Fajnie,szkoda tylko że masz blade pojęcie o sytuacji Milanu a mimo to zabierasz głos
AC Milan (zbiorczy)(cz.2)
Wg transfermarkt obydwaj kosztowali Inter ok 14 mln euro.
Barella 12 wypożyczenie + 32,5 transfer = 44,5 mln
Lukaku 74 transfer + 7,8 wypożyczenie - 113 sprzedaż = -31,2 mln
Czyli 13,3 mln koszt.
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Ale jakie to ma znaczenie w kontekście tego co napisałem? Inter wyszedł na plus na Lukaku i chwała im za to, ale to jest zupełnie drugorzędne w kontekście porównania z Milanem. Bo żeby mógł wyjść na plus to musiał najpierw w niego włożyć furę siana, czyli zrobić coś czego Milan nie jest w stanie przy obecnej strategii.
włożył na niego górę siana, bo sprzedał Icardiego za jakieś 70 mln baniek.Wojtekb pisze: ↑11 maja 2023, 13:17Ale jakie to ma znaczenie w kontekście tego co napisałem? Inter wyszedł na plus na Lukaku i chwała im za to, ale to jest zupełnie drugorzędne w kontekście porównania z Milanem. Bo żeby mógł wyjść na plus to musiał najpierw w niego włożyć furę siana, czyli zrobić coś czego Milan nie jest w stanie przy obecnej strategii.
Oczywiście, że Inter więcej inwestował w ostatnich latach (do stycznia 2020), ale obecnie to jest mocno budżetowa ekipa. Robi się jakieś wygibasy umysłowe żeby pokazać jak to kadra Interu jest droższa, a ona nie jest droga, co pokazywałem.
A wiele inwestycji się udało zrobić, dzięki udanym sprzedażom i pisze się Inter ma Correę i Dumfriesa za jakieś 50 baniek, a żeby oni przyszli to trzeba było sprzedać za 170 mln Lukaku i Hakimiego.
Milan fajnie ogarnia okienka, ale chciałbym mieć taki komfort jak jego kibice, że sobie na czysto wydają 35 baniek na zawodnika w lecie, za miedzą to jednak trzeba by sprzedać za 70 mln żeby można było połowę tego z powrotem zainwestować. Milaniści trochę nie doceniają tego, że przynajmniej nie muszą sprzedawać swoich graczy, bo w Interze każdy jest na sprzedaż.
No to się zgadza, ale w takim razie nie bardzo rozumiem z czym polemizujesz, bo to jest przecież dokładnie to o czym mówię
Inter sprzedał ważnego zawodnika za worek hajsu, trochę dołożył i zainwestował w gwiazdę z najwyższej półki. Jeśli Milan chce kupować lepszych piłkarzy, to też musi zacząć sprzedawać.
Nie mam problemu z ewentualnym odejściem Leao za duże pieniądze,pod warunkiem że pójdą one na wzmocnienia 
no tak zrobiło Napoli i dobrze na tym wyszli. Ja na miejscu Milanu spieniężyłbym tego Tomoriego, bo Thiaw jest dobry, a Anglik jakoś nie przekonuje i pewnie byłoby na dobry transfer na inną pozycję.
- Vol'jin
- Gwiazda

- Reputacja: 1123
- Kibicuję: Ac Milan
Thiaw to raczej vice-Kjaer. w buty Tomoriego może wejść Kalulu. Za Tomoriego trzeba byłoby szukać kogoś o podobnych cechach z lewa nogą ^ Niby jest darmowy Ndicka, ale on od lat gra w trójce stoperów, dobrze pokazał się w europejskich pucharach, a w lidze no jest tak sobie 
- Chlopaczek
- Ten obcy
- Reputacja: 3308
Ten Berardi o ktorym tu tak wspominacie ostatnio w ogole chcial do Milanu przejsc? On mi wyglada na takiego Di Natale. Krol Sassuolo i mu z tym dobrze zyje tam sobie bez wiekszych stresow.
To pisanie ze mozna bylo kupic tego czy tamtego to jak gadanie po meczu ze trener mogl wpuscic jakiegos pilkarza albo wystawic jeszcze innego i wtedy wszystko byloby dobrze. No moze i mogl ale postapil inaczej a jakbym wiedzial ze upadne to bym sobie usiadl.
Ja ciagle mam nadzieje ze De Ketelelele pewnego dnia sie obudzi i przestawi mu sie cos w glowie niczym u grande Pietro z Neapolu.
To pisanie ze mozna bylo kupic tego czy tamtego to jak gadanie po meczu ze trener mogl wpuscic jakiegos pilkarza albo wystawic jeszcze innego i wtedy wszystko byloby dobrze. No moze i mogl ale postapil inaczej a jakbym wiedzial ze upadne to bym sobie usiadl.
Ja ciagle mam nadzieje ze De Ketelelele pewnego dnia sie obudzi i przestawi mu sie cos w glowie niczym u grande Pietro z Neapolu.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
wygląda na to że to koniec sezonu dla Bennacera
Podobno Roma mocno po niego ciśnie
Obecnie nie,ale sezon temu był w top 3 stoperów ligi
Leao czy Bennacera można pewnie sprzedać za dobre pieniądze,ale np Theo bym nie oddawał bo deficyt lewych obrońców jest bardzo duży.Majka też nie.
- Rezus
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2866
Nie wygląda, tylko na pewno. Pięknie, po prostu pięknie...
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Podobno 3-4 miechy pauzy 
- Vol'jin
- Gwiazda

- Reputacja: 1123
- Kibicuję: Ac Milan
to się nazywa wyciąganie wniosków
Nie wyobrażam sobie sadzania na ławce podstawowych piłkarzy w meczu ze Spezią żyjąc ułudą odrobienia strat w rewanżu z Interem
Po prostu nie stać już nas na taki luksus.
Wszystkie siły ma Serie A a reszta ma już mniejsze znaczenie.
Po prostu nie stać już nas na taki luksus.
Wszystkie siły ma Serie A a reszta ma już mniejsze znaczenie.