FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)
Piekny naglowek w gazeta.pl
"Eto'o: Rijkaard jest złym człowiekiem"
To wystarczy by osoba nie majaca wiekszego pojecia o pilce wyrobila sobie opinie, ze Rijkard jest zlym czlowiekem, a Eto`o jest zle w Barcelonie i chce uciekac do innego klubu (")
I jeszcze Aragones chce z Eto`o pogadac. Naprawde robi sie z tego niepotrzebna szopka. I to jak slusznie zauwazasz Niggaz przed bardzo waznym okresem.
"Eto'o: Rijkaard jest złym człowiekiem"
To wystarczy by osoba nie majaca wiekszego pojecia o pilce wyrobila sobie opinie, ze Rijkard jest zlym czlowiekem, a Eto`o jest zle w Barcelonie i chce uciekac do innego klubu (")
I jeszcze Aragones chce z Eto`o pogadac. Naprawde robi sie z tego niepotrzebna szopka. I to jak slusznie zauwazasz Niggaz przed bardzo waznym okresem.
Czyli Gazeta Wyborcza chce namieszać w Barcelonie?
Ten układ z Michnikiem na czele jest jednak potężny
Ten układ z Michnikiem na czele jest jednak potężny
http://deltinho.jogger.pl/ <<<--- Zapraszam!
to raczej nie jest temat do zartow deltinho.
I milo by bylo gdybys wniosl troche wiecej do dyskusji niz jakis zarcik. Chyba, ze nie masz nic ciekawszego do powiedzenia.
Ciekawy jestem ile minut zagra teraz Eto`o z Valencia. I czy wogole zagra. Niektorzy pewnie juz mysla, ze to koniec Eto`o w Barcelonie. Jeszcze jak przeczytaja plote o tym, ze Juve chce dac za niego 40 mln Euro (co zreszta wedlug mnie jest mala suma, jesli porownamy np. ile kosztowal niejaki Carrick). Ja jednak wierze, ze Sammi sie opamieta, a Frank da mu troche wiecej pograc.
I milo by bylo gdybys wniosl troche wiecej do dyskusji niz jakis zarcik. Chyba, ze nie masz nic ciekawszego do powiedzenia.
Ciekawy jestem ile minut zagra teraz Eto`o z Valencia. I czy wogole zagra. Niektorzy pewnie juz mysla, ze to koniec Eto`o w Barcelonie. Jeszcze jak przeczytaja plote o tym, ze Juve chce dac za niego 40 mln Euro (co zreszta wedlug mnie jest mala suma, jesli porownamy np. ile kosztowal niejaki Carrick). Ja jednak wierze, ze Sammi sie opamieta, a Frank da mu troche wiecej pograc.
Wyluzuj mistyk i nie bij deltinho od razu
Rozumiem, że jesteś poddenerwowany sytuacją w klubie, ale nic na to nie poradzimy.
Lubią też wszelkiego rodzaju teorie spiskowe, kryzysy itp. itd. etc..., ale to akurat normalna sprawa
Nie sądzę, aby Eto'o zagrał z Valencią. Nie powinien. Raczej sugerowałbym jego odsunięcie od składu bądź też inną karę.
Mistyk daj sobie spokój. Chyba zbyt mocno to przeżywasz. Plotek o transferze Eto'o będzie teraz mnóstwo. Normalna sprawa. A Twoje porównanie do Carricka jest idiotyczne. Również dobrze możesz sobie sprawdzić za ile odszedł Sheva i co to nam daje?
Zresztą póki co nie ma powodów, aby rozmawiać o ewentualnym transferze Eto'o. Apeluję o trochę rozwagi. Trzymajcie w pobliżu kubeł zimnej wody.
Nikt tak nie twierdzi. Po prostu Gazeta Wyborcza dość regularnie przedstawia swoje wersje informacji, które mimo, że z tych samych źródeł (prasa hiszpańska) to przedstawiają się inaczej niż te zamieszczane na serwisach Barcelonydeltinho pisze:Czyli Gazeta Wyborcza chce namieszać w Barcelonie?
