Piłkarz roku by FIFA

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post autor: Snipp_ »

guru pisze:Wogole to jaranie sie gra Cannavaro, te jego nominacje i nagrody sa zabawne.
Fakt, nie gra może zbyt pięknie, ale Scudetto i wygrane MŚ mówią same za siebie. Poza tym chciałbym usłyszeć lepsze propozycje.

Np. Eto'o - co z tego, że strzela bramki jak najęty, co z tego, że wygrał LM i PD, skoro nie było go na najważniejszej imprezie, na której od lat bazuje FIFA rozdając nagrody?
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post autor: guru »

RóżA pisze:W ogóle nie masz racji.
Aha. Ja w ogóle nie mam racji piszac...
guru pisze:Jak tacy pilkarze jak Eto'o i Henry nie sa nawet nominowani a taki Zidane, ktory w poprzednim sezonie zrobil wielkie nic, pomijajac zakonczenia kariery to cos jest nie fair.
Dobreee.Potem Ty dodajesz od siebie cos takiego...
Najgbardziej denerwuje mnie po prostu to, że Thierry gra na bardzo wysokim poziomie już nie pierwszy sezon i w końcu mogłoby zostać to docenione...
.... pozno jest.

EDIT
Snipp_ pisze:Fakt, nie gra może zbyt pięknie, ale Scudetto i wygrane MŚ mówią same za siebie. Poza tym chciałbym usłyszeć lepsze propozycje.
Jedynie to za nim przemawia. Z tym Scudetto to bym sie wstrzymal, wkoncu zostalo przyznane Interowi :wink:
A odnosnei Eto'o to chyba nie jego wina, ze Kamerun sie niezakwalifikowal do MS, nie?
Obrazek
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post autor: RóżA »

guru idź do swoich amerykańskich nauczycieli i niech Ci wytłumaczą o co mi chodziło. Jezu, co za debilizm :?

Najpierw piszesz że
guru pisze:jaranie sie gra Cannavaro, te jego nominacje i nagrody sa zabawne
na co ja Ci odpisałem
RóżA pisze:Canna zasłużył na tę nagrodę, grał bardzo dobrze w poprzednim sezonie
a potem wyskakujesz tekstem widocznym wyżej :roll: Może w końcu ktoś Ci zmieni rangę na bardziej pasującą do Ciebie.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post autor: guru »

RóżA pisze:guru idź do swoich amerykańskich nauczycieli i niech Ci wytłumaczą o co mi chodziło
Watpie by ktos z nich byl w stanie cie zrozumiec. Poza tym sa swieta, mamy wolne.

To co miales na msyli piszac "w ogóle"? Niezgadzasz sie z moim calym postem czy tylko...
guru pisze:jaranie sie gra Cannavaro, te jego nominacje i nagrody sa zabawne
tym zdaniem?
RóżA pisze:Może w końcu ktoś Ci zmieni rangę na bardziej pasującą do Ciebie.
Ranga Meczetinio czeka na Ciebie :o
EDIT
RóżA pisze:Dlasza dyskusja nie jest wskazana. Ja ze swojej strony kończę, być może później ją wznowię, mam tylko nadzieję że z kimś innym.
Ja tez koles :o Nie mam ochoty z toba rozmawiac.
A odnosnie tej rangi to jednak do ciebie bardziej by pasowala ta co ma lisek. Potwierdzasz to swoim ostatnim postem. :o
Ostatnio zmieniony 25 gru 2006, 1:22 przez guru, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Dlasza dyskusja nie jest wskazana. Ja ze swojej strony kończę, być może później ją wznowię, mam tylko nadzieję że z kimś innym.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

Rozumiem Roza ze troche drazni Cie niedocenianie przez FIFA czy FF Henrego co objawia sie nie przyznawaniem mu najbardziej prestizowych nagrod (bo przeciez jakies tam nagrody dostaje na przyklad od pilkarzy i trenerow Premiership).Starczy na to spojrzec z tej jasnej strony - wielcy artysci czy mysliciele czesto za zycia byli niedoceniani zeby wspomniec tylko Van Gogha Dantego lub Sokratesa a bardziej swojsko to Norwida;]
Nie da sie ukryc ze Henry to artysta w tym co robi a przykladow ze nie nagrody swiadcza o wielkosci jest wiele.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Dobrze powiedziane Chłopaczek :] Ale mimo tego moja frustracja sięga wszelkich granic jeżeli tylko widzę kolejny już konkurs w którym Henry jest wymieniany jako głównego pretendenta do nagrody a wygrywa kto inny. Niestety, ten proceder ma miejsce już kolejny raz i chyba będę musiał do niego przywyknąć :wink:
Obrazek
Obrazek
bbaros
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: bbaros »

guru pisze:Nie no. Jak tacy pilkarze jak Eto'o i Henry nie sa nawet nominowani a taki Zidane, ktory w poprzednim sezonie zrobil wielkie nic, pomijajac zakonczenia kariery to cos jest nie fair. Wogole to jaranie sie gra Cannavaro, te jego nominacje i nagrody sa zabawne.
masz racj Zidane gral wielkie "nic" hahahaha smiech mnie ogarnia...

