Wisła Kraków (zbiorczy)

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5285
Kibicuję: Tylko WISŁA

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: DDK »

Po ostatnich latach mało jest ludzi, którzy bezgranicznie tutaj wierzą. Jak coś się miało spierdolic to zawsze się spierdoliło ;)
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: Slim91 »

Imo tu pewnie brakuje z 5 pkt do awansu. Nie ma opcji. Imo skończy się na ok 10 przewagi nad 3.
Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 959

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: Przema »

Kwiecień przynosi dobre nowiny dla Wisły i nie tylko nowiny.
Coś faktycznie jest na rzeczy czy to tylko plotki?

Widzew jeśli się utrzyma będzie miał rywala o to kto sobie lepiej poradzi przy ewentualnej przebudowie. Dla polskiej ligi byłaby to znakomita wiadomość - pytanie co z Wieczystą.

E: tutaj trochę szczegółów i plotek
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6561

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: Boromir »

Wersja atomowa w grze?
Natomiast… W całej sprawie zastanawiajace jest jedno… Wieczysta, po latach wspinaczki, jest bliska co najmniej udziału w barażach Ekstraklasy. To dlaczego w takim momencie Kwiecień miałby się przerzucać na Wisłę? Skoro mógł to zrobić (wiele razy) wcześniej?

W kuluarach słyszymy, że w przypadku Kwietnia i Wieczystej w najbliższym czasie możliwa jest wręcz wersja atomowa. Taka o której byłoby bardzo głośno w całej piłkarskiej Polsce. A w samym klubie też, jak słyszymy, spójności (na różnych pułapach) nie ma. O co chodzi?

Przykładając gdzieniegdzie ucho, można usłyszeć, że na przykład nie zawsze jest chemia między niektórymi starymi członkami sztabu szkoleniowego a kolejnymi, nowymi pierwszymi trenerami. Tych ostatnich w klubie było ostatnio już kilku.

Idąc dalej: i tu znów eufemizm: słyszymy, że niektórzy piłkarze Wieczystej, nie wyłączając części zimowego zaciągu… Jak by to określić: ci piłkarze nie zdążyli jeszcze na tyle pokochać ten klub, aby w razie czego mieli za niego „umierać”.

Niektórzy płakać nie będą?
Precyzując: absolutnie nie chodzi o to, że nie przykładają się do boiskowych obowiązków. Co to to nie! Bardziej o to, że gdyby coś z przyszłością projektu było nie tak, to niektórzy piłkarze za bardzo płakać nie będą. I tak: przyszłość tego projektu to coś, o czym w szatni Wieczystej dyskutuje się ostatnio bardzo dużo.

Kolejna sprawa: według naszej wiedzy do Wieczystej miała dołączyć niedawno osoba, która wzmocniłaby sztab skautingowy, ale – jak usłyszeliśmy – ten „transfer” został zablokowany. Nieoficjalnie, ze względu na nadchodzące w klubie zmiany.

Tych znaków zapytania odnośnie Wieczystej jest więc bardzo dużo. Wygląda jednak na to, że odpowiedzi poznamy całkiem szybko.
Dowiedział się ktoś z tego artykułu czym jest ta OPCJA ATOMOWA ZAGLĄDAMY ZA KULISY

Ktoś narzeka, komuś się coś nie podoba, jakiś konflikt w sztabie kogoś z kimś, coś o piłkarzach że płakać nie będą (ale bez oskarżeń, co to to nie!).

Cenisz dobre dziennikarstwo to postaw mi kawę a ja następnym razem zajrzę za kulisy Korony Kielce i sprawdzę czy tam opcja atomowa też wchodzi w grę.
Obrazek
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8599
Kontakt:

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: cloner »

Na razie napisali tyle, co niektórzy użytkownicy forum kilka lat temu przewidywali.
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1423
Kibicuję: od czasu do czasu

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: Zygmunt-1 »

Opcja, ale nie wiem czy atomowa, jest taka, że za 10 lat znów Wieczystą będą oglądać tylko dziadki w szarych kamizelkach, ze słonecznikiem i rowerem jako środkiem transportu na mecz. Wieczysta będzie grała mecze w niedzielę o 12:00, a najdalej zlokalizowany rywal będzie miał siedzibę w Skawinie.
:witam:
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 311
Kibicuję: TSW

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: Precel »

I ten JD Sports na rękawku to ten wielki, wyczekiwany od lat sponsor? :D

Choć w sumie jak za tak niewielką ekspozycję kwota ma być siedmiocyfrowa, to czemu nie?