Nie sądzę, aby Eto'o zagrał z Valencią. Nie powinien. Raczej sugerowałbym jego odsunięcie od składu bądź też inną karę.
O ludzieeszcze jak przeczytaja plote o tym, ze Juve chce dac za niego 40 mln Euro (co zreszta wedlug mnie jest mala suma, jesli porownamy np. ile kosztowal niejaki Carrick). Ja jednak wierze, ze Sammi sie opamieta, a Frank da mu troche wiecej pograc.
Zresztą póki co nie ma powodów, aby rozmawiać o ewentualnym transferze Eto'o. Apeluję o trochę rozwagi. Trzymajcie w pobliżu kubeł zimnej wody.

Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
chyba masz racje Mentor. Musze sie troche odstresowal i wyluzowac i wypije sobie browarka za Marqueza.
Nie chce rozmawiac o transferze Eto`o, chcialem tylko powiedziec jakie beda reakcje niektorych ludzi. Jesli przeczytaja te dzisiejsze ploty/wypowiedzi.
Ja z kolei uwazam, ze z Valencia zagrac powinien. Bo znajac Eto`o uzna to za ruch przeciwko niemu, oczywiscie majac na uwadze aspekt sportowy. A nie bylo by dobre gdyby sprawa ta sie przedluzala, a jacys zawodnicy cierpieli by pilkarsko z tego powodu. Sprawa powinna byc jak najszybciej wyjasniona przez wspomnianych wyzej panow i nie powinna cierpiec na tym druzyna. A przedluzajaca sie absencja Eto`o jest wedlug mnie wlasnie szkodliwa. Takie moje skromne zdanie.
Chcialbym jeszcze wspomniec o wypowiedzi pewnego uzytkownika ktora wyczytalem na BO. Twierdzi on, ze byl na meczu z Racingiem i gdy zaczal sie rozgrzewac Messi to ludzie krzyczeli jego nazwisko. A w koncowce spotkania, gdy rozgrzewal sie Eto`o skandowali : Olequer. Wedlug mnie jest to nie tyle malo prawdopodbne, ile niewyobrazalne.
Jutro Trixi i Rijkard maja zdecydowac co zrobic z Eto`o z uwagi na jego wypowiedzi. Wedlug mnie najlepszym roziwazaniem byla by kara finansowa. Bo czy to by cos dalo, ze odsuneli by go od spotkania z Valencia? Skoro i tak praktycznie nie gra.
Nie chce rozmawiac o transferze Eto`o, chcialem tylko powiedziec jakie beda reakcje niektorych ludzi. Jesli przeczytaja te dzisiejsze ploty/wypowiedzi.
Ja z kolei uwazam, ze z Valencia zagrac powinien. Bo znajac Eto`o uzna to za ruch przeciwko niemu, oczywiscie majac na uwadze aspekt sportowy. A nie bylo by dobre gdyby sprawa ta sie przedluzala, a jacys zawodnicy cierpieli by pilkarsko z tego powodu. Sprawa powinna byc jak najszybciej wyjasniona przez wspomnianych wyzej panow i nie powinna cierpiec na tym druzyna. A przedluzajaca sie absencja Eto`o jest wedlug mnie wlasnie szkodliwa. Takie moje skromne zdanie.
Chcialbym jeszcze wspomniec o wypowiedzi pewnego uzytkownika ktora wyczytalem na BO. Twierdzi on, ze byl na meczu z Racingiem i gdy zaczal sie rozgrzewac Messi to ludzie krzyczeli jego nazwisko. A w koncowce spotkania, gdy rozgrzewal sie Eto`o skandowali : Olequer. Wedlug mnie jest to nie tyle malo prawdopodbne, ile niewyobrazalne.
