FMy

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post autor: Loczek »

A u mnie w lidze angielskiej Cardenas jest beznadziejny, nie może się zaaklimatyzować. Costil jakoś tam gra w rezerwach, staram się ograć chłopaka, ale średnio mu wychodzi. Ściągnąłem też z Colo Colo Millana, ale nie ma pozwolenia na pracę, a że ma 14 lat to i wypożyczyć go nie mogę. Do dupy ;/
omfan
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post autor: omfan »

Ja w fm2006 gram pierwszy sezon Wisłą Kraków. W lidze jestem pierwszy i mam przewagę 1 punktu nad Zagłębiem, a że do końca jeszcze 10 meczów wszystko się może zdarzyć. W PUEFA zająłem 4 miejsce w grupie za PSG, Osasuną i Stuttgartem, a przed Debreczynem. w pucharze polski przegrałem w 3 rundzie z Lechem Poznań. Co do transferów to sprzedałem Sobolowskiego za 1 mln euro, a kupiłem Rafała Murawskiego za 900 tys euro.
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 679
Kibicuję: Manchester United

Post autor: Bassu »

Polecam
Diaby (lewa pomoc)
Higuain (atak ale trzeba go ograć sezon)
Benzma(Lewa def)
Freundner(of pomoc)
Pujol (moja największa gwiazda, sam nie wiem jak go znalazłem ale gra niesamowicie i kosztuje grosze, koniecznie go kupcie)
Costil na bramkę. U mnie świetnie gra ale to prawda że nie zawsze jest dobry w każdym klubie.
Kupcie sobie jeszcze na środek nengomashe jako DP (cud ale juz o nim pisałem wiec sie nie powtarzam) do tego obrona Kompany i Cris na środek i prawa strona Muler albo Cleric.
Obrazek
Take me home, United Road,
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United Road.
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Widze, że coraz mniej osób tutaj zagląda. A szkoda. Gram sobie Manchesterem United. A co mi tam. Z tym, że objąłem swoją opieką wszystkie 3 składy, więc gra wydłużyła się trzykrotnie. Zwyciężyłem zespołem do lat 18-tu. Najczęściej robię tak, że uppatruję sobie 2-3 piłkarzy z drużyny do 18, z drużyny rezerw i ustawiam im, żeby uczyli się od kogoś z 1 składu. I tak zdobywają doświadczenie, co owocuje zdobywaniem bramek, asyst itd. Tak np Fabien Brandy z chłopaka kosztującego 200 tys funtów w rok wyhodowałem sobie rasowego napadziora, który w eiku 18 lat już wart jest 7 baniek :)
omfan
Junior
Junior

Post autor: omfan »

No to sezon skończony. Po niezwykle dramatycznym finiszu wygrałem ligę mając tyle samo punktów co Zagłębie. W ostatniej kolejce wygrałem z Groclinem, a Zagłębie przegrało z Arką. Dzięki lepszym meczom bezpośrednim byłem przed Zagłębiem. W Lidze Mistrzów zagram z Baku/Tbilisi.
Rydz_dp
Junior
Junior

Post autor: Rydz_dp »

Loczek pisze:Tak np Fabien Brandy z chłopaka kosztującego 200 tys funtów w rok wyhodowałem sobie rasowego napadziora, który w eiku 18 lat już wart jest 7 baniek Smile
Fabienowi z wiekiem wartość rośnie sama, u mnie był wart 6 baniek funtów. No ale co mi po takim napadziorze, skoro jego wykanczanie akcji (4-5) jest tak zajebiste, ze szok :P. Patrzac na to z drugiej strony, moze cos w tym jest, bo u mnie Vaz Tez ma 5 wykanczanie, a był królem strzelców zeszłego sezonu ;). Dodam, że mam 2013 rok :) [/url]
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Rydz_dp pisze:
Loczek pisze:Tak np Fabien Brandy z chłopaka kosztującego 200 tys funtów w rok wyhodowałem sobie rasowego napadziora, który w eiku 18 lat już wart jest 7 baniek Smile
Fabienowi z wiekiem wartość rośnie sama, u mnie był wart 6 baniek funtów. No ale co mi po takim napadziorze, skoro jego wykanczanie akcji (4-5) jest tak zajebiste, ze szok :P. Patrzac na to z drugiej strony, moze cos w tym jest, bo u mnie Vaz Tez ma 5 wykanczanie, a był królem strzelców zeszłego sezonu ;). Dodam, że mam 2013 rok :) [/url]

