Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZ

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%

Liczba głosów: 20

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: RadoGol »

piwus pisze:Aha, nie przypominam sobie zbyt wielu meczów Mili z Szymkowiakiem.

Zapewne nikt sobie takich meczów nie przypomina z jednej prostej przyczyny. Janas nie wpuszczał ich razem na boisko twierdząc, że będzie to ustawienie za ofensywne i zawsze zamiast jednego z nich do pierwszego składu delegował Lewandowskiego, ewentualnie innego def. pomocnika.
Obrazek
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8599
Kontakt:

Post autor: cloner »

piwus pisze:Nawet na stadion go nie wpuścisz ?
a niech sobie wejdzie na trybuny :lol2:
piwus pisze:Notabene warto prześledzić ten temat, gdzie próbowałes mnie przekonać, że Szymkowiak jest za słaby na kadrę, nie powinien otrzymywać powołań, a w środku powinno grać dwóch defensywnych pomocników
i nadal tak uwazam, jesli gramy z dobrym przeciwnikiem - nasza reprezentacja powinna grac dwoma defensywnymi pomocnikami, ale jesli gra ze slabszym przeciwnikiem [np. Estonia] w srodku powinien byc bardziej ofensywny pomocnik :)
piwus pisze:bo Janas wolał wyciągnąć z rezerw Bayeru Kałużnego, to uświadomiłeś mnie, że w kadrze jest miejsce tylko dla Kałużnego i Radomskiego
i tak powinno byc, obaj sie nadaja do gry w reprezentacji
Radomski - 1.sklad Austrii Wieden - dobry zespol, z dobrej ligi :)
Kaluzny - narazie 2.liga - ale wraca po kontuzji, mam nadzieje, ze wroci do wysokiej formy :)
piwus pisze:Tak samo będę wspominał 'przebłyski geniuszu' Mili za pół roku
nie ma sprawy :lol:

fieldy pisze:starał się, biegał wchodził w pole karne, uderzał, po faulu na nim z wolnego Mila gola zdobył.
Żuraw tez kiedyś sie "tylko" starał i w końcu się przebudził i juz został na wysokim poziomie - z Irkiem może być podobnie. Na pewno ardziej przydatny drużynie niż Rasiak
no widzisz, Zurawski tez mial kilka/nascie spotkan w kadrze bez gola, a jak Rasiak nie strzeli gola, to zaraz wszyscy go opieprzaja
moze kiedys zrozumiecie, ze tak wysoki pilkarz jak on nie moze miec bajecznej techniki, jego glownym atutem jest gra glowa :!:
fieldy pisze:A co do tezy z Lewandowskim na stoperze w dobrym klubie - jakby grał w podstawowym składzie tak jak do tej pory w Doniecku, to powinien bys w szerokiej kadrze, ale tylko na pozycje stopera, tylko i wyłącznie
ja sie bardzo ciesze, ze Lewandowski przeszedl z Groclinu do Szacharu :)
to jest idealny dla niego klub :)
i jak pokazuja mecze w pucharach - wcale nie jest to taki slaby zespol :)
wolalbym, zeby on jednak gral w Szachtarze, anizeli w Stuttgarcie :)
no i oczywiscie powinien grac w reprezentacji na pozycji srodkwego obroncy :) proste - skoro w klubie gra na tej pozycji od 3lat bez zarzutow, to chyba w kadrze tez moze tak grac :)

pozdrawiam
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru »

RadoGol pisze: Zapewne nikt sobie takich meczów nie przypomina z jednej prostej przyczyny. Janas nie wpuszczał ich razem na boisko twierdząc, że będzie to ustawienie za ofensywne i zawsze zamiast jednego z nich do pierwszego składu delegował Lewandowskiego, ewentualnie innego def. pomocnika.
Dziekuję, nie chciałem ryzykować, dobrze, że ktoś wie na pewno ;). I teraz wypadałoby zwrócić uwagę jak gładko cloner przechodzi obok bezsensu swojej wypowiedzi. Zwyczajnie mu nie przeszkadza, że się pomylił, po prostu pomija to w swoich komentrzach czyiś wypowiedzi :lol2:.

