Mistrz Francji 2005/ 2006

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto b?dzie mistrzem Francji w sezonie 2005/2006?.

Paris Saint Germain
9
20%
Olympique Lyon
23
51%
AS Monaco
8
18%
Olympique Marsylia
4
9%
OSC Lille
0
Brak głosów
inny zespó?
1
2%

Liczba głosów: 45

Awatar użytkownika
matiz94
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: matiz94 »

Ja stawiam na OL. Zdobędą mistrzostwo, któryś raz z rzędu. Mają dobry skład. Jedynie przeszkodzić mogą im PSG.
Bo najlepszy w Polsce jest łódzki Widzew RTS
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post autor: czeher »

No nie bede oryginalny !!! Mistrzostwo zdobedzie LYON, gdyz ma najlepsza kadre i jezeli byloby inaczej to dla mnie bylaby to ogromna sensacja
Na 2 miescu pewnie bedzie PSG ktore zrobilo znaczace wzmocienia jednak mysle ze na Lyona to nie wystarczy, co innego na reszte
Na 3 miejscu widze MONACO lub LENS
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

dzisiaj Lyon gra z Monaco - przekonamy sioę, czy Lyon po odejśći Essiena - będzie sobie radził tak samo łatwo jak wcześniej - oczywiście są najpoważniejszym kandydatem do mistrzostwa - mają największy budżet - najlepszych piłkarzy i sztab - ciężko będzie komukolwiek im zagrozić, niemniej jednak licze na dobry występ Monaco :wink:
Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: snake »

Olympique Lyon bedzie mistrzem, ale nie bedzie mial tego tak latwo. Mysle ze w tym sezonie poznamy mistrza w ostatniej kolejce. Nie przepadam za liga francuska i nie kibicuje zadnej francuskiej druzynie, ale chcialbym zeby Lyon wygral lige. Tylko PSG moze im w tym przeszkodzic.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post autor: pippen »

fieldy pisze:dzisiaj Lyon gra z Monaco - przekonamy sioę, czy Lyon po odejśći Essiena - będzie sobie radził tak samo łatwo jak wcześniej - oczywiście są najpoważniejszym kandydatem do mistrzostwa - mają największy budżet - najlepszych piłkarzy i sztab - ciężko będzie komukolwiek im zagrozić, niemniej jednak licze na dobry występ Monaco

Moanco miałao fatalną forme dotychczas.
a w Lyonie dziś zadebiutują moze Tiago i ten Fred co strzelił 40 bramek w 43 meczach w lidze brazylijskiej
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

pippen pisze:w Lyonie dziś zadebiutują moze Tiago i ten Fred co strzelił 40 bramek w 43 meczach w lidze brazylijskiej
ja niestety wiem, że Lyon jest mocniejszy kadrowo - mam tylko nadzieję na dobry występ Monaco - gdyż lubie ten klub dużo bardziej niż Lyon - tak już mam :wink:

Fred - ciekawa postać - znakomita skuteczność [jak Żurawski w CM :lol: ]

Jestem ciekaw jak wypadnie - czy strzeli już w pierwszym meczu ?
a może pierwszą brame chce strzelić we wtorek Realowi w LM ? to by było coś :wink:

Tak - po meczu - Lyon wygrał z Monaco 2:1 a obie bramki dla Lyonu kto strzelił ?
Niejaki Fred - [ma ktoś jakieś bramki z jego udziałem ?]
Jeśli Fred utrzyma skuteczność - to w niedługim czasie może Ligue 1 opuścić kolejna wiela gwiazda :?
Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

fieldy pisze:Jeśli Fred utrzyma skuteczność - to w niedługim czasie może Ligue 1 opuścić kolejna wiela gwiazda Confused

co dopiero do lyonu przyszedł jeden mecz zagrał, a ty go sprzedajesz już :D

chłopak dużo strzela i jak widać sie szybko aklimatyzuje, napewno to piłkarz, któy bardzo wspomoże OL w walce o mistrzsostwo pod nieobecność np. Carewa Wiltorda czy Govou.
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post autor: bagg »

pippen pisze:któy bardzo wspomoże OL w walce o mistrzsostwo pod nieobecność np. Carewa

no właśnie pod nieobecność :? Nie wiem czemu Carew gra. Dla mnie to szybki, sliny, wysoki gracz, który nie ma pojęcia co to technika :? Wolałbym żeby Fred już powoli wtapiał się do 1. składu ;) również jest szybki silny dobry techniczny....a skuteczność...te 40 bramek mówi samo za siebie.
Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

bagg pisze:Nie wiem czemu Carew gra.
sparwdź ile ten piłkarz zdobył już bramek dla OL i w ilu meczach to uczynił,
to bedzie odpowiedź na twe ppytanie.

wiem że wielu nie lubi rasiaka :D ale Carew nie gra w repr. Polski :D
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

tak może taktyka z dobrze dośrodkuwojącymi Maloudą i Govou na skrzydłach(oszukanych) jest dobra gdyż Carew główką potrafi zagrać.
Ale i tak wolę bardziej kreatywnego Fred'a w ataku.
Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

bagg pisze:Ale i tak wolę bardziej kreatywnego Fred'a w ataku.

wiesz ja uważam że Fred siesparwdzi w lyonie.
ale tak naparwde to trudno o nim cokolwiek powiedzieć, gdyż zagrał na razie jeden pełny mecz w skąłdzie lyonu a raz wszedł z ławki,

jestem jednak pewien że ciezko bedzie mu wygryźć Carewa.

wart równeiż wspomnieć że neijaki nilmar oddany ponownie do Brazylii w zeszłym sezonie strzelał także na początku bramki dla OL , jednak niue przebił sie do skłądu i już go we Francji nie ma,

wiec to nie jest tak łatwo
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

pippen pisze:wiec to nie jest tak łatwo

nigdzie nie jest łatwo.

Nie wiadomo też czy przyapdkiem się Carew nie zatnie :?: wszystko jest możliwe.
Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

bagg pisze:Nie wiadomo też czy przyapdkiem się Carew nie zatnie Question wszystko jest możliwe.
myśleże tu nie chodzi też o zacięcie ale o taktykę.

tak jak w Poslce Janas stawia na RAsiak kiedy tylko moze
tak tam Houllier który jak wiadomo pracoiwął sporo na Wyspach lubi mieć w ofensywie kogos takiego jak Carew, co przynosi efekty
chociaż warto dodać że Fred też nie jest niski, bo ma bodajże 185 cm, a do teg o jest zwrotny
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

pippen pisze:tak tam Houllier który jak wiadomo pracoiwął sporo na Wyspach lubi mieć w ofensywie kogos takiego jak Carew, co przynosi efekty

kogoś takiego jak Heskey również. No tak w sumie Houllier robi drugi L'pool :lol: Daleki wykop Coupet'a na Carew, a ten zgrywa głową do szybkich skrzydłowych. Ale przecież tak nie można grać kiedy ma się w środku pola Juninho, Tiago/Pedretti, Diarra. Na razie niech Carew gra bo gra dobrze. Ale dawałbym więcej szans Fred'owi. Z Real'em mógł dla, np. od początku 2. połowy już zagrać.
Awatar użytkownika
mumfi
Żenujący nabijacz :/

Post autor: mumfi »

Mistrzostwo jest już praktycznie przesądzone.
Plaga kontuzji może tylko przeszkodzic Lyonowi w zdobyciu mistrzostwa.
Bayern, Bayern uber alles!!!
Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”