hehehehehe ... masz poczucie humoru ... ehheheehe to zycze ci powodzenia z napisaniem tego ... ja wybieram inny zestawbrylancik pisze:Podczas pobytu w Wielkiej Brytanii kupiłeś ciągnikowy kultywator sprężynowy z zapasowym kompletem lemieszy półsztywnych i skaryfikatorem. Zauważyłeś, że uszkodzone było łożysko toczne baryłkowe wahliwe w mimośrodzie oraz brakowało połączeń gwintowych ze śrubą pasowaną o trzpieniu stożkowym. Chcesz zgłosić jego reklamację. Napisz na czym polega problem oraz gdzie i kiedy nabyłeś urządzenie i zaproponuj rozwiązanie problemu. Podpisz sie jako XYZ
Matura
- coco
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 1488
- Kibicuję: Inter Mediolan
- jackieboy
- Pierwszy Skład

- Reputacja: 0
Były 4 opcje:meecik_mks pisze:Ja i większość osób z mojej klasy dało popularnonaukowe...
naukowe-czyli takie jak z encyklopedi
więc musiało być popularno naukowe bo było napisane dosyc łatwym językiem. A pozostałe opcje to z kosmosu bo wogule nie pasowały
Ja napisałem te co były w " " , ale może zaraz nam ktos napisze co to znaczycoco pisze:brylancik napisał:
Nie wiedziałem co to są te zdania impresyjne
tez nie wiedziałem ale cos napisałem
Temacik oczywiście pierwszy o Werterze by był łatwiutki i prościutki, chociaż jak miałem 1,5 strony musiałem wymyslac jakeś glupoty żeby mieć 2 całe strony za sobą
-
Loco
twoja polonista prawie trafiła po funkcja impresywna była na poziomie podstawowym... na szczęście strzeliłem dobrzefutbolowa pisze:Niestety takcoco pisze:czy u was nauczyciele beda wpisywac oceny z tej próbnej matury ?
Odnośnie rozszerzonego moja polonistka powiedziała coś takiego: jądro ciemności, cudzoziemka, proces, charakterystyczne cechy stylu, funkcje (impresywna, ekspresywna, fatyczna, informatywna).coco pisze:nie ma ktos jakichs przecieków co tam jutro bedzie z Polaka ?
Mówiła to zaraz po obejrzeniu testów, więc może jest to jakiś trop
A w ogóle to ja idę całkiem wylajtowana na tą imprezkę
Wykorzystam to, jako okazję do pokazania nóg, które mi moooocno schudły. A co mi tam, niech zzielenieją z zazdrości te leniwce z fałszywymi zwolnieniami z WF
A tak serio - nie ma się co stresować próbną maturą, bo to mały pryszcz w porównaniu z tym, co czeka nas w maju...
- futbolowa
- Czerwona Diablica
- Reputacja: 2157
- Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
- Kontakt:
Jesteś świadom, że nie mają obowiązku w ogóle tego czytać, jeśli masz tak mało napisane?coco pisze:ja miałem 130 bo wybaczcie ale nie dało sie wiecej napisac
Wypracowanie było banalne, aczkolwiek ja pływałam myślami gdzieś innej, plotkowałam sobie z kolegą i popisałam taaaakie brednie [w kółko to samo], że aż boję się wynikówPisałem rozszerzony polski i musze przyznać, że wypracowanie nie było zbyt trudne. Wybrałem temat analizy porównawczej "Potopu" Sienkiewicza z "Pamietnikiem z powstania warszawskiego" Białoszewskiego. Natomiast jeśli chodzi o tekst Herberta, to dla mnie osobiście był dość trudny, zbyt filozoficzny.
A test... Przywalony jakiś był. Połowy pytań nie wiedziałam
NieSasha pisze:Mam pytanie. W rozszerzonym było pytanie pod koniec odnośnie zdrobnień w odniesieniu do 12 akapitu. Czy ktoś to zrobił ??
Na rozszerzeniu też te funkcje były, ale ja oczywiście nie wiedziałam o co chodzitwoja polonista prawie trafiła po funkcja impresywna była na poziomie podstawowym... na szczęście strzeliłem dobrze
http://matura.onet.pl/1372307,artykul.html
Załamałam się.
- futbolowa
- Czerwona Diablica
- Reputacja: 2157
- Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
- Kontakt:
A ja wiedziałam, że coś będzie nie tak 
Potwierdziło się, że wypracowanie napisałam na poziomie podstawowym [rozszerzenie obejmuje analizę i interpretację, a ja tylko opisałam to, co widać gołym okiem w tych fragmentach]. A pytań z testu w ogóle nie zrozumiałam, co zresztą widać, gdy poczyta się te odpowiedzi
Potwierdziło się, że wypracowanie napisałam na poziomie podstawowym [rozszerzenie obejmuje analizę i interpretację, a ja tylko opisałam to, co widać gołym okiem w tych fragmentach]. A pytań z testu w ogóle nie zrozumiałam, co zresztą widać, gdy poczyta się te odpowiedzi
- jackieboy
- Pierwszy Skład

Żeby wyłapac takie rzeczy z tekstu np. o Werterze to chyba trzeba samemu napisać taka książkę ...futbolowa pisze:http://matura.onet.pl/1372307,artykul.html
Załamałam się.
-
marcin1307
- Podawacz Piłek

TEEEEEEEEEEEE
matura to bzdura!!!!!!!!!!!!1 
- brylancik
- Oleguer Fan
Damy radęjuż to widze
Werter był prosty ale ten klucz to mnie rozwalił. Bez kitu że ja mam takie rzeczy wiedziećWerter faktycznie był prosty.
- dzieciol
- Lider Drużyny

tym to sie nie sugerujcie...jak ja zobaczylem swego czasu co opisali na temat mojej pracy zaraz po maturze, to bylem pewien ze nie zdalem..a tu prosze nieco ponad 60%..http://matura.onet.pl/1372307,artykul.html
Załamałam się.

"Moim marzeniem jest wygranie Scudetto w Rzymie, a potem jeszcze jednego i jeszcze jednego" - Philippe Mexes