AC Milan (zbiorczy)(cz.2)
- nestinho_acm
- Skład B

- Reputacja: 0
Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)
Kadrę mamy naprawdę dobrą, potrzeba parę wzmocnień ale bardziej uzupełnień. Właśnie takich jak Mattioni.
Zaskoczyłeś mnie zawodnikiem z Konga - chyba nie mamy takiego.
Warto dodać, że tacy piłkarze jak Strasser, Osuji, Pasini czy wypożyczeni Pierre Aubameyang, Perticone czy Di Gennero powinni swoje szanse dostać. Wiadomo, dostać szansę, a wykorzystać ją to dwie różne sprawy. Ale każdego można sprawdzić.
Bo kto wie, czy taki Osuji nie będzie zastępcą Seedorfa? Każdy z nich ma papiery na granie, ale trzeba im otworzyć odpowiednie drzwi żeby mogli się rozwijać.
Ja na miejscu Carlo dałbym więcej do pogrania naszym Urugwajskim młodzieniaszkom. Takie wpuszczanie na 6-7 minut w Pucharze Włoch męczące nie jest. Pal licho Puchar, przegrajmy, ale niech młodzi poczują smak piłki. Bo się w końcu na tej ławie zestarzeją;)
Ja tam dalej nie mogę przeboleć starty Grimiego. No ale cóż, jak się nie ma coś się lubi to się lubi co się ma. Nie wiem czy nasz zarząd myśli tak ja Ty, Wilmore. Oni chyba nie widzą, że Jankul gra słabo. Clichy - byłoby miło. Młody chłopak, w Arsenalu mu pokazali co to piłka. Ale nie można mieć wszystkiego,
A bramkarz? Tutaj też trzeba się zastanowić.
Abbiati swoje lata ma, poza tym nie jest dla mnie bramkarzem światowej klasy. Owszem, szacunek dla niego co robi, ale dla mnie do bramkarz po prostu dobry. Dida się gdzieś zagubił, niby nie popełnia błędów w PUEFA no ale rezerwowy z taką pensją?
Kalac to ewenement. Jak go opisać? Duży jest.
1. xxxxxxx?
2/3 Abbiati/Storari
4.Donnarumma?/Offredi?pan X?
Być może podałem sytuację nierealną, ale cóż każdy może marzyć. Choć sam mam wątpliwości czy taki Storari chciałby być 3 bramkarzem. No bo być 3 bramkarzem Milanu oznacza grać raz na rok w trofeum Berlusconiego. Chyba że 1 z wyżej notowanych konkurentów ma kontuzję.
Zaskoczyłeś mnie zawodnikiem z Konga - chyba nie mamy takiego.
Warto dodać, że tacy piłkarze jak Strasser, Osuji, Pasini czy wypożyczeni Pierre Aubameyang, Perticone czy Di Gennero powinni swoje szanse dostać. Wiadomo, dostać szansę, a wykorzystać ją to dwie różne sprawy. Ale każdego można sprawdzić.
Bo kto wie, czy taki Osuji nie będzie zastępcą Seedorfa? Każdy z nich ma papiery na granie, ale trzeba im otworzyć odpowiednie drzwi żeby mogli się rozwijać.
Ja na miejscu Carlo dałbym więcej do pogrania naszym Urugwajskim młodzieniaszkom. Takie wpuszczanie na 6-7 minut w Pucharze Włoch męczące nie jest. Pal licho Puchar, przegrajmy, ale niech młodzi poczują smak piłki. Bo się w końcu na tej ławie zestarzeją;)
Ja tam dalej nie mogę przeboleć starty Grimiego. No ale cóż, jak się nie ma coś się lubi to się lubi co się ma. Nie wiem czy nasz zarząd myśli tak ja Ty, Wilmore. Oni chyba nie widzą, że Jankul gra słabo. Clichy - byłoby miło. Młody chłopak, w Arsenalu mu pokazali co to piłka. Ale nie można mieć wszystkiego,
A bramkarz? Tutaj też trzeba się zastanowić.
Abbiati swoje lata ma, poza tym nie jest dla mnie bramkarzem światowej klasy. Owszem, szacunek dla niego co robi, ale dla mnie do bramkarz po prostu dobry. Dida się gdzieś zagubił, niby nie popełnia błędów w PUEFA no ale rezerwowy z taką pensją?
Kalac to ewenement. Jak go opisać? Duży jest.
1. xxxxxxx?
2/3 Abbiati/Storari
4.Donnarumma?/Offredi?pan X?
