Inter Mediolan (zbiorczy)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%

Liczba głosów: 15

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson »

Może przeniesiemy wątek do tematu City? Bo chętnie bym powiedział jak ja to widzę, a tu mi głupio.
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post autor: Maciek (interista) »

Obrazek
:D
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post autor: Salas11 »

Ronaldo przy swoim mięśniu piwnym powinien nosić sporo luźniejsze ciuchy, nawet na treningu. Kompilacja tych fotek wygląda trochę na styl "Fenomeno w koszmarnym śnie". :)
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Babel pisze:Inter pozyska z Genoi Giuseppe Scullego, ponoc Benitez zobaczył w tym 29-letnim zawodniku nowego Kuyta. Wyglada na to, ze to by bylo na tyle w letnim okienku. Co prawda specjalisci od włoskiej pilki we Włoszech twierdza, ze to strategia Interu na zmiejszenie ceny, ale jak sami widzicie to raczej wyglada na rezygnacje z Mascherano.
Osobiscie nie wierze, aby Sculli mial byc naszym ostatnim zakupem. Nie uwazam rowniez aby to byl wymysl Beniteza. Zapewne on sam wskazal wlasnie Holendra, a Branka znalazl taki tani substytut we Wloszech.
Natomiast dlaczego spodziewam sie jeszcze jednego mocnego transferu? Po pierwsze MM wyrazil sie jasno, ze bez wielkich sprzedarzy nie bedzie wielkiech zakupow. Od momentu sprzedarzy Mario zatem nalezy takowego zakupu sie spodziewac.
Ponadto MM zawsze jednak stara sie zaspokoic oczekiwania trenera. Tak bylo z Mou i walka o Quaresme, natomiast w przypadku Hiszpana nie jest wielka niewiadoma, ze najchetniej widzialby w swojej druzynie Mascherano.
Po trzecie przeciaganie negocjacji nie jest niczym nowym w Interze, wczesniej wspomniany Quaresma czy ubiegloroczny Sneijder rowniez trafili do Interu na zakonczenie okienka.

Istnieje jeszcze mozliwosc, ze to nie Javier bedzie tym wielkim wzmocnieniem. Cassano? w jego przypadku takie wyczekiwanie mialoby swoje dodatkowe uzasadnienie bo 24 sierpnia Sampdoria gra rewanz w eliminacjach do LM. Dopoki maja szanse na gre w tych rozgrywkach nie sprzedadza swojego asa, w przeciwnym jednak razie kto wie.
fly guy
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post autor: fly guy »

Na razie z tym Scullim to jednak nic pewnego. Naprawdę nie wiem po co nam taki zawodnik. Jest już kilku innych w drużynie na jego pozycji i o podobnych jak nie większych umiejętnościach.

Już lepiej jak skupimy się na pozyskaniu Mascherano.
fly guy
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Przyznam, ze najnowsze doniesienia wywoluja coraz bardziej mieszane uczucia.
Inter nie moze sie dogadac z Genua odnosnie transferu Sculliego oferujac za niego 2,5mln przy wymaganiach Genoi ok 5mln. :lol:
Naprawde sam zaczynam watpic w przyjscie Mascherano skoro klub ma problemy z domknieciem takiego transferu jak powyzszy.
Sytuacja finansowa w klubie jest az tak tragiczna? Trudno uwierzyc, przeciez ostatni sezon byl pelen sukcesow i jeszcze mamy kase za Mario :roll:
Moratti zaczyna bawic sie w Berlusconiego :naughty:
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor »

Maciek (interista) pisze:Sytuacja finansowa w klubie jest az tak tragiczna? Trudno uwierzyc, przeciez ostatni sezon byl pelen sukcesow
Nie wiem jak to wygląda u Was, ale w Barcelonie ostatnimi czasy było tak, że najlepsze (pod względem sportowym) sezony nie dawały wcale najlepszym rezultatów finansowych. Premie robią swoje.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2867

Post autor: Rezus »

Maciek (interista) pisze:Moratti zaczyna bawic sie w Berlusconiego :naughty:
Mi się gdzieś tam obiło, że Moratti mówił o za wysokich cenach za piłkarzy. Jestem bardzo ciekaw jak to będzie po wprowadzeniu tej zasady fair-play.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel »

Jak caly czas pragne zauwazyc, ze pomijajac nierówna forme niektorych środkowych pomocnikow (głównie Muntariego i Motty) to kadre mamy kompletna i jeszcze mamy w wuuj szrotu typu Mancini, Suazo, Obinna, Kerlon czy Rivas. Nie mowiac o kilka utalentowanych chlopakach z Primavery. Personalnie mamy nadkomplet! To jest fakt, nie jakie wymyslone babelowe e tam. Zobaczymy co sie wydarzy, ale poza Scullim i Mascherano to raczej niczym nas nie zaskocza, ale tylko Sculli wydaje mi sie realny czy nawet potrzebny (jak odejdzie Obinna, Mancini, Suazo).