cloner pisze:piwus napisał:
Notabene warto prześledzić ten temat, gdzie próbowałes mnie przekonać, że Szymkowiak jest za słaby na kadrę, nie powinien otrzymywać powołań, a w środku powinno grać dwóch defensywnych pomocników

i nadal tak uwazam, jesli gramy z dobrym przeciwnikiem - nasza reprezentacja powinna grac dwoma defensywnymi pomocnikami, ale jesli gra ze slabszym przeciwnikiem [np. Estonia] w srodku powinien byc bardziej ofensywny pomocnik
Radziłbym uważać z czym się zgadzasz...
cloner pisze:piwus napisał:
Jak wspomniałem o Sobolu, który wtedy jeszcze nie był pewniakiem, bo Janas wolał wyciągnąć z rezerw Bayeru Kałużnego, to uświadomiłeś mnie, że w kadrze jest miejsce tylko dla Kałużnego i Radomskiego

i tak powinno byc, obaj sie nadaja do gry w reprezentacji
Radomski - 1.sklad Austrii Wieden - dobry zespol, z dobrej ligi Smile
Kaluzny - narazie 2.liga - ale wraca po kontuzji, mam nadzieje, ze wroci do wysokiej formy Smile
Ależ pan piepszy niemilosiernie :shock:.

PS. Wiem, że jest cytowanie selektywne, ale Twoja selekcja wycina sens moich wypowiedzi już od dawna, ucinając moje zdania w połowie. W ten sposób przez przypadek pominąłeś motyw Sobolewskiego, ale to nie istotne, bo nie będę rozwalał tematu na 'dyskusję' z Tobą.
Ostatnio zmieniony 17 lis 2005, 16:44 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

cloner pisze:a jak Rasiak nie strzeli gola, to zaraz wszyscy go opieprzaja
nie jak nie strzelił - tylko jak regularnie nie strzela.
Żuraw coś sobą reprezentuje, ma duże umiejętności - dlatego się przełamał i w koncu zaczął grac w kadrze tak jak wwszyscy od niego oczekują.
A RAsiak ma tylko niezłe uderzenie głową - to na reprezentację jest za mało, bo można znaleźć napastnika, który głową bedzie grał podobnie + bedzie miał technike lepszą niż Rasialdo :wink:
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post autor: czeher »

cloner pisze:i tak powinno byc, obaj sie nadaja do gry w reprezentacji
Radomski - 1.sklad Austrii Wieden - dobry zespol, z dobrej ligi
Kaluzny - narazie 2.liga - ale wraca po kontuzji, mam nadzieje, ze wroci do wysokiej formy
cloner prosze juz wiecej nie pisz :!:
cloner pisze:moze kiedys zrozumiecie, ze tak wysoki pilkarz jak on nie moze miec bajecznej techniki, jego glownym atutem jest gra glowa
A co powiesz o takim gosciu jak ADRIANO jest tylko o 1cm nizszy i co powiesz o jego technice??
cloner pisze:jego glownym atutem jest gra glowa
chyba jedynym!!!
cloner pisze:no widzisz, Zurawski tez mial kilka/nascie spotkan w kadrze bez gola, a jak Rasiak nie strzeli gola, to zaraz wszyscy go opieprzaja
tylko ze Zurawski cos gral za to Rasiak ma problemy nawet z przyjeciem oraz utrzymaniem sie na nogach
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
:!: LUCA TONI SHOW :!:
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

piwus pisze: I teraz wypadałoby zwrócić uwagę jak gładko cloner przechodzi obok bezsensu swojej wypowiedzi. Zwyczajnie mu nie przeszkadza, że się pomylił, po prostu pomija to w swoich komentrzach czyiś wypowiedzi
nie musisz piwus zwracac uwagi, kazdy kto to przeczyta wie, ze popelnilem blad
Radziłbym uważać z czym się zgadzasz...
doskonale wiem z czym sie zgadzam

napisalem kiedys, ze Szymkowiak jest za slaby na kadre

dzis napisalem, ze Polska powinna grac dwoma defensywnymi pomocnikami [lepszy przeciwnik]
lub jednym ofensywnym, i jednym defensywnym [lepszy przeciwnik]
ale nigdzie nie napisalem, ze tym ofensywnym ma byc Szymkowiak :lol:
fieldy pisze:A RAsiak ma tylko niezłe uderzenie głową - to na reprezentację jest za mało, bo można znaleźć napastnika, który głową bedzie grał podobnie + bedzie miał technike lepszą niż Rasialdo
i teraz musisz uczciwie przyznac, ze nie znasz zadnego napastnika, ktory dobrze gra glowa :lol:
bo ja tez za bardzo nie kojarze innych napastnikow, ktorzy sporo goli zdobywaja strzalem glowa
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

