Chelsea FC (zbiorczy)
- coco
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 1488
- Kibicuję: Inter Mediolan
Re: Chelsea FC
Puki co jeszcze nieoficjalnie, ale można już chyba napisać że Freddy Guarin piłkarzem Chelsea
kwota około 18 milionów euro. Tracimy piłkarza który statystykami zamiata u nas w tym sezonie, bo samą grą już niekoniecznie, niemniej jednak w takim momencie nie powinno to nastąpić. Mou bardzo nalegał na jego transfer bo brakuje mu środkowych pomocników w stylu Kolumbijczyka. A i to nie koniec współpracy na rynku między Chelsea i Interem, właśnie rozpoczęła się operacja Ranocchia - Luiz, i jeśli chodzi o tą parę to jestem jak najbardziej za. Rano nie rozkwita, zastał się, jest wolny, nie był nigdy na poziomie Luiza, i bardzo bym chciał takiego transferu, wreszcie obrońca z prawdziwego zdarzenia, lub defensywny pomocnik, i to wszystko można by załatwić jednym ruchem, najważniejszą kwestią pozostaje czy Luiz reflektował by obecnie Mediolan.
Tradycyjnie mając 1:0 nie byliśmy w stanie dobić rywala, przez co końcówka pełna nerwów i niepewności odnośnie końcowego rezultatu. Nie byłbym ani trochę zaskoczony gdyby Łabędzie wyrównały. Obecnie nasz zespół jest totalnie pozbawiony charakteru, brakuje koncepcji, pomysłu na grę. Z Arsenalem wyglądało to dosyć dobrze, ale tylko w kontekście postawy obrońców, bo nie pozwoliliśmy Kanonierom na zbyt wiele. Dobrze, że chociaż takie plusy, wszak biorąc pod uwagę zniżkę formy u Cahilla albo chaotyczność Luiza to w tym sezonie linia defensywy pozostawia wiele do życzenia. Jedyne powody do zadowolenia to wreszcie regularna gra Terry'ego i naładowanie akumulatorów u Ivanovicia, który jest krok od trzydziestki, a dynamika jak u dwudziestolatka.
Formacja ofensywna jest istnym dramatem, gdy już któryś z szanownych napastników w końcu strzeli to wielka podnieta i radość na miarę wygrania Ligi Mistrzów. Chyba w żadnym klubie tego nie ma.
Ze Swansea bardzo cenne trzy punkty, ale generalnie mecz średni. Po raz kolejny irytował Oscar, brak słów na postawę tego gościa. Owszem, niejedno w tym sezonie ustrzelił i za to mu chwała, ale według mnie jest po prostu przeciętny. Willian też rozczarowuje, do tej pory zaliczył dwa, może trzy udane występy. Mata nie gra zbyt często, a jak już to przeplata dobre występy totalnie bezproduktywnymi. Jedynie Hazard prezentuje się zadowalająco, warto zwrócić uwagę na większość aktywność Belga w poczynaniach defensywnych, tego w jego premierowym sezonie wyraźnie brakowało.
Formacja ofensywna jest istnym dramatem, gdy już któryś z szanownych napastników w końcu strzeli to wielka podnieta i radość na miarę wygrania Ligi Mistrzów. Chyba w żadnym klubie tego nie ma.
Ze Swansea bardzo cenne trzy punkty, ale generalnie mecz średni. Po raz kolejny irytował Oscar, brak słów na postawę tego gościa. Owszem, niejedno w tym sezonie ustrzelił i za to mu chwała, ale według mnie jest po prostu przeciętny. Willian też rozczarowuje, do tej pory zaliczył dwa, może trzy udane występy. Mata nie gra zbyt często, a jak już to przeplata dobre występy totalnie bezproduktywnymi. Jedynie Hazard prezentuje się zadowalająco, warto zwrócić uwagę na większość aktywność Belga w poczynaniach defensywnych, tego w jego premierowym sezonie wyraźnie brakowało.
O Guarinie pierwsze słyszę, ale kto wie... Dzisiaj na BBC Hasselbaink powiedział, że Chelsea szuka napastnika nadal chociaż sam Mourinho tego nie przyzna. Torres dobrze zaczął sezon, ale na nim nie można polegać, że będzie strzelał z regularnością. Eto'o marnuje dobre sytuację a Ba wg opinii większości kibiców CFC jest dobrym napastnikiem, ale nie aż tak dobrym by został liderem linii ataku Chelsea. Podczas letniego okienka transferowego byłem poirytowany faktem, że nie zdołaliśmy pozyskać ani Falcao ani Cavaniego, bo o jednym z tych piłkarzy marzyłem i myślę, żeby świetnie się wpasowali w Cheslea. Teraz nie wiem kogo Mourinho mógłby ściągnąć do klubu jak większość napastników jest już po letnich transferach itd. chodzą plotki, że Falcao jest nieszczęśliwy w Monaco, że Ranieri wymyśla jakieś kontuzje zawodnika, który ma konflikt z klubem. W sumie Falcao to by była bardzo dobra opcja z faktu tego, z faktu tego, że nie grał w LM, więc żadnych ograniczeń nie ma
, ale za to cena jest też niczego sobie. Pożyjemy zobaczymy, ale napastnik porządny to by się przydał na pewno.
- masacra
- Gwiazda

