Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%

Liczba głosów: 20

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: Magnum »

:lol:
Nowy selekcjoner reprezentacji, Stefan Majewski, w piątek poda nazwiska zawodników powołanych na spotkania eliminacji mistrzostw świata z Czechami i Słowacją. Być może w składzie reprezentacji dojdzie do kilku spektakularnych zmian - czytamy w polskiej prasie.
Największa zmiana ma dotyczyć pozycji bramkarza, gdzie pozycje bramkarza numer jeden może stracić Artur Boruc. Na łamach "Przeglądu Sportowego" Stefan Majewski odpowiada: - Jeszcze nie podjąłem decyzji. Nie wiem czy go powołam.

być może Majewski zdecyduje się na powołanie najbardziej doświadczonego golkipera - Jerzego Dudka z Realu Madryt. Niedawno zresztą bramkarz "Królewskich" deklarował chęć występu na Euro 2012. Jako że dwa najbliższe mecze nie będą dla Majewskiego czasem na eksperymenty, wariant z Dudkiem, mimo że ten jest również rezerwowym, wydaje się całkiem realny.
żart? :lol:

- Wezmę tych, którzy chcą jak najlepiej grać dla kraju. A ja wiem, że mogę im w tym tylko pomóc - stwierdził Stefan Majewski.
Ja tez chcę jak najlepiej grac dla kraju, pan mnie weźmie? Czy potrafie? Pan mówił, że wystarczy chcieć... gosciu mnie rozwalil :D
Obrazek
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post autor: czeher »

Magnum pisze: żart? :lol:
A co to za roznica czy wezmie... siedzacego Zaluske, Kuszczaka czy Dudka... ? Poza tym Majewski wie, ze musi powolac z glowa takich ludzi, dla ktorych bedzie to albo ostatnia szansa albo mozliwosc udowodnienia panu Loenowi jak to sie mylil
Ci ludzie raczej nie moga pozwolic sobie na oddaniu tej szansy :!: Majewski chwyta sie brzytwy bo aby dalej prowadzic kadre musi zdobyc min 4pkt, to dla niego ogromna szansa wiec powola ludzi grajacych dla niego a nie przeciw vide apel Kowalczyka
Dudek juz dal mu znac na swoim blogu, iz moze na niego liczyc a Stefan laptopa ma i nawet neta :D
Zreszta dobrym bramkarzem mozna byc niezaleznie od wieku, a jak narazie wszyscy siedza na lawce, zas Borucowi grajacemu zdarzyly sie takie rpzypadki ze w glowniej mierze to on przegral te eliminacje swymi wystepami na wyjazdach, poza tym jego trzeba odstawic od skladu ....
Chyba jedyny grajacy aktualnie polski bramkarz, majacy doswiadczenie i w sumie dal rade w meczu z Serbia z poczatku eliminacji ME to Kowalewski

On powola ludzi na tu i teraz a nie majac w perspektywe ME2012

Spodziewam sie Jelenia, Wichniarka,
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
:!: LUCA TONI SHOW :!:
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

cześku dobrze prawisz. Stefan musi zdobyć jakies pkt w tych meczach. Istnieje ryzyko, że piłkarze nie będą walczyć na 100% jeśli wiedzą, że Stefan jest tylko na 2 mecze, wiec niech weźmie tych co mają coś do udowodnienia. zagrają dla siebie i Stefan swój cel osiągnie.

Dudek nie jest złą opcją, bo reszta też ławkę grzeje. Chyba, że grałby jakiś bramkarz z ligi polskiej, ale chyba nawet regularnie grający, jest słabszy od Dudka ...
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post autor: emdżej »

Kariera trenerska asystenta selekcjonera reprezentacji Polski:

od 1 I 2007 Cracovia, trener przygotowania fizycznego
2005 - 2006 Pogoń Ekolog Zduńska Wola (połączenie klubów) - IV liga
2003 - 2005 Ekolog Wojsławice - IV liga
2003 - 2006 MKS PMOS Zduńska Wola - U-15/U-16
2003 - 2006 Członek Rady Trenerów ds. szkolenia młodzieży Łódzkiego Związku Piłki Nożnej

Śmiać się jeszcze, czy już płakać?
Obrazek
ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: ulynif »

:?
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore »

Jestem Majewskiemu na 100% przeciwny, ALE:
Posada asystenta jest stworzona na selekcjonera, a nie reprezentacji, on ma mu pomagać, a nie błyszczeć cv. Natomiast Zalewski cieszy się naprawdę dość sporą renomą, choć nie wiem, czy przełoży umiejętności z sektora młodzieżowego na seniorski. Więc jeśli dla Majewskiego jest on użyteczny, to czemu nie? Pomyłką jest Majewski, Zalewski zapewne nie będzie istotny dla wyników kadry.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Ludzie to selekcjoner wybiera sobie wspolpracownikow i nam nic do tego, wyniki same ocenia wtedy mozna krytykowac, po owocach. Tak jak mozna bylo ocenic tego fenomenalnego fizjologa, kosmicznego...
Poza tym... chyba lepszy ktos mlodej krwi anizeli jakis zapyzialy Cmikiewicz i jego metody z lamusa. - no ale on ma CV....
Dla mnie Majewski to jest totalna porazka, ale kazdemu nalezy dac szanse, jezeli juz pelni ta funkcje
Zreszta Skorza bedac asystentem pracowal jedynie w juniorach i grupach mlodziezowych, Amici Legii, Plocka
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post autor: Jarzinho »

czeher pisze:Chyba jedyny grajacy aktualnie polski bramkarz, majacy doswiadczenie i w sumie dal rade w meczu z Serbia z poczatku eliminacji ME to Kowalewski
Z Portugalia takze on bronił.
czeher pisze:Spodziewam sie Jelenia, Wichniarka,
Jeleń OK wrócił, jakos sobie daje rade, ale Wichniarek, kilka miesiecy wczesniej za jego kandydatura przemawiało wszystko, od formy, przez zdrowie po gole. Dzisiaj co kilka dni jest news o kolejnej kontuzji czy o odnowieniu sie poprzedniej, forme ma kiepska- czyli bramek takze brak. Jego klubowego kolege- Piszczka tak, ale powolanie Artura byłoby niepowazne.

Dudek w kadrze, to samo co w przypadku Wichniarka, bramkarz moze nie musi grac, zeby jakas forme prezentować, ale osobiscie nie pamietam ostatniego spotkania- dobrego spotkania w wykonaniu Jurka w reprezentacji, to ze nie pojechał na MŚ 2006 roku nie było przypadkiem a podkresleniem tego dlaczego nie pojechał były spotkania z Dania i Finami u Leo. Srac na jego doswiadczenie.
Obrazek
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore »

Przecież Majewski nie będzie powoływał ze względu na formę, ale na skalę poświęcenia, jakie będą w stanie wykonać dla dobrego wyniku w kadrze.
Majewski weźmie tych, którzy będą gryźć trawę dla ostatniej szansy w kadrze, którzy osiągnąć dobre wyniki w tych meczach, żeby dać mu posadę selekcjonera. Wichniarek? Dudek? To tylko kolejne potwierdzenia tej tezy. Piłkarze teraz zrobią swoje, żeby za miesiąc na listopad powołać już zupełnie innych.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Arskom52
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Boruca nie ma w kadrze Majewskiego...Są Dudek i Bieniuk!

Post autor: Arskom52 »

No i masz babo placek!!! HAHA! BORUC NIE ZOSTAŁ POWOŁANY!

Info podał serwis Stawiam.com

Zobaczymy czy się potwierdzi. DUDEK w kadrze, BIENIUK w kadrze, no ładnie!!

To STEFAN POPŁYNĄŁ. Pomachajmy mu chusteczkami..
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post autor: Bienias »

Dzis bede mial nabitke ze wszystkich antyfanow Leo i jego powolan :) Zobaczymy jak Czeher czy Jarzinho skrytykuja nastepce Leo. W koncu Majewski jest ich wyborem. Nie chceli Leo maja Stefka i teraz jedziemy w bramce z zarobasem i Kowalewskim od ktorych mamy 5 lepszych bramkarzy.
tata tatą, mama mamą, rozróżniajmy
Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post autor: MENDEZ »

