AC Milan (zbiorczy)(cz.2)
- Hersk
- Ćwierkator

- Reputacja: 3052
- Kibicuję: Reprezentacji Polski
I to niby ty masz sto lat, a to u mnie pamięć szwankuje. Zjebalem ten czelendz i taka jest moja prawda futbolu
Zaraz będzie ulubiony piłkarz... A dajmy na ten miesiąc Ajax
Zaraz będzie ulubiony piłkarz... A dajmy na ten miesiąc Ajax
Po prostu stara szkoła działa, a młodzi tylko gadają.
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
- Hersk
- Ćwierkator

- Reputacja: 3052
- Kibicuję: Reprezentacji Polski
Wiadomo, zapomniałem zmienić avatara na forum, stara szkoła, zasady, a nie małolat naobiecuje a potem co wyprawia, avatara nie zmienił gówniarz jeden. Forum, chill, zabawa.
PS 28 lat kończę za pół roku, jak ja już stary jestem.
PS 28 lat kończę za pół roku, jak ja już stary jestem.
Jak tam uważasz. Ja mam 9 lat więcej i jestem młody
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Kolo Muani za free,no ale on przecież marzył o bundeslidze
Można było mieć Berardiego ale on jakimś cudem nie znalazł uznania w oczach naszych szefów,a przynajmniej nie za tyle ile chciało Sass za jednego z najlepszych piłkarzy ligi.No cóż można i tak
No własnie problem w tym że z nimi a nie dzięki nim a nawet pomimo tego że są w Milanie
Leao przychodził do nas jako duży talent i bardzo młody chłopak,Origi przyszedł jako doświadczony piłkarz bez większych szans na progres za to na wysokim kontrakcie i od takiego piłkarza wymaga się potwierdzenia klasy od razu i tego żeby z miejsca stał się wzmocnieniem kadry bez zbędnego pieprzenia o aklimatyzacji.
a jest sens narzekania na te trafione ?
Fajnie,ale trzeba było oglądać Milan pod wodzą Giampaolo z tymi piłkarzami,i zobaczyć jaki progres zaliczyli pod batutą Piolego,może wtedy wiedziałbyś że to co piszesz to prawda tylko w części
Nigdy nie jest,ale można sprowadzać piłkarzy sprawdzonych (niekoniecznie starych) którzy ryzyko wtopy swoją klasą sportową minimalizują,no ale jeśli rządzący chcą tylko małolatów których cena z założenia ma tylko rosnąć to jednak trzeba być jak saper majac niewielkie środki do wydania.
Nie 35 ? do tego jak pokazuje czas,jednak to zbyt wiele,a przypomnę że dla niego zrezygnowaliśmy z Botmana.
I nie ma żadnych gwarancji że zacznie,ba nie ma nawet symptomów które by za tym przemawiały.
Chyba nie muszę tłumaczyć jak to działa i dlaczego ?
Ostatnio zmieniony 11 maja 2023, 12:06 przez Conrado, łącznie zmieniany 2 razy.
Szczerze mówiąc to nie spodziewałem się że po wejściu do LM oraz stracie Hakana i Kessiego będziemy słabsi ponieważ byłem przekonany że w ich miejsce przyjdą piłkarze przynajmniej o tej samej klasie a najlepiej jeszcze lepsi.
Za Turka miał przyjść RDP a za Kessiego Sanches,i gdyby nie czekano aż PSG wejdzie do gry o Portugalczyka to pewnie dzisiaj byłby u nas.
De Paul chciał wracać do Włoch już jakiś czas temu i za kasę która poszła na CDK można było mieć jednego z najlepszych pomocników ostatnich MŚ który jest w stanie obsadzić przynajmniej dwie pozycje w pomocy.
Z innych spraw to Leao ma mieć klauzulę w kontrakcie na 170 baniek,i kto wie może jest to tylko po to żeby w lecie szarpnąć za niego jak najwięcej a nie odstraszać ewentualnych kupców.
Za Turka miał przyjść RDP a za Kessiego Sanches,i gdyby nie czekano aż PSG wejdzie do gry o Portugalczyka to pewnie dzisiaj byłby u nas.
De Paul chciał wracać do Włoch już jakiś czas temu i za kasę która poszła na CDK można było mieć jednego z najlepszych pomocników ostatnich MŚ który jest w stanie obsadzić przynajmniej dwie pozycje w pomocy.
Z innych spraw to Leao ma mieć klauzulę w kontrakcie na 170 baniek,i kto wie może jest to tylko po to żeby w lecie szarpnąć za niego jak najwięcej a nie odstraszać ewentualnych kupców.
- Berele Lewartow
- Gwiazda