Może jakieś screeny nam kolega zademonstruje :?: :wink:
Rydz_dp
Junior
Junior

Loczek pisze:Może jakieś screeny nam kolega zademonstruje Question Wink
Z przyjemnością, tylko co konkretnie cie interesuje ? ;)
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Rydz_dp pisze:Z przyjemnością, tylko co konkretnie cie interesuje ? Wink

Mnie interesuje Twój skład, statsy twoich zawodników i ich wartość. Wielu tu pisze o kosmicznych osiągnięciach a w większości są to ich marzenia;)
Obrazek
To the place, I belong
Rydz_dp
Junior
Junior

BaSSu pisze:Wielu tu pisze o kosmicznych osiągnięciach a w większości są to ich marzenia;)
Heh, sam znam wiele takich osób, no ale są też tacy, którzy faktycznie maja te kosmiczne osiągnięcia (metoda stara jak swiat save&load niestety ja tej metody nie wykorzystuje ;) ) .

Co do składu to ok, zrobie, niestety jestem na poczatku sezonu, wiec staty beda puste, ale skille będą (chodz pewnie o to ci chodziło ;)). Myślę, że za jakies 20 min będą screeny ;).

EDIT , ahh Rene!

Są screeny:

I Skład: http://i8.tinypic.com/4kykho7.jpg

II Skład (hah, nazwiska mogą dziwić, ale wiekszość z tych 'nazwisk' ma kontuzje, no a jak ktos ma na 1-2, albo 2-3 miechy to przewalam do rezerw do czasu az sie wyleczą ;) : http://i13.tinypic.com/62zniqf.jpg

Teraz troche zawodników, nie zapodaje tych najbardziej znanych, bo może sobie każdy ich sprawdzic u siebie, zapodaam tych 'troche mniej' :

Antek v.d.Borre: http://i16.tinypic.com/4p2hn5y.jpg
Mój mistrz ;) - http://i16.tinypic.com/4l6rgk2.jpg
Henio - http://i18.tinypic.com/4t72s5c.jpg
następca Vidy - http://i19.tinypic.com/4ujknps.jpg
król strzelców vide wykonczenie 4 - http://i19.tinypic.com/4qpazw4.jpg ;)
tutaj mamy czystą perełke, nastepca Kaki w Milanie, no a u mnie rudzielca :P - http://i7.tinypic.com/4y7hvk6.jpg
całkiem 'niezły' playmaker, nowy Becks - http://i11.tinypic.com/6gmifwi.jpg

No i na deser, Statut gry (nie wiem jak was ale mnie niektore z tych opisów uzależnienia niszczą :P) : http://i10.tinypic.com/5xgl5km.jpg

No to tyle. Aha jeszcze jedna uwaga. Zawodnicy są w środku przygotowań, wiec ich skille nieznacznie spadły. W sumie tyle (i tak tego nikt nawet nie przeglądnie :P).