Być może podałem sytuację nierealną, ale cóż każdy może marzyć. Choć sam mam wątpliwości czy taki Storari chciałby być 3 bramkarzem. No bo być 3 bramkarzem Milanu oznacza grać raz na rok w trofeum Berlusconiego. Chyba że 1 z wyżej notowanych konkurentów ma kontuzję.
Forza Rosso-Nerri!
-
Wilmore
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 108
O Mattionim to się zaczniemy wypowiadać, jak ktokolwiek z nas go zobaczy. Na razie to wiemy tyle, ile powiedzą działacze i Carlo, a trudno się dziwić, że go chwalą. Robiliby by to nawet wtedy, gdyby grał słabo, przecież przeszedł dopiero pierwszy trening i trzeba mu dodać otuchy.
Tfu, nie z Konga, tylko Sierra Leone - Strasser oczywiście.
Di Gennaro to na razie melodia przyszłości - mówiąc szczerze nie przekonuje mnie jego ogromny talent, w Regginie jest tylko rezerwowym - 376 minut w 16 meczach nie powala na kolana, ale z drugiej strony jak na 20 latka to niezły wynik, choć w takim zespole mógłby się pokusić o pierwszy plac. Jednak daleko mu do spełnienia oczekiwań kibiców wobec jego talentu.
Osuji to na razie wielka niewiadoma - o byciu następcą Seedorfa to na razie nawet bym nie przebąkiwał, nie ta klasa.
Wobec Cardaccio i Viudeza pokuszę się o oceny dopiero po sezonie - wiadomo, że włoski styl gry nie jest prosty do zrozumienia dla takich piłkarzy. Są młodzi, dajmy im czas. Wątpię, żeby działacze znów popełnili niewiarygodną głupotę i sprzedali/wypożyczyli za czapkę gruszek kolejnych zdolnych grajków, jak niegdyś Grimiego, który teraz mógłby być dla Milanu zbawieniem. Jankulovski niestety się pogubił, brak mu dobrego zmiennika.
Abbiati to dobry bramkarz. Dajmy mu czas do końca sezonu, może się wdrąży w zespół, bo na razie nie można na niego narzekać. Oprócz niego jest świetny zmiennik Dida, który wraca do formy, Storari mimo wszystko powinien odejść - umiejętności ma wielkie, ale jednak jest niespełnionym piłkarzem i nim pozostanie. Widzę go w klubie pokroju Messiny, jak znów zatrzymuje Milan. Ale nic ponadto niestety, nie w sytuacji, gdy jest Dida i Abbiati w Milanie.
Kalaca posłać na emeryturę i dać szansę bycia trzecim Offrediemu, albo Miśkiewiczowi.
Na razie są ważniejsze priorytety - lewy obrońca (a może i dwóch?) > środkowy obrońca > ofensywny pomocnik = prawy obrońca (na obu pozycjach mamy piłkarzy do przywrócenia do Milanu - Abate czy Gourcuff, który musi dostać szanse poważną w Milanie!) > napastnik (mamy Pato i Boriello, ustabilizować sytuację Shevy, wróci Paloschi i będzie po sprawie) > bramkarz.
Tak ja to widzę.
Ale pewnie zarząd stwierdzi, że koniecznie nam trzeba defensywnego pomocnika (Davids?
Po Beckhamie nic mnie już nie zdziwi).
Tfu, nie z Konga, tylko Sierra Leone - Strasser oczywiście.
Di Gennaro to na razie melodia przyszłości - mówiąc szczerze nie przekonuje mnie jego ogromny talent, w Regginie jest tylko rezerwowym - 376 minut w 16 meczach nie powala na kolana, ale z drugiej strony jak na 20 latka to niezły wynik, choć w takim zespole mógłby się pokusić o pierwszy plac. Jednak daleko mu do spełnienia oczekiwań kibiców wobec jego talentu.
Osuji to na razie wielka niewiadoma - o byciu następcą Seedorfa to na razie nawet bym nie przebąkiwał, nie ta klasa.
Wobec Cardaccio i Viudeza pokuszę się o oceny dopiero po sezonie - wiadomo, że włoski styl gry nie jest prosty do zrozumienia dla takich piłkarzy. Są młodzi, dajmy im czas. Wątpię, żeby działacze znów popełnili niewiarygodną głupotę i sprzedali/wypożyczyli za czapkę gruszek kolejnych zdolnych grajków, jak niegdyś Grimiego, który teraz mógłby być dla Milanu zbawieniem. Jankulovski niestety się pogubił, brak mu dobrego zmiennika.
