"Święta Wojna na San Siro" ...

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZ

Kto tym razem wygra 'Świętą Wojnę'

Milan
14
38%
Inter
10
27%
Padnie remis
6
16%
Berlusconi wygra wybory
7
19%

Liczba głosów: 37

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

Napisalem to co zacytowales i dalej podtrzymuje te slowa.
Tylko czy one kloca sie z tym ze Inter zagral swietne zawody?Ze byl lepiej ustawiony taktycznie a trener Interu ustalil dobra wyjsciowa jedenastke?
Mielismy przewage ale jeszcze raz sie pytam co wynikalo z tej przewagi do 60 minuty skoro nic nam ona nie dala a 3 razy zostalismy skarceni?Nie stwarzalismy klarownych sytuacji.Mielismy pilke ale akcje konczylismy dosrodkowaniami w pole karne mozna powiedziec na afere.Zanotowalismy duzo strat.
Gralismy pilka a Inter gral w pilke.
Czy ich zwyciestwo podlegalo dyskusji do 92 minuty meczu?Czy nie pachnialo pogromem do czasu zejscia Materaca?Czy to nie pokazuje jacy bylismy wczoraj bezradni?Bylismy po prostu przecietni wrecz slabi.Dodajac do tego skuteczny madry Inter moglo skonczyc sie duzo gorzej niz sie skonczylo.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza »

Z wszystkimi Wami nie bede naraz rozmawiał wiec wystosujcie jakomś petycje czy coś :P

A tak na poważnie nie ma sensu zaczynać, Inter wygrał i tyle. Co kibic to inne zdanie - jak mówi przysłowie "ilu kibiców, tylu trenerów." I to jest chyba normalne że każdy ma inne wnioski. Jeden ocenia wynik, inne gre a jeszcze inny coś innego.

Gratulacje sie należą Nerrazzurim. Ale i tak zdanie nie zmienie bo ten mecz mnie tylko utwierdził w tym że obecny Inter to takie Juve - Capello. Tylko wiecej bramek traci. Zreszta Juventus też wygrywał po 4:0 czy 3;1 a mimo to fani Inter pili do fanów Starej Damy za styl itd. Bo doskonale wiecie ze Juventus też cechowała skuteczność i fakt braku kreatywnego pomocnika w środku pola. Co sprawiało że Nedved był niczym Stanković. I FCI prosze Cie - nic nie pisz odnoście tego mojego zdanie bo musieli byśmy rozmawiać z 2 godziny a nie ma czasu wiec wybacz. To pokaża mecz z silnymi rywalami gdzie trzeba bedzie odrabiać....

Mnie osobiscie Inter w tym meczu zaskoczył tylko skutecznościa i tym że wykorzystał pierwszy stały fragment gry bo to jest ewidentnie ich broń w tym sezonie. Ale tym wygrali i tyle... Bo racja to też trzeba docenić.

Przegraliśmy 4 derby w ostatnich 20 latach... Trudno by było nie docenić tej wygranej Interu zwłaszcza że zawsze był w cieniu jak i to świetna drużyna, nie na darmo to jedyne derby w Europie :] I mecz dwóch tak utytułowanych klubów. Wiec chyba nikt nie sądził że ten mecz bedzie do jednej bramki a'la Inter - Sampdoria czy nawet Milan Palermo. To była reklama calcio i klasyka pełną gebą. A Inter wygrał 4:3.... wiec Koniec z mojej strony Gratulacje :!:

Forza Milan...

P.S.

Chlopaczek to sie nie kłóci jedno z drugim ale podważa opinie wczesniej tu napisane :roll: Wiec co mam na myśli. Wygrali zasłużenie ale nie gra a skutecznoscią [na tym to w sumie polega] bo doskonale wiesz że mi. to jest nasza bolączka. Dla tego Inter to wykorzystał, zagrał mądrze i ukąsił Milan po swoim atucie. I potem grało mu sie juz łatwiej. Ale na pewno to nie podważa ich zwyciestwa...

