Polskie kluby w europejskich pucharach
https://streamja.com/11ov
nie no ładnie ich rozklepali. Szacunek bo jak amatorzy zajmujący się zawodowo innymi zawodami niż piłka tak potrafią to czapki z głów.
nie no ładnie ich rozklepali. Szacunek bo jak amatorzy zajmujący się zawodowo innymi zawodami niż piłka tak potrafią to czapki z głów.
Może niech Legia zainteresuje się piłkarzami z Luksemburgu? Mają więcej chęci i serca do piłki niż te przepłacone gwiazdki

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
no szacuneczek, chociaż Dudelange też gra niczego sobie.League pisze: https://streamja.com/11ov
Ten Philips? Tam też zdarzają się słabsi piłkarze więc niech szukają w pierwszej 11stce Dundelange

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
heheDiamen23 pisze:no szacuneczek, chociaż Dudelange też gra niczego sobie.League pisze: https://streamja.com/11ov
- yedraz
- Gwiazda

- Reputacja: 1068
- Kibicuję: Jagiellonia Białystok
Smutne jest to że tzw. mistrz Polski dostaje baty od mistrza Luksemburga!
A do tego wcale to nie oznacza, że zespół ten przeżywa poważny kryzys, bowiem w tzw. Ekstraklasie łoi pretendentów aż miło!
Czy ktoś jeszcze ma wątpliwości że nasza liga to dno i wodorosty?
I nie wiem co poradzić tym wszystkim decydentom piłkarskim, ale pierwsze co nasuwa mi się na oczy to likwidacja największej ligowej durnoty czyli rozgrywanie 37 kolejek! Próba nawiązania do zachodu, w ten sposób, że chciano zaczynać ligę równolegle ze startem rund wstępnych europejskich pucharów miało nawet sens, tylko czy we wszystkim musimy naśladować najmocniejsze ligi? Lepiej byłoby zrobić dłuższą przerwę zimową, bo rozgrywanie spotkań w lutym przy wielkich mrozach mija się z celem, nawet gdy większość boisk ma podgrzewane murawy.
Legia niby jest trzykrotnym z rzędu mistrzem Polski, jednak gdyby obowiązywała 30 kolejkowa liga, to tylko za pierwszym razem byliby zwycięzcami rozgrywek. Wygląda więc na to że ta reforma była zrobiona pod najbogatszy klub w Polsce. I żeby choć jeden z tych tytułów był zdobyty z normalną przewagą, a tymczasem za każdym razem piłkarze z Łazienkowskiej do ostatniej kolejki drżeli o wynik. I takie rozstrzygnięcia mocno te zdobycze deprecjonują, a wręcz normalnie zaczynam podejrzewać, że te mistrzostwa zdobyte zostały za kasę.
A do tego wcale to nie oznacza, że zespół ten przeżywa poważny kryzys, bowiem w tzw. Ekstraklasie łoi pretendentów aż miło!
Czy ktoś jeszcze ma wątpliwości że nasza liga to dno i wodorosty?
I nie wiem co poradzić tym wszystkim decydentom piłkarskim, ale pierwsze co nasuwa mi się na oczy to likwidacja największej ligowej durnoty czyli rozgrywanie 37 kolejek! Próba nawiązania do zachodu, w ten sposób, że chciano zaczynać ligę równolegle ze startem rund wstępnych europejskich pucharów miało nawet sens, tylko czy we wszystkim musimy naśladować najmocniejsze ligi? Lepiej byłoby zrobić dłuższą przerwę zimową, bo rozgrywanie spotkań w lutym przy wielkich mrozach mija się z celem, nawet gdy większość boisk ma podgrzewane murawy.
Legia niby jest trzykrotnym z rzędu mistrzem Polski, jednak gdyby obowiązywała 30 kolejkowa liga, to tylko za pierwszym razem byliby zwycięzcami rozgrywek. Wygląda więc na to że ta reforma była zrobiona pod najbogatszy klub w Polsce. I żeby choć jeden z tych tytułów był zdobyty z normalną przewagą, a tymczasem za każdym razem piłkarze z Łazienkowskiej do ostatniej kolejki drżeli o wynik. I takie rozstrzygnięcia mocno te zdobycze deprecjonują, a wręcz normalnie zaczynam podejrzewać, że te mistrzostwa zdobyte zostały za kasę.
Forza Jagiellonia 
Pytanie, czy byliby zainteresowani? W pozostałych klubach ligi luksemburskiej różnie to bywa, ale akurat piłkarze Dudelange zarabiają dobrze. A sportowo, cóż...
http://weszlo.com/2018/08/16/dudelange- ... ancuskiej/

- 10
- Gwiazda

- Reputacja: 615
- Kontakt:
No, jest truskawką na torcie w tej bryndzy. Nie ma go z tyłu, nie ma z przodu, fatalne dośrodkowanie. Może na stoperze będą z niego ludzie, na prawej kaleczy. A Philipps, również na nie swojej pozycji, raczej mu nie pomaga. Do tego pasywni Mąka z Cafu...Tomusmc pisze:Wieteska w tym dwumeczu jest po prostu tragiczny. Zjada go chyba stres pucharów z tak potężnym przeciwnikiem
Ale, Alex; Alessandro. DEL PIERO!

1000 kiboli Jagi na wyjeździe
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
- Cement
- Gwiazda

- Reputacja: 2617
- Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje
Bramkę dla Gent w meczu z Jagiellonią zdobył Taiwo Awoniyi. Ciekawy zawodnik, gra tego 21-letniego Nigeryjczyka w barwach Royal Excel Mouscron bardzo podobała mi się w ubiegłym sezonie. Teraz Liverpool wypożyczył go do silniejszego klubu, ma szansę pokazać się w europejskich pucharach, z powodzeniem występował też w nigeryjskich młodzieżówkach. Jeśli tak dalej pójdzie, to jego debiut w seniorskiej kadrze Super Orłów jest kwestią czasu. Tego lata podpisał nowy kontrakt z Liverpoolem, mam nadzieję, że prędzej czy później dostanie na Anfield szansę.
Jaga remisuje, jeszcze spokojnie mogą powalczyć

jeszcze jeden i jeszcze raz .....
Stało się! Jeden z największych, jak nie największy blamaż w historii polskiej piłki kopanej