Abbiati to dobry bramkarz. Dajmy mu czas do końca sezonu, może się wdrąży w zespół, bo na razie nie można na niego narzekać. Oprócz niego jest świetny zmiennik Dida, który wraca do formy, Storari mimo wszystko powinien odejść - umiejętności ma wielkie, ale jednak jest niespełnionym piłkarzem i nim pozostanie. Widzę go w klubie pokroju Messiny, jak znów zatrzymuje Milan. Ale nic ponadto niestety, nie w sytuacji, gdy jest Dida i Abbiati w Milanie.
Kalaca posłać na emeryturę i dać szansę bycia trzecim Offrediemu, albo Miśkiewiczowi.
Na razie są ważniejsze priorytety - lewy obrońca (a może i dwóch?) > środkowy obrońca > ofensywny pomocnik = prawy obrońca (na obu pozycjach mamy piłkarzy do przywrócenia do Milanu - Abate czy Gourcuff, który musi dostać szanse poważną w Milanie!) > napastnik (mamy Pato i Boriello, ustabilizować sytuację Shevy, wróci Paloschi i będzie po sprawie) > bramkarz.
Tak ja to widzę.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Hermann Hesse
- nestinho_acm
- Skład B

- Reputacja: 0
Z tym świetnym zmiennikiem to owszem - piłkarsko.
Jeżeli chodzi o finanse to jest klapa. Płacą mu taką kasę, a potem beczą że kasy brakuje.
Ale trzeba przyznać, że nasza młodzież ma słabe warunki do treningu. Mało kto się potrafi przebić.
Nie chcę tutaj, żeby Milan nagle stawał się drugim Arsenalem, ale przydałby się taki prawdziwy diamencik do oszlifowania.
Na razie takich nie widać.
No w sumie ta część sezonu odpowie na wiele pytań. Oby na koniec, Milan uplasował się jak najwyżej.
Idę spać.
Dobranoc wszystkim:)
Jeżeli chodzi o finanse to jest klapa. Płacą mu taką kasę, a potem beczą że kasy brakuje.
Ale trzeba przyznać, że nasza młodzież ma słabe warunki do treningu. Mało kto się potrafi przebić.
Nie chcę tutaj, żeby Milan nagle stawał się drugim Arsenalem, ale przydałby się taki prawdziwy diamencik do oszlifowania.
Na razie takich nie widać.
No w sumie ta część sezonu odpowie na wiele pytań. Oby na koniec, Milan uplasował się jak najwyżej.
Idę spać.
Dobranoc wszystkim:)
Forza Rosso-Nerri!
Osuji i Strasser to defensywni pomocnicy wiec zaden nie ma szans zastapic Seedorfa.mam nadzieje tylko ze poziomem zbliza sie do swoich afrykanskich kolegowOsuji to na razie wielka niewiadoma - o byciu następcą Seedorfa to na razie nawet bym nie przebąkiwał, nie ta klasa.![]()
a jak im wystawisz ocene jak wogule nie graja??Viudez narazie gra w kadrze Urugwaju U-20 wiec na podstawie tego opinia nie ma sensu.Cardacio raczej w tym sezonie nie zobaczymyWobec Cardaccio i Viudeza pokuszę się o oceny dopiero po sezonie - wiadomo, że włoski styl gry nie jest prosty do zrozumienia dla takich piłkarzy. Są młodzi, dajmy im czas. Wątpię, żeby działacze znów popełnili niewiarygodną głupotę i sprzedali/wypożyczyli za czapkę gruszek kolejnych zdolnych grajków, jak niegdyś Grimiego, który teraz mógłby być dla Milanu zbawieniem. Jankulovski niestety się pogubił, brak mu dobrego zmiennika.
tez mam taka opinie.czyni postepy.coraz bardziej pewny na przedpoluAbbiati to dobry bramkarz. Dajmy mu czas do końca sezonu, może się wdrąży w zespół, bo na razie nie można na niego narzekać.
moglby ktos sie pokusic i ocenic lub przynajmniej opisac gre naszych najzdolnieszych na wyporzyczeniach.bo oprocz tego ze Gourcuff sie wyroznia to o innych malo slychac
- Rezus
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2867
Albo grają mała albo są w drużynach niższych lig. Tak w skrócie można napisać. Na http://www.acmilan.pl co tydzień opisują właśnie sytuację z wypożyczonymi zawodnikami.
Ps. plotki są odejściu Emersona, dla mnie pięknie.
Chcecie żeby młodzi się ogrywali
To właśnie takich dziadów trzeba się pozbywać.
Ps. plotki są odejściu Emersona, dla mnie pięknie.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
o ile Favalli na srodku obrony gral calkiem niezle to na boku obrony jest fatalny.ale lepiej wystawic jego niz Antoniniego..AC MILAN: Abbiati - Zambrotta, Senderos, Maldini, Favalli; Beckham, Pirlo, Ambrosini; Seedorf, Kakà; Pato.