Rozbieżności miedzy Genoa a Interem moga wynikac z tego ze Sculli kontrakt ma wazny jeszcze tylko przez rok, a Genoa chce wydymac "frajerow" na kazdy grosz. Ten transfer mi powiewa, niech sie nie dogadaja.
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Też już powoli nie wiem co o tym sądzić... Póki co naszym największym sukcesem na rynku transferowym jest... zatrzymanie w klubie Maicona. :roll: Sculli nie jest nam do niczego potrzebny, po prawdzie chyba Mancini bez formy byłby lepszą opcją na ławce niż 29-letni, dość anonimowy w Serie A Włoch. Tym bardziej jeśli prawdą jest że sposobem gry przypomina Kuyta. Takich piłkarzy nie potrzebujemy. Zdecydowanie wolałbym już dos Santosa, nie wiem ile prawdy jest w ostatnich plotkach o zainteresowaniu nim ze strony włodarzy Interu. Niby to niepewny zawodnik, ale potencjał ma ogromny i wciąż jest młody, więc jeśli tylko by się ogarnął, mielibyśmy z niego pociechę na długie lata. Niestety chyba nie ma jeszcze paszportu UE, ale głowy nie dam. :P
Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 916

Post autor: Nebula RN »

Panowie, ile w końcu Man City zapłaciło za Mario B?
Zły to znak, kiedy ludzie przestają rozumieć ironię, alegorię, żart.
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Nebula RN pisze:Panowie, ile w końcu Man City zapłaciło za Mario B?
Około 30 milionów euro. Transfermarkt podaje kwotę 29.500.000
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Inter na zaboj transferow nie potrzebuje. Jednak milo byloby wzmocnic kadre. Patrzac na podstawowa jedenastke osobiscie widze tylko dwie pozycje gdzie o realne wzocnienia mozna sie postarac. Jest to pozycja Gorana - skrzydlo. Oraz pozycja Motty - drugi DM. Przy czym Thiago cenie i lubie, nie bedzie problemu jezeli bedzie nadal podstawowym graczem. Jednakze biorac pod uwage jego problemy z kontuzjami, rowniez te aktualne, to pozyskanie Mascherano jest wcale dobrym pomyslem. O ile poczatkowo podchodzilem nieco scepytcznie do Javiera to obecnie bylbym wielce zawiedziony gdyby transfer ten nie zostal sfinalizowany.

Natomiast Sculli to inny temat. Sam transfer mi rowniez jest dosyc obojetny, jednak nawet przy takich drobnych tranzakcjach strasznie sie zarzad guzdrze.
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Tutaj odpisze bo bardziej pasuje temat.
Babel pisze:Ale równie prawdopodobne, ze Inter złożyl oferte za Mascherano czy nie? Chociaz jak dzisiejszy news o ofercie za Kuyta?
Inter zlozylby oferte 30mln za nieopierzonego pilkarza, ktoremu za rok konczy sie kontrakt?
Powiedzmy sobie szczerze za 30mln mielibysmy Mascherano, ktory na dzien dzisiaj jest juz jednym z najlepszych pilkarzy na swojej pozycji. Widac na taka oferte klubu jednak nie stac.
Inna sprawa kiedy ostatni raz Inter wylozyl taka gotowke na pilkarza, wydaje mi sie, ze w 1999.

Co do Kuyta to chyba jest cos na rzeczy zwazywszy slowa agenta, zahamowanie transferu Sculliego i wczorajsze wylaczenie go (Kuyta) ze skladu na mecz z Turkami przez Hodgsona.
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel »

Problem jest takiej natury, ze Ozil zapowiedzial przed mundialem (kiedy nie byl taaaaaaka gwiazda) ze zostanie jeszcze sezon i przy okazji da zarobic Werderowi (podpisanie nowej umowy i dzentelmenska umowa o odejsciu po sezonie). Optyka mu sie zmienila dopiero na kierunek hiszpański, dla mnie to wrecz oczywiste. Wg mnie te 30 milionow za Ozila to zadne ryzyko, po mundial on byl po prostu tyle wart. Werder by przeciez nie odstapil ani grosza, chyba ze sam pilkarz nalegal na odejscie wlasnie do Realu. Stad te 15 baniek. Inter smialo mogl pracowac nad takim ruchem wczesniej.
Maciek (interista) pisze:Co do Kuyta to chyba jest cos na rzeczy zwazywszy slowa agenta, zahamowanie transferu Sculliego i wczorajsze wylaczenie go (Kuyta) ze skladu na mecz z Turkami przez Hodgsona.
Wiec słowo przeciwko słowu. Ja traktuje je tak samo. Bledne moze byc zrodło, lub calkowita wiara w słowa, kiedy rozne osoby maja odmienne interesy i moga manipulowac. Aczkolwiek akurat dla mnie praca nad transferem Ozila wcale nie jest tak nieprawdopodona. Odnoszac sie od watku Kuyta byloby to nielada wzmocnienie, na miare celow jakie chcemy realizowac. Nie tak jak ze Scullim.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”