Jutro Trixi i Rijkard maja zdecydowac co zrobic z Eto`o z uwagi na jego wypowiedzi. Wedlug mnie najlepszym roziwazaniem byla by kara finansowa. Bo czy to by cos dalo, ze odsuneli by go od spotkania z Valencia? Skoro i tak praktycznie nie gra.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2007, 19:35 przez mistyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie podoba sie sprzedac go do Realu
Wina Franka. To był mecz z Racingiem i Kamerunczyk powinien grac sporo wiecej. 8 minut, dwa razy pewnei doszedłby do pilki i koniec jego wystepu. Niby małoprofesjonalne zachowanie, jednka skoro wczesniej przeciwko trudniejszemu i ostrzej grajacemu rywalowi wystawil go, to dlaczego nie przeciwko Racingowi. Wczesniej wspominałem, ze powinien Eto'o wejsc w momencie zmiany Savioli. Kamerunczyk nie jest zawodnikiem, ktory bedzie sobie pogrywał po 10 minut. Sam Ryjek powinien to wiedziec, dwa dni wczesniej mowi cos o rytmie meczowym, a ktos ma go zdobyc grajac 15 minut w dwoch spotkaniach.
Śmieszna, małoprofesjonalna sytuacja. Takze nie rozumiem jaki cel chcial osiagnac Mister podajac to na konferencji, lepiej mogl to załatwic osobiscie z Eto'o.
Czy jak Samuel zagra 15 minut z Valencia, to cos zmieni, raczej bedzie jeszcze gorzej.
Wina Franka. To był mecz z Racingiem i Kamerunczyk powinien grac sporo wiecej. 8 minut, dwa razy pewnei doszedłby do pilki i koniec jego wystepu. Niby małoprofesjonalne zachowanie, jednka skoro wczesniej przeciwko trudniejszemu i ostrzej grajacemu rywalowi wystawil go, to dlaczego nie przeciwko Racingowi. Wczesniej wspominałem, ze powinien Eto'o wejsc w momencie zmiany Savioli. Kamerunczyk nie jest zawodnikiem, ktory bedzie sobie pogrywał po 10 minut. Sam Ryjek powinien to wiedziec, dwa dni wczesniej mowi cos o rytmie meczowym, a ktos ma go zdobyc grajac 15 minut w dwoch spotkaniach.
Śmieszna, małoprofesjonalna sytuacja. Takze nie rozumiem jaki cel chcial osiagnac Mister podajac to na konferencji, lepiej mogl to załatwic osobiscie z Eto'o.
Czy jak Samuel zagra 15 minut z Valencia, to cos zmieni, raczej bedzie jeszcze gorzej.
Przepraszam i postanawiam poprawę. Choć widzę, że naprawdę dostałeś jakiś napięć. Nerwowych oczywiściemistyk pisze:to raczej nie jest temat do zartow deltinho.
A co do tematu - nic odkrywczego nie napiszę. Każdy widzi, że ktoś tam ma nieźle zryty beret. Sodówka, gwiazdorstwo - można nazywać jak się to chce, co nie zmienia faktu, że jest to chore. Gdyby nie był to zawodnik ze świecznika już dawno pakowałby torby i szukał sobie nowego klubu.
A tak ma szczęście że nazywa się Eto.
http://deltinho.jogger.pl/ <<<--- Zapraszam!
Frank zle zrobil nie wpuszczajac Samuela wczesniej na boisku w meczu z Racingiem, a pozniej mowiac, ze Eto`o odmowil gry, nie znajac tak naprawde powodow takiego obrotu sprawy bo z Samuelem po prostu nie rozmawial. Powinien wiedziec, jaki Eto`o ma charakter i ze na pewno chcialby sie godnie przywitac z Camp Nou po tak dlugiej przerwie.
Eto`o za to nie powinien mowic takich rzeczy na konferencji. Dlatego uwazam, ze zarowno Eto`o jak i Frank ponosza wine za zaistniala sytuacje, a kto wieksza a kto mniejsza to juz kazdy sam sobie na to odpowie.