Beckham jak zwykle w pierwszym.taki Flamini pracuje caly sezon zeby grac a przychodzi David i gra z urzedu.pozniej beda gadac ze Flamini sie nie sprawdzil
o Seedorfie to juz nie wspomne...
Pomysł pobrania Beckhama jest conajmniej śmieszny, a jeszcze śmieszniejszy na 3 miesiące. Rozumiem, brakuje zawodnika na daną pozycje można wypożyczyć na 3 miesiące kogoś kto tą pozycje załata jak kiedyś w ManU Larsson. Ale ściągać bez potrzeby kogoś pokroju Beckhama na 3 miesiące to lekki nonsens.
Gorzej będzie jak Becks będzie grał piach a kase ciągle będzie chapał.
Gorzej będzie jak Becks będzie grał piach a kase ciągle będzie chapał.
- Chlopaczek
- Ten obcy
- Reputacja: 3308
Mete czy Ty potrafisz bez przerwy tylko narzekac?
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Tak utrzymuje Iks
nie bez przerwy ale denerwuje mnie ze jedni ciezko pracuje by cos osiagnac a inni to maja odrazuMete czy Ty potrafisz bez przerwy tylko narzekac?
-
Wilmore
- Laureat Złotej Piłki

Chłopaczek - na Favalliego jako OL, Beckhama miast Flaminiego i Seedorfa na OPŚ można tylko narzekać.
Forza Milan!
Forza Milan!
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Hermann Hesse
- Chlopaczek
- Ten obcy
- Reputacja: 3308
Na Seedorfa mozna ostatnio tylko narzekac zgadzam sie ze nie powinien grac w pierwszym. Nie wiem tylko jak czuje sie Ronaldinho.
Flaminy niczym nie imponuje w srodku tygodnia tez zagral slabo. Jest w pierwszym skladzie dzisiaj Ambrosini drugiego defensywnego pomocnika nam nie potrzeba. Akcent slusznie zostal polozony na atak a nie rozbijanie akcji Bolonii.
Z Favallim zobaczymy nie ma co narzekac z urzedu.
Flaminy niczym nie imponuje w srodku tygodnia tez zagral slabo. Jest w pierwszym skladzie dzisiaj Ambrosini drugiego defensywnego pomocnika nam nie potrzeba. Akcent slusznie zostal polozony na atak a nie rozbijanie akcji Bolonii.
Z Favallim zobaczymy nie ma co narzekac z urzedu.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
Tak utrzymuje Iks
-
Wilmore
- Laureat Złotej Piłki

W karnych z kosmosu jest 1:1 
Co do Flaminiego - w ofensywie grać potrafi, na pewno nie byłby słabszy od Beckhama, on zasługuje na grę moim zdaniem - Beckham nie pokazuje nic specjalnego, a stawianie na kogoś, kto pogra jeszcze miesiąc czy półtora to pomyłka...
Favalli na boku obrony to pomyłka - gdy jest Antonini, który potrzebuje grać jak najwięcej, a w takim meczu ma świetną okazję. Na środku nie gra źle, ale na boku to już nie ten sam Favalli, co lata temu.
Co do Flaminiego - w ofensywie grać potrafi, na pewno nie byłby słabszy od Beckhama, on zasługuje na grę moim zdaniem - Beckham nie pokazuje nic specjalnego, a stawianie na kogoś, kto pogra jeszcze miesiąc czy półtora to pomyłka...
Favalli na boku obrony to pomyłka - gdy jest Antonini, który potrzebuje grać jak najwięcej, a w takim meczu ma świetną okazję. Na środku nie gra źle, ale na boku to już nie ten sam Favalli, co lata temu.
Hermann Hesse
Hermann Hesse
Największa pomyłka to Senderos, nie wiem dlaczego on gra w podstawowym.
Zły to znak, kiedy ludzie przestają rozumieć ironię, alegorię, żart.
chocby dlatego ze ostatnio jego forma roslaNajwiększa pomyłka to Senderos, nie wiem dlaczego on gra w podstawowym.
Chyba tak urosła jak jego włosy. Jest najwolniejszym naszym zawodnikiem, puszcza graczy Bologny w naszą obronę jak w masło.
Mudingayi polował na czerwoną i się doczekał. POwinno być luzniej, bo sporo naszych akcji zatrzymał wcześniej.
Mudingayi polował na czerwoną i się doczekał. POwinno być luzniej, bo sporo naszych akcji zatrzymał wcześniej.
Zły to znak, kiedy ludzie przestają rozumieć ironię, alegorię, żart.