cloner pisze:i teraz musisz uczciwie przyznac, ze nie znasz zadnego napastnika, ktory dobrze gra glowa Laughing
bo ja tez za bardzo nie kojarze innych napastnikow, ktorzy sporo goli zdobywaja strzalem glowa
wiesz cloner - od tego jest selekcja ay go znaleźć - Rasiak już pokazał co "potrafi" teraz powinni być inni brani pod uwage i wśród nich powinni być Jeleń, Brożek, a nie Rasialdo
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post autor: bagg »

cloner pisze:moze kiedys zrozumiecie, ze tak wysoki pilkarz jak on nie moze miec bajecznej techniki, jego glownym atutem jest gra glowa Exclamation

Tutaj się nie moge zgodzić. Ibrahimović, Adriano, Henry(wielki to on nie jest, ale do najmniejszych nie należy). Technika może iśc w parze z dobrą grą głową.

A co do Lewandowskiego na środku obrony...to właściwie jestem za. W klubie rzeczywiście na tej pozycji ponoć spisuje sie on dobrze, a Cannavarów i Nestów na obronie nie posiadamy tak więc nie musi to być takim złym rozwiązaniem.
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

cloner pisze:ktorzy sporo goli zdobywaja strzalem glowa
fakt Rasiak duzo takich goli strzela :!: az nie moge zliczyc
I co nam po jego grze glowa jak mial walczyc tylko odbijal sie od angielskich gigantow obrony tak gra glowa!!
A tylko zajmuje m8iejsce duzo kretywniejszym napastnika
cloner pisze:napisalem kiedys, ze Szymkowiak jest za slaby na kadre

dzis napisalem, ze Polska powinna grac dwoma defensywnymi pomocnikami [lepszy przeciwnik]
lub jednym ofensywnym, i jednym defensywnym [lepszy przeciwnik]
ale nigdzie nie napisalem, ze tym ofensywnym ma byc Szymkowiak
gratuluje, moze Rasiak bedzie rozgrywal :?: albo Lewy
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
:!: LUCA TONI SHOW :!:
Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Scyzoryk »

cloner pisze:wiekszosc tu sie podnieca Kaczmarkiem - nie widzieliscie ile on mial fauli Question moze i niezle rozgrywal, ale Mili wychodzili rozgrywanie 5x lepiej Smile
no niby Mili wychodzi lepiej rozgrywanie ... ale on jest środkowym pomocnikiem a Kaczmarek ofenzywnym bocznym pomocnikiem , Kaczmarek miał kilka dobrych akcji ten faul był jednak nie potrzebny .

Dobry mecz rozegrał Jeleń mógł strzelić bramke . Mila zagrał bardzo dobrze aczkolwiek moim zdaniem ani z Sobolewskim ani z Szymkowiakiem nie ma szans .

Piechna wykorzystał prezent od obrońców co nie zmienia faktu ze po raz kolejny był tam gdzie powinien być z zrobił to co powinien zrobić . Ciekawy jestem czy z tej sytuacji Rasiak czy Sagonowski by strzelili bramkę .

NIe podoba mi się zachowanie kibiców Kszo to był meczy reprezentacji a oni wrzucali na Korone .
ZA TE 30 LAT , ZA 3 LIGI SMAK NA MISTRZA POLSKI PRZYSZEDŁ CZAS HEJ MKS KORONA
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru »

A ja bym proponował, by nie zaśmiecać tematu na dyskusję z clonerem, bo jemu zajmie pół minuty wystukać trzyzdaniowego posta, nie zwróci prawie uwagi co piszcie, a co dopiero da się przekonać. W koncu to jest to 'Reprezentacja Polski' a nie 'Teorie clonera na temat polskiej piłki nożnej ze szczególnym uwzglednieniem Grzegorza R.'. Czasem trzeba olać, przyjąć do wiadomości, że istnieje taki człowiek, który nie dyskutuje, tylko komentuje czyjeś wypowiedzi i nie używa argumentów, bo 'może się nie sprawdzić' co pisze; czyli jest po prostu chronicznie niezdolny do rozmowy- przynajmniej na forum.
Ja na przykład nie będę udowadniał, że Szymkowiak zasługuje na powołania do reprezentacji, ani, że Rasiak nie powinien grać w pierwszym składzie jak gra w rezerwach Totenhamu, nie będę udowadniał, że Rasiak jest gorszy od Żurawskiego, że Ziemia jest okrągła i jakiejkolwiek oczywistej rzeczy z którą nie zgadza się cloner...
Józef Stalin - Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący, nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

piwus pisze:A ja bym proponował, by nie zaśmiecać tematu na dyskusję z clonerem
to po co to robisz :?: zacznij od siebie :)
piwus pisze:bo jemu zajmie pół minuty wystukać trzyzdaniowego posta, nie zwróci prawie uwagi co piszcie, a co dopiero da się przekonać
nie pol minuty, kilka, czasem nawet kilkanascie
i nie trzyzdaniowe posty :!:
i dokladnie wiem co pisze w postach, tylko niektorzy [np. Ty] maja problemy z odczytaniem,
i na koniec - nie dam sie przekonac, bo ja wierze, ze na MŚ to Rasiak bedzie lepszy anizeli Wasi ulubiency :!:
piwus pisze: W koncu to jest to 'Reprezentacja Polski' a nie 'Teorie clonera na temat polskiej piłki nożnej ze szczególnym uwzglednieniem Grzegorza R.'. Czasem trzeba olać, przyjąć do wiadomości, że istnieje taki człowiek,
jest to reprezentacja polski, i tutaj dyskutujemy nt. naszej reprezentacji, nt. zawodnikow, trenera, itp.
piwus pisze:nie dyskutuje, tylko komentuje czyjeś wypowiedzi i nie używa argumentów, bo 'może się nie sprawdzić' co pisze; czyli jest po prostu chronicznie niezdolny do rozmowy- przynajmniej na forum.
nie zawsze uzywam argumentow, ale tez nie zawsze trzeba, mam Wam odnalezc dokladne statystyki dot. gry Lewandowskiego :?: ile mial przechwytow, ile strat, jak sie przedstawiaja jego dokladne podania, a jak zle podania :?:
nastepnym razem jesli bedzie jakis mecz, i bede mial dostep do takich dokladnych statsow, bede Wam je przedstawial [jeden z argumentow]
piwus pisze:Ja na przykład nie będę udowadniał, że Szymkowiak zasługuje na powołania do reprezentacji, ani, że Rasiak nie powinien grać w pierwszym składzie jak gra w rezerwach Totenhamu
Rasiak nie gra w rezerwach Tottenhamu :!:
Scyzoryk pisze:Dobry mecz rozegrał Jeleń mógł strzelić bramke . Mila zagrał bardzo dobrze aczkolwiek moim zdaniem ani z Sobolewskim ani z Szymkowiakiem nie ma szans .
to fakt, mogl strzelic, ale mu nie wychodzilo, to tak jak Wlodarczyk w Legii [wiekszosc meczow ligowych - 20sytuacji, i 1.gol - czasem sie udaje cos strzelic]
ale kto powiedzial, ze Szymkowiak gdy wroci po kontuzji nadal bedzie w wysokiej formie :?: Krzynowek po kontuzji nie wrocil do formy [oby wrocil]
Scyzoryk pisze:Piechna wykorzystał prezent od obrońców co nie zmienia faktu ze po raz kolejny był tam gdzie powinien być z zrobił to co powinien zrobić . Ciekawy jestem czy z tej sytuacji Rasiak czy Sagonowski by strzelili bramkę
ja nie umniejszam umiejetnosci Piechnie :) strzelil naprawde ladnie :)
wielkie brawa :)
hmm, Saganowski pewnie tez by strzelil, mozliwe, ze zrobilby dokladnie to samo ;)
a Rasiak, pewnie strzelalby po ziemi, i mogloby to sie skonczyc inaczej ;)
ale nie gdybajmy
czeher pisze:akt Rasiak duzo takich goli strzela az nie moge zliczyc
hmmm, w poprzednim sezonie strzelil goli duzo, w tym takze juz strzelil gole [niestety jednego mu nie uznali]
czeher pisze:gratuluje, moze Rasiak bedzie rozgrywal albo Lewy
gratuluje :)
moze Bak bedzie rozgrywal :?: albo Frankowski :?:
bagg pisze:Tutaj się nie moge zgodzić. Ibrahimović, Adriano, Henry(wielki to on nie jest, ale do najmniejszych nie należy). Technika może iśc w parze z dobrą grą głową.
hehe, ale przyklady :)
wszyscy Ci trzej Panowie sa lepsi od kazdego polskiego napastnika
bagg pisze:A co do Lewandowskiego na środku obrony...to właściwie jestem za
sam czeher wczoraj napisal, ze Bak ma 'swietnych' przeciwnikow w lidze katarskiej :lol:
Lewandowski to naprawde bardzo dobry obronca
fieldy pisze:wiesz cloner - od tego jest selekcja ay go znaleźć - Rasiak już pokazał co "potrafi" teraz powinni być inni brani pod uwage i wśród nich powinni być Jeleń, Brożek, a nie Rasialdo
to jak fieldy - doczekam sie nazwiska jakiegos polskiego napastnika, ktory strzela gole glowa :?:
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