- Reputacja: 700
Widzę, że te 30 mln za CDK zostało już rozdysponowane na RDP, Berardiego i Sanchesa.
EDIT. A widzę, że Renato Sanches to 13 spotkań przez kontuzje opuścił. Czyli u niego bez zmian.
EDIT. A widzę, że Renato Sanches to 13 spotkań przez kontuzje opuścił. Czyli u niego bez zmian.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2023, 12:08 przez Berele Lewartow, łącznie zmieniany 1 raz.
Nikt nie mówi o jednym okienkuBerele Lewartow pisze: ↑11 maja 2023, 12:06 Widzę, że te 30 mln za CDK zostało już rozdysponowane na RDP, Berardiego i Sanchesa.
- Vol'jin
- Gwiazda

- Reputacja: 1123
- Kibicuję: Ac Milan
to, że zrezygnowaiśmy z Botmana na rzecz CDK to bzdura i manipulowanie faktami
Fakt jest taki, że zrezygnowaliśmy nie z Botmana co z kupna stopera za podobną kasę. Gdyby nie cyrki z kontraktem Maldiniego to może by Botman z Sanchesem by tu byli.. po 1 lipca było już po Holendrze, a w PSG pracę znalazł Campos z Galtierem
Fakt jest taki, że zrezygnowaliśmy nie z Botmana co z kupna stopera za podobną kasę. Gdyby nie cyrki z kontraktem Maldiniego to może by Botman z Sanchesem by tu byli.. po 1 lipca było już po Holendrze, a w PSG pracę znalazł Campos z Galtierem
- masacra
- Gwiazda

