cytat z oficjalnej wypowiedzi Cupiala po meczu z Dinamemm i co dalej nie wierzycie ze Szymek nie odejdzieCupiał, który wyłożył ogromne miliony na budowę zespołu mającego coś znaczyć w Europie zamierza zmienić teraz strategię budowy nowej Wisły. Wolną rękę w poszukiwaniu sobie klubu poza granicami otrzymała już trójka: Marcin Baszczyński, Mirosław Szymkowiak i Maciej Żurawski. Niestety, bogate klubu o nich na razie się nie biją. Zamiast drogich w utrzymaniu graczy (sam tylko Żuraw kasuje rocznie około 1 mln zł!), Cupiał ściągnąłby pod Wawel piłkarzy perspektywicznych, jak choćby Łukasz Madej czy Michał Goliński. Ostatnio coraz głośniej mówi się o przeprowadzce Sebastiana Mili. Co z tego wyjdzie, zobaczymy.
Wisła Kraków (zbiorczy)
-
krzema
- Pisakk
- Wraca do meritum
- Reputacja: 0
A ja mam nadzieję, że odejdzie za ten 1 mln euro. Z Szymka w pucharach nie ma zbyt dużego pożytku a kasa by się przydała. Jak już mówiłem - sprzedać Żurawia, Szymka i przede wszystkim Uche i na ich miejsce sprowadzić Milę, Golińskiego i Madeja.krzema pisze: i co dalej nie wierzycie ze Szymek nie odejdzie
Oczywiście Kasper musi zostać

Nuevo Mestalla Grand Opening - 2009/2010
- Marco
- Armia Białej Gwiazdy
Ty chyba z ksiezyca spadles o tym ze Szymkowiak i Zurawski maja wolna drogę do odejscia to ja juz wiem od pol rokukrzema pisze:cytat z oficjalnej wypowiedzi Cupiala po meczu z Dinamemm i co dalej nie wierzycie ze Szymek nie odejdzieCupiał, który wyłożył ogromne miliony na budowę zespołu mającego coś znaczyć w Europie zamierza zmienić teraz strategię budowy nowej Wisły. Wolną rękę w poszukiwaniu sobie klubu poza granicami otrzymała już trójka: Marcin Baszczyński, Mirosław Szymkowiak i Maciej Żurawski. Niestety, bogate klubu o nich na razie się nie biją. Zamiast drogich w utrzymaniu graczy (sam tylko Żuraw kasuje rocznie około 1 mln zł!), Cupiał ściągnąłby pod Wawel piłkarzy perspektywicznych, jak choćby Łukasz Madej czy Michał Goliński. Ostatnio coraz głośniej mówi się o przeprowadzce Sebastiana Mili. Co z tego wyjdzie, zobaczymy.

-
krzema
no to mówie...za Żurawia Kuźba(może młody niejest, ale ma wielką chęc grania a przedewszystkim strzelania goli) a za Szymka Milę:D z wiadomych powodów...jest młody ale już sie sprawdzil w EP i reprezie...i moze ewentualnie Kwieka zacząć wprowadzać..ale za kgo?? bo Gorawski Cantoro i Zieńczuk grają dobrze więc na niego i tak przyjdzie czas...pozatym niewolno zapomniec o Brożkach, Kuzerze i Kmieciku na których pewnie będzie budowana NOWA Wisła za 4-5 lat...
- 'Del Piero'
- Pierwszy Skład

- Marcin 14
- Rezerwowy

- Kontakt:
(interia.pl)Jak podał "Dziennik Polski" w kontekście Macieja Żurawskiego pojawił się temat jego przenosin do Olympique Marsylia. Ze źródeł zbliżonych do francuskiego klubu gazeta dowiedziała się, że OM jest zainteresowany pozyskaniem 28-letniego napastnika. Zapytany w tej kwestii Henryk Kasperczak powiedział: - Nie wypowiadam się na ten temat.
Ciekawe czy tym razem działacze Wisły sprzedają swoją największą gwiazde czy też znowu postwią cene zaporową że taki klub jak Olympique zrezygnuje z zakupu.