Matura

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post autor: maciek_88 »

To vademecum WOS-u to nie wiem czy nie jest jedyna książka do liceum, która wyszła temu wydawnictwu. Musieli jakieś tablety brac, kiedy ją tworzyli bo zdecydowanie się wyróżnia z innych ,,dzieł", które miałem przyjemnośc przerabiac w liceum w ich wykonaniu.
#injacekwetrust
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post autor: Łukasz_ »

Nie wiem jak inne książki tego typu ale tą polecam jeżeli ktoś chce się przygotować do matury z wosu. To co może mnie spotkać na maturze tam jest, co ważne w miarę dobrze poukładane i w fajnej formie.
Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: bellus »

Wątpię szczerze. Różnica poziomów jest gigantyczna.Jakby nie patrzeć do WOSu jest jedna książka a na jakichkolwiek studiach do każdego tematu - na każde zajęcia tekst z innej książki. Nie bez powodu każdy student wie, że matura to nic nie warta przereklamowana "akcja" i na pojedyncze kolokwium uczy się znacznie więcej niż "na najważniejszy w życiu egzamin".
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Nie miałem na myśli tego że mając wyuczoną jedną książkę z liceum będę przygotowany do studiów ale ucząc się tych podstaw, zasad i formuł wiem przynajmniej że mnie to interesuje. Wierzę Ci na słowo że potem zaczyna się inna bajka.

Co do matury Berik już napisał. Poziom podstawowy można zdać bez większego wkładu przez 3 lata i nie ucząc się nic specjalnie do " najważniejszego egzaminu w życiu ". Chyba że ktoś ma problemy z j.obcymi bo są takie osoby
THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post autor: THEMANIEK »

Ja mam pytanie: jak przygotowujecie się do matury z polskiego? Chodzi mi tylko o poziom podstawowy, bo niewierze że czytacie wszystkie lektury :P. Ja polski chcę tylko zdać :D a z tym będę miał średnio bo geniuszem w pisaniu wypracowań nie jestem, a jeszcze nic nie przeczytałem :twisted:
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Musisz wiedzieć jaka lektura jest z jakiej epoki a potem wiedzieć co dana epoka reprezentowała. Nurty, kierunki, założenie itd.
Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: internista1908 »

bellus pisze:Wątpię szczerze. Różnica poziomów jest gigantyczna.Jakby nie patrzeć do WOSu jest jedna książka a na jakichkolwiek studiach do każdego tematu - na każde zajęcia tekst z innej książki. Nie bez powodu każdy student wie, że matura to nic nie warta przereklamowana "akcja" i na pojedyncze kolokwium uczy się znacznie więcej niż "na najważniejszy w życiu egzamin".
podpisuje sie obiema rekami:)
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: boskigonzo »

Pytanie do maturzystow i do fanow włoskiej piłki

Czemu nastapila zmiana premiera we Włoszech ? Na jakich zasadach zostal wybrany Berlusconi ?
Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: Berik »

Polamania pior maturzysci :wink: :!:
"Mój Boże. Do sal wykładowych przychodzą małpy. Darwin był idealistą i marzycielem, zapewniam pana. Jaka tam ewolucja. Zanim trafię na jednego myślącego, muszę stoczyć bitwę z dziesięcioma orangutanami. "
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Wzajemnie.

Ja zero stresu a Wy jak ?
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post autor: Rossi »

Mautry we wszystkich szkołach w Polsce o 9 się zaczynają tak ? :>
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Jak u mnie o 9 się zaczyna to pewnie w całej Polsce tak jest bo inaczej sobie tego nie wyobrażam :P
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post autor: Rossi »

Bo ja nie wiem czy pisze na sali czy w klasie, jeżeli na sali to mam być na 8. Ale skoro matura zaczyna sie o 9 to nie trzeba tak rano się zrywać :P
Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post autor: klopx »

Łukasz_ pisze:Ja zero stresu a Wy jak ?
No ba, tak samo:P Coś czuje że "Wesele" będzie:P
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Wesele ? Byłbym zadowolony, ogólnie jest o czym pisać. Jeżeli chodzi o książki jakie bym chciał to właśnie Wesele, Pan Tadeusz, Dziady, Chłopi, Makbet, Kordian... czyli standard :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”