- Reputacja: 1682
Niektórym to tu widzę się włącza real life football manager na ostro lmao
Idż salutować do innego tematu
No chyba nie skoro byliśmy(Maldini) dogadany z Holendrem i nigdy nie było mowy o innym stoperze za taką kasę.
@Conrado
Męczysz tego de Ketelaere jakby Ci osobiście zrobił jakąś krzywdę. No można było wydać 30 milionów na Berardiego zamiast na Belga i pewnie Milan by na tym dobrze wyszedł. Ale ogólnie życie byłoby dużo łatwiejsze jakbyśmy z wyprzedzniem znali konsekwencje decyzji.
Milan do pierwszego składu ściągał za okolice 20 baniek pośmiewisko ligi hiszpańskiej Theo, odpad z Chelsea Tomoriego, czy no name'a ze strefy spadkowej Serie A Bennacera. Uzupełnienia kadry typu Saelemaekers czy Messias to w ogóle jak ktoś słusznie zauważył robił kosztami na poziomie transferów z Ekstraklasy. Widząc te transfery można się było pukać w głowę, a wyszedł powrót do LM i potem scudetto.
Jak operujesz takimi kwotami to po prostu czasem ściągasz szrot bo liczba piłkarzy którzy są jednocześnie:
A) dostępni w budżecie Milanu
B) zainteresowani grą w Milanie
C) na poziomie gry o scudetto i Ligę Mistrzów
to jest garstka.
No i okej czasem Milan trafi Theo, a czasem Napoli trafi gruzińskiego czarodzieja za bezcen albo Inter ogarnia Lautaro Martineza. Ale nawet ten Neapol to by zobaczył scudetto jak świnia niebo gdyby nie Osimhen który kosztował 80 milionów, a w Interze Lukaku i Barella to chyba ze 120 milionów - pi razy oko tyle ile Milan zapłacił za swoją pierwszą jedenastkę z wczoraj.
Zmierzam do tego, że Milan doszlusował do czołówki wydając śmiesznie pieniądze, ale ostatnie okienko pokazuje, że tak się w tej czołówce utrzymać nie da, bo do 30 milionów kupisz znacznie częściej de Ketelaere albo McKenniego niż Leao, Theo czy Kvaradonę. A że Milanowi się takich wpadek z grubsza udawało unikać w ostatnich latach to majstersztyk Maldiniego, no ale nikt nie trafia z transferami 100%.
Jeśli Milan chce mieć lepszą kadrę, to nie może liczyć na to że co roku się uda zmontować świetne wzmocnienia z budżetem na poziomie Bournemouth. Trzeba zacząć sprzedawać piłkarzy żebny finansować transfery - ale z tym też się wiąże wielkie ryzyko, bo nie zawsze uda się gwiazdy zastąpić kimś na porównywalnym poziomie. Takie coś jak zrobiło Napoli zeszłego lata to jest jednak ewenement a nie reguła.
Alternatywą jest opcja że właściciel dofinansuje Milan tak zeby mogli walczyć w Lidze Mistrzów ale to się nie wydarzy bo właścicielem Milanu jest fundusz inwestycyjny, który nie ma w tym żadnego interesu. Milan ma kadrę żeby regularnie być w TOP 4 - wejście poziom wyżej to ogromne koszty, spore ryzyko i relatywnie niewielki zwrot. Żaden bankier na to nie pójdzie.
tl;dr albo Milan zacznie sprzedawać tych zawodników których wypromował żeby finansować sobie wzmocnienia albo długoterminowo będzie drużyną do walki o TOP 4 z okazjonalnym lepszym sezonem jak ostatnie 2 lata. Tutaj nie ma innego scenariusza, bo nie da się zrobić nic więcej z takim budżetem.
Męczysz tego de Ketelaere jakby Ci osobiście zrobił jakąś krzywdę. No można było wydać 30 milionów na Berardiego zamiast na Belga i pewnie Milan by na tym dobrze wyszedł. Ale ogólnie życie byłoby dużo łatwiejsze jakbyśmy z wyprzedzniem znali konsekwencje decyzji.
Milan do pierwszego składu ściągał za okolice 20 baniek pośmiewisko ligi hiszpańskiej Theo, odpad z Chelsea Tomoriego, czy no name'a ze strefy spadkowej Serie A Bennacera. Uzupełnienia kadry typu Saelemaekers czy Messias to w ogóle jak ktoś słusznie zauważył robił kosztami na poziomie transferów z Ekstraklasy. Widząc te transfery można się było pukać w głowę, a wyszedł powrót do LM i potem scudetto.
Jak operujesz takimi kwotami to po prostu czasem ściągasz szrot bo liczba piłkarzy którzy są jednocześnie:
A) dostępni w budżecie Milanu
B) zainteresowani grą w Milanie
C) na poziomie gry o scudetto i Ligę Mistrzów
to jest garstka.
No i okej czasem Milan trafi Theo, a czasem Napoli trafi gruzińskiego czarodzieja za bezcen albo Inter ogarnia Lautaro Martineza. Ale nawet ten Neapol to by zobaczył scudetto jak świnia niebo gdyby nie Osimhen który kosztował 80 milionów, a w Interze Lukaku i Barella to chyba ze 120 milionów - pi razy oko tyle ile Milan zapłacił za swoją pierwszą jedenastkę z wczoraj.
Zmierzam do tego, że Milan doszlusował do czołówki wydając śmiesznie pieniądze, ale ostatnie okienko pokazuje, że tak się w tej czołówce utrzymać nie da, bo do 30 milionów kupisz znacznie częściej de Ketelaere albo McKenniego niż Leao, Theo czy Kvaradonę. A że Milanowi się takich wpadek z grubsza udawało unikać w ostatnich latach to majstersztyk Maldiniego, no ale nikt nie trafia z transferami 100%.
Jeśli Milan chce mieć lepszą kadrę, to nie może liczyć na to że co roku się uda zmontować świetne wzmocnienia z budżetem na poziomie Bournemouth. Trzeba zacząć sprzedawać piłkarzy żebny finansować transfery - ale z tym też się wiąże wielkie ryzyko, bo nie zawsze uda się gwiazdy zastąpić kimś na porównywalnym poziomie. Takie coś jak zrobiło Napoli zeszłego lata to jest jednak ewenement a nie reguła.
Alternatywą jest opcja że właściciel dofinansuje Milan tak zeby mogli walczyć w Lidze Mistrzów ale to się nie wydarzy bo właścicielem Milanu jest fundusz inwestycyjny, który nie ma w tym żadnego interesu. Milan ma kadrę żeby regularnie być w TOP 4 - wejście poziom wyżej to ogromne koszty, spore ryzyko i relatywnie niewielki zwrot. Żaden bankier na to nie pójdzie.
tl;dr albo Milan zacznie sprzedawać tych zawodników których wypromował żeby finansować sobie wzmocnienia albo długoterminowo będzie drużyną do walki o TOP 4 z okazjonalnym lepszym sezonem jak ostatnie 2 lata. Tutaj nie ma innego scenariusza, bo nie da się zrobić nic więcej z takim budżetem.
Czasem jestem zmęczony nie tyle pisaniem na forum co powtarzaniem tego co pisze od bardzo dawna.
Od początku nie podobał mi się pomysł z funduszem bo to już nie jest projekt sportowo-finansowy tylko finansowo-sportowy a w sporcie raczej się topi pieniądze niż na nim zarabia,a przynajmniej na piłce
Od początku nie podobał mi się pomysł z funduszem bo to już nie jest projekt sportowo-finansowy tylko finansowo-sportowy a w sporcie raczej się topi pieniądze niż na nim zarabia,a przynajmniej na piłce
Ale ja to wiem i rozumiem dlatego skoro jest do wydania okrojona kwota trzeba minimalizować ryzyko takich transferów, a tutaj zagrali all in i zamiast wzmocnić belgiem jedną lub dwie pozycje to utopili pieniądze z składu nie wzmocnili.