Pozdro :twisted:
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Moim zdaniem nie podwaza niczego co napisalem wczesniej.
Bo nie odpowiedziales mi co z tej naszej przewagi wynikalo do czasu czerwonej kartki.Nie musisz odpowiadac w sumie bo kazdy widzial co wynikalo.To spotkanie mozna podzielic na dwie czesci czyli do 60 minuty i od 60 minuty ale w zaden sposob to co dzialo sie od drugiej czesci nie ma wplywu na to co dzialo sie w pierwszej.
Ta czerwona kartka moze tak naprawde wiecej zlego niz dobrego wyrzadzic Milanowi bo dzieki niej udalo nam sie wyciagnac na 3:4.Dzieki niej wiele osob moze sadzic ze generalnie to zmierzamy w dobrym kierunku bo przeciez pocisnelismy przez 30 minut Inter az milo.To alibi dla dzialaczy.
Cos mi sie wydaje ze chcialbys uslyszec od paru osob ze bylismy lepsi bo to by w jakis sposob ukoilo Twoj bol po porazce.
Moze sie uda ale ja czegos takiego nie napisze.W ogole to powinienem skrytykowac mocno Milan ale jakos nie mam serca.Piekny mecz rozmyl odczucia jakie mialem gdy Zlatan strzelil na 3:0.
Tak utrzymuje Iks
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Nie dasz mi zjeść chyba :P Chlopaczek ale chyba wcześniej ustaliliśmy że Inter wygrał zasłużenie ? :> A jeśli nadal utrzymujesz swoje słowa napisane wczoraj to teraz całkowicie sobie zaprzeczasz ? Wygrał zasłużenie bo wykorzystał co było tak ? Na tym to polega ale wróci do poprzedniej strony i zauważysz ze nie ma tematu takiego jak kontrola gry czy gra piłką bo wiesz ze to nie wchodziło w gre gdy Inter obją prowadzenia.

Nara ja spadam :P Jak cos pogadamy pózniej.

Gratulacje ! I Forza Milan :!:
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Wygral zasluzenie kontrolowal gre nawet gdy Milan byl dlugimi fragmentami przy pilce i byl po prostu lepszy.Porazka nam sie absolutnie nalezala bo nie posiadaniem pilki nie przebudzeniem gdy przeciwnik prowadzi 4:1 i gra w oslabieniu ani nie miazdzaca przewaga w rzutach roznych wygrywa sie mecze.
Gdzie w jakis sposob wczesniej zaprzeczylem tym slowom?

Smacznego :P
Tak utrzymuje Iks
Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: Totnik_ASR »

Drodzi Interisci i Milanisci jakbyscie mieli linki do fotek z oprawy, trybun podczasz meczu to bardzo prosze ! :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post autor: Zico_FCI »

Milan

Obrazek

Inter

Obrazek

edyta:

I druga prezentacja:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 31 paź 2006, 22:31 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 2 razy.
...
Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Totnik_ASR »

GRAZIE !

jak macie wiecej to dawajcie jest co ogladac :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post autor: Cris7 »

Ja mam prośbę innego gatunku. Zależy mi na garści statystyk z meczu(posiadanie piłki,strzały itd.). Najlepiej ze stron polsko lub angielsko języcznych.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
FCI
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post autor: FCI »

Zaza, dalszego ciągu dyskusji na temat kto był lepszy nie będzie. Każdy ma swoje zdanie i nie sądzę, aby komuś z nas udało się przekonać drugą stronę. :wink:

Cris7, oto statystyki, o które prosiłeś. Musisz kliknąć na godzinę meczu Milan vs. Inter aby je zobaczyć. :)
http://it.sports.yahoo.com/

PS. Oprawy imponujące. Z każdą chwilą po tym fascynującym pokazie futbolu dochodzę do wniosku, że to było jedno z najlepszych spotkań jakie dane mi było oglądać. Nie chodzi nawet o wygraną Interu, ale o sam poziom, emocje, dramaturgię. Wczorajszy dzień będzie wspominany długo.
Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post autor: Riddick »

Z tego co wyczytałem statystyki prezentują się następująco:

Kod: Zaznacz cały

Milan - Inter
bramki:                 3-4
s. celne:              14-8
s. niecelne:            5-1
s. zablokowane:        11-2
ataki na bramkę:       30-11
rzuty rożne            13-0
faule:                 26-26
Obrony:                20-18
Posiadanie:           63%-37%
skuteczność podań:    81%-75%
Szkoda że w tej najważniejszej Milan nie ma więcej po swojej stronie :wink:
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Dzien dobry :P

FCI ale masz na myśli dalszą rozmowe na temat meczu czy tego co wyzej napisałem ?

Milan - Inter
bramki:                 3-4
s. celne:              14-8
s. niecelne:            5-1
s. zablokowane:        11-2
ataki na bramkę:       30-11
faule:                 26-26
Obrony:                20-18
Posiadanie:           63%-37%
skuteczność podań:    81%-75%
hmmm to i tak coś pominełem wcześniej :roll: Ale Juras mnie nie poprawił komplikacje nie pokaża wszystkiego :P

8 celnych strzałów Interu [4 bramkowe i ...

:arrow: Crespo głowa w rece Didy...
:arrow: Stanković z 30 metrów i spokojnie broni Dida
:arrow: Zlatan mocno i kąsliwie z wolnego w drugiej połowie, kapitalnie broni Dida
:arrow: ?
+ jeden nie celny...

