AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZ

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Rezus »

Jak nie gra Antonini a bramkę drugą to kto strzelił :?: :wink: Po świetnej akcji trzeba dodać. Nie wiem jaki jest sens wystawiania Pato w takim meczu to raz, a dwa to petro-dolar musi smakować bardzo skoro między meczami z Sampdorią i Atalantą jedziemy do Kataru porozdawać autografy (nawet na taki widok trafiłem, Roni z Kaka sobie rozmawiali na ławce, podszedł zawodnik chyba ze swoja koszulką po autograf od tego pierwszego).
http://i41.tinypic.com/sv3nkh.jpg

http://i39.tinypic.com/313rgbp.jpg
Jakieś pożegnanie, w ramach zabawki - Milan.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore »

:lol:
Nie wiedziałem, że już grają, stąd moja pomyłka. :lol:
Macie rację oczywiście. :)
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Zrobiłem jeszcze zrzut na studio sportowe
Obrazek
:boruta: :haha:
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Marna to pociecha przy beznadziejnej postawie piłkarzy na boisku, ale zawsze można się uśmiechnąć widząc to po kilku miesiącach tłumaczeń kibiców różnych drużyn, jak to ich zespoły nie są wspierane przez sędziów...
Tabela Serie A mogłaby dziś wyglądać zupełnie inaczej, gdyby nie częste pomyłki sędziów. Tak przynajmniej twierdzą eksperci nadzorujący akcję Observations on Arbitration Errors przy współpracy z Adiconsum.

Kontrowersje wokół pracy arbitrów we Włoszech rozgorzały na nowo po niedawnym starciu Interu z Romą (3:3). Największe wątpliwości wśród obserwatorów wzbudzał podyktowany dla nerazzurrich rzut karny, po wątpliwym faulu De Rossiego i Marco Motty na Mario Balotellim.

Oliwy do gonia dolały wyniki badań Observations on Arbitration Errors. Według ekspertyzy, od początku sezonu 2008/2009, popełniono 163 błędy, które zdecydowały o rozmieszczeniu aż 171 punktów.

I tak, w hipotetycznym zestawieniu na pierwszym miejscu widzimy Milan (plus 5 punktów), przed Fiorentiną i Juventusem. Na czwartą lokatę spadłby niezagrożony lider Serie A Inter Mediolan, który na omyłkach arbitrów dorobił się 11 oczek.

Komentarz: lepsza gra, żadnych spekulacji.

TABELA RZECZYWISTA

1: Inter - 60 pkt

2: Juventus - 53
3: Milan - 48

4: Fiorentina - 46
5: Genoa - 45
6: Roma - 44
7: Cagliari - 38
8: Lazio - 38
9: Atalanta - 36
10: Palermo - 36
11: Napoli - 35
12: Udinese - 34
13: Catania - 33
14: Sampdoria - 32
15: Siena - 28
16: Torino - 24
17: Bologna - 23
18: Chievo - 23
19: Lecce - 22
20: Reggina - 18

TABELA WIRTUALNA

1: Milan - 53 (+5)

2: Fiorentina - 51 (+5)
3: Juventus - 50 (-3)
4: Inter - 49 (-11)

5: Genoa - 46 (+1)
6: Roma - 45 (+1)
7: Cagliari - 40 (+2)
8: Udinese - 40 (+6)
9: Palermo - 39 (+3)
10: Napoli - 39 (+4)
11: Lazio - 39 (+1)
12: Sampdoria - 36 (+4)
13: Atalanta - 35 (-1)
14: Catania - 33 (=)
15: Siena -31 (+3)
16: Torino - 24 (=)
17: Bologna - 23 (=)
18: Reggina - 23 (+5)
19: Lecce - 18 (-4)
20: Chievo - 17 (-6)
Zabawne, tabela podobna do tej sprzed calciopoli za wyjątkiem Violi, która notuje regularny progres dzięki trenerowi i fajnej polityce transferowej.
Tyle że lider inny. A wiadomo, co się z tamtym liderem stało. :wink:
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz »

Tabelę i tak należy traktować z dużym przymrużeniem oka. Kto wierzy że bez błędów sędziowskich wyglądałaby identycznie jest naiwny żeby nie powiedzieć...

PS Gratuluję wygranego sparingu, wiązało się z tym wygranie jakiegoś trofeum? :rotfl:
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Yukasz pisze: tym wygranie jakiegoś trofeum? :rotfl:
Też się zastanawiałem, w końcu umocnilibyśmy się na czele jako najbardziej utytułowany klub. Jedni się chwalą pucharem Katalonii, my możemy pucharem petro-dolara (jeśli by dostali). :lol:
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Yukasz pisze:Tabelę i tak należy traktować z dużym przymrużeniem oka. Kto wierzy że bez błędów sędziowskich wyglądałaby identycznie jest naiwny żeby nie powiedzieć...
Co nie zmienia faktu, że jak na dłoni widać, który klub jest bardzo mocno przez sędziów wspierany, a które kluby mniej. :wink:
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: Internacjonalistyczny »

Co nie zmienia faktu, że wasze rozumowanie jest godne podziwu.
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel »

Do newsów o wirtualnych tabelach dodajcie sobie jeszcze info o odejściu Mourinho i miejcie chociaz chwile radości w tym sezonie. Naprawde, liczyłem na wieksza oryginalnośc i kretywność ze strony włoskich mediów. Srodze się zawiodłem.