Chcialbym tez zwrocic uwage, ze niedawno jeszcze przewidywano, ze Eto`o bedzie juz gral w polowie stycznia. Jest polowa lutego a Czarnuch zagral 8 minut. Dlatego marzenieo tym, ze zagra w pierwszym skladzie z Liverpoolem trzeba odpedzic. Wielka szkoda.
@deltinho rzeczywiscie moglo to wyglac na napinke, ale juz wyluzowalem
Eto`o za to nie powinien mowic takich rzeczy na konferencji. Dlatego uwazam, ze zarowno Eto`o jak i Frank ponosza wine za zaistniala sytuacje, a kto wieksza a kto mniejsza to juz kazdy sam sobie na to odpowie.
Chcialbym tez zwrocic uwage, ze niedawno jeszcze przewidywano, ze Eto`o bedzie juz gral w polowie stycznia. Jest polowa lutego a Czarnuch zagral 8 minut. Dlatego marzenieo tym, ze zagra w pierwszym skladzie z Liverpoolem trzeba odpedzic. Wielka szkoda.
@deltinho rzeczywiscie moglo to wyglac na napinke, ale juz wyluzowalem
Ale jakie ma znaczenie to jak Eto'o to odbierze? On nie jest pępkiem świata i nikt nie będzie postępował tak, aby mu dogodzić. Oddelegowanie go do gry w niedzielę przemawiałoby za tym, że przestraszyli się i postanowili mu dogodzić. Tymczasem nie on jest od decydowania. Powinien ponieść karę za swoje zachowanie i to chyba oczywiste.mistyk pisze:Ja z kolei uwazam, ze z Valencia zagrac powinien. Bo znajac Eto`o uzna to za ruch przeciwko niemu, oczywiscie majac na uwadze aspekt sportowy. A nie bylo by dobre gdyby sprawa ta sie przedluzala, a jacys zawodnicy cierpieli by pilkarsko z tego powodu. Sprawa powinna byc jak najszybciej wyjasniona przez wspomnianych wyzej panow i nie powinna cierpiec na tym druzyna. A przedluzajaca sie absencja Eto`o jest wedlug mnie wlasnie szkodliwa. Takie moje skromne zdanie.
Bzdura totalna. Ja też mogę wymyślić jakąś bujdę, ale po co?mistyk pisze:Chcialbym jeszcze wspomniec o wypowiedzi pewnego uzytkownika ktora wyczytalem na BO. Twierdzi on, ze byl na meczu z Racingiem i gdy zaczal sie rozgrzewac Messi to ludzie krzyczeli jego nazwisko. A w koncowce spotkania, gdy rozgrzewal sie Eto`o skandowali : Olequer. Wedlug mnie jest to nie tyle malo prawdopodbne, ile niewyobrazalne.
NastępnyJarzinho pisze:Wina Franka. To był mecz z Racingiem i Kamerunczyk powinien grac sporo wiecej. 8 minut, dwa razy pewnei doszedłby do pilki i koniec jego wystepu. Niby małoprofesjonalne zachowanie, jednka skoro wczesniej przeciwko trudniejszemu i ostrzej grajacemu rywalowi wystawil go, to dlaczego nie przeciwko Racingowi. Wczesniej wspominałem, ze powinien Eto'o wejsc w momencie zmiany Savioli. Kamerunczyk nie jest zawodnikiem, ktory bedzie sobie pogrywał po 10 minut. Sam Ryjek powinien to wiedziec, dwa dni wczesniej mowi cos o rytmie meczowym, a ktos ma go zdobyc grajac 15 minut w dwoch spotkaniach.
Niby dlaczego Kameruńczyk powinien grać dużo więcej? Bo tak by chciał? Od podejmowania decyzji jest trener i sztab medyczny, którzy w porównywaniu do Ciebie mają jakieś pojęcie o tym wszystkim i całej tej sytuacji a Eto'o MUSI respektować ich polecenia. Jeżeli Kameruńczykowi nie odpowiada opcja powolnego wracania do zespołu to jak się dobrze postara (a starania już rozpoczął dzisiaj) będzie miał szanse walczyć o swoje w innej drużynie.
