Manchester City (zbiorczy)

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%

Liczba głosów: 9

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 805

Manchester City ( zbiorczy )

Post autor: ryba_82 »

Sporo się dzieje ostatnio na Etihad w kwestiach pozasportowych. Najpierw sprzedano 10% akcji City Football Group amerykańskiej firmie Silver Lake za 389mln. funtów a dziś oficjalnie ogłoszono iż CFG kupiło klub w Indiach - Mumbai City. Obecnie wartość CFG ocenia się na 3,73 miliarda funtów :shock:
Obrazek
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Zgodnie z przewidywaniami Stones nie jedzie do Zagrzebia, podobnie jak David Silva i Aguero który dalej jest niedostępny. W kadrze znalazł się za to Zinchenko. W związku z problemami na środku obrony Pep włączył dwóch małolatów: Erica Garcię i Taylor Harwood-Bellis. Liczę iż chociaż jeden z nich dostanie szansę od pierwszej minuty, podobnie jak Foden bo awans zapewniony z pierwszego miejsca. Poniżej cała kadra;

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Bravo, Cancelo, Otamendi (C), E Garcia, Mendy, Rodrigo, Gundogan, Mahrez, Foden, Bernardo, Jesus

Subs | Ederson, Walker, Sterling, Zinchenko, Angelino, De Bruyne, Harwood-Bellis

Foden i Eric Garcia w wyjściowym składzie :peace: Trzymam kciuki za Phila żeby pokazał się z jak najlepszej strony a najlepiej jakby coś ukłuł :) No i strasznie jestem ciekaw debiutu w LM Garcii. Oby młody się nie spalił. Jak jeszcze Bellis dostanie szanse po przerwie to będzie cudowny wieczór bez względu na wynik który jest dziś sprawą drugorzędną.
Obrazek
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Niestety wielkiego widowiska w Zagrzebiu nie oglądaliśmy. Piłkarzy nieco może tłumaczyć temperatura która miała spaść nawet poniżej zera. Lepiej ten mecz zaczęło Dinamo które po dośrodkowaniu Kądziora i strzale z pierwszej piłki z woleja Olmo wyszli na prowadzenie. Błąd tutaj popełnił młody Eric Garcia bo dośrodkowanie było w strefę której powinien pilnować, niestety zostawił ją pustą. Po golu Olmo z każdą minutą rosła przewaga City która została nagrodzona pod koniec pierwszej połowy gdy do siatki trafił Jesus po dośrodkowaniu Mahreza. Tuż po przerwie dwa gole dołożył Jesus a dzieła zniszczenia dokonał Foden trafiając na 4:1. Anglik zagrał świetne zawody: gol, asysta oraz rajd przy golu na 1:1 gdy ograł trzech rywali mimo że był faulowany. Kapitalnie się chłopak zapowiada.
Obrazek
red85

Post autor: red85 »

Zapowiada się kapitalnie od kilku lat, a tymczasem w lidze rozegrał w tym sezonie 83 minuty, zaś w całej karierze ok 450. Jak jest tak dobrze to czemu tak male zaufanie do chłopaka?
Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Post autor: szmagel »

Pewnie dlatego że ten klub bije się o mistrzostwo i ma poważnych rywali o miejsce w składzie.
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

Conte prowadząc Chelsea zapytany czemu nie stawia na młodych odpowiedział coś w stylu "Po co mam ogrywać graczy żeby byli gotowi do gry za 3 lata, skoro za 3 lata już mnie tu nie będzie" (nie chce mi się szukać dokładnej wypowiedzi, zapamiętałem tylko sens). Myślę że Guardioli w City przyświeca podoba dewiza.
Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post autor: Delpiero14 »

Przecież takie MU czy Chelsea gdyby nie zmusiła ich do tego sytuacja to tez by pewnie tej młodzieży tak nie ogrywali jak ma to miejsce w ostatnim czasie.
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8366

Post autor: piotrcies »

Nie no, u nas chodzi o DNA.
red85

Post autor: red85 »

Nie ogrywalibysmy na taką skalę, ale z pewnością nie brakowałoby szans dla najbardziej utalentowanych. No chyba, żeby prowadził nas dalej Mou ;)

Dla mnie osobiście Foden to top talent. Zawodnik, który ma potencjał aby trząść całą ligą, ale jesi będzie tak rzadko dostawał szanse to może nigdy nie wykorzystać potencjału. Dziwi mnie trochę, ze Pep tak mało daje mu szans, choć z drugiej strony już w Bayernie jakoś niezbyt chętnie sięgał po młodych.

Foden nie jest czasem szykowany na następcę Silvy, dla którego to jest już ostatni sezon w City?
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

red85 pisze: 11 gru 2019, 22:45 Foden nie jest czasem szykowany na następcę Silvy, dla którego to jest już ostatni sezon w City?
Z jednej strony tak, ale z drugiej wprost nie chce mi się wierzyć żeby City po odejściu Silvy nie kupiło nikogo nowego do ofensywy. Zespół z tego typu budżetem i ambicjami powinien chcieć się regularnie wzmacniać, tym bardziej po przegranej batalii o mistrzostwo.

Ja stawiam że Foden za rok wyląduje na wypożyczeniu.
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2351

Post autor: moody »

w ilu klubach zgarniajacych mistrzostwa w top 5 lig minuty dostaja gracze z rocznika 2000 jak foden?
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6555

Post autor: Boromir »

W Juventusie w zeszłym sezonie, gdzieś od marca, regularnie grywał Kean, ale to wyjątek potwierdzający regułę. De Ligt jest rocznik 99.
Obrazek
Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Post autor: szmagel »

Red radze patrzeć co robi MU bo hypowany Gomes (ten sam rocznik co Foden) nie ma w lidze zagranych 10 minut mimo że o miejsce w skladzie rywalizuje z Lingardem czy Matą, a nie Silvą.
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2428

Post autor: League »

Boromir pisze: 11 gru 2019, 23:02 De Ligt jest rocznik 99.
Akurat on to inna rzecz, wypromowany przez Ajax, kupiony za gruby hajs, musi grać. Gdyby był produktem Juve grałby w Juve u23.
:ozob:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”