btw, numer przeją po Cyganie- 18
Arsenal FC (zbiorczy)
- Duch
- Entuzjasta Kraftu

- Reputacja: 196
Jak Wenger zrobi transfer to jednak nie ma chu.a w Anglii. Spodziewałem się naprawdę wszystkiego, łącznie ze sprowadzeniem kolejnego dzieciaka i to by się gdzieś mieściło w toku myślenia Francuza. Chcieliśmy jednak doświadczonego piłkarza i mamy. Pieniądze jakie za niego daliśmy małe, więc prawie tak jakbyśmy go brali za darmo
Silvestre > Senderos. Teraz Szwajcara można opchnąć na kilka baniek.
-
red85
Trochę dziwny ruch z naszej strony i jestem niezmiernie ciekaw, kogo (poza O'Shea) szykuje na zmiennika dla Pata. Może Fabio, może Eckersley?
Wracając do Tweety'ego. Szkoda, bo to niezwykle solidny lewy(podkreślam - lewy!) obrońca. Osobiście miałem nadzieję, że odciąży w kilku meczach Evrę, ale jak widać Fergie ma inne plany.
Jestem przekonany, że będziecie zadowoleni z jego gry na lewej stronie w przypadku absencji Clichy'ego, ale dobra rada dla Wengera - trzymaj Mickiego z dala od środka defensywy.
Wracając do Tweety'ego. Szkoda, bo to niezwykle solidny lewy(podkreślam - lewy!) obrońca. Osobiście miałem nadzieję, że odciąży w kilku meczach Evrę, ale jak widać Fergie ma inne plany.
Jestem przekonany, że będziecie zadowoleni z jego gry na lewej stronie w przypadku absencji Clichy'ego, ale dobra rada dla Wengera - trzymaj Mickiego z dala od środka defensywy.
- boskigonzo
- Kluczowy Zawodnik

- Reputacja: 0
red85 pisze:Trochę dziwny ruch z naszej strony i jestem niezmiernie ciekaw, kogo (poza O'Shea) szykuje na zmiennika dla Pata. Może Fabio, może Eckersley?
Sam sobie odpowiedziales, Fabio . Rafael dostal juz szanse wiec czemu mialoby byc inaczej z Fabio.
Co by nie robic offtopa. To naprawde solidny grajek. Szkoda ze odszedl od nas , bo darzylem i nadal darze go wielkim sentymentem . Swego czasu najlepszy lewy obronca PL. Tylko tak jak red85 podkreslil , z dala od srodka defensywy , chyba ze to mecz przeciwko nam
-
Logan
- Kluczowy Zawodnik

- Reputacja: 0
A teraz niech wszyscy fani Arsenalu trzymają kciuki żeby nam sie nie rozsypał po pierwszym meczu <puka w niemalowane etc.>, bo nie należy do zawodników, których zdrowie rozpieszcza.
Mam tez nadzieje, że powtórzyła się sytuacja sprzed roku, kiedy Wenger nie miał w planach kupowania Diarry, ale zrobił to w związku z "niepowtarzalną okazją". Priorytetem jest pomocnik.. Chyba że Silvestre zagra obok Fabregasa
- Magnum
- Moderator

- Reputacja: 2311
- Kontakt:
Arsenal manager Arsene Wenger is still looking to sign one more player despite the acquisition of Mikael Silvestre.
The French tactician has suggested in recent weeks that there would be one more arrival before the transfer window closes but Wednesday's surprise signing of the Manchester United defender is unlikely to be his final purchase.
dobry znak
http://www.premierleague.com/page/Headl ... 85,00.html
The French tactician has suggested in recent weeks that there would be one more arrival before the transfer window closes but Wednesday's surprise signing of the Manchester United defender is unlikely to be his final purchase.
dobry znak
http://www.premierleague.com/page/Headl ... 85,00.html