Jakby Eto'o chciał się przywitać z kibicami to wszedłby chociaż na minutę. To i tak ma wymiar czysto symboliczny. Tymczasem Eto'o wypiął dupę do drużyny i kibiców właśnie.mistyk pisze:Powinien wiedziec, jaki Eto`o ma charakter i ze na pewno chcialby sie godnie przywitac z Camp Nou po tak dlugiej przerwie.
Generalnie chyba nie tylko Czarnuchowi coś odbiło. Niektórzy zapominają jaka jest hierarchia w zespole. Przykro.

Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Ale Eto'o sam nie chciał grać. Przekazał to Eusebio Sacristainowi, a ten sprawę popchnął do Rijkaarda. Kiedy reporterzy na konferencji prasowej pytali się Franka o to dlaczego nie wszedł Samuel, to co miał im odpowiedzieć? Ryju popełnił błąd nie wpuszczając Kameruńczyka na boisko wcześniej, ale to w żaden sposób nie tłumaczy zachowania Eto'o. To on wyżalił się prasie i to on całą sprawę rozdmuchał. Jaki interes miałby Rijkaard żeby wygadywać prasie głupoty i powodować konflikt w szatni?
- Krzysztof Jarzyna
- Lowelas

- Reputacja: 0
To juz sie nie moge doczekac kiedy Eto'o zacznie ustalac sklad.
Niestety dla kibicow Barcelony (a w szczegolnosci tych, ktorzy bronia Murzyna) w tym co napisal deltinho jest mnostwo prawdy (jezeli nie cala prawda). To jaki kto ma charakter nikogo nie powinno interesowac w zawodowej pilce. On jest zawodnikiem a trener jest jego szefem. Wybaczcie, ale "nie wejde na 5 minut bo za krotko" zalatuje strasznym podworkiem, albo gwiazdorstwem. Nie wiem co gorsze.
No ale fakt faktem, ze teraz bedzi mozna przeczytac sporo artykulow i "wywiadow" jak to Ryj z Eto'o sie nie lubia i nie moga razem pracowac. Moze byc nawet zabawnie.
Niestety dla kibicow Barcelony (a w szczegolnosci tych, ktorzy bronia Murzyna) w tym co napisal deltinho jest mnostwo prawdy (jezeli nie cala prawda). To jaki kto ma charakter nikogo nie powinno interesowac w zawodowej pilce. On jest zawodnikiem a trener jest jego szefem. Wybaczcie, ale "nie wejde na 5 minut bo za krotko" zalatuje strasznym podworkiem, albo gwiazdorstwem. Nie wiem co gorsze.
No ale fakt faktem, ze teraz bedzi mozna przeczytac sporo artykulow i "wywiadow" jak to Ryj z Eto'o sie nie lubia i nie moga razem pracowac. Moze byc nawet zabawnie.
- Bienias
- Vamos Blaugrana
- Reputacja: 677
Ogladajac transmisje w necie wydawalo mi sie ze czesc kibicow co jakis czas skandowala jego nazwisko(Oleguer) ale tak chyba bylo przez caly meczMentor pisze:Bzdura totalna. Ja też mogę wymyślić jakąś bujdę, ale po co?mistyk pisze:Chcialbym jeszcze wspomniec o wypowiedzi pewnego uzytkownika ktora wyczytalem na BO. Twierdzi on, ze byl na meczu z Racingiem i gdy zaczal sie rozgrzewac Messi to ludzie krzyczeli jego nazwisko. A w koncowce spotkania, gdy rozgrzewal sie Eto`o skandowali : Olequer. Wedlug mnie jest to nie tyle malo prawdopodbne, ile niewyobrazalne.
tata tatą, mama mamą, rozróżniajmy
Nazwisko Oleguera było skandowane z powodu akcji Oleguer-Kelme. Zainteresowani wiedzą o co chodzi. Nawet transparenty były ->

Bardzo ciekaw jestem jak sobie poradzi Rijkaard. Sporo będzie zależało też od Eto'o. Będzie ciekawie.