Ale ile się człowiek naczytał w internetach na różnych X-ach i po drodze do Chorzowa, ba na samym Stadionie Śląskim nazw sponsorów. Przypomnę tylko tyle ile zapamiętałem: Santander, Oracle, Vodafone, Xbox, Microsoft, AMD, EA Sports i Reebok. Mam nadzieję, że nie podłapałem ironii i nikt na poważnie tak nie myślał. Każdy pewny, każde info sprawdzone ze sprawdzonego źródła.

Źródło: Stary, mówię Ci. Jaro gotuje.
Obrazek
Just another day at the office...
Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Wisła Kraków (zbiorczy)

Oracle patrząc na to co tam się ostatnio dzieje to jakiś mokry sen i plotka (nierealna). Microsoft też raczej ma inne priorytety niż polska piłka.
Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Wisła Kraków (zbiorczy)

Obrazek

XDDD czekam na zakaz stadionowy dla dziennikarzy, którzy podają dalej przecieki np. transferowe.

Ehh xd to tak, jakby mieć pretensje że ktoś złamał hasło, które brzmiało ,,1234" albo ,,password".
Obrazek
Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Wisła Kraków (zbiorczy)

Gorzej jak ktoś z firmy JD puścił farbę - wtedy pewnie takie dochodzenie miałoby sens xD
Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Wisła Kraków (zbiorczy)

Plotki o Kwietniu w Wiśle wydawało się że nie pomagają Wieczystej. W przerwie musiał tam chyba wejść i powiedzieć że Borek gada o nim farmazony to odrobili wynik xd

Ja nadal w to nie wierzę.
Obrazek
Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Wisła Kraków (zbiorczy)

No nie miałem jakichś wielkich oczekiwań wobec tego meczu, tak naprawdę z brakiem Rodado do końca sezonu się już pogodziłem, ale wykartkowanie Ementalera myślałem, że bardziej w nas uderzy, ale bardzo byłem ciekaw występu Omicia, moim zdaniem niesprawiedliwie odsuniętego od pierwszej jedenastki względem tego co odwala Igbekelele. No i powiem tak, drużyny które prezentują taki antyfutbol, jaki prezentowała wczoraj (zresztą nie tylko) Spuszcza to powinny być komisyjnie degradowane xd Jak my mamy nawet w tej 1. Lidze jakichś młodych wyszkolić i ogrywać, skoro jest taki Tułacz i proponuje coś tak okropnego na murawie.

Oni nawet nie próbowali grać w piłkę na początku meczu, rozpychanie się łokciami wiecznie, faule, laga do przodu jakby tam sam Lewandowski miał stać. Sprzeciwiam się też wykonywaniu wolnych przez Grujcicia, to że jeden strzał w Łęcznej mu wyszedł niczego nie zmienia, to już Dudzie siadł ten wolny na Gumiorach, może drugi by wszedł :P Duarte zdobywający gola głową to jest totalna kompromitacja stoperów Tfuszczy. Chłop jest dwa razy mniejszy od każdego z nich. Byłem pewny, że te prostaki się wykartkują same i będzie przewaga, ale sędzia miał inne plany. Sołowiej kopie Letkiewicza po interwencji jak leży na ziemi i zółta kartka. Przecież Jarocha by za to ukrzyżowano i wypluto do końca sezonu, a moralizatorzy polskiej sceny kibicowskiej przestaliby chodzić na mecze, które rozgrywa Jaroch, bo tak by sobie wymyślili, ot co.

Igbekeme i Omić nawet przyzwoicie, jak na nich. W sumie z tym antyfutbolem w wykonaniu Niepołomiczan to cofam to, bo to jest obraza dla drużyn które grają antyfutbol, jak i dla tego pojęcia. Tyle się nasłuchałem ostatnio, że Puszcza to już jest inna drużyna, że oni grają w piłkę i tak dalej, ale jednak nic się nie zmieniło, nie wiem jak oni skończyli ten mecz z kompletem zawodników, banda rzeźników. W barażach 3 lata temu zresztą ten mecz był bardzo podobny pod tym względem.

