FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)
- Ilka
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2749
- Kibicuję: Widzew Barca MU Juve
F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)
Trochę przestarzała ta ankieta już jest 
- Dr.Football1
- I Don't Need No Doctor

- Reputacja: 1668
- Kontakt:
Powiedzmy sobie szczerze - dla Messiego, a takze kazdego innego latynoskiego pilkarza, o wiele wazniejsza jest reprezentacja i sukcesy z nia niz gra w klubie. To jak dla nas praca i wakacje - do pracy chodzimy z koniecznosci, a dopiero na wakacjach jestesmy prawdziwym soba i dajemy wszystko, zeby to byl jak najpieknieszy czas.
Dla mnie cala kariera Messiego zmierzala wlasnie do tego Mundialu i sukcesu z repra, ktora uwienczylaby jego kariere.
Po fiasku na MS moze brakowac mu motywacji do gry w klubie, ktory jest tak naprawde sprawa drugorzedna.
Transfer do Anglii moglby byc nowym bodzcem, motywacja, nowym challengem i odrodzeniem.
Pelna zgoda z Jordanem.
Dla mnie cala kariera Messiego zmierzala wlasnie do tego Mundialu i sukcesu z repra, ktora uwienczylaby jego kariere.
Po fiasku na MS moze brakowac mu motywacji do gry w klubie, ktory jest tak naprawde sprawa drugorzedna.
Transfer do Anglii moglby byc nowym bodzcem, motywacja, nowym challengem i odrodzeniem.
Pelna zgoda z Jordanem.
Upraszczasz. Nie ma czegoś takiego jak "każdy latynoski piłkarz ma takie same priorytety". Jedni mają tak, inni inaczej. Messi mieszka w Barcelonie od 13 roku życia. Poza tym, niepowodzenia z kadrą są mu nieobce - już raz zrezygnował z reprezentacji i cały kraj go błagał żeby wrócił.
W 2010, po kompromitacji na Mundialu wrócił do klubu i poprowadził Barcelonę do mistrzostwa i Ligi Mistrzów.
W 2014, po przegranym finale Mundialu wrócił do klubu i poprowadził Barcelonę do potrójnej korony.
W 2016, po przegranym finale Copa America wrócił do klubu i poprowadził Barcelonę do Pucharu Króla, a w lidze został królem strzelców.
Czemu tym razem miałoby być inaczej?
W 2010, po kompromitacji na Mundialu wrócił do klubu i poprowadził Barcelonę do mistrzostwa i Ligi Mistrzów.
W 2014, po przegranym finale Mundialu wrócił do klubu i poprowadził Barcelonę do potrójnej korony.
W 2016, po przegranym finale Copa America wrócił do klubu i poprowadził Barcelonę do Pucharu Króla, a w lidze został królem strzelców.
Czemu tym razem miałoby być inaczej?
- Dr.Football1
- I Don't Need No Doctor

- Kontakt:
Wydaje mi sie, ze wlasnie ten Mundial mial byc punktem kuminacyjnym w jego karierze - karierze nie tylko reprezentacyjnej, ale w ogole.
31 lat na karku. Ostatni dzwonek, zeby poszukac czegos nowego, co pobudziloby go do nowych wyzwan. To rowniez jedna z ostatnich szans Barcelony, zeby zarobic na nim fortune. On na pewno nie bedzie sie starzal tak dobrze jak Ronaldo.
31 lat na karku. Ostatni dzwonek, zeby poszukac czegos nowego, co pobudziloby go do nowych wyzwan. To rowniez jedna z ostatnich szans Barcelony, zeby zarobic na nim fortune. On na pewno nie bedzie sie starzal tak dobrze jak Ronaldo.
Nie wydaje mi się aby Messi szukał nowych wyzwań zmieniając ligę na angielską aby kopać się z tymi koniami dwa razy w tygodniu w deszczowej Anglii.
Wygramy, przegramy albo będzie remis.
Co to za nostradamus?
Tak z cala pewnoscią bedzie sie starzal nie tak dobrze, dlatego w wieku 31 lat skonczyl sezon najsilniejszej ligi swiata jako najlepszy strzelec, najlepszy asystent i na dokladke jako najlepszy kreator (najwiecej sytuacji wykreowanych) i najlepszy drybler. w ciagu najblizszych dwoch lat (czyli tyle ile dzieli go do CR) zostana z niego same kosci i skora. Tak, z cala pewnoscią.
akurat nie ma sie z czego śmiać. Tam są najlepsze ekipy świata. Angielska jest najbogatsza , najbardziej wypromowana ale nie najsilniejsza.
- Dr.Football1
- I Don't Need No Doctor