- Reputacja: 1682
Mi sie wydaje, ze od przyszłego sezonu z przodu u was będzie miażdżył LUKAKU, tak jak kiedyś miażdżył Drogba.
Dlatego nie należało oddawać Lukaku tylko go grywać. Nie wiem skąd w ogóle pomysł na to wypożyczenie, jeśli uznano, że mamy przepych w ataku to gratulacje.KajoFC pisze:Teraz nie wiem kogo Mourinho mógłby ściągnąć do klubu jak większość napastników jest już po letnich transferach itd.
Zastanawiam się, czy Torres nie odkrył w sobie powołania do bycia skrzydłowym. Co mecz to zbiega do bocznego sektora boiska, ostatnio dośrodkowanie z rożnego, wybicie piłki i kto ją zgarnia na wysokości pola karnego? Napastnik Torres.
Dlatego nie należało oddawać Lukaku tylko go grywać. Nie wiem skąd w ogóle pomysł na to wypożyczenie, jeśli uznano, że mamy przepych w ataku to gratulacje.KajoFC pisze:Teraz nie wiem kogo Mourinho mógłby ściągnąć do klubu jak większość napastników jest już po letnich transferach itd.
Zastanawiam się, czy Torres nie odkrył w sobie powołania do bycia skrzydłowym. Co mecz to zbiega do bocznego sektora boiska, ostatnio dośrodkowanie z rożnego, wybicie piłki i kto ją zgarnia na wysokości pola karnego? Napastnik Torres.
A mnie nie zdziwiloby jakbyscie znowu rzucili wielka gotowka na stol i kupili kogos nie tak dobrego jak wymaga tego miejsce w ataku Chelsea, moze jakis Kiessling? 

- sickstick
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 6222
- Kibicuję: 4rsenal
Nie wydaje wam się że jeśli Chelsea rzuci grubym chajsem na napastnika z najwyższej półki, to w lecie Lukaku poprosi o odejście? Z Torresem/Ba/Eto'o były w rotacji zapewne szybko wywalczyłby miejsce w składzie, ale nowy napastnik będzie faworyzowany przez co Lukaku grzałby ławę.
Oby do takiego scenariusza nie doszło! Już sobie pozwoliliśmy na stratę Sturridge'a po to aby nasi napastnicy mogli dalej się po czole kopać.
- Carbon
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1147
- Kontakt:
A Eto'o czasem nie ma odejść po tym sezonie?sickstick pisze:Z Torresem/Ba/Eto'o były w rotacji zapewne szybko wywalczyłby miejsce w składzie
Dziś na Onecie przeczytałem, że chce go jakiś milioner z Boliwii.
- lukas_k
- Kluczowy Zawodnik

- Reputacja: 0
Ja od samego początku byłem sceptycznie nastawiony do Eto`o w Chelsea. OK, gość mógłby być jako napastnik numer 3, ale nie kosztem Lukaku, który znowu poszedł na wypożyczenie, a taki numer 3 już mamy i jest nim oczywiście Ba. Jeśli teraz znowu dojdzie napastnik to się chyba załamię....
Zrezygnowania z usług Sturridge'a nie rozumiem jeszcze bardziej. Jesienią 2011 kluczowa postać, Boas wyciągnął z niego naprawdę wiele, od czasów gry w City już mówiono, że to mega talent, a on to potwierdzał...KajoFC pisze:Już sobie pozwoliliśmy na stratę Sturridge'a po to aby nasi napastnicy mogli dalej się po czole kopać.
Jakby nie patrzeć za Abramowicza nasz klub ma wyborny talent do pieprzenia karier napastnikom. Drogba jako jedyny sprawdził się w barwach The Blues nie tylko w lidze, ale i na arenie międzynarodowej, Anelka ze swoją formą ograniczył się w sumie tylko do Premiership. A pozostali? Szewczenko, Keżman, Crespo, Pizarro, Mutu - porażki. Młodych typu Sinclair też przespaliśmy... Sturridge'a oddaliśmy Liverpool'owi. Brawo.
ciekawostka

- Sesto Elemento
- Kapitan

- Reputacja: 86
Wczoraj czytałem, że w okienku zimowym może odejść ktoś z dwójki De Bruyne, Schurrle. Myślicie, że to możliwe??
De Bruyne chce bodajże Borussia i mocno o niego swego czasu zabiegała. Pewnie go wypożyczą bo Mourinho mocno w niego wierzy. A Schurrle wątpię, dopiero co go kupiliSesto Elemento pisze:Wczoraj czytałem, że w okienku zimowym może odejść ktoś z dwójki De Bruyne, Schurrle. Myślicie, że to możliwe??

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."