Bardzo ciekaw jestem jak sobie poradzi Rijkaard. Sporo będzie zależało też od Eto'o. Będzie ciekawie.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2007, 20:10 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

- adekk
- Pomarańczowy skrytożerca
- Reputacja: 0
- Kontakt:
Łałałiła, jakby to powiedział pewien sympatyczny Kazach. Nie rozumiem o co tyle krzyku niemiłosiernego. Kolega Eto'o zachował się mało profesjonalnie i infantylnie, za co pewno usłyszy kilka cierpkich słów pod swoim adresem od El Treneiro, ale nie sądze by był to jakiś początek końca albo początek panoszących się rozłamów w drużynie. Nadchodzi trudny czas dla Blaugrany, czas prób i rozdmuchiwanie takich ekscesów pojedynczych piłkarzy na pewno nie służy drużynie i nie poprawia szans na odniesienie zadowalającego wyniku. Jak zresztą powiedział Ryjek, porozmawia z Sammym i udzieli mu, jako stary wyjadacz kilku cennych rad i razem odpowiedzą sobie na pytanie "who is who" i o co w tym sporcie chodzi.
Przecież to nie żadne zaskoczenie, że wrócił. Każdy kiedyś wraca
i nie widzę powodów, dla którego miano by robić wyjątek w tym przypadku. Rzucanie piłkarza pokontuzyjnego na głęboką wodę może się skończyć bardzo źle, jak to miało miejsce w historii futbalu. Cierpliwości i namiastki pokory musi nabrać i Eto'o, i niektórzy kibice. 
A jak sobie to wyobrażasz?mistyk pisze: Powinien wiedziec, jaki Eto`o ma charakter i ze na pewno chcialby sie godnie przywitac z Camp Nou po tak dlugiej przerwie.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2007, 20:12 przez adekk, łącznie zmieniany 1 raz.

"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo przestają się bawić."
Osobiscie jestem bardzo ciekaw jakie podejmnie decyzje Frank i Txiki, jesli nie dadza zadnej kary Eto'o, dla mnie bedzie to znak ze nic nie moga. Moze jednak maja jaja, ale to sie zobaczy. Bedzie albo hierarchia jak w wiekszosci, albo ktos jest zalezny od gwiazd, a sami pilkarze moga robic co im sie podoba.Mentor pisze:Generalnie chyba nie tylko Czarnuchowi coś odbiło. Niektórzy zapominają jaka jest hierarchia w zespole. Przykro.
Moze dlaetgo, ze brakuje mu rytmu meczowego, o ktorym wspominal Holender, a przy takim graniu to pewnie osiagnie go na Gran DerbyMentor pisze:Następny Wina Franka? Litooooościiiiiii [']
Niby dlaczego Kameruńczyk powinien grać dużo więcej? Bo tak by chciał? Od podejmowania decyzji jest trener i sztab medyczny, którzy w porównywaniu do Ciebie mają jakieś pojęcie o tym wszystkim i całej tej sytuacji a Eto'o MUSI respektować ich polecenia. Jeżeli Kameruńczykowi nie odpowiada opcja powolnego wracania do zespołu to jak się dobrze postara (a starania już rozpoczął dzisiaj) będzie miał szanse walczyć o swoje w innej drużynie.
To jest bardzo powolne, bo niby dlaczego Messi dostał wiecej minut tak na dzien dobry, a Kamerunczyk mimo, ze trenował sporo wiecej mial sie zadowolic 8 czy tam 5 minutami. Inna sprawa Eto'o jest ambitny jak malo kto i jaka osoba tego sie nie spodziewała, predzej czy pozniej dałby oznaki swojego niezadowolenia.
Teraz pewnie Saviola dostanie nowy kontrakt...wreszcie