Swoją drogą troche nudzi taka gra na gwiazdy, bo jak widac taka polityke obrałem, no ale z drugiej strony serce sie raduje na kolejne tryumfy ukochanej druzyny ;).
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

No to respect:) składzik ładny bardzo fajny, ja swój też jeszcze dzisiaj wrzucę ale nie chce odpalać gry bo mam dużo nauki a jak ją włączę to juz dzień z głowy:P

PS. Jaką formacją grasz?
Obrazek
To the place, I belong
Rydz_dp
Junior
Junior

BaSSu pisze:PS. Jaką formacją grasz?
To już zależy. Podczas tej niekrótkiej kariery nauczyłem sie czegoś. Trzeba grac zupelnie inaczej na wyjazdach, niz u siebie. U siebie raczej nie na kontry, bo jest to średnio skuteczne nawet przy takich tuzach w ataku jakich posiadam, ofensywnie, szeroko i w sumie powoli. A formacja to raczej 4-4-2, albo 4-2-2-2 (z dwoma AM na skrzydłach). Jeśli chodzi o wyjazdy, to gram 4-5-1 ( z dwoma AM i bez typowych skrzydłowych), oraz konta, gra szybka na małym obszarze, cofnieta linia obrony. No i standard, agresywne odbiory ;).
Polecam sie pobawić troszke stałymi fragmentami gry. Często jak nie idzie gra, bywają kluczowe. Stąd też zawsze staram sie mieć na boisku, albo przynajmniej na ławce, jakiegoś dobrego wolnobicza ;). Wcześniej był to Beckham (ah, wielki powrót na OT :D), a teraz ten Włoch.

Chciałem jeszcze zwrócić uwage na inna kwestie. Strasznie dziwnie sie gra, kiedy widizsz w ataku Arsenalu Ranterie i Martinsa, a Henry'ego już nie ma w bazie danych, bo skończył przygode z futbolem. Tak samo Becksa, i Ballack (no za tym nie bede płakał, bo zawsze mnie niszczył grając w Chelsea ;)). No ale Bozia zachciałą, że ludzie sie starzeja, i jest to nieuniknione nawet w grach :P (no może poza fifą 05 hehe).
BaSSu pisze:ak ją włączę to juz dzień z głowy:P
Haha, skąd ja to znam? :) Pamiętam zeszłotygodniowy poniedziałek. Miałem sie uczyc od 16-00 mapy Polski, to o 15 zapuściłem fma i napieprzałem do 23 8)
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Rydz_dp pisze:Wcześniej był to Beckham (ah, wielki powrót na OT Very Happy)

Jak to zrobiłeś? Słyszałem że wykupienie Beckhama z Realu graniczy z cudem.Albo miałes takie budżet że odpuścili :D
Obrazek
To the place, I belong
Rydz_dp
Junior
Junior

BaSSu pisze:Jak to zrobiłeś? Słyszałem że wykupienie Beckhama z Realu graniczy z cudem.Albo miałes takie budżet że odpuścili
Ja nie mówie, że go kupiłem w sezonie 2006/2007 ;). Przyszedł do mnie w bodajże 2009 roku, albo w 2010, na dwa latka. Dałem mu mocnawy trening fizyczny, i dawał rade, wyszedl z przyspieszeniem do 9 ;). Oczywiście na skrzydle go nie wystawiałem, bo to by było samobójstwo, wiec grał środkowego. Grał mało, góra 15-20 meczy na sezon (głównie LM i puchary krajowe, w których zawsze gram drugą jedenastką, oczywiście nie licząc już rund w ktorych można odpaść przez jeden , czy dwa mecze ;)), ale w 'debiutanckim' sezonie miał aż 13 asyst ;). Swoją drogą, może łatwość wykupienia wiąże się z tym, że mało grał w Realu (sprzedało sie tam Kryszano Ronaldo w końcu :D ). Na początku Real oferte odrzucił, Becksik zaczał płakać, i potem zaakceptowali ;).
Awatar użytkownika
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: King_of_CKM »

No składzik niezły,ale jednak Man. Utd. to Man. Utd.,nie trudno coś takiego zbudować-oczywiscie dla doświadczonego gracza-aczkolwiek duże brawa, ze chcialo ci sie grac jednym klubem tyle czasu.
Chociaż szczerze mówiąc wieksze wrazenie na mnie robi jak ktos np. z 4 ligi szwedzkiej dochodzi do pierwszej i zdobywa mistrza nawet po 10 sezonach niż fanastyczne wyniki świetnymi teamami,które są silne od początku gry.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”