Powódź 2024
- 7lechus
- Gwiazda

- Reputacja: 2560
- Kibicuję: INAC Kobe + Tokyo Verdy
Powódź 2024
Normalnie PL tradycja psia mać - kolejna klęska żywiołowa zaskoczyła kolejny rząd... niczym zima co roku drogowców.... ehhh, dobra lepiej późno niż wcale - w końcu jedna strona z szeregiem potrzebnych informacji.
- DDK
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 5285
- Kibicuję: Tylko WISŁA
Powódź 2024
Czy ktoś z forumowiczów ucierpiał w jakikolwiek sposób?
- piotrcies
- Michael Carrick's Red Army

- Reputacja: 8367
Powódź 2024
U nas ma być między północą a drugą w nocy. Ja na razie monitoruję komunikaty z osiedla, póki co spokój.
W zasadzie to gotowy jestem do tego, by się gdzieś zadekować na czas ewentualnego zalania, póki co na posterunku w swoim mieszkaniu.
W zasadzie to gotowy jestem do tego, by się gdzieś zadekować na czas ewentualnego zalania, póki co na posterunku w swoim mieszkaniu.
- 7lechus
- Gwiazda

Powódź 2024
U mnie Ślęza może trochę napsocić ale ogólnie bez stresu bo tylko o oprózniony już garaż idzie.
Powódź 2024
Sam Głogów (poza Ostrowem Tumskim) jest bezpieczny, nie wiem jaka fala musiałby iść żeby tam zalać. Gorzej z wiochami bo tu cofka jest bardzo groźna. Się zobaczy.

Powódź 2024
Śmieszna sytuacja z tym Tauronem, bo wychodzi na to, że woda się zwyczajnie przelała przez tamę. Pani prezes Wód Polskich twierdzi, że zrobili niekontrolowany zrzut, premier się złości, a finalnie WP się skompromitowala. Cała ta instytucja dla mnie jest stworzona na siłę, bo nie widzę żadnych pozytywów z ich działalności na rzecz gospodarowania wodami, a jak widać ludzie niekompetentni zasiadają na kierowniczych stanowiskach.
- 7lechus
- Gwiazda

Powódź 2024
O to, że się Odra przeleje przez wały w centrum miasta raczej nie ma co się martwić. Oczywiście zawsze może dojśc do sytuacji, że gdzieś wał puści ale tego nie da się już przewidzieć. Gorsze jest zagrożenie cofką w dopływach Odry na terenie miasta bo kontrolowane wypłaszczenie fali równocześnie wydłużyło czas jej trwania. Najgorzej będzie chyba z Bystrzycą od zachodu, od strony Stabłowic - tam dochodzi jeszcze efekt zrzutu wody z Mietkowa. Wysoki stan Slęzy już odbił sie na wodach gruntowych w jej rejonie - tych położonych blisko powierzchni. Na południu miasta podtopiona jest niewielka część Cmentarza oraz Parku Grabiszyńskiego. U ludzi ze studniami na posesjach podtopiło trochę ogrody i piwnice.
- gilardino11
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1295
Powódź 2024
Oława bezpieczna teraz czas na Wrocław. Szerokim łukiem narazie udaje się większym miastom obejść ten kataklizm.
- piotrcies

Powódź 2024
Kozanów spokojny na razie. Ja w sumie w pogotowiu, żeby ewentualnie się stąd zabrać, jakby coś się działo, ale zakładam, że jutro po pracy mogę już nie mieć jak wrócić. Zobaczymy, czekamy.
Powódź 2024
Wczoraj po południu podawali szczyt fali na 550 ok. 2 w nocy, mamy 7 rano i 633, cały czas z tendencją wzrostową. Dobrze, że miasto ma jeszcze jakiś zapas do przyjęcia.
- piotrcies

Powódź 2024
636 obecnie.
Kozanow suchy, ale to zachodnia część miasta, więc najpóźniej tu się odczuje wzrost fali. Teraz czas na testowanie wałów, które ostatnio były umacniane, zobaczymy, czy to wytrzyma.
Kozanow suchy, ale to zachodnia część miasta, więc najpóźniej tu się odczuje wzrost fali. Teraz czas na testowanie wałów, które ostatnio były umacniane, zobaczymy, czy to wytrzyma.
W nocy to było jakieś 615. Trochę nie doszacowali wysokości fali.
- gilardino11
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1295
Powódź 2024
Konkretna ilość wojska zawodowego z całej Polski jedzie wspierać akcję "powódż"
Powódź 2024
W tym oddziały zaopatrzone w noktowizory, patrolujący ulice w nocy w obronie przed szabrownikami.gilardino11 pisze: ↑19 wrz 2024, 10:12 Konkretna ilość wojska zawodowego z całej Polski jedzie wspierać akcję "powódż"
#MioduskiWon