AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZ

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post autor: Kluchman »

(L)oczkerson pisze: Co do Obrony to JUVE stracił jedną mniej bramkę od Milanu w zeszłym sezonie Wink , mimo tego że z początku grali ci, którzy okazali się za słabi na JUVE i była ogromna ilość kontuzji czego efektem było dużo straconych bramek na początku. Gdy obrona wyglądała tak jak teraz JUVE był znaczenie mocniejszy w defensywie więc nie wydaje mi się aby w tym elemencie Milan był mocniejszy.
A z drugiej strony Juventus ma znacznie lepszego bramkarza, ktoremu tez po czesci zawdzieczaja, ze tych bramek nie bylo wiecej. W Milanie mozna powiedziec wrecz przeciwnie. Abbiati jednak powinien po czesci te roznice zniwelowac, bo choc jest gorszy od Buffona to zarowno Kalaca jak i Dide przerasta dosc wyraznie.

Milan pozyskal tez Zambrotte, ktorego mozliwosci jako kibic Juve powinienes znac najlepiej. W Barcelonie nie byl az tak dobry jak za czasow gry w Serie A (co nie znaczy, ze byl slaby), ale nic przeciez nie stoi na przeszkodzie do tego, aby powrocil do najwyzszej formy. No i Milan ma az trzech swietnych DM'ow - ich rowniez nalezy wliczac przy porownaniu formacji obronnej bo ograniczenie sie do samych obroncow jest duzym zaniedbaniem. A dwoch zwykle jest na boisku.

Dlatego tez bardziej przychylalbym sie ku temu, ze to Milan ma lepsza defensywe. Przynajmniej na papierze. Tak czy inaczej przydalby sie im jeszcze jeden solidny zmiennik w obronie.
gaudat
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post autor: gaudat »

Arsenal w zeszłym sezonie walczył o mistrza. Miał tylko kilka punktów straty do ManU. A ile punktów straty miał Milan do Interu ? No właśnie.
Widzicie chłopaki, problem jest w tym, że strasznie przywiązaliście się do nazwisk. Powiedzmy sobie szczerze, ci piłkarze już nie wrócą do formy z sezonów kiedy byli w finale i zdobyli LM. Ja cały czas patrzę pod kątem ostatniego sezonu. I wszystko wiadomo.
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post autor: j1mmy »

Rozmowy o scudetto i szansach na nie to po za podstawową kadrą przede wszystkim rozmowy o długości ławki rezerwowych.

Ja jestem zdania , że Milan takowej nadal nie ma i 2-3 kontuzje mogą spowodować , że 6-7 straconych oczek może decydowac o być albo nie być.

Natomiast wydaje mi się , ze walka o 4 miejsce rozegra się miedzy Romą a Violą bo Roma nie ma pieniędzy.

Uważam nadto , że Milan nie ma jako takiego ataku...

Jest młody Pato , nie zaaklimatyzowany R80 , kontuzjogenny Inzaghi (któremu powoli zdrowia przestaje starczać) , no i nowy Borelio (który może w dużym klubie się nie sprawdzić ) a jednnak del Piero , Trezegol , Iaquinta i Amauri to zdecydowanie szersze i chyba solidniejsze zestawienie
Jeśli nie możesz złapać na forum napisz PM
Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: McSuchy »

Według mnie cała ta dyskusja, która się tu toczy o to czyje mercato było lepsze i kto ma solidniejszą kadrę jest kompletnie bezsensowna i do niczego nie prowadzi. Pierwsze wnioski można będzie wysnuć dopiero po rozegraniu kilku kolejek, wcześniej jest to tak naprawdę nie do określenia. Oczywiście można wskazać głównych faworytów i ogólny potencjał poszczególnych formacji, ale wykłócać się o to kto ma lepszą linię pomocy, kto lepszych napastników, a kto pewniejszego bramkarza jest zwyczajnie bezcelowe. Za dużo istnieje zmienny w futbolu (stan zdrowia piłkarzy, szybkość aklimatyzacji nowych nabytków, motywacja,forma itd) aby spierać się o to przed sezonem. Odbędą się pierwsze mecze, będą pierwsze wzloty i upadki, pierwsze kontuzje- to będzie można zacząć o tym dyskutować. Dlatego jeżeli szanowne towarzystwo chce się spierać dalej to proszę bardzo, dla mnie jednak nie ma to większego sensu i radzę wstrzymać się do startu rozgrywek.
....fanatyczny milanista....zgniły lewak....podły ateista....
Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B