Co do Letkiewicza to mam do powiedzenia jedną rzecz o której już od dawna myślałem i powinienem mówić o tym głośniej. Jestem za uratowaniem kariery Holewińskiego i wyjęcie go z Pogoni, bo to co odwala Patryk to jest kryminał ostatnio, a alternatywy innej za bardzo nie mamy, Cziczkan to jednak nie jest to. Aż mi się Pareiko z Apoelem przypomniał. Bozić za każdym razem jak składa się do rogalika, to coś z tego jest, wczoraj po prostu pech. Krzyżanowski zamiast czekać aż piłka do niego się przeturla w ślimaczym tempie, to powinien do niej wybiegać, przecież to są podstawy piłki. 6 sekund na rozegranie piłki przez bramkarza to jest tak martwy przepis w obecnym futbolu, że ja nie wiem po co stwarzamy pozory, że on istnieje. W meczach Wisły przynajmniej, zwłaszcza jeśli chodzi o przeciwników ten przepis nie istnieje. Pisałem już, że zespół Puszczy jest przebrzydły, bandą drwali i tak dalej? To napiszę raz jeszcze, tego nie da się oglądać. Bramka Sancheza sprawiła, że karma na chwilę wróciła.

Jordi miał pół okazji i zrobił z niej bramkę, szacun dla niego bo już drugi raz robi bramkę z niczego, tego od niego oczekujemy, dobry zadaniowiec. Letkiewicz tak jak w Chorzowie znowu do piłki wychodzi tak dziwnie, nie wiem po co on to robi, jakby został byłoby prościej. Niech on się pakuje, a Holewińskiego sam osobiście przywiozę do Krakowa i znajdę mu kwaterę. To, że się męczy w rezerwach Pogoni też jest śmiechu warte, chciałbym go po awansie do Ekstraklasy w bramce Wisły. Cziczkan to jest taki sam wylew jak Letkiewicz, tylko starszy, mimo że miał kluczowy udział przy pierwszym naszym sukcesie od 2011 roku.

Tak jak przypuszczałem, doczłapiemy się na końcowym etapie sezonu remisami do Ekstraklasy jak Brukbet i mam obawy, że podobnie skończymy - spadkiem w pierwszym sezonie, takie przedwczesne przeczucie. Remis imienia Grujcicia i Letkiewicza. Męki pańskie przy oglądaniu meczów Wisły w ostatnim czasie to normalka. Ale mimo to uważam, że to był najlepszy mecz drużyny Jopa tej wiosny, z naszej strony dobrze się to oglądało, mimo warunków postawionych przez Tułacza i sędziego. Z przebiegu gry ten remis boli, ale przed meczem 1 punkt z Puszczą brałbym w ciemno. Dobra dyspozycja Duarte w ataku jest co najmniej zaskakująca. Wyczuwam z Głogowem mecz rundy i gładkie 3-0 i po tym meczu awans, bo w Rzeszowie chyba jeszcze za wcześnie na świętowanie będzie nawet jak wygramy. Awans tak naprawdę powinien być klepnięty wczoraj, a będziemy się pewnie wozić do samego końca bo pewnie nie trafię z tym przewidywanie na Chrobrego. Bo z taką grą i bez bramkarza można się spodziewać wszystkiego.

Trzeci mecz z rzędu Wisła przekręcona przez sędziów. Wczoraj brak ewidentnych kartek, w tym drugich żółtych dla pseudopiłkarzy Puszczy. Drugie Getafe, oszczędzane przez arbitrów. Życzę im jak najgorzej. Z Ruchem brak karnego w ostatniej minucie, a z Polonią Bytom nie wyglądało na to, żeby piłka opuściła linię przy rzucie rożnym z którego padła bramka Colleya. W żadnej z powtórek. Ave Wisła.
Obrazek
Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Wisła Kraków (zbiorczy)

Chrobry w tyłek w Warszawie, awans bezpośredni jest już coraz bardziej pewny, 11 pkt przewagi nad Chrobrym, 9 pkt nad Wieczystą jeśli wygrają, a 12 mamy sami do zdobycia. Śmiesznie będzie jak nas Śląsk wyprzedzi na co jest spora szansa patrząc na nasze ostatnie wyczyny, ale to bez znaczenia bo awans jest tak i tak. A jeśli dojdzie do spadku sąsiadki to brak derbów znowu będzie bolał xD

Wszystko fajnie ale z tym Śląskiem można było to inaczej rozegrać, bo na boisku pewnie byłby remis. Plusem jest to, że w Ekstraklasie znowu będzie drama z wyjazdem do nich i będą kolejne pisma kierować do Policji xD
Obrazek
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Wisła Kraków (zbiorczy)

Pękło 10k karnetów całosezonowych.
ODPOWIEDZ