O futbolu na luzie...

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%

Liczba głosów: 40

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

O futbolu na luzie...

Post autor: sickstick »

moody90 pisze: 12 lut 2022, 10:50 po trzecie porownywanie tych traorow, bourigeaudow ktorzy cale kariery spedzili w srednich klubach sredniej ligi, w zyciu o gre w lidze mistrzow czy reprezentacji swojego kraju sie nie otarli do solera, gayi czy parejo to absurd i jesli to bylo na powaznie, to na tym zakonczymy
Przecież oni grali w Lidze Mistrzów w sezonie 20/21...
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2351

O futbolu na luzie...

Post autor: moody »

aa fakt, zapomnialem o tym jednym sezonie. reszta aktualna, no gdzie rzym, a gdzie krym
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

O futbolu na luzie...

Tzn co gdzie Rzym a gdzie Krym? Podejście w stylu "Nie znam, więc to znaczy że są nołnejmami" to zwykła ignorancja i nawet jeśli ją popełniasz, to jeszcze chwalenie się nią jest słabe. Z mojej perspektywy 90% goli Leo Messiego to gole wbite "nołnejmom", ale w przeciwieństwie do ciebie bardziej wstydzę się swoją niewiedzą, niż się nią chwalę.
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

O futbolu na luzie...

dobra nie chce mi sie kopac z koniem, juz odpisalem clonerowi - tak, w lidze hiszpanskiej tez nie brakuje nolnejmow. ale jak ty na potrzebe dyskusji stawiasz znak rownosci miedzy tymi ziomkami z rennes ktorych 90% forum pilkarskiego nie zna (chyba mozna taka sytuacje podciagnac pod nolnejma?), a parejo grajacym cale zycie w duzo mocniejszej lidze, majacym na koncie kilka sezonow w lidze mistrzow czy bycie filarem villarrealu wygrywajacego lige europy rok temu albo jose gaya, ktory jest kapitanem valencii i grywa w jednej z najlepszych reprezentacji swiata...
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

O futbolu na luzie...

Ja tam widzę ogromną różnicę w nazywanie "nołnejmami" wspominanych przez clonera Elche czy Levantve - czyli zespołów z dołu tabeli, balansujących między pierwszą a drugą ligą, a nazywaniu "nołnejmami" Rennes, czyli zespołu z czuba tabeli, który regularnie gra w Europie (także LM), który od 20 lat zawsze kończy ligę w górnej połówce tabeli.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8597
Kontakt:

O futbolu na luzie...

Post autor: cloner »

Nie śledzę ligi hiszpańskiej, więc dla mnie gracze Valencii, Villareal czy innego Bilbao to takie same nołnejmy :lol2:
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

O futbolu na luzie...

Post autor: Hersk »

A potrafilibyscie wymienić podstawowa jedenastka Brighton albo Norwich? :lol2: wiadomo że poza naprawdę dobrymi zespołami trudno jest interesować się cała liga na tyle żeby spamiętać wszystkie nazwiska.

Generalnie mnie osobiście drażni nazywanie jakiejkolwiek ligi z czołówki farmerami itd. ogólnie fani premier league mają czasami w sobie taką arogancję. Tylko Anglia potem Bayern Juve Barca Real PSG a reszta to ogórki xd wszyscy xd

Ja np wymienilbym pewnie cała kadre takiego Augsburga czy Cagliari, ale ja się pasjonuje, mam dużo czasu, a wtedy to nie sztuka zapamiętać dużo.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

O futbolu na luzie...

Hersk pisze: 12 lut 2022, 12:28 A potrafilibyscie wymienić podstawowa jedenastka Brighton albo Norwich?
Wystarczy, że znam parę składów serie a i ekstraklasy. ;)
💙❤️
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2002
Kibicuję: Manchester United

O futbolu na luzie...

Post autor: Mr.Chris »

Hersk pisze: 12 lut 2022, 12:28 A potrafilibyscie wymienić podstawowa jedenastka Brighton albo Norwich? :lol2: wiadomo że poza naprawdę dobrymi zespołami trudno jest interesować się cała liga na tyle żeby spamiętać wszystkie nazwiska.
Liczą się tylko ci którzy punktują w Fantasy :D
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

O futbolu na luzie...

Post autor: Tomusmc »

Obrazek

xD
Obrazek

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2867

O futbolu na luzie...