- Kontakt:
Messi bedzie sie starzal lepiej niz Ronaldo. No [k****] trzymajcie mnie.
Ludzie, nie rozumiecie pilki noznej, to sie o niej przynajmniej nie wypowiadajcie.
Messi mial na starosc stac sie tym czym teraz jest dla Argentyny, czyli "swiatowej klasy rozgrywajacym". Jak to wypada aktualnie?
Ja wiem, ze moody stara sie tworzyc tu od jakiegos czasu alternatywna rzeczywistosc, ale czy on naprawde potrzebuje klaunow z blaugrany do pomocy? Doskonale sam robi z siebie pajaca. Nie potrzeba mu pomagierow.
Mozecie mi odebrac moderatora. Coraz mniej chce mi sie tlumaczyc ignorantom, ze czarne jest czarne, a biale jest biale.
Ludzie, nie rozumiecie pilki noznej, to sie o niej przynajmniej nie wypowiadajcie.
Messi mial na starosc stac sie tym czym teraz jest dla Argentyny, czyli "swiatowej klasy rozgrywajacym". Jak to wypada aktualnie?
Ja wiem, ze moody stara sie tworzyc tu od jakiegos czasu alternatywna rzeczywistosc, ale czy on naprawde potrzebuje klaunow z blaugrany do pomocy? Doskonale sam robi z siebie pajaca. Nie potrzeba mu pomagierow.
Mozecie mi odebrac moderatora. Coraz mniej chce mi sie tlumaczyc ignorantom, ze czarne jest czarne, a biale jest biale.
Jak się będzie starzał Messi przekonamy się w nadchodzących sezonach. Ale jeszcze do niedawna przewidywano, że to Ronaldo będzie gasł dużo szybciej i bardziej drastycznie niż Argentyńczyk, bo na atletyce bazuje dużo bardziej od Leo. Tymczasem Ronaldo pękła trzydziestka i od tamtej pory poprowadził klub do 3x LM, kadrę do Mistrzostwa Europy, a za parę miesięcy będzie pewnie świętował 3 Złotą Piłkę z rzędu.
Wyrokowanie czegokolwiek w sprawie Messiego i Ronaldo to fantastyka. Ta dwójka wymyka się jakimkolwiek porównaniom i przewidywaniom. Dwie maszyny, w dodatku z innej planety.
Wyrokowanie czegokolwiek w sprawie Messiego i Ronaldo to fantastyka. Ta dwójka wymyka się jakimkolwiek porównaniom i przewidywaniom. Dwie maszyny, w dodatku z innej planety.
- HMK
- Toni Kroos
- Reputacja: 2462
- Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
- Kontakt:
Ponieważ mamy Kovacicia którego nie możemy wypuścić, a który sam otwarcie mówi (dzisiejsza MARCA) że najlepiej dla niego będzie opuścić Real gdzie dostaje za mało szans na gre. Żadne Alcantary nie sa nam potrzebne. Pomoc to.ostatnia pozycja gdzie potrzeba nam wzmocnień.
Diamen o Premier League pisze:Zaorać te ligę w pizdu xd

Co to w ogóle za pierdolamento o odejściu i nowych wyzwaniach Messiego. Sam powiedział, że jedyny klub do którego może odejść to Boca. Dziękuję dobranoc
- fillion
- Gwiazda

- Reputacja: 1161
- Kibicuję: FC Barcelona Holandia
Jakie Boca? Newells old boys jak cos.