cloner pisze:bo ja wierze, ze na MŚ to Rasiak bedzie lepszy anizeli Wasi ulubiency Exclamation
to nie sa nasi ulubieńcy - to są zawodnicy którzy dobrą gra zasługuja na grze w kadrze - i dlatego powinni w niej grać, Ulubieńcem to jest Rasiak - ale twoim, jestes z nim na dobre i na złe - nawet jak mu nie idzie, jak potyka się o własne nogi i jak strzela panu Bogu w okno.
cloner pisze:Rasiak nie gra w rezerwach Tottenhamu Exclamation
zostal odesłany do rezerw, czyli można powiedizęć, że "na codzień" tam gra.

cloner pisze:a Rasiak, pewnie strzelalby po ziemi, i mogloby to sie skonczyc inaczej Wink
ale nie gdybajmy
mógłby koziołka fiknąć :hardkor:
cloner pisze:bagg napisał:
Tutaj się nie moge zgodzić. Ibrahimović, Adriano, Henry(wielki to on nie jest, ale do najmniejszych nie należy). Technika może iśc w parze z dobrą grą głową.

hehe, ale przyklady Smile
wszyscy Ci trzej Panowie sa lepsi od kazdego polskiego napastnika

cloner pisze:moze kiedys zrozumiecie, ze tak wysoki pilkarz jak on nie moze miec bajecznej techniki, jego glownym atutem jest gra glowa Exclamation
może a jest to np. Adriano,
cloner pisze:to jak fieldy - doczekam sie nazwiska jakiegos polskiego napastnika, ktory strzela gole glowa
skoro tak bardzo chcesz :
:arrow: Żurawski strzela czasem głową
:arrow: Frankowi tez się kiedys zdarzyło
:arrow: Olisadebe też kiedys głóka przymierzył
:arrow: widzialem kilka bramek Jelenia z głowy
:arrow: Wyobraź sobie, że nawet Reiss głową potrafi strzelić i strzelił choćby w tym sezonie więcej goli od Rasiaka
mam nadzieję, ze podałem wystarczająco dużo przykładów piłkarzy którzy głową umieją uderzyć piłkę - i nie mówi mi że rsiak jest lepszy od któregokolwiek z nich, bo oni oprócz gry głową mają jakies [mniejsze lub większe] umiejętności techniczne
Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Ajgor »

No i bardzo dobre przykłady. Jeszcze bym Piechne dodał, który też strzela bramki głową. Poza tym to gra on w stylu Rasiaka, a różnią się tym, że Piechna strzela bramki, a Rasiak ostatnio nie robi tego nawet głową...
Siamo della BRIGATA ROSSONERA

A.C.A.B.
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Oj nie zgodzilbym sie z tym ze Piechnia gra podobnie do stylu Rasiaka, bardziej mi Piechna przypomina dawnego Franka - lis pola karnego, zawsze wie gdzie sie ustawic i co najwazniejsze pilka szuka go w polu karnym
A dlatego dawnego, gdyz uwazam iz Franek zrobil wielkie postepy teraz sam moze sobie wypracowac sytuacje, pieknie zacentrowac czy tez uderzyc z wolnego
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”