Milan liderem :jupi:
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Babel pisze:Do newsów o wirtualnych tabelach dodajcie sobie jeszcze info o odejściu Mourinho i miejcie chociaz chwile radości w tym sezonie. Naprawde, liczyłem na wieksza oryginalnośc i kretywność ze strony włoskich mediów. Srodze się zawiodłem.
Odejście Mourinho akurat tutaj nikogo nie interesuje, jasnym chyba dla wszystkich fanów Calcio jest to, że Inter czy za Manciniego czy za Mourinho gra znacząco poniżej swoich możliwości. Takie mecze jak z Romą powinniście wygrywać, a nie remisować dzięki sędziemu. Także tak jak sądziłem, że Mourinho może stworzyć dream team po gorszej stronie Mediolanu, tak teraz wydaje mi się, że jego zmiana na innego (lepszego dla Interu) trenera może ten klub wznieść na wyżyny jak Milan wznosił się dzięki Carlo.

Mamy z Wami rywalizować o Krkicia :lol: Już to widzę, jak Barcelona oddaje tak utalentowanego piłkarza do jednego z mediolańskich klubów. :lol:
Galliani zaś stwierdza, że wszystkiemu w tym sezonie winne są kontuzje - pewnie, archaiczna taktyka, która przeterminowała się kilka lat temu, jest efektem kilkunastodniowej absencji Ronaldinho. :lol:
Z dzisiejszych wypowiedzi najbardziej spodobała mi się wypowiedź Blanca na temat Gourcuffa - Laurent pokazał, jak wiele brakuje Carlo do doskonałości w ocenie młodych piłkarzy i pokazał trenerską klasę - żeby dodać skrzydeł piłkarzowi trzeba na jego temat wypowiadać się pozytywnie, jeśli gra dobrze, a nie pieprzyć głupoty (bo tak należny nazwać wypowiedzi Carlo na przestrzeni ostatnich miesięcy i lat na temat Yoanna), jeśli nie gra prawie wcale, jak to czyni(ł) Carlo.
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Babel pisze:Do newsów o wirtualnych tabelach dodajcie sobie jeszcze info o odejściu Mourinho i miejcie chociaz chwile radości w tym sezonie.
Ja mam większą radość po wypowiedzi Maldiniego odnośnie słów Mourinho. :lol:
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Sam Mourinho zauważył, że porównywanie jego Interu po kilku miesiacach pracy do Interu po 3 latach rzadów Manciniego jest nie fair. Dla mnie jest jasne, że w tej chwili Inter to jedno wielkie pole budowy. Dodatkowo radzac sobie bez dwóch filarów na których miał się opierac w ofensywie. Inter ma być wielki w ciągu tych trzech lat a nie w tym sezonie, a jak nie teraz to kaplica. To jest oczywista oczywistość dla mnie, tylko kibice innych klubów tego nie widzą lub nie chca widziec. Jak Portugalczykowi sie nie powiedzie bedzie wielki zal, wielki wprostproporcjonalna do oczekiwań, ale trudno przypuszczac by po ewentualnym niepowodzeniu z Jose, Moratti zwinał zabawki.

Odnośnie sedziów. Nie chce poruszac tego watku szczególnie w rozmowie z kimś tak niereformowalnym, ale zaapeluje do tych resztek komorek rozsadnie myslacych: Siena (-2 pkt), Roma (-1 pkt), na upartego Milan i Bologna (-4 pkt) to nadal jest -3 ewentualnie -7, nie -11 pkt. Poza tym gdyby rezultat był inny Inter tez grałby inaczej, bardziej odważnie i trudno przypuszczac, by pozwolił na tyle takiej Bolonii, przy calym szacunku. W takim razie polecam też dodac 2 punkty zabrane nam w meczu z Torino gdzie arbiter nie odgwizdał karnego za reke Di Loreto - wracamy na fotel lidera i patrzac na forme Milanu mamy pewne scudetto. Oglądałem prawie wszystkie mecze w lidze i nie przypominam sobie innych błedów lub rzekomych błedów które mogły wypaczyć rezultat punktowy. Jakbym teraz dostał płyte DVD z wszystkimi meczami Milanu czy Juventusu to tez znalałzbym podobne kwiatki. Wirtulana tabela jest robiona wedle zasady: jest zespoł znajdzie sie bledy. Teraz to Inter jest na cenzurowanym.

Zobaczyć Bojana na treningu z Materacem, Samuelem, Burdisso czy Vieira bezcenne. Tak samo bezcenne jak zobaczyć jego 100 bramek w nabliższych dwóch sezonach. Mentor bedzie duża flache do przodu :rotfl:
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

Ta tabela jest o dupe rozbic - Milan na pewno nie zasluguje zeby byc liderem Serie A - jednak wskazuje na pewne niepokojace zjawisko.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Chlopaczek pisze: jednak wskazuje na pewne niepokojace zjawisko.
Tabloidyzacji mediów sportowych we Włoszech?
Rezus pisze:Ja mam większą radość po wypowiedzi Maldiniego odnośnie słów Mourinho.
Rzeczywiscie powód do radości. Niczego błyskotliwego nie powiedział tak aby oddać pokłon prawdzie. Co, kogo raduje...
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

Babel pisze:Tabloidyzacji mediów sportowych we Włoszech?
To ze prowadzenie spotkan Interu w pewien sposob paralizuje sedziow. Wiesz ze od ponad roku nie podyktowano przeciwko Interowi karnego w lidze Babel?
W dalszej kolejnosci pokazuje ze Mourinho czasami plecie co mu slina na jezyk przyniesie. Tak jak ostatnio.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”