5 minut pozniej (doszedlem do siebie, co prawda z trudem....)

przypomnij sobie mundial i droge Francuzow do finalu. od 1/8 Zizou byl motorem napedowym Trojkolorowych. doszedl z druzyna do finalu, podkreslic trzeba jego kunszt w wykonywaniu karnego w 7 minucie meczu finalowego. ktory zawodnik pozwolil by sobie na takie uderzenie w finale mistrzostw swiata? odp: np. zawodnik godny nominacji do nagrody Fifa. poprostu Zidane momentami ocieral sie o geniusz. poza tym zasluzyl na nominacje za caloksztal. tyle.
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post autor: Uchi_ »

bbaros pisze:przypomnij sobie mundial i droge Francuzow do finalu. od 1/8 Zizou byl motorem napedowym Trojkolorowych. doszedl z druzyna do finalu, podkreslic trzeba jego kunszt w wykonywaniu karnego w 7 minucie meczu finalowego. ktory zawodnik pozwolil by sobie na takie uderzenie w finale mistrzostw swiata? odp: np. zawodnik godny nominacji do nagrody Fifa. poprostu Zidane momentami ocieral sie o geniusz. poza tym zasluzyl na nominacje za caloksztal. tyle.

: ] .

No to teraz chyba sam chcesz, żeby ktoś się tarzal po podlodze.

Od 1/8 finalu ? To raptem 4 mecze, przez cale 365 za które chcesz przyznać nagrodę ? Chociaż nie, fajnie wykonal karny, to może być najlepszym pilkarzem roku :rotfl:.
Nie będe przecenial dokonać Zizou, ale to nie jest k* "Oskar za caloksztalt twórczości".

Jedyny sluszny to Henry.Za Arsenal i Francję, której też byl motorem napędowym.
"Nie rodzimy się żydami, katolikami czy muzułmanami, tylko przyłączamy się do nich i dajemy im pieniądze, po czym uzyskujemy w ten sposób usprawiedliwienie naszej niechęci do innych."
bbaros
Skład B
Skład B

Uchi_ pisze:
bbaros pisze:przypomnij sobie mundial i droge Francuzow do finalu. od 1/8 Zizou byl motorem napedowym Trojkolorowych. doszedl z druzyna do finalu, podkreslic trzeba jego kunszt w wykonywaniu karnego w 7 minucie meczu finalowego. ktory zawodnik pozwolil by sobie na takie uderzenie w finale mistrzostw swiata? odp: np. zawodnik godny nominacji do nagrody Fifa. poprostu Zidane momentami ocieral sie o geniusz. poza tym zasluzyl na nominacje za caloksztal. tyle.

: ] .

No to teraz chyba sam chcesz, żeby ktoś się tarzal po podlodze.

Od 1/8 finalu ? To raptem 4 mecze, przez cale 365 za które chcesz przyznać nagrodę ? Chociaż nie, fajnie wykonal karny, to może być najlepszym pilkarzem roku :rotfl:.
Nie będe przecenial dokonać Zizou, ale to nie jest k* "Oskar za caloksztalt twórczości".

Jedyny sluszny to Henry.Za Arsenal i Francję, której też byl motorem napędowym.
jakby to powiedzial pewien koles z mojej okolicy: "guuupek z ciebie" za przeproszeniem. ja chcialem obronic Zidana bo szanowny uzytkownik gura napisal ze nic nie gral przez ten rok i nie wmiawiaj mi czegos czego nie napisalem, bo ja podkreslam ja napisalem a nie ty wyimaginowales to w swojej wyobrazni, ze zasluzyl na nominacje! a nie ze zasluzyl na nagrode. to mala roznica nie sadisz?
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post autor: Jarzinho »

Śmiesznosc tegorocznych plebiscytow wywoływała pozycja Zizou i tak pozostanei, zagrał moze 3-4 mecze na wysokim poziomie w ciagu 6 ostatnich miesiecy gry. Nie zasłuzyl nawet na nominacje, bo zza całokształt nikt nagrod i nominacji nie dostaje, jesli tak to czekam na propozycje Maldini, Cafu, Zola, Neuville itp. JEdyne co w tym roku pokzał Zidane to "byczek" z Marco :P Wygrał Canna i jelsi to był wybor za MŚ to wygrał zasłuzenie. Szkoda Henry'ego, Jednak nic tego nie zmieni.
Zidane wygral po MŚ w 98 kilka plebiscytow, bo strzelil dwie bramki w finale i tyle. Ten kto wygrywa takie wazne imprezy wygrywa i nagrody Fifa FF czy WS.
Obrazek
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor »

Niestety u bbarosa bez zmian :( Stara bida :(
bbaros pisze:
guru pisze:Nie no. Jak tacy pilkarze jak Eto'o i Henry nie sa nawet nominowani a taki Zidane, ktory w poprzednim sezonie zrobil wielkie nic, pomijajac zakonczenia kariery to cos jest nie fair. Wogole to jaranie sie gra Cannavaro, te jego nominacje i nagrody sa zabawne.
Jak już przestanie Cię śmiech (zapewne pusty - to by pasowało) ogarniać to przedstaw nam jak grał Zidane nie wliczając ostatnich czterech spotkań Mundialu :]

Uprzedzając ewentualne frazesy o wyższości MŚ nad wszystkim innym zadam pytanie. Jak się mają 4 mecze (przyjmijmy, że tyle dobrych spotkań rozegrał Ziza w Niemczech) do 40 spotkań (podczas generalnego sezonu)?

Przypominam również, że plebiscyt ten dotyczy najlepszych piłkarzy w sezonie a nie najlepszych na Mundialu. Od nagradzania bohaterów Mistrzost Świata są oddzielne nagrody.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post autor: Uchi_ »

bbaros pisze:jakby to powiedzial pewien koles z mojej okolicy: "guuupek z ciebie" za przeproszeniem. ja chcialem obronic Zidana bo szanowny uzytkownik gura napisal ze nic nie gral przez ten rok i nie wmiawiaj mi czegos czego nie napisalem, bo ja podkreslam ja napisalem a nie ty wyimaginowales to w swojej wyobrazni, ze zasluzyl na nominacje! a nie ze zasluzyl na nagrode. to mala roznica nie sadisz?

No to bramkarz Kolumbii też zaslużyl na nominację, bo pozwolil sobie na jeszcze bardziej odważne posunięcie, malo który bramkarz by się zdecydowal na taki strzal:lol: .Pewnie zagral tez pare dobrych meczów ;].

Mimo to, nie uważam iż Zizou zaslużyl nawet na NOMINACJĘ do tej nagrody, ha ;].I wcale nie uważam się za glupka, za to co napisalem :p.
"Nie rodzimy się żydami, katolikami czy muzułmanami, tylko przyłączamy się do nich i dajemy im pieniądze, po czym uzyskujemy w ten sposób usprawiedliwienie naszej niechęci do innych."
bbaros
Skład B
Skład B

Mentor pisze:Niestety u bbarosa bez zmian :( Stara bida :(
bbaros pisze:
Jak już przestanie Cię śmiech (zapewne pusty - to by pasowało) ogarniać to przedstaw nam jak grał Zidane nie wliczając ostatnich czterech spotkań Mundialu :]

Uprzedzając ewentualne frazesy o wyższości MŚ nad wszystkim innym zadam pytanie. Jak się mają 4 mecze (przyjmijmy, że tyle dobrych spotkań rozegrał Ziza w Niemczech) do 40 spotkań (podczas generalnego sezonu)?

Przypominam również, że plebiscyt ten dotyczy najlepszych piłkarzy w sezonie a nie najlepszych na Mundialu. Od nagradzania bohaterów Mistrzost Świata są oddzielne nagrody.
Przepraszam wielki Mentorze... zapomnialem ze to ty znasz sie lepiej na pilce nawet od ludzi z fifa. wybacz moj niegodny czyn. tak na prawde to nagrode powinien dostać Ronaldinho a nominowani powinni zostac tylko gracza Barcelony. a co do Zidane'a to widocznie MŚ cenia bardziej od LM i ligi hiszpanskiej bo odbywaja sie raz na 4 lata.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor »

Fajniutko bbaros :* A teraz spróbuj rozsądnie odnieść się do moich argumentów. Dasz radę?

Przypominam ->
Mentor pisze:przedstaw nam jak grał Zidane nie wliczając ostatnich czterech spotkań Mundialu
Mentor pisze:Jak się mają 4 mecze (przyjmijmy, że tyle dobrych spotkań rozegrał Ziza w Niemczech) do 40 spotkań (podczas generalnego sezonu)?
Mentor pisze:Przypominam również, że plebiscyt ten dotyczy najlepszych piłkarzy w sezonie a nie najlepszych na Mundialu. Od nagradzania bohaterów Mistrzost Świata są oddzielne nagrody.
Do dzieła mistrzu ciętej riposty :]
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”