Post autor: Rezus »

cloner pisze: 12 lut 2022, 11:42 Nie śledzę ligi hiszpańskiej, więc dla mnie gracze Valencii, Villareal czy innego Bilbao to takie same nołnejmy :lol2:
Dla mnie pół składu Barcelony to nołnejmy.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Antoni Walendziak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 99

O futbolu na luzie...

Post autor: Antoni Walendziak »

Trzeba znalezc roznice miedzy pilkarzami takiego klubu jak Rennes a pilkarzami przykladowej Valenci.
Mysle ze kazdy szanujacy sie kibic powinien znac pilkarzy ze sredniakow takich jak Valencia, Milan, Arsenal czy Napoli. Graja tam w ogromnej wiekszosci przecietni pilkarze ale jednak ranga klubu, czyli po prostu są to kluby historyczne, wymaga aby ich znac, oczywiscie jesli ktos chce uchodzic za w miare obytego z europejska pilką. Natomiast to ze ktos nie zna pilkarzy Rennes, Southamption, Getafe czy Lazio nie jest wiekszą ujmą. Chociaz wypadałoby chociaz kojarzyc niektore nazwiska. Na ostatniej półce są Burnleye, Metzy, Spezie i inne Kadyksy. To raczej moze pasjonowac wylacznie ludzi ktorzy zwyczajnie oglądaja daną ligę. Ja np. znam 99% pilkarzy z Anglii i Hiszpanii bo oglądam te ligi. Natomiast ligi farmerow czyli wloska, francuska i niemiecka interesuje mnie tylko przy graniu o najwyze lokaty.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

O futbolu na luzie...

Antoni Walendziak pisze: 12 lut 2022, 15:18 Ja np. znam 99% pilkarzy z Anglii i Hiszpanii bo oglądam te ligi. Natomiast ligi farmerow czyli wloska, francuska i niemiecka interesuje mnie tylko przy graniu o najwyze lokaty.
Witamy na forum!
Ja podobnie, znam 99% piłkarzy z Włoch i Polski, natomiast ligi farmerów czyli z Anglii i Hiszpanii interesują mnie tylko przy graniu o najwyższe lokaty.
💙❤️
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8366

O futbolu na luzie...

Post autor: piotrcies »

cloner pisze: 12 lut 2022, 15:21 ligi farmerów czyli z Anglii i Hiszpanii
XDDD
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

O futbolu na luzie...

Antoni Walendziak pisze: 12 lut 2022, 15:18 Trzeba znalezc roznice miedzy pilkarzami takiego klubu jak Rennes a pilkarzami przykladowej Valenci.
Mysle ze kazdy szanujacy sie kibic powinien znac pilkarzy ze sredniakow takich jak Valencia, Milan, Arsenal czy Napoli. Graja tam w ogromnej wiekszosci przecietni pilkarze ale jednak ranga klubu, czyli po prostu są to kluby historyczne, wymaga aby ich znac, oczywiscie jesli ktos chce uchodzic za w miare obytego z europejska pilką. Natomiast to ze ktos nie zna pilkarzy Rennes, Southamption, Getafe czy Lazio nie jest wiekszą ujmą. Chociaz wypadałoby chociaz kojarzyc niektore nazwiska. Na ostatniej półce są Burnleye, Metzy, Spezie i inne Kadyksy. To raczej moze pasjonowac wylacznie ludzi ktorzy zwyczajnie oglądaja daną ligę. Ja np. znam 99% pilkarzy z Anglii i Hiszpanii bo oglądam te ligi. Natomiast ligi farmerow czyli wloska, francuska i niemiecka interesuje mnie tylko przy graniu o najwyze lokaty.
pan antoni z rigczem, choc z tymi "farmerskimi ligami" bym nie przesadzal, bo wlochy, francja, niemcy mimo wszystko to tez europejska czolowka

natomiast az szkoda, ze to sie gdzies wczesniej nie wyswietla przy avatarze czy cos, ze dany uzytkownik oglada tylko mecze swojego klubu (w najlepszym przypadku tylko swojej ligi) i jeszcze dumny ze nie kojarzy zawodnikow z czolowych zespolow z top 3 najlepszych lig europy, w czym prym wioda jak widze fani calcio, bo by czlowiek sporo czasu oszczedzil olewajac ich posty w tematach innych lig europejskich, ligi mistrzow czy zlotej pilki, gdzie tacy najwiecej do powiedzenia maja, a jak sie okazuje lewego, messiego czy benzeme to znaja tylko z livescore'a
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”