Post autor: nestinho_acm »

http://transfery.info/news-full-8347.html
:lol: :lol: :lol: nie ma to jak powymyślać sobie....
Forza Rosso-Nerri!
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post autor: Slim91 »

gaudat pisze:Arsenal w zeszłym sezonie walczył o mistrza. Miał tylko kilka punktów straty do ManU. A ile punktów straty miał Milan do Interu ? No właśnie.
Widzicie chłopaki, problem jest w tym, że strasznie przywiązaliście się do nazwisk. Powiedzmy sobie szczerze, ci piłkarze już nie wrócą do formy z sezonów kiedy byli w finale i zdobyli LM. Ja cały czas patrzę pod kątem ostatniego sezonu. I wszystko wiadomo.
Zobaczymy jak Arsenalowi pojdzie w tym sezonie, a jak Milanowi. Żebyś się nie zdziwił
nestinho_acm pisze:http://transfery.info/news-full-8347.html
nie ma to jak powymyślać sobie....
Dla mnie kwestia odejścia Kaki jest wciągu 2-óch lat . Odejdzie za max 60 mln euro. A po za tym Milan moze sie niewahać sprzedać Kaki jakby dalej miał problemy z tym kolanem. A po drugie Kaka chce grac OPŚ a my go wystawiamy często w ataku. Kolejnym argumentem może byc brak sukcesu w sezonie( a moze tak być) i dlatego Kaka by chciał odejść.

O odejsciu Kaki do Chelsea można by napisać rozprawke na j.polski - polecam dobry temat.
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1295

Post autor: gilardino11 »

Dobra Bajka :wink:

Rozmowa na temat kto zrobił lepsze transfery i kto na tym lepiej wyjdzie kiedy jeszcze nie którzy nie zadebiutowali w sezonie jest śmieszna.Jestem ciekaw co mówiliście po zwycięstwie Milanu w LM gdzie później nawet bez transferów wszyscy upatrywali w nich drużyna która odbierze Interowi mistrza nie robiąc żadnych transferów.Juventus też w tamtym sezonie miał być w środku stawki a skończył na 3 miejscu pozastawiając bardzo dobre wrażenie(trzeba jednak przyznać że beniaminkom w pierwszym sezonie idzie bardzo dobrze jednak najtrudniejszy jest ten drugi sezon :D ).Poczekajmy na początek sezonu co pokaże drużyna a nie oceniamy że Fiora sie wzmocniła lepiej niż Milan tylko zapominacie że Milan miał dużo lepszych zawodników w tamtym sezonie i tylko widział "plecy" Violi.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Post autor: mete »

Dla mnie kwestia odejścia Kaki jest wciągu 2-óch lat . Odejdzie za max 60 mln euro. A po za tym Milan moze sie niewahać sprzedać Kaki jakby dalej miał problemy z tym kolanem. A po drugie Kaka chce grac OPŚ a my go wystawiamy często w ataku. Kolejnym argumentem może byc brak sukcesu w sezonie( a moze tak być) i dlatego Kaka by chciał odejść.
Kaka moze odejsc jezeli zarzad tak zdecyduje ale jezeli trio Pato Dinho i Kaka spelni oczekiwanie to nikt go nie rozbije.Kaka ma poukladane w glowie i raczej pieniadze tego nie zmienia...Kaka sam mowil ze podoba mu sie gra za jednym napastnikiem bo strzela wiecej goli a zazwyczaj ma wolna role na boisku....uwazam ze jezeli Kaka nie odszedl rok temu i teraz to zostanie z nami do konca
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore »

Oglądałem mecz Bordeaux z Cannes (?) w którym nasz młody Francuz Gourcuff, który został do Żyrondystów wypożyczony, zdobył gola i zaliczył asystę, zostając bohaterem Bordeaux. Brawo, brawo, brawo dla niego za jego grę - widać, że to dojrzały, bardzo dobry piłkarz, który może być świetny - Ancelotti zbiera owoce swoich idiotycznych decyzji, bo najwyraźniej na Francuza trzeba tylko postawić odważnie, żeby zaczął się zwracać - tymczasem Carlo wolał stawiać na wypalonego Seedorfa i Gofera zupełnie olewać.
Po roku gry w Bordeaux, gdzie będzie Yoann występować w LM w barwach naprawdę ciekawego, utalentowanego zespołu z wielkimi ambicjami ligowymi, może wrócić do Milanu jako fantastyczny gracz - jeśli więc przyjmiemy, że Kaka i Ronaldinho zostają na przyszły sezon w Milanie, do tego dojdzie Francuz, a na ławce są Cardaccio i Viudez (jeden z nich, ale nie pamiętam, który, jest naprawdę zdolnym OPŚ, o innej charakterystyce od pozostałych naszych pomocników), to dla Clarenca może zabraknąć miejsca w Milanie.
O ile Yoann będzie chciał wrócić do Mediolanu, bo czuję, że po świetnym roku we Francji nie będzie chciał wracać do głupio uprzedzonego wobec niego Carlo, który stawiać prędzej będzie na Brocchiego jako OPŚ, niż na Yoanna. :roll:
Słowem podsumowania - jestem niesamowicie szczęśliwy, że Milan ma takiego gracza w składzie, bo jeśli nawet nie wróci do zespołu (co byłoby dla zespołu wielką stratą) to na pewno sporo, sporo na nim zarobimy na sprzedaży.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

co do Yoanna to u nas tez mial dobry start a pozniej gorzej ale dlatego ze gral Brocchi za niego.zycze mu jak najlepiej zeby albo wrocil do nas wielki pilkarz albo zarobic na nim(co bardziej prawdopodobne bo do nas z wyporzyczen pilkarze nie wracaja).wydaje mi sie ze jezeli Gourcuff bedzie czul ze bedzie mogl grac u nas za rok to wroci jezeli nie to nie...jak to jest Bordeaux ma prawo pierwokupu?
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post autor: Slim91 »

Jak Cardacio i Viudez się wybiją to bedzie ewenement. Ja widze dla nich SZEROKĄ ławke, żebym się mylił.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

mete pisze:jak to jest Bordeaux ma prawo pierwokupu?
Nic się o tym nie słyszało.

Gourcuff ucierpiał na tym, że nie spodobała się Carlo jego ambicja - w przeciwieństwie do Brocchiego czy Favalliego nie widzę Francuza wchodzącego w tyłek Carlo, a nie oszukujmy się - nic nie przemawia za częścią piłkarzy z naszej kadry, by grali, a mimo wszystko grają.
Grimi, Gourcuff - gdyby nie zapatrzenie Carlo w swoich ulubieńców, to by grali. Bo z punktu widzenia sportowego są dalece lepsi od piłkarzy, którzy zajęli ich miejsce w kadrze Milanu.
Przez to Francuz nie dostał poważnej szansy. Pamiętam mecz z Lazio z ubiegłego sezonu, gdy postawił Carlo odważnie na Yoanna - jego oceny po spotkaniu były negatywne zawsze wtedy, gdy oceniany był przez osoby niekompetentne. Gołym okiem było widać, że był piłkarzem zupełnie innym od Kaki, którego miał rzekomo zastąpić - jest po prostu innym zawodnikiem, o skrajnie różnej charakterystyce. Podobnie jak Seedorf więcej rozgrywa, ma mniej rajdów, częściej podaje lub uderza z dystansu, niż dubluje pozycję napastnika. Mógłby fantastycznie zmieniać Pirlo w trakcie sezonu - nie ma aż takiego przeglądu pola, który przecież też przychodzi z czasem, ale ma lepszą grę jeden na jeden, jest szybszy, silniejszy, mógłby znacznie wzmocnić naszą grę w obronie, przy czym w ataku byłby chyba jedynym Milanistą zdolnym do zastąpienia Andrei. On do gry Milanu pasuje fantastycznie, ale niestety nie został pokochany przez Carlo i był ustawiany za piłkarzy zupełnie od niego różnych. Zmiennikiem Kaki nie będzie nigdy, ale Seedorfa - już jak najbardziej. Tylko trzeba mu dać odpowiednie zadania na boisku i kolegów, z którymi może grać. Wsparcie ubiegłoroczne Gilardino czy Pirlo to nic, ale już kiedy grał z Paloschim w pucharze, to było naprawdę dobrze.
Mirek15 pisze:Jak Cardacio i Viudez się wybiją to bedzie ewenement. Ja widze dla nich SZEROKĄ ławke, żebym się mylił.
Trudno oczekiwać czegoś innego - z jednej strony Brocchi, Flamini, Gattuso, Ambrosini, Pirlo, a z drugiej Brocchi, Kaka, Seedorf i Ronaldinho - są daleko do gry, ale w pucharze Włoch, w rewanżu z jakimiś ogórkami w UEFA, w meczu z jakimś outsiderem ligowym w końcówce mogą i powinni dostać szansę. W mniejszym stopniu oczywiście Cardaccio, ale Viudez (to ten starszy chyba) już mógłby w przyszłym roku rozegrać kilka meczów. Bo nie ma się co oszukiwać, oni są inwestycją - skądinąd bardzo ciekawą i cudownie, że wreszcie zaczęto na takich graczy stawiać - na przyszłość.
Bo gdyby oni nie mieli mieć żadnych szans na grę, to nie byliby włączeni obaj do kadry pierwszej ekipy.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