- Duch
- Entuzjasta Kraftu

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)
Mam wrażenie, że kilka ostatnich postów w tym temacie gdzieś się zagubiło
Zresztą nieważne, bo nie o tym miałem pisać. Senderos przeszedł na wypożyczenie do Milanu. Wszędzie o tym trąbią więc uznaje to za info oficjalne. Jakoś specjalnie nie żałuje, bo nigdy za Szwajcarem nie przepadałem. Miał w Arsenalu jeden w miarę przyzwoity sezon, a potem kiedy by się nie pojawił na boisku to coś knocił. Jak oglądałem go na boisku to bałem się żeby nie zepsuł kolejnej piłki. Może na San Siro jego telent rozbłyście pełnym blaskiem
Jeśli będzie się dobrze sprawował w Mediolanie to albo będziemy mieć jeszcze z niego pożytek albo będziemy go mogli sprzedać za niezłe pieniądze.
Ciao Philippe.
Zresztą nieważne, bo nie o tym miałem pisać. Senderos przeszedł na wypożyczenie do Milanu. Wszędzie o tym trąbią więc uznaje to za info oficjalne. Jakoś specjalnie nie żałuje, bo nigdy za Szwajcarem nie przepadałem. Miał w Arsenalu jeden w miarę przyzwoity sezon, a potem kiedy by się nie pojawił na boisku to coś knocił. Jak oglądałem go na boisku to bałem się żeby nie zepsuł kolejnej piłki. Może na San Siro jego telent rozbłyście pełnym blaskiem
Ciao Philippe.
Płakać po nim nie zamierzam, choć wątpię czy taki "ruch transferowy" był nam teraz potrzebny. Połamane pół zespołu, a Wenger oddaje piłkarza, który jakby nie było z kontuzjami jakichś wielkich problemów nie ma.
Obawiam się najgorszego, zresztą widzieliśmy to w ostatnim meczu. Wenger szykuje Songa na środek obrony. Ja bym go widział w środku, ale pomocy, zamiast Eboue. Alex pokazuje w reprezentacji, że potrafi grać na DMie. Nie wiem więc skąd u Wengera takie szukanie na siłę nowych pozycji dla naszych graczy.
Djourou - też miał być gdzieś wypożyczony, podobno Rennes było chętne. Teraz chyba [mam nadzieję] zostanie. Bo znów się okaże, że nie ma kto grać. Silvestre też przyszedł połamany przecież
Obawiam się najgorszego, zresztą widzieliśmy to w ostatnim meczu. Wenger szykuje Songa na środek obrony. Ja bym go widział w środku, ale pomocy, zamiast Eboue. Alex pokazuje w reprezentacji, że potrafi grać na DMie. Nie wiem więc skąd u Wengera takie szukanie na siłę nowych pozycji dla naszych graczy.
Djourou - też miał być gdzieś wypożyczony, podobno Rennes było chętne. Teraz chyba [mam nadzieję] zostanie. Bo znów się okaże, że nie ma kto grać. Silvestre też przyszedł połamany przecież
- Duch
- Entuzjasta Kraftu

No co zrobisz ... nic nie zrobisz. Wenger jak sobie ubzdura pewne schematy to mało kiedy zmienia zdanie. Pewnie, że Song dałby więcej drużynie grając na DM'ie, bo jak dla mnie to w obronie mamy obecnie komplet i nie ma co eksperymentować (na to przyjdzie czas gdzieś koło grudnia/stycznia jak spadnie na nas prawdziwa plaga urazów - odpukać oczywiście).
Jak bym zaś przestawił nieco napad i pomoc. Jeśli Cesc nie dojdzie do zdrowia na Newcastle to grałbym z Songiem i Samirem na środku, a Theo i Robinem na skrzydłach. W ataku Nicklas i Ade. Może Holender więcej do drużyny wniesie na skrzydle, bo jak do tej pory w napadzie statystuje. Już wystarczy, że mamy Eboue w składzie, kolejnego osłabienia nam nie trzeba ...
Jak bym zaś przestawił nieco napad i pomoc. Jeśli Cesc nie dojdzie do zdrowia na Newcastle to grałbym z Songiem i Samirem na środku, a Theo i Robinem na skrzydłach. W ataku Nicklas i Ade. Może Holender więcej do drużyny wniesie na skrzydle, bo jak do tej pory w napadzie statystuje. Już wystarczy, że mamy Eboue w składzie, kolejnego osłabienia nam nie trzeba ...
Raczej małe szanse są na to, że tak Wenger ich ustawi. Bądźmy dobrej myśli i módlmy się, żeby Cesc wrócił. Ma być gotowy podobno na Twente, zobaczymy.
Robin jest bez formy i wątpię, aby na skrzydle grał jakoś wyraźnie lepiej. Theo też niestety gra padake ostatnio. Zresztą już pisałem, nie będę się powtarzał, mamy 7 Eboue na chwilę obecną.
Robin jest bez formy i wątpię, aby na skrzydle grał jakoś wyraźnie lepiej. Theo też niestety gra padake ostatnio. Zresztą już pisałem, nie będę się powtarzał, mamy 7 Eboue na chwilę obecną.