Zimowe Igrzyska Olimpijskie - Soczi 2014
Re: Zimowe Igrzyska Olimpijskie - Soczi 2014
Uffff, myslalem że sam jestem. Dlatego też przestalem chodzić na hokej na lodowisko. Nic nie widzę.
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Szkoda, że finał był tak jednostronny, ale nie winię za to Szwedów. Po prostu gracze spod znaku klonowego liścia zagrali fantastyczne spotkanie i udowodnili, że są w tej grze najlepsi. W końcu to ich sport narodowy, o czym świadczy to o czym dziś mówił Pełka. Z 33 mln mieszkańców Kanady, finał z Vancouver oglądało...27 mln! Tak więc finał i mecz o trzecie miejsce bez większej historii.
Co do całych igrzysk to podsumować mi się specjalnie nie chce, ale pod względem medali dla Polski były najlepsze w historii, co jednak każdy wie. Wątpię jednak, żeby wpłynęło to jakkolwiek na infrastrukturę sportową, a entuzjazm mediów i zwłaszcza polityków szybko opadnie. Nie mówiąc o ludziach, którzy teraz w internecie apelują i żądają toru, a miesiąc nie wiedzieli kto to jest Bródka.
Co do całych igrzysk to podsumować mi się specjalnie nie chce, ale pod względem medali dla Polski były najlepsze w historii, co jednak każdy wie. Wątpię jednak, żeby wpłynęło to jakkolwiek na infrastrukturę sportową, a entuzjazm mediów i zwłaszcza polityków szybko opadnie. Nie mówiąc o ludziach, którzy teraz w internecie apelują i żądają toru, a miesiąc nie wiedzieli kto to jest Bródka.

- czeher
- Nałogowy hazardzista

- Reputacja: 1
Nie bylbym tego taki pewny... Po pierwsze maja potezny oręż w postaci 3 medali, pozostawiajac w boju takie potegi jak Rosja, Kanada, USA czy Koreę w tabeli koncowej. Druga sprawa to fala wyborow przed nami, wiec jest o co walczyc jak nic nie zrobia to opozycja ma pilke po swojej stronie a jak zrobia to zaspokoja tysiace fanow, jak i sportowcow, mlodych adeptów panczenów. Sukcesy Malysza pociagnely za soba sporo inwestycji w Skocznieemdżej pisze:Wątpię jednak, żeby wpłynęło to jakkolwiek na infrastrukturę sportową, a entuzjazm mediów i zwłaszcza polityków szybko opadnie.
Mysle, ze cos powstanie, jak nie zadaszenia z lekkiej konstrukcji juz instniejacych torow, poprzez nowoczesny tor juz w przyszlosci...
No wlasnie i to nastepny argument... sport narodowy od kilku dni. Kiedys zadko pokazywlai skoki, biegow w ogole ... niedlugo zaczna pokazywac Panczenistowemdżej pisze:Nie mówiąc o ludziach, którzy teraz w internecie apelują i żądają toru, a miesiąc nie wiedzieli kto to jest Bródka.
Dzisiaj mialbyc rosyjski dzien z racji zdobycia zlota hokejowego.... nie ma ale nadal rosyski dzien zbodyli
naprawde u nas w kraju nie jest za ciekawie jesli chodzi o sport i infrastrukture sportowa na rzecz jakiegos sportu tudzien nawet warunków w szkolach.

"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce
- Michał M
- Bawarski Krzyżak
- Reputacja: 167
Nie przesadzaj, przy tempie polskiej ligi można spokojnie zobaczyć krążek. To nie NHLcloner pisze:Uffff, myslalem że sam jestem. Dlatego też przestalem chodzić na hokej na lodowisko. Nic nie widzę.

- Carbon
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1147
- Kontakt:
Kerwa, szybko jakoś te Igrzyska zleciały. W sumie hokej stał na niskim poziomie, spodziewałem się większych fajerwerków. Pewnie też dlatego, że bardzo chciałem Ruskich i Amerykanów w finale...
Nie wiem czy chce Wam się zakładać nowy temat osobno dla każdych igrzysk, ale póki co tutaj. Zimowe IO nieubłaganie zbliżają się wielkimi krokami, jak zwykle przed sezonem różne mądre głowy prześcigają się w proroctwach. I tak o to:
http://sportsdemo1.gracenote.com/documentation/vmt#demo
Trzy medale, wszystkie w skokach.
Mała: Kraft, Wellinger, Stoch
Normalna: Kraft, Stoch, Wellinger
Drużyna: Polska, Norwegia, Austria
Z innych fajnych sportów to w hokeju Kanada, Szwecja i Rosja.
Przewidywania, jak zawsze, są o dupę rozbić bo np. wiemy, że zawodnicy z NHL na IO nie pojadą, więc jakoś nie widzę tych Kanadyjczyków. Niemniej jednak chyba trafnie prognozują, że to będą najsłabsze nasze Igrzyska zimowe od lat.
http://sportsdemo1.gracenote.com/documentation/vmt#demo
Trzy medale, wszystkie w skokach.
Mała: Kraft, Wellinger, Stoch
Normalna: Kraft, Stoch, Wellinger
Drużyna: Polska, Norwegia, Austria
Z innych fajnych sportów to w hokeju Kanada, Szwecja i Rosja.
Przewidywania, jak zawsze, są o dupę rozbić bo np. wiemy, że zawodnicy z NHL na IO nie pojadą, więc jakoś nie widzę tych Kanadyjczyków. Niemniej jednak chyba trafnie prognozują, że to będą najsłabsze nasze Igrzyska zimowe od lat.

Myślę, że o złoty medal w hokeju mogą się pokusić Czesi/Rosjanie/Finowie. Patrząc na składy czołowych reprezentacji, te trzy są w najmniejszym stopniu zależne od graczy NHL.

Myślę że jednak lepiej byłoby założyć osobny temat, a jak nie to skrócić nazwę obecnego (bez Soczi).
- ryba_82
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 805
http://www.przegladsportowy.pl/igrzyska ... 13744.html
Ruscy zdyskwalifikowani za aferę dopingową z Soczi.Jej sportowcy będą mogli wystąpić w Pyongchang tylko pod flagą neutralną i po zdobyciu medalu nie usłyszą rosyjskiego hymnu a hymn olimpijski.Rosyjski Komitet Olimpijski zawieszony ze skutkiem natychmiastowym.Grubo!
Ruscy zdyskwalifikowani za aferę dopingową z Soczi.Jej sportowcy będą mogli wystąpić w Pyongchang tylko pod flagą neutralną i po zdobyciu medalu nie usłyszą rosyjskiego hymnu a hymn olimpijski.Rosyjski Komitet Olimpijski zawieszony ze skutkiem natychmiastowym.Grubo!

- YoOoOgI89
- Pierwszy Skład

- Reputacja: 104
Odnośnie tych wydarzeń polecam obejrzeć film Ikar/Icarus. Wszystko jest w nim jak na tacy, otwiera oczy.