W mniejszym stopniu oczywiście Cardaccio, ale Viudez (to ten starszy chyba) już mógłby w przyszłym roku rozegrać kilka meczów. Bo nie ma się co oszukiwać, oni są inwestycją - skądinąd bardzo ciekawą i cudownie, że wreszcie zaczęto na takich graczy stawiać - na przyszłość.
Cardacio jest starszy dwa lata i ma byc zmiennikiem Pirlo(jestem pewien ze i tak zmienikiem Pirlo)..Viudez to bardziej ofensywny pilkarz.jezeli maja byc inwestycja na przyslosc to musza cos pogra caly sezon bez meczy nic im nie da
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

mete pisze:
Cardacio jest starszy dwa lata i ma byc zmiennikiem Pirlo(jestem pewien ze i tak zmienikiem Pirlo)..
To ciekawe, coś tam czytałem kiedyś (nie wiem, czy na pewno o nim ;) ), że ma charakterystykę podobną do Gattuso, jest takim bullterierem na boisku.
Ale mogę się mylić. W każdym razie jako zmiennik Pirlo ma szansę rozegrać sporo spotkań, bo nie ma co Andrei przemęczać - kiedy odpocznie sobie od gry co trzy dni (a spotkań będzie masa, bo w UEFA gra się więcej niż w LM) to może być wielki, a ten Urugwajczyk może być ciekawy.
Natomiast Viudez to inwestycja.
Co do nauki - może się naprawdę wiele nauczyć w takim wieku. Przychodzi z kraju o wiele niższej kulturze piłkarskiej, do jednego z największych klubów świata, gdzie zarówno Viudez, jak i Cardaccio będą mogli się uczyć od najlepszych na świecie na swoich pozycjach - Kaka czy Pirlo to przecież mistrzowie. Grać nie muszą wiele, może Viudez nawet zadebiutuje dopiero w jakimś meczu pucharu Włoch z kolejnym Arezzo - to nieistotne, w takim wieku minuta jest cenna, a na treningu spotyka się już nie z czołówką Urugwajską, tylko światową - to powinno im pomóc. Obaj powinni być naprawdę ważni dla zespołu w perspektywie nawet nie roku, tylko dwóch-trzech. Teraz niech się uczą.
Z drugiej strony ostatnio kiedy przychodził do nas znikąd taki młody Brazylijczyk, to też miał się uczyć przy Rivaldo. :lol:
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Cardaccio
gdy przychodzil do nas wiele portali tak pisalo jego nazwisko a w rzeczywistosci pisze sie jego nazwisko przez jedno c

To ciekawe, coś tam czytałem kiedyś (nie wiem, czy na pewno o nim Wink ), że ma charakterystykę podobną do Gattuso, jest takim bullterierem na boisku.

Fonseca mowil o nim ze laczy w sobie cechy oby pilkarzy.ze jest dobry w destrukcji waleczny a dotego ma dobry strzal z dystansu i smykalke do rozgrywania...

Ale mogę się mylić. W każdym razie jako zmiennik Pirlo ma szansę rozegrać sporo spotkań, bo nie ma co Andrei przemęczać - kiedy odpocznie sobie od gry co trzy dni (a spotkań będzie masa, bo w UEFA gra się więcej niż w LM) to może być wielki, a ten Urugwajczyk może być ciekawy.
ma szanse jezeli Carlo bedzie chcial mu ja dac a nie Brocchiemu..to samo tyczy sie z Viudeze...

jak juz Brocchi jest w kadrze to niech przynajmniej jest zmienikiem Gattuso(bo do niego mu najblizej odnosnie stylu gry) a nie wszytkich z pomocy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”