze widza co sie dzieje i trudno wymagać by jeszcze Ancelotti strzelał za piłkarzy :wink:

Basina napisał o tyle ważne zdanie że sam Frank może róznie to tego podejśc, bo z jednej strony dzieki Barcelonie zaistniał w swiecie piłki jako trener itd, ale sentyment i marzenia odńoscie Milanu ma na 100% i sam to już kiedyś mówił. Ale trudno by nie gdy odnoscił takie sukcesy z Milanem.

Zobaczymy jak to bedzie ale trzeba przyznać że do czasu ewentualnych nowych kontraktów bedzie ciekawie, bo co by nie mówić te ploty mają podstawy. A ostatnio nawet Lippi na Mestalla jest widziany. :wink:
Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: kulekfcb »

Wiesz Zaza, myślę, że jeżeli ewentu7alnie Pacynka przestałby być trenerem Milanu, a Rossoneri złożyli by Rijkardowi oferte pracy w Mediolanie i gdyby się zgodził, to raczej pewne, że trenerem Blaugrany zostałby Koeman. Rijkaardowi na chwilę obecną nie jest nic więcej potrzebne do szczęścia, choć napewno nie pogardziłby tym, żeby proawdzić Milan. Sam napisałeś dlaczego. Osobiście jednak wątpię czy doszłoby do takich roszad w trenerskim światku. Jeżeli nawet Pacyna odejdzie z MIlanu, to Ryj i tak zostanie w mieście Gaudiego. Prędzej może Marco pokusiłby się o podjęcie wyzwania z ekipą z Medilanu. Choc Ryjek przychodził do Barcy gdy nie byliśmy w najlepszej formie. ON wyprowadził naszą drużynę z dołka. U nas zdobył już wszystko co mógł, no oprócz Copa del Rey, więć w sumie mógłby pomóć Rossonerim. Więc nie jestem w stanie dokladnie określić jaki jest % szans, że Ryj bo ewentualnej propozycji ze strony Milanu, opuści stolicę Katalonii.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Tak na zdrowy rozum to była by głupota że strony Franka, mam na myśli zaczynanie od nowa. Bo taka prawda, musiał by zacząc od nowa, w jakims stopniu, zwłaszcza ze tak mu sie układa wspołpraca z Barcą, Sama róznica serie A - La Liga itd. Choć ma to doświetczenie że rywale na Camp Nou graja jak sredniaki w lidze na wyjedzie. Czyli patrz defensywa głeboko. Kulekfcb wspomniał też Marco i to tez inna sprawa. Trzeba pamietać ze z tego Holenderskiego tria Milan jest jeszcze Gullit, który teraz jest chyba bez pracy. Ale już ma doświatczenie. Dwa czarne tulipany :] Włodarze Barcelony pewnie poprały by też osobe Koemana. Bo wiemy że ma zwolenników. I może by tak sie nadal bawić w spekulacje.

Ale co ważne, to cała ta spekulacje odności sie to trenerów - niegdyś wielkich piłkarzy. Od Franka po Ancelottiego. Chyba już na dobre padł mit że swietny piłkarz nie może być świetnym trenerem. Troche Jose jeszcze walczy :P Bo był ponoć słabym pikarzem a trenerem jest wielki.

Frank zaczynał kariere w Sparcie Roterdam ? tak ?
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post autor: Kluchman »

Do końca sezonu żadnych roszad nie będzie bo to głupota...zmiana trenera w połowie rozgrywek :roll: Real popełniał już ten błąd, a jak wiemy lepiej się uczyć na błędach cudzych bo nie bolą :P

Jak Milan nie wywali Ancelottiego to nie ma tematu, a przecież bez przerwy słyszymy, iż jest on nietykalny. Zobaczymy jak Rossoneri zakończą sezon i wtedy ewentualnie (mało prawdopodobne) coś się wydaży. Trenerów jest w końcu wielu, nie tylko Rijkaard i zapewne nie byłby jedynym kandydatem. Ba, pewnie nie byłby nawet tym głównym bo wiadomo jak dużo trzyma Franka na Camp Nou :P Dużo go ciągnie do Milanu, ale chyba więcej trzyma tu gdzie jest.

Wszystko właściwie zależy od Milanu. To oni mogą na dobre rozkręcić karuzelę z plotkami albo też ją całkowicie wywalić na złom.
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post autor: Jarzinho »

Kariere zaczał z reprezentacja Oranjes. Przynajmniej tak mi sie wydaje. Pozniej spadł ze Sparta. Co innego chyba on ma kontrakt do 2009, fakt miał do konca tego sezonu, ale jesl idobrze pamietam zaraz po wyborach ten kontrakt został przedłuzony. Jednak moze cos przeoczyłem. Koeman był juz kandydatem, jednak wtedy zdecydowano sie na Ryjka.

Frank w Milanie. przeciez on jest słabym trenerem i potrzebowal by Ten Cate. Jednak Mialnowi by to wyszło na dobre. Ofensywa nie jest im obca, a Frank tym sie cechuje. Jednak tak jak pisałem czy aby napewno Frank nie ma kontraktu do 2009.
Obrazek
Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post autor: Janio »

Ryj ma kontrakt do 2009, z tym że jednocześnie w kontrakcie tym znajduje się klauzula na mocy której ma prawo odejść ze stanowiska w dowolnym momencie...
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: girlfromipanema »

ale gdyby nie to, że Koeman nie mógł się ruszyć z Ajaxu, to pewnie byłby na miejscu Rijkaarda. to, że zdecydowano się na Franka wtedy a nie na Koemana, raczej z przymusu niż wyboru.
co do zamiany- mam sentyment do Rijkaarda, ale nie uważam, żeby był jakimś genialnym trenerem. nie chciałabym jednak zmian w FCB pod tym kątem. czy to możliwe, że odejdzie? napewno szczególne miejsce u niego zajmuje Milan, ale to w Barcelonie wybił się jako trener. odbił sobie poprzednie porażki, zbudował opinię i kto wie, czy będzie umiał ten sukces powtórzyć gdzie indziej? pewnie on sam nie wie, dlatego nie sądzę, żeby rwał się do Mediolanu. ale kto wie jak to będzie. btw, pamiętacie mecz pożegnalny Albertiniego? grał w koszulce Barcy =]
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post autor: bagg »

rkoeman pisze:ronaldinho zapytany kiedys jak on robi tak wiele dziwnych rzeczy z pilka odpowiedzial ze jak gra to wydaje mu sie ze wszystko dzieje sie w zwolnionym tempie

mowilem o Rivaldo. chyba, ze wszyscy pilkarze tak maja?
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor »

Gdyby nie sytuacja Ancelottiego w Milanie to takie plotki by się nie pojawiły nawet. Biorąc pod uwagę jednak, że Carlo nie może być pewny swojej posady w klubie a Rijkaard ma wiele wspólnego z Milanem to plotki wydają się być dość ciekawe. Franklin w sumie wygrał już z Barceloną co miał do wygrania. Może walczyć o drugie z rzędu zwycięstwo w LM co byłoby czymś historycznym. Pewnie chciałby kiedyś poprowadzić Milan, ale czy już teraz? Ma jeszcze sporo czasu. W Barcelonie jest jeszcze dość krótko i wątpię, aby chciał się decydować na zmianę otoczenia. Tutaj na pewno jest mu dobrze. Raczej zostanie z nami jeszcze przez pewien czas.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”