Bienias pisze:Dzis bede mial nabitke ze wszystkich antyfanow Leo i jego powolan
Nie rozśmieszaj mnie (i zapewne większości) człowieku. Poczekaj do pierwszego meczu... (Leosiowi dałbyś 10 lat żenady jak te eliminacje a Stefanowi nie dajesz nawet zacząć)
Bienias pisze:Zobaczymy jak Czeher czy Jarzinho skrytykuja nastepce Leo. W koncu Majewski jest ich wyborem.
Ja również nie byłem za Benhałerem i czy tak samo jak wspomniany Czeher i Jarzinho wybrałem Majewskiego :?: Od kiedy oni robią w PZPN?
Czeher pisze:Dla mnie Majewski to jest totalna porazka, ale kazdemu nalezy dac szanse, jezeli juz pelni ta funkcje
KKS LECH POZNAŃ
Kiedy puszczam "Bąka" - mówię "Jacek"
Obrazek"To, co chiałbym widzieć... Lech na ligowym szczycie..." Obrazek

ObrazekObrazek

*miasto know-how
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post autor: Jarzinho »

Bienias pisze:Dzis bede mial nabitke ze wszystkich antyfanow Leo i jego powolan Zobaczymy jak Czeher czy Jarzinho skrytykuja nastepce Leo. W koncu Majewski jest ich wyborem. Nie chceli Leo maja Stefka i teraz jedziemy w bramce z zarobasem i Kowalewskim od ktorych mamy 5 lepszych bramkarzy.
Byłem za zwolnieniem Tulipana, ale nie byłem wielkim zwolennikiem Stefana, nie jestem. Powołan jeszcze nie ma, a juz kilka postow wyzej odniosłem sie do ew. powrotu Dudka. A z tymi 5 lepszymi bym nie przesadzał, nie wiem jak gra Kowalewski, ale gra tzn. wyroznia go to z grona utalentowanych polskich golkiperow w Anglii. Boruc szmaci sie od roku czy to w reprezentacji czy w klubie. Gdzie jest ta 5 przed Kowalewskim.
Obrazek
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post autor: Bienias »

Tak, tyle ze je*iac Leo wiedziales a jak jestes inteligentny to przewidywales ze taki Majewski zostanie wybrany przez Lato.
Leosiowi dałbyś 10 lat żenady jak te eliminacje a Stefanowi nie dajesz nawet zacząć)
Dla mnie Leo stracil sympatie jak wybral Feyenoord. Bronilem go bo wiem jaki gniot moze wybrac PZPN. a ze gniot Majewski zostal wybrany.

Czeher napisał(a):
Dla mnie Majewski to jest totalna porazka, ale kazdemu nalezy dac szanse, jezeli juz pelni ta funkcje
Czeher tez pisal jak bardzo zle zyczy reprezentacji Majeskiego
tata tatą, mama mamą, rozróżniajmy
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Szanse, w sensie nie wieszania psow, zanim jeszcze jego pilkarze wybiegli na boisko... chociaz predzej czy pzoniej bedzie to i tak nieuniknione.
Nie wiem czemu niekotrych smiesza te powolania (przecieki), on ma dobry tok rozumowania i tylko w takim diabelskim pomysle ma szanse (oby nie). Majac na uwadze pojawiajace sie oskarzenia bylych jego graczy czy apel Kowalczyka do pilkarzy. Wezmie tych, ktorzy tak jak on - beda mieli wiele do wygrania i pokazania sie, i bedzie to dla nich jak dla Majewskiego jedyna taka okazja.... chociaz neizbadane...
po mojemu nie powola takiego Blaszczykowskiego, bo ten i tak bedzie mial miejsce w kadrze predzej czy pozniej, a aktualnie nie jest w zbyt dobrej formie i watpliwe jest aby "oddal zdrowie" dla glowy trenera

Jezeli juz odbywamy jakams retrospekcje moich postow, to nalezy wspomniec, iz bylem przeciwny... zwolnieniu Leo :!: Po mojemu mial sie skompromitowac do konca, tak jak pisalem, zreszta w tej sprawie moj glos pokrywa sie z tym co wygaduje Boniek :!:

Ale widze ze niektorzy stosuja skroty myslowe... przeciwnik Leo = oredownik Stefana :brawo:
A ogolnie tymczasowy trener jako funkcja - [']

Przynajmniej nic nie spier.... aczkowielk jak kiedys pisalem... on ma ta to najwieksze szanse sprosrod wsyztskich aby dogonic niedoscignietego Loe
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”