14 celnych Milanu [3 bramki] i 9 strzałów

:arrow: Kaka mocno z 22 metrów i Cesar przenosi piłke nad bramką
:arrow: Seedorf...
:arrow: Pippo głową
:arrow: Oliveira z 30 metrów, na raty Cesar
:arrow: Seedorf i instynktownie Cesar na róg...
:arrow: Seedorf mocno z wolnego
:arrow: Pirlo z dystansu.
:arrow: Gila ...
:arrow: Ambrsini ?
I dalej nie wiem :roll:

Jak to powiedział Andzej Twarowski w czasie meczu Arsenal: Everton - 3 rogi i karny :P jak na podwórku :P Tak mogło być !

No ale teraz to nic nie znaczy. Bo to tylko liczby. Te najważnuejsze liczby po stronie Interu. :P Na rewanż przyjedzie czas. Jak zawsze :] Mecz i tak przejdzie do histori, zresztą chyba każdy fan Interu w przerwie przypomniał sobie 2004 rok gdy tez było 2:0 do przerwy i spończyło sie 3:2 :P Ale wtedy "wygrał" ten mecz Jon Dahl Tomasson :P aż do dziwnie brzmi :roll: A co do oprawy to zobaczymy co Ewa co powie jak przyjedzie :D Pewnie bedzie miała zdjęcia :]

Forza Milan !
Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B

Post autor: p.szerge »

Tak czy siak na razie wygrywamy z Interem jeśli chodzi o ogólną statystykę meczów. My wygraliśmy 103 razy Inter 89 i 72 razy remis w 264 meczach.
Forza Milan ! Rossoneri alè ...
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

No i wiemy już iż derby odbeda sie w niedziele o 15:00 a nie o 20:30 :? Chyba że kluby a przedewszystkim telewizja SKY cos ugrają w tej kwesti. Bo pewnie maja takie możliwośc.

Nie ma co za bardzo zaczynać tematu, bo oba kluby grają mega ważne mecze w Champions League. Ale ramach obowiązku prawdopodobne zestawiania na dziś i sytuacja kadrowa :wink:

Inter [4-3-1-2 ?] :arrow: 12 Julio Cesar - 16 Burdisso - 23 Materazzi - 5 Samuel - 11 Grosso - 4 Zanetti - 15 Dacourt - 6 Maxwell - 5 Stankovic - 9 Cruz - 8 Ibrahimovic.

Ławka :arrow: 1 Toldo, 77 Andreolli, 2 Cordoba, 21 Solari, 7 Figo, 20 Recoba, 91 Gonzalez.

Milan [4-3-1-2] :arrow: 1 Dida - 44 Oddo, 17 Simic, 25 Bonera, 18 Jankulovski - 8 Gattuso, 21 Pirlo, 10 Seedorf - 22 Kakà - 11 Gilardino, 99 Ronaldo.

Ławka :arrow: 16 Kalac, 19 Favalli, 23 Ambrosini, 20 Gourcuff, 32 Brocchi, 7 Oliveira, 9 Inzaghi

Oczywiście to sie wszystko może zmienić, ba na 100% sie zmieni, bo prawdopodobnie za Simica zagra ktoś z duetu Paolo - Kala, nie wiadomo jak Clarence i jego forma po kontuzji. A po stronie Interu La Gazzetta nie typuje wcale Crespo [!?] a chyba Cordoba zagra w parze z Marco Materazzim [zamiast Samuela], zmiany moga dotyczyć tez lini pomocy Interu, patrz np. Figo na prawej, wtedy Zanetti na lewej a Maxwell na ławce.

Na pewno po stronie Milanu w tym meczu nie zobaczymy [ten tydzien nic nie zmieni] Nesty, Serginho, Borriello. Sytuacje Maldiniego, Kaladze, Cafu wyjaśni mecz z Celtickiem.

Po stronie Inter na bank zabraknie wykartkowanego Maicona, mała szansa jest na wystep Patricka Vieira i Estebana Cambiasso, a na uraz nażeka także Adriano.

Może by nadal pisać o ruchach kadrowych, ustawieniach, wspominkach czy statystykach ale mimo iz już zaczynają sie emoje to LM ma też swoją moc. I oba kluby chyba teraz wszystkie siły koncentrują na rozgrywkach ligi bogaczy :P Tak wiec wróci sie do tematu w swoim czasie - mowa :] Forza Nasi :P

Pora sonde zmienić :P
Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Kendo »

No z pora tego meczu to pojechali[*]. Sky na tym bardzo duzo straci ale jeszcze wiecej Inter. Pewnie ludziew pracy, szkole zamiast uczyc sie i pracowac wlacza telewizor i kazy bedzie dopingowal swoich pupili. Masz racje Zaza. teraz najwazniejsza sroda i mecz z Celticiem. Dopiero potem mozna sie juz psychicznie szykowac do wielkich derbow :twisted: . Chyba wszyscy pamietaja to wloskie catenaccio w ostatnim meczu obu druzyn. Mam nadzieje ze tak nie bedzie teraz :P .
.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”